Zmodeler 2/3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tettem bele pár dolgott és ilyen lett tudja valaki hogy miez vagy mi rá a megoldás?

Renault Premium 450Dxi & Schmitz 2004
http://maktoko.picturepush.com
...::: http://www.g10design.hu/ :::...
Szerintem próbálj meg egy másik-, illetve a meglévõ mellé másik flare pack-et betenni!
( A második problémádhoz lövésem sincs. )
Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!
Valaki ennek a hibáját tudja?
Vagy csak rosszul van konvertálva,vagy rosszak a dummy-k?
Segítsetek lécci,ja és még 1 dolog,valaki tudja hogy gts-bõl ats-be hogyan lehet pótót átrakni,elõre is köszi a 2db segítséget!

http://maktoko.picturepush.com
Próba!!
Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!
Elvben ha ebbe a "head_l" nevû mappába teszed a driver dummy-ját akkor csak akkor szabadna megjelennie a vezérnek, ha felkapcsolod a lámpát!
( Ez a "head_l" elnevezés v2.2.4-ben leledzik, lehet, hogy v2.2.2-ben más néven szerepel! )
azért mert úgy szeretném, hogy csak akkor legyen benne a koma a kamionban, ha fel van kapcsolva a fényszóró, az eredetivel meg nem lehet, legalábbis annak idején nem jött össze nekem amikor próbálkoztam vele
Ez akart volna lenni:
Miért nem veszed ki a játékból az eredeti gépészt?
Miért nem veszed ki az játékból az eredeti gépészt?
valaki tudna linkelni egy sofõrt hozzá tartozó képpel együtt zmod 2.2.2 által készített z3d fájlban vagy pmg fájlban?
köszi
Ha egy kereket kicsit átalkítottam azt hogyan kell visszatenni játékba?
Ha win7, akkor térj át (kapcsold be) a win egy korábbi verziójára, pl. xp sp2-re. Keresd meg a "kompatibilitási problémák megoldása" menüt, ott tudod "ráerõszakolni" a win7-re, hogy a zmod-od az alatt fusson.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Log fájlt nézd meg, illetve próbálkozz áttérni 2.2.x-es verzióra, annál nem kell kínlódni a pmd fájl hexa editálásával, kamion esetében.
Azt szeretném kérdezni hogy szerintetek mitõl lehet az hogy kamionon össze vannak keveredve a színek kivéve a fülke meg ami vele egy dds-ban van pmd már átírtam collisino van rajt 2.1.1-et használok!
Teljesen igazad van,jogos! <#eljen>#eljen>
Ha meg tudtad nyitni Zmodeler-ben, az kétféleképpen lehetséges:
- megkaptad Hotracer-tõl (kétlem)
- feltörted
Sajnálom, de tartom etikusnak a dolgot, nem tudok segíteni, fõleg úgy, hogy ez egy tökéletesen modellezett darab, amely van mûködõ változata ETS-ben és GTS-ben is, tehát nem értem, minek kellene újrakonvertálni.
#3752, Pisti: ha tudsz, készíts már egy ilyen struktúrájú Zmodeler képet a pótodról:
Tehát látsszon a Material Editor, a Scene Nodes Browser, és a truck properties ablaka, akkor többet tudunk mondani.
A log fájlt nézted, mit ír ki?
Próbáltad úgy, hogy semmilyen más kiegészítõ nincs a mod mappádban?
GTS
Köszönjük szépen!
Ugyanezen modell ismételt importálásakor már úgysem lesznek ott.
#3748: ezt most nem pontosan értem: "...alapból nem mûködik GTS-be..."
Akkor melyik játékban mûködik?
Tegyél légy szíves Zmodeler képet, próbáld meg kicsit jobban körülírni a dolgokat, akkor valószínûleg jobban tudunk segíteni.
Én is így szoktam csinálni csak most van egy pótkocsi ami alapból nem mûködik GTS-be hogy azt újra kéne konvertálni csak azt nem tudom hogykell :S. Ha valaki tudna segíteni és elmagyarázná nagyon hálás lennék érte! Elõre is köszönöm!
GTS
...::: http://www.g10design.hu/ :::...
Egy módszer pótkocsi módosításra, már ETS/GTS-ben lévõ modell esetében, 2.2.2-es Zmodeler-el:
A példában szereplõ modell egy Krone Profiliner SDP27 pótkocsi, ezen az oldalon, a 62. hsz.-ben található.
Tehát: létrehozok pl. a C: meghajtón egy import mappát. Ebbe kicsomagolom az scs fájl tartalmát, esetünkbe a vehicle mappa és almappái a lényegesek, tehát kapok egy ilyen mappaszerkezetet: c:\import\vehicle\trailer_eu\kronesdp\ , ebben vannak a számunkra fontos fájlok.
Zmodeler 2.2.2 elindít, file, majd import, elnavigálok a fenti mappaszerkezethez, kiveszem a pipákat a Read/Write PMD, PMC, MAT, TOBJ elõl, a base.scs fájl helyének pedig mindig azt a mappát adom meg, ahonnan beimportálom a vehicle\stb.-t, esetünkben tehát c:\import\ .
Ha ez megvan, beimportálom a pmg fájlt, és ha mindent jól csináltam, megkapom a feltextúrázott pótkocsit. Ezzel a munka könnyebbik fele kész is. Hasznos dolog ilyenkor, és persze késõbb is z3d mentést készíteni a munkánkról.
Ezután módosítom, amit szeretnék, törlök alkatrészt, vagy hozzáadok, stb. Ha megvan a kívánt eredmény, jöhet az export. Létrehozok egy c:\export mappát, abban pedig az importálás helyével megegyezõ, esetünkben \vehicle\trailer_eu\kronesdp\ mappaszerkezetet. File, export, a fájl típusa pmg legyen, a version ETS, a Read/Write opciók ne legyenek bepipálva. Fontos, hogy ugyanazon a néven exportáljunk, mint ami a jelenlegi (itt "trailer"). Ha jól csináltunk mindent, az export mappaszerkezetbe csak a módosított pmg fájl kerül (trailer.pmg néven), amivel felül kell írnunk az scs fájlban található eredetit. Én úgy szoktam, hogy az eredetit átnevezem trailer.bak-ra, az újat pedig berakom a helyére.
!!!FONTOS!!!
A fent leírt módszer akkor alkalmazható, ha új dds-t nem adunk hozzá a meglévõkhöz, illetve a jelenlegi alkatrészeket nem rakjuk át másik dds-re. Törölhetünk alkatrészt, vagy hozzáadhatunk, de ez utóbbi esetben az új alkatrész a textúrát a már meglévõ dds-ek valamelyikérõl kell vegye, ezek egyikére kell rámappolni. A dds-ek "kinézete" módosítható, csak a nevét ne változtassuk meg.
Kicsit hányaveti módon, több régebbi leírásból ollóztam össze ezt, ha valaki talál benne hibát, ne restellje jelezni.
Képekkel sajna most nincs módom illusztrálni a mûveleteket, de remélem, így is ad némi iránymutatást.
Nem biztos, hogy itt kapsz kielégítõ választ.
Ez a topik leginkább az ETS-el, GTS-el kapcsolatos Zmodeler-el való ténykedésrõl szól.
Aztán a fene tudja, hátha a NFS-hez is használja valaki!
GTS