Zmodeler 2/3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sztics
Sziasztok!
Tettem bele pár dolgott és ilyen lett tudja valaki hogy miez vagy mi rá a megoldás?

Renault Premium 450Dxi & Schmitz 2004

Maktoko
Köszi a segítségeket,megnéztem egy másik kamiont a játékban és az meg kiválóan mükõdõt,úgy hogy szerintem átcserélem a dummyakat...Hátha úgy már jó lesz,de a ti javaslatotokat is megnézem elsõnek,és még1x köszönöm...!

http://maktoko.picturepush.com

Gis80s
Nálam hasonló esetben a videókártya driver frissítés segített...de lehet, hogy csak az indításnál az OpenGL / Direct X váltás is segíthet.

...::: http://www.g10design.hu/ :::...

LezFiddler
Hahó!
Szerintem próbálj meg egy másik-, illetve a meglévõ mellé másik flare pack-et betenni!
( A második problémádhoz lövésem sincs. )

Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!

Maktoko
Helló mindenki!
Valaki ennek a hibáját tudja?
Vagy csak rosszul van konvertálva,vagy rosszak a dummy-k?
Segítsetek lécci,ja és még 1 dolog,valaki tudja hogy gts-bõl ats-be hogyan lehet pótót átrakni,elõre is köszi a 2db segítséget!

http://maktoko.picturepush.com

LezFiddler
Elõfordulhat, fene sem emlékszik már rá!
Próba!!

Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!

ennek a head_l mappának vajon ugyan olyan szerepe van mint a lights.night mappának v2.2.2-ben?

LezFiddler
Ahha!
Elvben ha ebbe a "head_l" nevû mappába teszed a driver dummy-ját akkor csak akkor szabadna megjelennie a vezérnek, ha felkapcsolod a lámpát!

( Ez a "head_l" elnevezés v2.2.4-ben leledzik, lehet, hogy v2.2.2-ben más néven szerepel! )

hali!
azért mert úgy szeretném, hogy csak akkor legyen benne a koma a kamionban, ha fel van kapcsolva a fényszóró, az eredetivel meg nem lehet, legalábbis annak idején nem jött össze nekem amikor próbálkoztam vele

LezFiddler
Bocsánat!
Ez akart volna lenni:
Miért nem veszed ki a játékból az eredeti gépészt?

LezFiddler
Szia!
Miért nem veszed ki az játékból az eredeti gépészt?

sziasztok!
valaki tudna linkelni egy sofõrt hozzá tartozó képpel együtt zmod 2.2.2 által készített z3d fájlban vagy pmg fájlban?
köszi

sztics
Oké köszi!

imihaver
Akkor csak simán export (a pmg-t írod felül).!

\"Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten\"

sztics
Szélesítettem a felnin!

imihaver
Attól függ mit alakítottál!

\"Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten\"

sztics
Sziasztok!
Ha egy kereket kicsit átalkítottam azt hogyan kell visszatenni játékba?

sztics
Win7-em van már próbálatam de nem jó havernál gond nélkül müködik :/

Rubio
És milyen oprendszer van a gépeden? Csak mert számomra ez eddig még nem derült ki...

Ha win7, akkor térj át (kapcsold be) a win egy korábbi verziójára, pl. xp sp2-re. Keresd meg a "kompatibilitási problémák megoldása" menüt, ott tudod "ráerõszakolni" a win7-re, hogy a zmod-od az alatt fusson.

bullseye9
Nem tudom, mitõl lehet, nálam -és másoknál is mûködik rendesen. <#nemtudom>

sztics
Letöltöttem amit írtál de program futatási hibát ír ki.

sztics
Na igen meg volt a gond... úgy volt nekem hogy truck-avi-és úgy az alkatrészek és valószinüleg az avi-t nem ismerte mert átirtam base-ra és most jó!

sztics
Beinportáltam a pmg és ott nem jelenek meg a kamion dolgai csak a fökönyvtár meg a collision ez mitöl lehet?:/

sztics
Az lehet attól hogyha dummy wheel fl-fr elöl van wheel ml-mr pedig hátul?

Hatso kereknek valoszinuleg nincs dummyja.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

sztics
Még egy kérdésem lenne hogy azt miért írja ki a log hogy: Not enough (0) rear wheels in model @@trk_renault_magnum_b@@. és ezt csak akkor írja vagyis csak premiumnál találkoztam ilyennel.

sztics
Oké köszi!

bullseye9
Microsoft Visual C++ környezet kell a 2.2.x-es Zmodelerhez, keress rá gugliban a vcredist kifejezésre, és az op. rendszered jellegétõl függõen telepítsd fel az x86 vagy x64 változatot.

sztics
Köszi szépen a log nem irt semmit 2.2-al már próbálkoztam csak nem indúlt el :/

bullseye9
Ilyesmi az esetek nagy többségében a pmd fájl hibájából szokott lenni.
Log fájlt nézd meg, illetve próbálkozz áttérni 2.2.x-es verzióra, annál nem kell kínlódni a pmd fájl hexa editálásával, kamion esetében.

sztics
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy szerintetek mitõl lehet az hogy kamionon össze vannak keveredve a színek kivéve a fülke meg ami vele egy dds-ban van pmd már átírtam collisino van rajt 2.1.1-et használok!

tuzfal3
Ha tört akkor old meg ahogy akarod...

Opel Movano 2.8DTi

péistike
De nálam nem mûködött valamiért azért próbálgatom még hátha😊

GTS

"Sajnálom, de tartom etikusnak a dolgot, nem tudok segíteni, fõleg úgy, hogy ez egy tökéletesen modellezett darab, amely van mûködõ változata ETS-ben és GTS-ben is, tehát nem értem, minek kellene újrakonvertálni."

Teljesen igazad van,jogos! <#eljen>

Hackelt modellel tünés innen...de nagyon gyorsan.

bullseye9
Kedves Pisti, ez egy zárt pmg-vel kiadott trailer, ha jól látom, a Hotracer-féle Lamberet SR2 (ha tévedek, bocs).
Ha meg tudtad nyitni Zmodeler-ben, az kétféleképpen lehetséges:
- megkaptad Hotracer-tõl (kétlem)
- feltörted
Sajnálom, de tartom etikusnak a dolgot, nem tudok segíteni, fõleg úgy, hogy ez egy tökéletesen modellezett darab, amely van mûködõ változata ETS-ben és GTS-ben is, tehát nem értem, minek kellene újrakonvertálni.

bullseye9
LezFiddler, Blum: szívesen, próbáltam minél pontosabban leírni a menetét.

#3752, Pisti: ha tudsz, készíts már egy ilyen struktúrájú Zmodeler képet a pótodról:

Tehát látsszon a Material Editor, a Scene Nodes Browser, és a truck properties ablaka, akkor többet tudunk mondani.
A log fájlt nézted, mit ír ki?
Próbáltad úgy, hogy semmilyen más kiegészítõ nincs a mod mappádban?

péistike
Van egy egy pótkocsi amit GTS-hez készítettek. Berakom a mod mappába betöltéskor 3/4-nél kifagyott! Megpróbáltam bekonvetálni 2.2.2 akkor megint kifagyott a 3/4-nél. Vettem a 2.1.1-es zmodot azzal is megpróbáltam bekonvertálni de akkor a játékba 1/4-nél kifagyott.

GTS

LezFiddler
Bocsánat, ez lemaradt!
Köszönjük szépen!

LezFiddler
A mentett Z3d fájlban ott maradhatnak az alkatrész nevek (bármilyen név ), ez tényleg nem okoz problémát.
Ugyanezen modell ismételt importálásakor már úgysem lesznek ott.

bullseye9
///Ez már a 2.1.1-esben is mûködött, én sem tudtam nagyon sokáig, Akela barátom világított rá erre. De én is remélem, hogy van akinek hasznos infó.

#3748: ezt most nem pontosan értem: "...alapból nem mûködik GTS-be..."
Akkor melyik játékban mûködik?
Tegyél légy szíves Zmodeler képet, próbáld meg kicsit jobban körülírni a dolgokat, akkor valószínûleg jobban tudunk segíteni.

péistike
Sziasztok!

Én is így szoktam csinálni csak most van egy pótkocsi ami alapból nem mûködik GTS-be hogy azt újra kéne konvertálni csak azt nem tudom hogykell :S. Ha valaki tudna segíteni és elmagyarázná nagyon hálás lennék érte! Elõre is köszönöm!

GTS

Gis80s
Lehet már mindenki tudta...de én megvilágosodtam azzal kapcsolatosan, hogy a 2.2.2 verziótól az egyes alkatrészek mellett nyugodtan ott lehet a neve is a zmodiban, mert nincsen vele gond, viszont sokkal könnyebb mindent beazonosítani szerkesztéskor...remélem van még valaki, akinek ez hasznos info volt... 😊

...::: http://www.g10design.hu/ :::...

Kár pedig már egyre jobban haladok, de még mindig nem sikerült! Találtam róla egy cikket, (http://forum.zmodeler2.com/viewtopic.php?f=4&t=4147) de miután azt írja hogy adjak hozzá egy elérési utat a textúrákhoz (Rögtön a harmadik kép alatt) elvesztem a fonalat. Ott nem nagyon tudom hogy mit kell a textúrákkal csinálni.
<#eljen> Megy is bannerba! Koszonjuk!

bullseye9
Szép reggelt mindenkinek.

Egy módszer pótkocsi módosításra, már ETS/GTS-ben lévõ modell esetében, 2.2.2-es Zmodeler-el:

A példában szereplõ modell egy Krone Profiliner SDP27 pótkocsi, ezen az oldalon, a 62. hsz.-ben található.
Tehát: létrehozok pl. a C: meghajtón egy import mappát. Ebbe kicsomagolom az scs fájl tartalmát, esetünkbe a vehicle mappa és almappái a lényegesek, tehát kapok egy ilyen mappaszerkezetet: c:\import\vehicle\trailer_eu\kronesdp\ , ebben vannak a számunkra fontos fájlok.
Zmodeler 2.2.2 elindít, file, majd import, elnavigálok a fenti mappaszerkezethez, kiveszem a pipákat a Read/Write PMD, PMC, MAT, TOBJ elõl, a base.scs fájl helyének pedig mindig azt a mappát adom meg, ahonnan beimportálom a vehicle\stb.-t, esetünkben tehát c:\import\ .
Ha ez megvan, beimportálom a pmg fájlt, és ha mindent jól csináltam, megkapom a feltextúrázott pótkocsit. Ezzel a munka könnyebbik fele kész is. Hasznos dolog ilyenkor, és persze késõbb is z3d mentést készíteni a munkánkról.
Ezután módosítom, amit szeretnék, törlök alkatrészt, vagy hozzáadok, stb. Ha megvan a kívánt eredmény, jöhet az export. Létrehozok egy c:\export mappát, abban pedig az importálás helyével megegyezõ, esetünkben \vehicle\trailer_eu\kronesdp\ mappaszerkezetet. File, export, a fájl típusa pmg legyen, a version ETS, a Read/Write opciók ne legyenek bepipálva. Fontos, hogy ugyanazon a néven exportáljunk, mint ami a jelenlegi (itt "trailer"). Ha jól csináltunk mindent, az export mappaszerkezetbe csak a módosított pmg fájl kerül (trailer.pmg néven), amivel felül kell írnunk az scs fájlban található eredetit. Én úgy szoktam, hogy az eredetit átnevezem trailer.bak-ra, az újat pedig berakom a helyére.

!!!FONTOS!!!

A fent leírt módszer akkor alkalmazható, ha új dds-t nem adunk hozzá a meglévõkhöz, illetve a jelenlegi alkatrészeket nem rakjuk át másik dds-re. Törölhetünk alkatrészt, vagy hozzáadhatunk, de ez utóbbi esetben az új alkatrész a textúrát a már meglévõ dds-ek valamelyikérõl kell vegye, ezek egyikére kell rámappolni. A dds-ek "kinézete" módosítható, csak a nevét ne változtassuk meg.

Kicsit hányaveti módon, több régebbi leírásból ollóztam össze ezt, ha valaki talál benne hibát, ne restellje jelezni.
Képekkel sajna most nincs módom illusztrálni a mûveleteket, de remélem, így is ad némi iránymutatást.

LezFiddler
Szia!
Nem biztos, hogy itt kapsz kielégítõ választ.
Ez a topik leginkább az ETS-el, GTS-el kapcsolatos Zmodeler-el való ténykedésrõl szól.
Aztán a fene tudja, hátha a NFS-hez is használja valaki!

Sziasztok! Azt szeretném kérni bárkitõl, hogy legyen olyan kedves és írja le részletesen nekem privát üzenetben, vagy ide a nfs shift kocsik helyes be importálását zmodeler-be. Addig eljutottam, hogy kicsomagoltam a kocsikat hogy a zmodeler megtudja nyitni. A segítséget elõre is köszönöm!
péistike
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy valaki tudna-e segíteni pótkocsi konvertálásba? Ha igen akkor elõre köszönöm! Ja és zmod 2.1.1-el

GTS

LezFiddler
Szerintem bullseye9 segít ha megkéred.