Zmodeler 2/3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LezFiddler
A Materials Editor-ban a textúra nevek elé ezt írd be:

/vehicle/truck/akármi/textúranév

A címzéseket a végére zárójelben
pl.:kasznihoz (generic), átlátszó dolgokhoz a (none_spec.add.env.tintadd), krómhoz (dif_spec.add.env_nofresnel) címzés kell.

A "truck" tulajdonságainál a User defined options-ba írd be:

Origin /vehicle/truck/akármi
PaintJobs 1

Exportálod, a használt textúrákat átrakod, .mat fájlokat megírod stb.

Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!

zsolt015
2.2.2

Táncolj úgy mintha az utolsó lenne és legyen a szíved lelked is benne maxell Elegance Crystal Ear Budz DOKK BEACH

LezFiddler
Melyik verzióval csinálod az autót?

Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!

zsolt015
pontosan

Táncolj úgy mintha az utolsó lenne és legyen a szíved lelked is benne maxell Elegance Crystal Ear Budz DOKK BEACH

LezFiddler
Nincs komplett .scs fájlod csak egy Z3d fájlod van, és szerkesztés, textúrázás után szeretnéd betenni a játékba?
Errõl van szó?

zsolt015
vagyis el nézést el írtam exportálni😄

LezFiddler
Importálni mindig ugyanúgy kell!

zsolt015
Sziasztok avval a kérdéssel fordulok hozzátok hogy , ha nincs alap kamion akkor úgyan úgy kell importálni?

LezFiddler
Szia!

Pontosan mi a probléma?

TopGun
Sziasztok! valaki tudna nekem segiteni pot rendszamtabla megvilagitasaval kapcsolatban?

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

Rubio
Viszont csak most vettem észre, hogy GTS-bõl tetted ETS-be, s nem pedig fordítva, mint ahogy azt elõzõleg gondoltam. Ha úgy lett volna, akkor jó lenne amit az elõbb írtam, de így most passzolom a kérdést...

Rubio
Na ez volt a baj!

Ugyanis nagy valószínûséggel az általad kiválasztott ETS model nem csak .dds fájlokat tartalmaz, hanem .png-ket is (vagy csak ezeket), na és ez az ami kiváltja a jelenséget, mert a GTS nem nagyon szeresse õket.

Két lehetõséged van:

1. Keresel egy másik traktort, amiben nincsenek .png-k, hanem csak .dds-ek;
2. A .png képfájlokat átkonvertálod .dds formátumúvá és textúrázáskor ezeket használod a zmodban, hogy a progi ne a .png-ket keresse...

sztics
Aham értem azért köszi!

Renault Premium 450Dxi & Schmitz 2004

LezFiddler
Értem.
Segítséget ebben a témában nem tudok nyújtani mert sem a GTS-al, sem interior szerkesztéssel nem foglalkoztam még.

sztics
Nem szerkesztettem csak átraktam gts-böl ets-be!

LezFiddler
Szia!

Gondolom interior szerkesztésnél összekutyultad a textúrákat, nem?

sztics
Sziasztok!
Erre tud valaki megoldást?

bela96
Sziasztok.Valaki egy interior konvertálós tutorialt belinkelne??Válaszokat elore is kosszi

mindig a gázpedálon legyen a lábad ne a féken I Love You Real Madrid and Scania

LezFiddler
Nincs mit.
Ezelõtt nem volt kint, nekem is meg kellett keresni.

Köszi Blum!

arnold0825
Koszonom es bocsi a vaksagomert <#vigyor3>

LezFiddler
Nincs mit.

R420
2.2.2 azért jobban utána nézek köszönöm a gyors választ!

@toki.picturepush.com \"A bank az a hely ahol az embereknek pénzt adnak csak be tudják bizonyítani ,hogy nincs rá szükségük !\"

LezFiddler
Szia!

Ez ugye függhet a Zmodeler verziójától is, így aztán az a legegyszerûbb szerintem, ha az eredeti játékból próbaképpen importálsz egy modellt és megnézed annak a tulajdonságait.

LezFiddler
Hahó!
EZT olvasd át!

R420
Tiszteletem a szerveknek!
Annyi kérdésem lenne ,ha dokkot vagy épp egy új modellt szeretnék bekonvertálni a játékba PaintJobs-ot szintén 1-re kell állítani?
Remélem érthetõ voltam Köszi!

@toki.picturepush.com \"A bank az a hely ahol az embereknek pénzt adnak csak be tudják bizonyítani ,hogy nincs rá szükségük !\"

arnold0825
Hello.Lehet hogy mar levan irva de nemtalaltam.Mi annak az oka, hogy ket kulon targy ugyanabba a dds-be van mappolva de a jatekba elter a ket targy szine/szinarnyalata? Van-e ra megoldas? Koszonom

LezFiddler
Nincs mit.

thomson002
Köszönöm ! 😄

http://indafoto.hu/Thomson

Elsõ próbálkozásnak nem is rossz! <#eljen>

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

thomson002
Figyelmetlen voltam, de LezFiddler elmagyarázott mindent így sikerült betenni -> kép.

LezFiddler : Köszönöm segítségedet !

LezFiddler
De igen, igazad van!

Cosmo1999
Üdv.
Én viszont ebbe belekötnék.
itt az elérési útnak nem "/vehicle/truck/newvolvofh/bodypaint.dds"-nek kéne lennie?
mert a kamion elérési útjánál is ez van.
Ezt nem konkrétan mondom csak erre felfigyeltem.
Ha nem jó akk elnézést kérek de egy próbát megér ;D

CB:Mester,Krisztike Scania,Volvo,Man

Értem.
De azért kösz a választ!
LezFiddler
Ez a .tobj fájl már a jól exportált fájl, tehát ebbe nincs belekurkászva.
( Tegnap beszéltünk a sráccal, úgyhogy alakul a dolog. Most a .mat fájlok értékeinek átírásával van gond.)

Ez látszólag jó, de már elég ha te írtad be "kézzel" az fh440 kifejezést, a játék nem fogja tudni megnyitni..

http://truckgamesmods.atw.hu &#1071; &#1083;&#1102;&#1073;&#1083;&#1102; &#1090;&#1077;&#1073;&#1103;!

Üdv!

Ebben a topikban nem fogsz érdemleges választ kapni ezzel kapcsolatban. A hivatalos fórumon biztos,hogy kapni fogsz segítséget.

forum.zmodeler2.com

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

LezFiddler
Helló!

Szerintem itt nem biztos, hogy kapsz segítséget ezzel kapcsolatban, itt leginkább csak az ETS, GTS, ATS-al foglalkozunk!

HELLO MINDENKINEK!
VALAKI TUDNA ABBAN SEGITENI, HOGY LEHET BE IMPORTÁLNI (GTA4) WTD-FÁJLBÓL A TGA KÉPEKET?
A MATERIALS EDITORRAL PRÓBÁLTAM, DE HA BERAKOM A TGA FÁJLOKAT, AKKOR IS AZT ÍRJA AZ ALSÓ RÉSZEN LÉVÕ FIGYELMEZTETÕ ABLAK, HOGY WHEEL,BODY,STB.NOT FOUND! HA VALAKI ÍRNA VALAMI KONKRÉTUMOT MEGKÖSZÖNNÉM.

LezFiddler
Ezzel problémát nem látok, bár az elérési út elõtti karakterek közelkeleti fílinget idéznek.

thomson002
Tessék :

LezFiddler
Az egyik .tobj fájl bejegyzését mutasd meg légyszíves!

thomson002
A .tobj fájlokkal lesz a gond, mert raktározva csomagoltam vissza.

LezFiddler
A .tobj fájlok rendben vannak?
0-ás tömörítéssel, raktározással csomagoltad vissza?

imihaver
Üdv topik!<#wave>

Roberto: A traktorod scs-ébõl kitörölöd a "wheel" mappát és amit szeretnél kereket alátenni annak a "wheel" mappáját (ha Winrarral dolgozol) raktározással belerakod...

Majd a kamionod definition-jában átírod a cserélt kerék elérési útjára...

Ha a játékban nem jelenik meg a géped, akkor írdd át másik osztályra!

Próbáltam érthetõen leírni, ha valamit kihagytam javítsatok...!

\"Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten\"

Robertoo21
Sziasztok! Valaki tudna nekem egy kerékcserében segíteni? (Leírni részletesen hogyan kell) Elõre is köszönöm!

-Kisfiam, mi van a kezedben? -GÖRCS!!!

thomson002
Köszönöm a kitartásodat !
De lenne még egy kérdésem mégpedig az hogy, a dds fájlokat nem találja vagyis lila az egész (a dds-ek bent vannak a mappába).

LezFiddler
Ahha!

A Materials Editor megtévesztett!

V2.2.4-es Zmodelerben már nem kell a .mat-ok elé az elérési út!
Elég csak a textúra neveket beírni a címzésekkel együtt!

Default Material megmarad.
Pl.: bodypaint (paint.dif_ stb.
szare (dif_spec. stb

Az fh440 tulajdonságainál az Origin marad ez: /vehicle/truck/newvolvofh

PaintJobs helyett viszont ezt kell beírni:

VARIANT A a
VARIANT B b
VARIANT C c

Ajánlanám, hogy importálj egy autót a játékból, azt nézd át, egyszerûbb lesz!

thomson002
2.2.4-es verziót használom.

Megcsináltam mindent ahogy mondtad, -> kép

és próbáltam megint az exportálást, de ugyan az volt a helyzet.
Azt vettem észre, hogy beírom, le okézom és ha újra megnyitom akkor ez a helyzet -> kép

LezFiddler
Ha jól gondolom, Te 2.2.2-s verziót használsz.

Option-hoz beírod: PaintJobs
Ennek értéke ( Value ): 1

Option-hoz beírod még ezt: Origin
Ennek értéke: /vehicle/truck/newvolvofh

Így nagy valószínûséggel jó lesz.
Ne felejtsd el a collision után odaírni: (ABC)

thomson002
Van egy olyan érzésem, hogy itt lesz a hiba.