6060
  • Blum
    A fellépők még elég érdekes színben "pompáznak". Az króm akar lenni,vagy mi? Mindenesetre érdekes.
  • norbee46
    Szia GIS80S!

Na sikerült! Annyit csináltam hogy a .mat-ba az első sort ítam át a bodybasic első sorára. (remélem érted) Azt hittem hogy ki fog fagyni de nem és így már nem csillog.
  • Gis80s
    Mer' béna vagy szaki :))))
    Viccet félretéve, ment egy pü.
  • norbee46
    Szia.

Kicsit megkésve de itt vok meg a kép is. Hát megváltoztattam a mat tartalmát de nekem nem olyan mint neked. Alul az alkatrész még mindig nem az igazi.
  • Edwin9801
    köszi szépen sikerült:D
  • bullseye9
    1. Materials Editor-ban az Extension-nél a Specular Highlights csúszkán állíts
    vagy:
    2. ugyanott vedd ki a pipát a Specular Highlights elől.
  • Edwin9801
    Sziasztok!
    Valaki tudja hogy mi lehet erre a megoldás??
  • Gis80s
    Fekete.
  • norbee46
    Szia!

Nem króm text van hozzá társítva. Köszönöm a szélvédő .mat-ot azt még megszeretném kérdezni hogy nálad milyen színű a dds.
    Majd jelentkezem hogy mire mentem szélvédő ügyben de csak késő délután mert most meló van! :)
  • Gis80s
    #4395: jóféle, gratu...bár még azért van vele meló gazdagon. Kitartást hozzá :)

Nem lehetséges, hogy króm text van a bekarikázott alkatrészhez társítva? Szerintem csak egyszerűen tedd rá a hűtőrács texturáját és kész is. Szélvédő ügyben nálam ezek a mat értékei...és szerintem elég szép :)

material : "eut.none_spec.add.env.tintadd.fx" {
    texture[0] : "glass.tobj"
    texture[1] : "/material/environment/vehicle_reflection.tobj"
    ambient : { 1 , 1 , 1 }
    diffuse : { 2 , 2 , 2 }
    specular : { 0.75148 , 0.984407 , 0.96776 }
    shininess : 100
    tint : { 0 , 0 , 0 }
    env_factor : { 4 , 4 , 4 }
    tint_opacity : 0.4
    }

• norbee46
    Sziasztok!
    Erre a problémára tudja vki a megoldást? A text az jó és már levettem zmodba a tükröződést és mégis ilyen. Hogyan tudok szép eredeti szélvédőszínt kreálni ami olyan zöldes színű remélem értitek!
  • Garth22
    nagyon bika,ezek még ma is gépek !
  • Cargobull
    Úgy lesz koma végig viszem....
  • imihaver
    Ne hagyd abba vidd végig!
  • Cargobull
    [center]Eddig így állok...

Norbee46 köszönöm...
  • norbee46
    Szuper lesz!
  • Cargobull
    Köszi koma haladok vele...
  • Garth22
    nagyon jó peti csak igy tovább !
  • Cargobull
    [center]Szép estét!
    Készül az én 832-es Rábám....
  • norbee46
    Szia!

Itt a kép.

• Cosmo1999
    képet dobj róla
  • norbee46
    Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy interior modding is ugy működik mint a traktor? import/export Importáltam de olyan mintha a műszerfalnak egy részét lehagyta volna, csak egy fehér részt látok. És hogy tudom megváltoztatni a fedélzeti computer színét? (zöld)
  • SuSu1992
    2.2.2. es zmodot használok, ebben elméletileg már nem kell átírni, ugyanazzal a mattal és dds el az exportálásom előtt csillogott a játékban az üveg.
  • Cosmo1999
    De amúgy a dds-t próbáld alpha-zni:)
    meg egy .mat amivel megpróbálhatnád:

material : "eut.none_spec.add.env.tintadd.fx" {
    texture[0] : "glass_ex.tobj"
    texture[1] : "/material/environment/vehicle_reflection.tobj"
    ambient : { 1 , 1 , 1 }
    diffuse : { 1 , 1 , 1 }
    specular : { 0.675635 , 0.739 , 0.829 }
    shininess : 30
    tint : { 0 , 0 , 0 }
    tint_opacity : 0.55
    env_factor : { 0.95 , 0.95 , 0.95 }
    }
  • Cosmo1999
    asszem a pmg-be bagy a pmg-be kell vmit átírni:D
  • SuSu1992
    Sziasztok!
    olyan problémám volna, hogy exportálás után a szélvédő matt, nem csillog..
    eredeti scs es dds-t használok(szerintem) a szélvédő címzése eut.none_spec.add.env.tintadd.fx ééés foggalmam sincs, hogy miért, már egy másik kamionnál is ezt csinálta.. valakinek ötlet?
  • norbee46
    A Materials Editors-ban gondoltad át írni a mat nevét? Mert ha igen akkor az egyezik. De viszont export után a Tc-ben nézve a file-okat ott más a file név az eredetihez képest. Akkor a tartalmának is meg kell egyeznie az eredetivel?
  • Blum
    A mat nevét még magában a programban kell átírni (a Zmodeler verziószámának megfelelően),viszont a tartalmát már akkor kell megmásítani,amikor ki lett exportálva. Mezei Jegyzettömbbel (de inkább WordPaddal) megtudod őket nyitni.
  • norbee46
    Szép jó estét mindenkinek!

Elolvastam a banner alatti listából az exportot de nem értem azt hogy megírni a mat file-okat. Ez mire értendő magára a mat tartalmára vagy a file névre vagy mindkettőre? Mert én első ránézésre annyit vettem észre hogy más a file neve az eredetihez képest.

Köszi a segítséget előre is!
  • Blum
    Banner-->Olvasnivaló 2

LINK

Az utolsó eset volt,hogy nem törlök olyan hozzászólást,amire a megoldás a bannerban van.
  • 94mike
    Helloo urak! 2.2.2-es zmodihoz mit kell leszedni,h működjön? régen be lett linkelve,de nem találom : SS
  • norbee46
    Ja bocsi most látom hogy írtad hogy vizszintesen.
  • Blum
    Hát amelyik az éppen aktuális vízszintes tengely. (Általában az X szokott lenni)
  • norbee46
    Bal nézetben de melyik tengelyen?
  • Blum
    Left nézetben vízszintesen kicsit megnyújtod az egészet és kész. a Kutya sem fogja észrevenni.
  • norbee46
    Bocs de szar a képhost-os oldal.

• norbee46
    Itt a két kép sajnos vagy az egyik vagy a másik mindig jelen van.

• Blum
    Rotate meüpont mellett van egy kis kocka. Katt rá és pipáld ki a következőket-->Base to Pivot és Rotate Matrix.

Ha minden igaz,akkor most nem fogja megnyújtani. De lehet,hogy hülyeséget mondtam,mert már vagy fél éve nem láttam Zmodot,fejből jött.
  • norbee46
    Szia!

Nem tudom hossz irányban forgattam hogy ugye passzoljon a fülke tetejéhez.
  • Blum
    Véletlenül nem az a probléma,hogy forgatásnál szétnyújtja a modellt?