Zmodeler 2/3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

4

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

péistike
Melyik a legfrisseb verziója a .NET Framework-nek?

GTS

péistike
Köszi még nem próbáltam egyiket se. De ha ezt letörlöm és felrakom a 2.1.1-et akkor is ugyan ez a helyzet:S

GTS

VGA memória hibának tûnik,de lehet,hogy csak egyszerû DX frissítés hiányzik. Futtass le egy Furmark tesztet,izzasszad a VGA-t egy jó 10-15 percig,ha az alatt nem csinálja,akkor VGA hibátlan.
De lehet,hogy memóriahiba,azt pedig MemTest-el tudod tesztelni.
Mielõtt ezeknek nekiállsz,azért frissítsed a DirectX-et,tedd fel a legfrissebb .NET Framework-ot. Ha minden megvolt és mégis csinálja,akkor a Zmoddal lesz a bibi.

péistike
de ha újraindítom a gépet az megoldja a problémát. (bocs a 2. hsz-ért)

GTS

péistike
Valaki nem tudja miért csinálja ezt a zmodom? Kép:

GTS

péistike
dds megvan sztem a mattal lesz hiba mert van benne egy szóköz

GTS

http://www.abload.de/image.php?img=magumrosszlettv7s4.png
Boccs! itt kép:
Üdv mindenkinek!
Páran lehet, hogy ismertek Nagy Mátyás vagyok!
Elkezdtem konvertálni és sikerült is valamilyen szinten csak ez lett a végeredmény:
Üdv mindenkinek!
Páran lehet, hogy ismertek Nagy Mátyás vagyok!
Elkezdtem konvertálni és sikerült is valamilyen szinten csak ez lett a végeredmény:

Valaki segítsen légyszi mert nem tudom sajna az okát!
Még 1 kérdés:Az, hogy ha ETS-bõl ETS-be konvertálok akkor kell vagy nem Hexeditor-t használi?
Elõre is köszönöm!
Valaki segítsen légyszi mert nem tudom sajna az okát!
Még 1 kérdés:Az, hogy ha ETS-bõl ETS-be konvertálok akkor kell vagy nem Hexeditor-t használi?
Elõre is köszönöm!
hungaro
vagy nincs meg a .dds vagy rossz a .mat<#papakacsint>

Hivatás az Életért!

péistike
Sziasztok! Valaki nem tudja miért piros a GPS? kép:

GTS

MAN4ewer
Köszönöm még egyszer a segítséged...
Akkor nem tudok mit tenni,ez már nekem túl bonyolult azt hiszem...

HTDT:akela,szazoltan,Melory,phantom,soro63 Italian Design Team:SAX,Jolly,Fabbromix,Strang3r,Paulo`Italianu`...

bullseye9
Részemrõl nem tudok jobbat, mint az újratextúrázás.

Én legutóbb akkor szembesültem ilyen problémával, mikor PTTM-bõl konvertáltam pótkocsit ETS-be, szerencsére nem volt sok alkatrésze külön választva.

Ebben az esetben nálam így nézett ki az exportra kész változat:

Az a gond, hogy ez az út kicsit macerás, legalábbis az általam alkalmazott módszer, mert export után még hexa editorral a pmd fájlt szerkeszteni kell...

MAN4ewer
Köszi...
És van erre valami megoldás?

HTDT:akela,szazoltan,Melory,phantom,soro63 Italian Design Team:SAX,Jolly,Fabbromix,Strang3r,Paulo`Italianu`...

bullseye9
Ez olyankor szokott elõfordulni, ha a mat, pmd, vagy pmc fájlok nem a pótkocsi mappájában vannak, vagy valamelyik "gyári" trailer helyére került a pót, így a zmodeler nem találja ezeket.
Ha megnézed, nálad is kiírja alul a program: "failed to detect path origin. Defaulting to..." stb., tehát nem találja az elérési utat ezekhez a fájlokhoz.

MAN4ewer
Elnézést a 2. hsz-ért,de elolvastam LezFiddler importálással kapcsolatos hsz-ét,szerintem nálam nincs jól beállítva a Zmodeller.Hiába importálom úgy ahogy leírta ezt a képet találom...

Esetleg tudna valaki abban segíteni hogy tudom beállítani.
Köszönöm.

MAN4ewer
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem..
Mi lehet a probléma ha leveszek a pótról egy dolgot(vagy beállítom a kapcsolási magasságot) vissza exportálom és a játékba össze-vissza van rajt a dds.
Lehet hogy valami beállítási gondok vannak,mert pl. egy kamiont ha megnézek zmodiban,elvileg feltextúrázva kellene látnom ha jól importálom be.Nekem nem így van bármit csinálok csak az"alap" kamion képe látszik.
2.2.2-es Zmodeller-em van.

Oké nagyon szépen köszönöm most csak egy Zmodos tagot kell keresek.Még egyszer köszi <#vigyor3>

De,Zmoddal valószínûleg meglehet.

S akkor valahogy nem lehet megcsinálni valami progival?

Neked is szevasz.

OpenGL-ben futtatod a játékot?
Az is lehet,hogy az átkonvertált interior a ludas és egyszerûen nem oldották meg ezt a problémát.

Le töltöttem egy új kamion és nem látok semmit a tükörbe erre mi a megoldás? :

zsolt015
#3966:volvo fh 400
#3967: köszönöm a segítséget de már meg lett oldva problémák:)

Táncolj úgy mintha az utolsó lenne és legyen a szíved lelked is benne maxell Elegance Crystal Ear Budz DOKK BEACH

Névtábla Zmod-ban ugyanígy néz ki? Függönyre tudom a választ, kell létrehozni egy "gyûjtõpontot" a base-hez hasonlóan, "reverse_l" elnevezéssel, és abba kell belelinkelni a függönyt, így csak hátramentben látszik.<#kacsint>
Ricsi234
linket kaphatok??(alap modell)

zsolt015
Sziasztok van egy kis problémám.Egyik barátommal bekonvertáltuk a kamion és ez a kéz törlõ,névtábla meg bolondultak és nem tudjuk mi a gond:S a másik meg raktam bele függönyt és nem tudom hogy kell meg csinálni azt hogyha tolatok csak akkor látszódjon

Táncolj úgy mintha az utolsó lenne és legyen a szíved lelked is benne maxell Elegance Crystal Ear Budz DOKK BEACH

LezFiddler
Nincs mit.

Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!

Még egyszer köszi! Ha ráérsz, azért csak megnézzük, hogy mi volt a gond.<#fejvakaras><#worship>
LezFiddler
Úgy látszik, hogy nem néztünk meg mindent. Siker!

Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!

Olyanoktól kérdem, akik járatosak a Zmod-ban, hogy hogyan lehet az, hogy egy gépet szabályszerû importálás, szerkesztés, és exportálás után nem vesz be a játék, a .log, meg nem ír semmit. A mod mappában csak a gép van. Adalék a dologban, hogy a Zmod a mat címzéseit is megváltoztatja (dif_spec.add.env_nofresnel-rõl --> dif_spec.add.env-re). LezFiddler kolegával átnéztük este, és minden klappol elvileg. Minden mûködik, és mégsem mûködik semmi.
Ezer köszönet!:D

http://kismenyus.picturepush.com

Üdv!

- Polygon nézetben kiválasztod ( Select... Quadr ) a leválasztandó részt.
- Alul SELECTED MODE legyen bekapcsolva.
- Aztán : Modify... Submesh... Detach
- Select-->Separated

Sziasztok!Valaki megtudja mondani,hogy a dolgokat hogyan lehet szétválasztani?Válaszaitokat elõre is köszönöm

http://kismenyus.picturepush.com

Na akkor valószínûleg itt a hiba. Megpróbálom akkor ezt a verziót!
LezFiddler
"az eredeti materialok beírása után ez lett az eredmény"

Ugye nem írtad át teljesen az exportált .mat fájlokat?
Az újonnan exportált .mat-okkal csak annyit kell csinálni, hogy az eredeti .mat fájlok értékeit átmásolod beléjük, de csak az értékeket!

2.2.4-el "dolgozom".

Idõközben sikerült betöltésre bírnom a gémet, de az eredeti materialok beírása után ez lett az eredmény:
LezFiddler
Nincs mit, remélem, hogy érthetõ voltam.

#3951: Melyik verzióval ténykedsz?
Mutass légyszíves képet a Materials Editorról és az autó tulajdonságairól!
truck/ Properties.../ User defined options

TopGun
KJoszonom a valaszt. Azert lenne jo, hogy az egesz rendszam vilagitson, mert a legtobb vilagitas agyon gyeren vilagitja meg a rendszamot es az nekem nem tetszik :( Azert lenne jo, hogy az egesz rendszam vilagit, mert az szerintem sokkal szebb, mint ha csak gyenge kis feny pislakol jobb vagy bal oldalt, mert a legtobb poton nem latszik egyszerre a ket lampa vilagitas.

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

Elõre is bocsi a dupláért. Az elõzõ hibát a .mat-ok hibás elnevezése okozta, de most a következõt írja:
09:01:24 : Model descriptor '/vehicle/truck/R620/truck.pmg' has incorrect file version 1349347089 - expected version 4
09:01:24 : No base model found: @@trk_scania_rcab_a@@
A játék naplója szerint a textúrákat nem tudja megnyitni. Az érdekes az, hogy nem csak az újakat, hanem az összeset. Nem tudom, ez ismert hiba-é...
LezFiddler
Mutasd meg légyszíves a .log fájlt!

Van egy kis problémám. Adott a kamion, importáltam a leírás szerint, majd töröltem belõle egy részt az edit->delete paranccsal, majd egy klímát adtam hozzá. Ezután a leírás szerint exportáltam. A textúrák, .mat-ok megvannak, minden stimmel, játék betöltésekor mégis kivág. Mi lehet a gond?
LezFiddler
Az egész rendszámtábla világítson? ( ammegméjó?)

A dif.lum címzésû .mat-al szerintem meg lehet oldani.
Copy-zod azt a textúrát amelyiken a rendszám van és a Materials Editor-ban a dif.lum címzést adod neki.

Magát a rendszám modellt is copy-zod és ezt egy picit az eredeti elé húzod, majd ennek adod a dif.lum címzéses materialt.

Lényegében ugyanaz mint a traktoron a világító Globetrotter felirat.

Hangsúlyoznám, hogy még nem próbáltam ki, de ha a traktorokon mûködik, a pótokon miért ne mûködne!

TruckerDave
Bocs most nézem elírtam. Exportálásra gondoltam :)

TopGun
Azt szeretnem elerni, hogy amikor bekapcsolom a szerelvenyen a vilagitast, a potkocsin a full rendszamtabla vilagitson.

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

LezFiddler
Nem egészen!

Importálás: Valamilyen modell "behozatala" Zmodelerbe.

Esetünkben, mivel mi itt leginkább ETS-el, GTS-el foglalkozunk, az .scs fájlokban lévõ PMG-t hozzuk be szerkesztgetés céljából!
( A Zmodeler nem csak ETS-, illetve GTS-bõl tud importálni, exportálni, ezen kívül még vagy 8-10 másik játékból is )

Exportálás: a megszerkesztett modell "kiküldése, kivitele" Zmodelerbõl egy bizonyos játékba. ( sikeres exportálás esetén lényegében játszhatóvá teszed a modellt )

A .Z3d fájl a Zmodeler saját fájl típusa, Z3d fájlba menti az adatokat (modellt).

TruckerDave
.z3d fájlból .scs fájl csinálás az importálás ??

LezFiddler
Nincs mit.

zsolt015
köszii:)