Zmodeler 2/3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LezFiddler
Az editorban a .mat fájlok jónak tûnnek.
A collision után ugyanúgy kell az (ABC) mint a "base" után van!

Az "fh440" tulajdonságaira lettem volna kíváncsi.
Jobb klikk az fh440-en, Properties, User Defined Options.

Viszont ha ebbe a könyvtárszerkezetbe exportáltál: vehicle/truck/newvolvofh és a többi fájl meg van, akkor ennek jónak kell lennie!

Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!

thomson002
Materials Editor :

és ez a tulajdonság ?

http://indafoto.hu/Thomson

LezFiddler
Egészségedre Miki!

#3887: .mat fájlok vannak, .tobj fájlok nincsenek. Érdekes!
Dobj egy képet légyszíves a Materials Editor-ról és a "truck" tulajdonságairól!

#3888: OK. Ezt úgy szoktuk csinálni, hogy elõször is a játék fõkönyvtárából kihúzod az egész base.scs fájlt egy tetszõleges helyre.
- Elindítod a Zmodeler-t és importálod a neked tetszõ autó PMG fájlját.
- Alul, a base. scs: résznél EZT a base.scs fájlt mutatod meg neki!
- Importálod az autót, szerkesztgeted, (festegeted), stb.
- Ne felejtsd el menteni bizonyos idõközönként, akármilyen néven!
Ezt a Z3d fájlt bármikor elõ tudod majd hozni ha akarod.

Ha ezekkel meg vagy olvasd el az exportálás menetét!

Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!

A játékból szeretnék kamiont kivenni és átalakítani!

thomson002
Üdv !
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy amikor exportálom a gépet akkor nekem nincsenek tobj fájlok csak mat,pmg,pmc és pmd. Mit ronthattam el ?
Elõre is köszönöm a segítséget !

http://indafoto.hu/Thomson

Miki 007
konvertáltam és igen az ABC-t hagytam le mögülle köszi a segítséget 😊

LezFiddler
Ha az eredeti base.scs fájlról van szó akkor igen.

Mielõtt teljesen félrevezetjük egymást, írd le légyszíves, hogy mit szeretnél csinálni!

A vehicle mappa az megvan, de az a Base.SCS-ben van, és a vehicle mappában van truck mappa, azon bellül a kamionfajták, de a kamionfajtákon belül nincs SCS fájl? Vagy ennek így kell lennie?

LezFiddler
Az nem baj, ha kezdõ vagy, EZT olvasd át!

A lényege, hogy nem az scs. fájlt kell hogy lássa a Zmodeler, hanem a benne lévõ "vehicle" mappát!

Helló! Miért nem látja a ZModlerem az SCS fájlokat? (bocsi a pancser kérdésért, de még kezdõ vagyok!

sztics
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy van egy intem és a tükrök nem látszanak benne csak egy dds van ott gts-böl tettem át ets-be mit lehet ezzel kezdeni?

Renault Premium 450Dxi & Schmitz 2004

Letöltési linket ebben a topikban ne várj. NINCS WAREZ! Vedd meg.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Most inkább egy másikat alakítgattam amirõl csak leszedtem pár dolgot viszont itt meg a játékban pár dds van meg.Miért?

http://kismenyus.picturepush.com

LezFiddler
No, hát akkor a Materials Editor-ról és a "truck" tulajdonságairól képet tegyél fel légyszíves!
A .mat fájloknál a 18 karakter megvan?

Most megvan minden és még mindig ugyan az nincs valami ötletetek,hogy még mit lehetne csinálni?

Nem irritál egyáltalán,csak kíváncsi voltam 😊

LezFiddler
Ha irritál akkor elnézést kérek!
Én heccbõl írtam itt így, egyébként jogos, -e -nek kellett volna írni!

#3872: Valószínûleg azért, mert nem jól adtad meg a "truck" tulajdonságainál, vagy a Materials Editor-ban az elérési utat!

#3873: Konvertáltad, vagy exportáltad?
Ha exportálásról van szó, akkor lásd a 3870-es HSZ-t!

Miki 007
sziasztok. 1 kamiont konvertáltam 2.2.2-es zmodival és akár hányszor újra konvertáltam ezzel a hibával dobott ki : 20:43:39 : Unknown variant name 'a' on model '/vehicle/truck/magnum/truck.pmd'
20:43:39 : .\vehicle\physics_vehicle.cpp(1027): ?load_visual_model@physics_vehicle_u@prism@@IAEXXZ: Wrong vehicle model!

Valaki ha tud PLS segítsen 😊 elõre is ksözi 😊

Nem,2.1.1-es és a tobj és a mat fájlokat sem írja meg.Ez miért van.Bocsi a sok lámaságért.

OFF:

Gyakran olvasom itt SG-n,hogy kérdõ szavaknál nem '-e'-t raknak a végére,hanem '-é'-t. Most nálad például a '...megvan-é..' résznél olvastam ezt. Arra vagyok kíváncsi,hogy ez ilyen nyelvjárási sajátosság vagy csak úgy heccbõl írjátok így? 😊

LezFiddler
Végül is, ja.
#3865: Úgy is jó.
#3869: Az azért jó lenne ha leírnád, hogy melyik verzióval ténykedsz!
Ha V2.2.2, vagy azon feletti verzióról van szó, akkor valószínûleg elmaradt a collision utáni (ABC) !

Ezt olvasd el!

17:38:18 : Unknown variant name 'c' on model '/vehicle/truck/wojcicki/truck.pmd'
17:38:18 : .\vehicle\physics_vehicle.cpp(1037): ?load_visual_model@physics_vehicle_u@prism@@IAEXXZ: Wrong vehicle model!

Banner alatt futó piros szöveget olvasd el szépen.
Most kivételesen jófej leszek,tehát nem törlöm a hozzászólásodat.
.log fájl mit ír? (Ahol a mod mappa van,ott van egy log fájl.) Nyisd meg WordPaddal és másold be ide a tartalmát,abból kilehet szépen matekozni,hogy mit ronthattál el.

Tudom,hogy nagy kérés de valaki nem konvertálná be.Már egy hete próbálkozom de mégsem sikerül mert betöltésnél kilép a játékból.Elõre is köszönöm!

Nagyon köszönöm a segítséget!😄

Rubio
Vagy:

Total Commander-ben ráállsz az adott fájlra, F4-el megnyitod és már szerkeszthetõ is (és tök mindegy, hogy mi van hozzárendelve, vagy mi nincs)...

(Én pl. így szoktam...)

Úgy is jó,persze.
Bár szerintem teljesen feleslegesen van fent azon a gépen egy adatbázis kezelõ program,szóval nyugodtan le is szedheti.

LezFiddler
Vagy:

Total Commander-ben fájlt kijelölöd, majd Fájl/Hozzárendelés...

Itt kikeresed pl.: a WordPad-ot.

Töröljed a komplett Office-t és újratelepítéskor hagyd ki az Accest. (Ki lehet választani a telepítõben,hogy miket akarsz feltenni). Utána meg WordPad-al nyisd meg,az kezeli normálisan.

Hello!Valaki megtudja mondani,hogy mivel nyissam meg a mat fájlokat,mert nekem a Microsoft Access-al akarja de azzal nem lehet mert nem ad ki semmit,más programmal meg társítani nem engedi.Válaszaitokat elõre is köszönöm.

szabii98
Okés, köszi a választ 😊

I met God. She's black

russh12
Akkor a PMD-t írtad el.

Viszont nekem is van egy kérdésem.
Átáltam 2.1.1-röl 2.2.4-re csináltam egy gépet be akartam rakni játékba és elösször kifagyott. Megnéztem log-fájlt azt írta hogy nem tudta megnyitni az eggyik matot. Újra exportáltam átírtam megint azt a matot. Viszont most is kifagy és a log viszont nem ír semmit... Nem töltésnél fagy ki hanem ahol meg kéne vennem a kamiont a kereskedõnél ahol meg kellene jelenitenie a gépemet ott fagy ki....
Tipp?

mondjatok egy mondatot a hajóval és a békával! Békapod a fa*** hajó-hanemjó! xD http://trucksimportal.xooit.org/index.php

szabii98
Nah!
Harmadik videóval(BGTruckersrõl szedtem) sikerült bekonvertálni ETSbe! Képet nemteszek, mert még ramaty állapotban van.
1. gond: Miért nemjók a DDS-ek? ZModban tökéletesen megvannak, viszont a játékban összekeverednek :/

I met God. She's black

LezFiddler
Ezt nagyon összekutyultad!

Legelõször is: a helyes importálás megy?
Ha már ott elakadsz, akkor nagyon nehéz lesz eljutni az exportálásig.

Másodszor: nem jó helyre exportálsz!

Csinálj egy új mappát pl.: az asztalon, és ebbe egy ugyanolyan mappaszerkezetet mint az eredeti autóé!
( Új mappa/vehicle/truck/xxyy )
Ide exportáld az autót!

Majd inkább este Skype-n megbeszéljük mert ez így nehéz lesz.

Megcsináltam van egy olyan mappám hogy kamion/vheicle/truck/definition
a definition alá betette a kamiont amit exportáltam pmg formában 0 MB és nics benne a duda file-ja igaz a textúrát a materials editorban csináltam és nem tom jól-e. A játékba nem teszi be a kamiont se nem csak a dudát.
LezFiddler
Valamit összekutyultál.

Nem jóó csak a kamion kerekei látszanak a játékban.
Valami ötlet?
LezFiddler
Pedig így mennie kell.

#3852: Klatty a File gombra, legördülõ menü, Save As alatt - Merge...

Újra le kellett szednem a zmodeler-t mert nem mûködött és a 2.2.4 (build 981) eset szedtem le de ott nem találom a merge-t régebbit meg nem enged letölteni.
Hali!!
Köszii a segítséget egyenlõre mûködik.
szabii98
Nah. Nemsikerült :/
2.2.2vel is próbáltam, 2.1.1el is. Mindent megtudok csinálni és mégsem sikerül.:/ A legjobb az hogy fogalmam nincs hol rontom el hisz mindent úgy csinálok ahogy Lory, Vajó videójában van meg ahogy segítenek ... :/

I met God. She's black

MANos Viktor
Hali!
Volt valamilyen Hex-em amivel meg lehetett csinálni hogy az üveg pl.: zöld legyen és fényes stb... Valakinek nincs meg? Ha igen akkor megkérhetném hogy küldje el privátba?
Elõre is köszönöm!

UMF Hardy DJ 2, MAN TGX \\8/

LezFiddler
"csakhogy nekem nincsenek eredeti .matjaim"
Jogos!

szabii98
csakhogy nekem nincsenek eredeti .matjaim :S de majd lory volvo mattjait használom

I met God. She's black

LezFiddler
Igen, megírni a .mat fájlokat az eredetiek alapján, betenni a textúrákat, és a megfelelõ helyekre a vheel és definition mappát, illetve fájlt.

szabii98
Most megpróbálom azon a módon amit írtál 2.2.2ben, de ahogy észrevettem SuSunak is ez volt a problémája így most az szerint próbálkozom.

szerk.:
Megvannak a mattok és a tobjok. Elég volt visszaolvasnom 3 oldalt 😊
akkor most megírta a mattot is és már csak a definition kell?

I met God. She's black

LezFiddler
Elõször döntsd el, hogy melyik verzióval szeretnél ténykedni!

A V2.2.2- tõl nem kell a 18 karakteres .mat név, ennélfogva a hexaeditoros görcsölést is el lehet felejteni. ( persze ki, hogy szereti )

Amit példaként felhoztam az imént, az V2.2.2-re értendõ, így meg van a válasz a kérdésedre.

Mint írod a netrõl szedted le az autót Z3d fájlként, ezért valószínû, hogy nem voltak hozzá .mat fájlok.
A V2.1.1-el meg kell írnod õket ügyelve a 18 karakterre, ez nem gond, viszont a "truck" tulajdonságaiban az "Origin" értékét akkor is meg kell adni!

LezFiddler
Elõször importáld az autót!
Ha ezzel meg vagy, a Zmodelerben a "File" alatt van a "Merge..." parancs, ezt nyisd meg és keresd ki a kürt Z3d fájlját és add hozzá az autódhoz.

Méretezd, forgasd , tedd a helyére és adj neki textúrát, lehetõleg a meglévõek közül, különben nem fog mûködni.
Ezután biztos ami biztos, mentsd el!

Most csinálj egy új mappát pl.: az asztalon, és egy ugyanolyan mappaszerkezetet mint az eredeti autóé!
( Új mappa/vehicle/truck/xxyy )
Ide exportáld az autót!

Ha mindent jól csináltál, akkor exportálás után az összes fájlt megtalálod ebben a mappaszerkezetben. ( kivéve persze a textúrákat )

Mivel az autód nem kapott új textúrát, ezért innen csak az új PMG fájlt kell átmásolnod, felülíratnod az eredetivel!

szabii98
A Materials Editorban nem 18 karakteres nevet kell megadni? Hova kell írni az útvonalat? 😊

I met God. She's black

LezFiddler
Sziasztok!

A Materias Editor-ban megadtad a helyes útvonalat a .mat fájloknak?

pl.: /vehicle/truck/xy/bodypaint (generic)

Vagy, a "truck" tulajdonságaiban az "Origin" értékénél ott van valami ehhez hasonló: /vehicle/truck/xy ??