Zmodeler 2/3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A collision után ugyanúgy kell az (ABC) mint a "base" után van!
Az "fh440" tulajdonságaira lettem volna kíváncsi.
Jobb klikk az fh440-en, Properties, User Defined Options.
Viszont ha ebbe a könyvtárszerkezetbe exportáltál: vehicle/truck/newvolvofh és a többi fájl meg van, akkor ennek jónak kell lennie!
Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!
#3887: .mat fájlok vannak, .tobj fájlok nincsenek. Érdekes!
Dobj egy képet légyszíves a Materials Editor-ról és a "truck" tulajdonságairól!
#3888: OK. Ezt úgy szoktuk csinálni, hogy elõször is a játék fõkönyvtárából kihúzod az egész base.scs fájlt egy tetszõleges helyre.
- Elindítod a Zmodeler-t és importálod a neked tetszõ autó PMG fájlját.
- Alul, a base. scs: résznél EZT a base.scs fájlt mutatod meg neki!
- Importálod az autót, szerkesztgeted, (festegeted), stb.
- Ne felejtsd el menteni bizonyos idõközönként, akármilyen néven!
Ezt a Z3d fájlt bármikor elõ tudod majd hozni ha akarod.
Ha ezekkel meg vagy olvasd el az exportálás menetét!
Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy amikor exportálom a gépet akkor nekem nincsenek tobj fájlok csak mat,pmg,pmc és pmd. Mit ronthattam el ?
Elõre is köszönöm a segítséget !
http://indafoto.hu/Thomson
Mielõtt teljesen félrevezetjük egymást, írd le légyszíves, hogy mit szeretnél csinálni!
A lényege, hogy nem az scs. fájlt kell hogy lássa a Zmodeler, hanem a benne lévõ "vehicle" mappát!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy van egy intem és a tükrök nem látszanak benne csak egy dds van ott gts-böl tettem át ets-be mit lehet ezzel kezdeni?
Renault Premium 450Dxi & Schmitz 2004
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
http://kismenyus.picturepush.com
A .mat fájloknál a 18 karakter megvan?
Én heccbõl írtam itt így, egyébként jogos, -e -nek kellett volna írni!
#3872: Valószínûleg azért, mert nem jól adtad meg a "truck" tulajdonságainál, vagy a Materials Editor-ban az elérési utat!
#3873: Konvertáltad, vagy exportáltad?
Ha exportálásról van szó, akkor lásd a 3870-es HSZ-t!
20:43:39 : .\vehicle\physics_vehicle.cpp(1027): ?load_visual_model@physics_vehicle_u@prism@@IAEXXZ: Wrong vehicle model!
Valaki ha tud PLS segítsen 😊 elõre is ksözi 😊
Gyakran olvasom itt SG-n,hogy kérdõ szavaknál nem '-e'-t raknak a végére,hanem '-é'-t. Most nálad például a '...megvan-é..' résznél olvastam ezt. Arra vagyok kíváncsi,hogy ez ilyen nyelvjárási sajátosság vagy csak úgy heccbõl írjátok így? 😊
#3865: Úgy is jó.
#3869: Az azért jó lenne ha leírnád, hogy melyik verzióval ténykedsz!
Ha V2.2.2, vagy azon feletti verzióról van szó, akkor valószínûleg elmaradt a collision utáni (ABC) !
Ezt olvasd el!
17:38:18 : .\vehicle\physics_vehicle.cpp(1037): ?load_visual_model@physics_vehicle_u@prism@@IAEXXZ: Wrong vehicle model!
Most kivételesen jófej leszek,tehát nem törlöm a hozzászólásodat.
.log fájl mit ír? (Ahol a mod mappa van,ott van egy log fájl.) Nyisd meg WordPaddal és másold be ide a tartalmát,abból kilehet szépen matekozni,hogy mit ronthattál el.
Total Commander-ben ráállsz az adott fájlra, F4-el megnyitod és már szerkeszthetõ is (és tök mindegy, hogy mi van hozzárendelve, vagy mi nincs)...
(Én pl. így szoktam...)
Bár szerintem teljesen feleslegesen van fent azon a gépen egy adatbázis kezelõ program,szóval nyugodtan le is szedheti.
Total Commander-ben fájlt kijelölöd, majd Fájl/Hozzárendelés...
Itt kikeresed pl.: a WordPad-ot.
Viszont nekem is van egy kérdésem.
Átáltam 2.1.1-röl 2.2.4-re csináltam egy gépet be akartam rakni játékba és elösször kifagyott. Megnéztem log-fájlt azt írta hogy nem tudta megnyitni az eggyik matot. Újra exportáltam átírtam megint azt a matot. Viszont most is kifagy és a log viszont nem ír semmit... Nem töltésnél fagy ki hanem ahol meg kéne vennem a kamiont a kereskedõnél ahol meg kellene jelenitenie a gépemet ott fagy ki....
Tipp?
mondjatok egy mondatot a hajóval és a békával! Békapod a fa*** hajó-hanemjó! xD http://trucksimportal.xooit.org/index.php
Harmadik videóval(BGTruckersrõl szedtem) sikerült bekonvertálni ETSbe! Képet nemteszek, mert még ramaty állapotban van.
1. gond: Miért nemjók a DDS-ek? ZModban tökéletesen megvannak, viszont a játékban összekeverednek :/
I met God. She's black
Legelõször is: a helyes importálás megy?
Ha már ott elakadsz, akkor nagyon nehéz lesz eljutni az exportálásig.
Másodszor: nem jó helyre exportálsz!
Csinálj egy új mappát pl.: az asztalon, és ebbe egy ugyanolyan mappaszerkezetet mint az eredeti autóé!
( Új mappa/vehicle/truck/xxyy )
Ide exportáld az autót!
Majd inkább este Skype-n megbeszéljük mert ez így nehéz lesz.
a definition alá betette a kamiont amit exportáltam pmg formában 0 MB és nics benne a duda file-ja igaz a textúrát a materials editorban csináltam és nem tom jól-e. A játékba nem teszi be a kamiont se nem csak a dudát.
Valami ötlet?
#3852: Klatty a File gombra, legördülõ menü, Save As alatt - Merge...
Köszii a segítséget egyenlõre mûködik.
2.2.2vel is próbáltam, 2.1.1el is. Mindent megtudok csinálni és mégsem sikerül.:/ A legjobb az hogy fogalmam nincs hol rontom el hisz mindent úgy csinálok ahogy Lory, Vajó videójában van meg ahogy segítenek ... :/
I met God. She's black
Volt valamilyen Hex-em amivel meg lehetett csinálni hogy az üveg pl.: zöld legyen és fényes stb... Valakinek nincs meg? Ha igen akkor megkérhetném hogy küldje el privátba?
Elõre is köszönöm!
UMF Hardy DJ 2, MAN TGX \\8/
Jogos!
I met God. She's black
szerk.:
Megvannak a mattok és a tobjok. Elég volt visszaolvasnom 3 oldalt 😊
akkor most megírta a mattot is és már csak a definition kell?
I met God. She's black
A V2.2.2- tõl nem kell a 18 karakteres .mat név, ennélfogva a hexaeditoros görcsölést is el lehet felejteni. ( persze ki, hogy szereti )
Amit példaként felhoztam az imént, az V2.2.2-re értendõ, így meg van a válasz a kérdésedre.
Mint írod a netrõl szedted le az autót Z3d fájlként, ezért valószínû, hogy nem voltak hozzá .mat fájlok.
A V2.1.1-el meg kell írnod õket ügyelve a 18 karakterre, ez nem gond, viszont a "truck" tulajdonságaiban az "Origin" értékét akkor is meg kell adni!
Ha ezzel meg vagy, a Zmodelerben a "File" alatt van a "Merge..." parancs, ezt nyisd meg és keresd ki a kürt Z3d fájlját és add hozzá az autódhoz.
Méretezd, forgasd , tedd a helyére és adj neki textúrát, lehetõleg a meglévõek közül, különben nem fog mûködni.
Ezután biztos ami biztos, mentsd el!
Most csinálj egy új mappát pl.: az asztalon, és egy ugyanolyan mappaszerkezetet mint az eredeti autóé!
( Új mappa/vehicle/truck/xxyy )
Ide exportáld az autót!
Ha mindent jól csináltál, akkor exportálás után az összes fájlt megtalálod ebben a mappaszerkezetben. ( kivéve persze a textúrákat )
Mivel az autód nem kapott új textúrát, ezért innen csak az új PMG fájlt kell átmásolnod, felülíratnod az eredetivel!
I met God. She's black
A Materias Editor-ban megadtad a helyes útvonalat a .mat fájloknak?
pl.: /vehicle/truck/xy/bodypaint (generic)
Vagy, a "truck" tulajdonságaiban az "Origin" értékénél ott van valami ehhez hasonló: /vehicle/truck/xy ??