6060
  • norbee46
    Szia!

Fekete a színe és ha rá akasztom a króm textet akkor nincs neki szép króm hatása.
  • Blum
    Mit kéne látni? Mi a gond vele?
  • norbee46
    Sziasztok!

Erre vki tudja a megoldást?

A Surface->Paint->Color->Fillselection nem segít
  • sztics
    Amúgy a piros kijelölést úgy tudod/tudjátok megszüntetni hogy az alkatrész poygon nézetbe van és select - none és a modelre bal klikk.

Hát Rs sajnálom esetleg próbáld meg átírni ujjra a pmd :/
  • RS
    Sajnos ez sem használ.
    De azért köszönöm mindenkinek aki segíteni próbált!
  • sztics
    Szia!
    Megvilágítandó tárgyra kikeresed,properties-mesh-vertices-format-diffuse color ne legyen bepipálva!
  • bela96
    megvan mostmár megcsináltam.kösszi a segitségeteket :) :)
  • Blum
    #4429-ben írtam le
  • bela96
    Gis és hogy szedjem le a kijelölést??
  • Blum
    Akkor csinálsz egy olyat,hogy letöltesz egy olyan gépet a netről,amin ez hibátlanul működik és azzal összehasonlítva a tiedet megnézed,hogy mi más.
  • RS
    Legalább 10x átnéztem, újraírtam mindent.
    Na de mindegy is, nem életbevágó, előrébb meg nem jutunk így.
  • Blum
    És tutira a 2.1.1-es verziónak megfelelően csináltad meg? Nem keverted össze?

Amúgy oké,hogy leírod,hogy mindent megfelelően csináltál,de sajnos ez nyílvánvalóan nem igaz. Szóval szépen sorjában végigkell matekoznunk a dolgokat
  • RS
    2.1.1

#4436: Igen, mindent megcsináltam.
  • Gis80s
    #4425: amikor bekapcsolod a lámpákat, akkor annak a dds-ét is megcsináltad, illetve rátetted ezekre az alkatrészekre?

#4427: lehet én értem félre, de szerintem csak annyi történt, hogy aki elmentette korábban, az rajta felejtette a kijelölést. Csak szedd le a kijelölést és kész is....dolgozhatsz vele.

#4435: "...már enyhén illuminált állapotban vagyok vagy az, hogy szarul fogalmazol" :-DDDDD
  • Blum
    Ennek az az egyszerű oka van,hogy mielőtt átmész Vertex nézetbe,akkor szarul jelölöd ki. Vagyis rossz nézetből.

Igen,sajnos van olyan,hogy egyik nézetben kijelölöd,amit akarsz szerkeszteni -jelen esetben törölni- aztán amikor átmész más nézetbe,akkor látod,hogy azt is kijelöltél,amit nem akartál. Ilyenkor 2 dolgot lehet tenni:

1. Perspective nézetben vagy egyéb a helyzetnek megfelelő nézetben jelölgetsz egyesével folyamatos jobb Ctrl lenyomásával

2. Átmész Vertex nézetbe vagy Polygon nézetbe és egyesével törölgeted azokat a polykat/Edgeket,amit akarsz törölni.

Na most lehet,hogy én félreértem azt,hogy mit akarsz,aminek vagy az az oka,hogy már enyhén illuminált állapotban vagyok vagy az,hogy szarul fogalmazol.
  • bela96
    na de akkor az is eltűnik amit nem akarok.mert magától bevan jelölve
  • Blum
    Melyik verzióját használod a programnak?
  • Blum
    Hát akkor fogod és kijelölöd azt,amit leszeretnél róla szedni.
  • RS
    Igen, minden stimmel, nem is értem...
  • bela96
    na de kattintok egyet és akkor átlátszó marad.és akkor mit csináljak vele.én azt akarom hogy ne legyen piros mert pár dolgot leszeretnék venni róla de nem azt ami piros
  • Blum
    Select Mod-ot jobb alsó sarokban állítsd be úgy,hogy ne világítson sárgán (katt rá) illetve az Auto világítson kéken és egy üres helyen kattintsd egyet.
  • bela96
    Válaszokat előre is köszi :)
  • bela96
    Sziasztok.Van egy kérdésem.Letöltöttem ez z3d fájlt és mikor bejelölöm vertex és select modeben rá kattintok és akkor néhány része már piros pedig.Hogy tudok ezen változtatni hogy ne legyen piros mert ha mást törlök rajta akkor azt is törlöm.Amúgy itt egy kép
  • Blum
    Üdv!
    Mat-ot átírtad? Illetve amikor duplikáltad az objektumot,akkor a másolt alkatrészt egy kicsit előrébbhúztad és áthelyezted a külön könyvtárba?
  • RS
    Üdv!
    Akadt egy kis problémám: a bannerban található "Lámpatest megvilágítása" írás alapján jártam el, de mikor bekapcsolom a lámpát, a megvilágítani kívánt rész full fekete lesz:

A kérdés az lenne, hogy mi lehet az oka, és hogyan tudnám megoldani?
  • Blum
    :DDDD
  • LezFiddler
    Szívtelen dög.
  • Blum
    a "helo,valaki mondja meg,hogy kell kamiont csinálni" típusú kérdéseket továbbra is törlöm,kár vergődni.
  • Blum
    Akkor smileyt írjál ne jelzőt..

Nincs harag,legalább nevettem egy jót :)
  • norbee46
    Nem a szar szócskán akadtam ki, sőt ki sem akadtam csak azt a smiley-t nem vártam oda. Remélem nincs harag?
  • Gis80s
    Off - elnézést

"A rossz minőségű trágyára mondhatjuk, hogy szar?!" :-DD

On
  • Gis80s
    Huh, egy smiley micsoda indulatokat szabadít fel, miközben semmi rossz szándék nem volt mögötte.

Viszont valószínűleg akkor tényleg a mat rossz (már nem merem azt írni, hogy szar) :) Használd a Blum által megadott értékeket és jónak kell lennie.
  • Blum
    A szar szócskán mi a francért kell így kiaakadni? Nem sértésnek szántam,nyugodj meg. Kérdeztél-válaszoltam.

De ha ez tényleg ennyire bánt,akkor " Rossz a mat"

Mellesleg meg attól,hogy az eredeti kamionon is ez a mat volt,attól még ugyanúgy lehetett az is SZAR!
  • norbee46
    Nem hiszem hogy szar, mert a tartalma ugyan az mint az eredeti autóé.
    És nem értem hogy miért kell idióta jelzőt használni?!
    Én normálisan kérdeztem azt hiszem és tudtommal azért van a fórum hogy kérdezzünk és segítsünk egymásnak.
  • Blum
    Egészen pontosan arra gondolok,hogy szar a mat.
    Nyisd meg a mat fájlt,írd át egy másik olyan kamion mat fájljára,amin neked tetszik a mat és kész.

KATT
    Én anno ezeket használtam..
  • norbee46
    Szia!

Egészen pontosan mire gondolsz?
  • Blum
    Akkor egyszerűen csak szar a mat.
  • norbee46
    Szia!

Megcsináltam de nem változott semmi! Nem értem miért. Pedig jó lenne kijavítani, mert ez a helyzet a tank rögzítő füleknél is meg a króm se az igazi.

Azért köszi! ;-)
  • Gis80s
    Az ilyen alkatrészeken nyomj egy jobb klikket, properties/mesh/vertices/format...diffuse colortól vedd ki a pipát, okézd le. Aztán ismételd meg ezt a folyamatot, annyi különbséggel, hogy visszateszed a pipát...és elvileg ettől meg fog "javulni" az adott alkatrész.
  • norbee46
    Szia Blum!

A lépcső rács az ezüst lenne vagyis az is csak a fény hatására fehéredik ki. Tehát ha árnyékos oldalt nézem akkor jó ha napos oldal akkor fehér.