Zmodeler 2/3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
#4094: "A standalone dolog nem érdekes, majd lesörözzük!" 😄 úgy legyen, remélem, egyszer lesz alkalmunk rá.
Elõfordulhat akkor, hogy az a baja.
Ez esetben viszont kell szerezni egy GTS-ben lévõ "gyári" trailer-t és azzal összehasonlítani.
A standalone dolog nem érdekes, majd lesörözzük!
Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!
Az eltérés a következõ: az ETS 1.0 verzió 8 céget használ, az ETS 1.3 és a GTS/ATS már 10-et, így ha a játék az adott pótkocsi pmd fájljában nem találja meg a cégek úgynevezett "company look" részét, akkor egyszerûen kilép, viszont akkor erre van utalás a log fájlban (legalábbis nálam mindig volt).
Érdemes összehasonlítani egy Hexa editorban a játék base.scs-ébõl kiszedett pmd fájlját (mindig azt, aminek a helyére került a moddolt pót, tehát reefer, container, stb), és a moddolt pót pmd-jét.
//kicsit off, de tartozom ennyivel: szeretném egy régi tévedésemet kiigazítani, megpróbáltam anno LezFiddler barátomat meggyõzni arról, hogy az a moddolt pót, ami pl. a gyári container helyére kerül, standalone néven fut. Nos, régen rájöttem már, hogy nem így van, a standalone a saját fuvarral rendelkezõ pótok gyûjtõneve.
Ezúton is nagy tisztelet a kollégának, neki volt igaza. <#worship>#worship>
Meg most van egy olyan gondom is, hogy egy gépnél mindenkinek nyitva a pmg, nekem mégse nyitja meg a Zmod. Ilyen máskor még nem volt. Azt írták lehet Zmodom szar, nem tudom. 2.2.4-est használok.
A .mat fájlokban valóban voltak feleslegesnek tûnõ dolgok,azokat kiszedtem.
Az egyik .dds fájl szerintem rosszul volt visszatömörítve, azt átfestettem és visszatettem helyesen, majd kipróbáltam ETS-ben.
Ott mûködik rendesen, hibát nem ír, az új festés jól látszik.
GTS-el nem foglalkoztam ezért halvány lila gõzöm sincs, hogy mi lehet a gondja!
Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!
Érdemesebb 2.2.x-es verziót használni, 2.1.1-esnél csak a legújabb pmd filter használatával lehet helyesen importálni a gépeket, az meg sajna már nem elérhetõ a hivatalos honlapról 😞
#4088: "Nem alakítottam csak átfestettem." tehát csak a dds-t változtattad?
Nem tudjátok hogy ezt miért írhatja ki?
18:11:37 :
18:11:37 : No base model found: @@trk_scania_rcab_b@@
(zmod 2.1.1)
Renault Premium 450Dxi & Schmitz 2004
Majd a póttal meg lesz valami..
HTDT:akela,szazoltan,Melory,phantom,soro63 Italian Design Team:SAX,Jolly,Fabbromix,Strang3r,Paulo`Italianu`...
A mûködõ def.file...:
trailer_vehicle_data: trailer.reefer
{
model: "/vehicle/trailer_eu/reefer/trailer.pmd"
collision: "/vehicle/trailer_eu/reefer/trailer.pmc"
rwheel_model: "/vehicle/wheel/boesesaf/wheel.pmd"
suitable_cargos[]: potatoes
suitable_cargos[]: tomatoes
suitable_cargos[]: apples
suitable_cargos[]: oranges
suitable_cargos[]: sugar
suitable_cargos[]: frozen_food
suitable_cargos[]: meat
suitable_cargos[]: furniture
suitable_cargos[]: drymilk
suitable_cargos[]: cheese
suitable_cargos[]: yogurt
suitable_cargos[]: icecream
suitable_cargos[]: glass
suitable_cargos[]: medicals
mass: 650
}
És a másik,amivel a gond van:
trailer_vehicle_data: trailer.reefer
{
model: "/vehicle/trailer_eu/reefer/trailer.pmd"
collision: "/vehicle/trailer_eu/reefer/trailer.pmc"
rwheel_model: "/vehicle/wheel/boesesaf/wheel.pmd"
suitable_cargos[]: potatoes
suitable_cargos[]: tomatoes
suitable_cargos[]: apples
suitable_cargos[]: oranges
suitable_cargos[]: sugar
suitable_cargos[]: frozen_food
suitable_cargos[]: meat
suitable_cargos[]: furniture
suitable_cargos[]: drymilk
suitable_cargos[]: cheese
suitable_cargos[]: yogurt
suitable_cargos[]: icecream
suitable_cargos[]: glass
suitable_cargos[]: medicals
mass: 650
}
HTDT:akela,szazoltan,Melory,phantom,soro63 Italian Design Team:SAX,Jolly,Fabbromix,Strang3r,Paulo`Italianu`...
Ezt szeretem!
#4079, Soro: még egy dolog, ötletelek itt össze-vissza: azt nézd meg légy szíves, hogy a mûködõ és a nem mûködõ pót definíciós fájljaiban a
collision: "/vehicle/trailer_eu/XXXXXX/trailer.pmc"
sorok megegyeznek-e.
http://maktoko.picturepush.com
Bõvebbet én sem tudok, még sohasem használtam, próbálj rákeresni.
Lenne egy olyan problémám hogy tudok modelezni nagyából,és csak azt nem tudom hogyaan hogyan lehet megoldani ezt,hogy olyan sima legyen mint a motorháztetõ?(Pirossal bekarikázott rész)A segítséget elõre is köszönöm!
kép:
http://maktoko.picturepush.com
Csak azért gondolok az alap pót árnyékára,mert készítettem egy másik forgózsámolyos(dupla trailer mod)pótkocsit aminek ugyan ez az alapja(csak annak conténeres a felépítménye),és sokkal"halványabb"az árnyéka.Ugyan ez a dolly,és nem akadnak az árnyékok.
Majd illeszd be ezt a sort:
texture<1>1> : "/material/environment/vehicle_reflection.tobj"
Úgy, ahogy a #4068-ban leírtam.
az egyik: material : "eut.dif_spec.add.env_nofresnel.fx" {
texture<0>0> : "plain.tobj"
texture<1>1> : "gloss.tobj"
texture<2>2> : "generic.tobj"
ambient : { 0.400000 , 0.400000 , 0.400000 }
diffuse : { 0.800000 , 0.800000 , 0.800000 }
specular : { 0.100000 , 0.100000 , 0.100000 }
tint : { 1.000000 , 1.000000 , 1.000000 }
env_factor : { 0.2 , 0.2 , 0.2 }
shininess : 100
}
A másik:material : "eut.dif_spec.add.env_nofresnel.fx" {
texture<0>0> : "chicken.tobj"
diffuse : { 0.400000 , 0.400000 , 0.400000 }
env_factor : { 0.6 , 0.6 , 0.6 }
}
Csak töröljem ki a gloss-t meg a genericet ? Vagy valamit még kell ?
A #4065-s hsz-re részben megvan a megoldás.
A collision-t tényleg nem szabad eltüntetni. Teljesen le lett kicsinyítve, illetve feljebb lett emelve egy hangyányit, így már nem látszik az árnyék!
Viszont azt mondja Soro, hogy így sem mûködik.
Azt írja, hogy a pótkocsinak is alapban túl hosszú az árnyéka, lehet, hogy az a gond.
Lehetséges, hogy a forgózsámoly miatt ármánykodik, de ahhoz lövésem sincs, sohasem foglalkoztam vele érdemben.
Igen, én ETS-ben elég sokszor használtam png kiterjesztést dds helyett, és eltartott egy ideig, mire rájöttem, hogy a GTS ezeket a fájlokat nem szereti...
#4066, TruckerDave: még egy ötlet: nézd meg a pótod mat fájljait, ha valamelyikben szerepel hivatkozás a 2 png fájlra, akkor töröld ki belõle azokat a sorokat. Példa:
material : "eut.dif_spec.add.env.fx" {
}
Ebbõl a gloss, generic sorok törölhetõk, utána így nézzen ki:
material : "eut.dif_spec.add.env.fx" {
texture<1>1> : "/material/environment/vehicle_reflection.tobj"
}
#4065, Soro: ez nem könnyû eset szerintem, mert az árnyék adatait a pmc fájl tárolja, tehát ha változtatunk a collision (és így az árnyék) méretén (eltüntetni szvsz. nem szabad, collision nélkül kifagy), és úgy exportáljuk, akkor az én ismereteim szerint a kiexportált pmc-t még Hexa Editorral szerkeszteni kell.
Itt a gond, hogy én nem tudom, pontosan mit kell szerkeszteni rajta a megfelelõ mûködéshez, eddig egy pótkocsinál sikerült ilyet csinálnunk, de ott kb. 10-20 variáció után lett sikeres, és sajna nem jegyeztem meg, hogy mit mire változtattam 😞
Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!
Kérdeznék,kérnék:hogy tudom zmodellerel eltüntetni a képen bekeretezett árnyékot?Vagy nem lehet?
Csinálnék egy forgózsámolyos pótot aztán a dolly árnyéka végett nem fordul egyenesbe a pót(legalább is azt hiszem azért)
A pót készítõje elég nagy árnyékot csinált az alap pótnak,aztán az én véleményem szerint veszekszik a két árnyék...
Sajnos én nem tudok modellezni,még alap szinten sem(egy két dolgot leszedek a pótkocsiról,ennyi,de mostanság nem sikerül ez sem)
A kérésem az lenne,ha valakinek lenne ideje meg kedve,nem szedné ki azt az árnyékot,persze ha lehet...
Itt a link amiben benn a dolly pmg file-e.
Köszönöm a segítségetek..
Dolly...
Pontosan a GTS fagy ki tõle.
Viszont a GTS/ATS nem csípi a png fájlokat.
15:49:08 :
A gloss.png és a generic.dds fájlok elérési útja megfelelõ, illetve a helyükön vannak?
Ezt nem feltétlenül kellett volna szó szerint érteni!
Küld át a log fájlt légyszíves!
Opel Movano 2.8DTi
Ennyit arról,hogy végignézted. <#rolleyes>#rolleyes>
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
PS: Ne várd el itt SENKITÕL se,hogy úgy segítenek neked úgy,hogy te 0 energiát fektetsz bele. Nem a sült galambot kell várni,hogy berepüljön a szádba,hanem tenni is érte. Tehát mégegyszer leírom SzabyCyka fiú,hogy elsõnek az alapokat tanuld meg,MELYEK A BANNERBA VANNAK. Ha mégegyszer leírod,hogy márpedig nincs ott,akkor törlöm minden hozzászólásodat,mégpedig azért,MERT NINCS IGAZAD.
Hajrá.