6060
Segítség!
-
SuSu1992 #4489 blumnak volt valami packja ezzel kapcsolatban, de én nem tudtam alkalmazni, mert nem igazán értek a 2.1.1 es zmodhoz. -
#4488 Sziasztok!
Interior szerkesztéshez szeretnék segítséget kérni. Import/export
Aki tud légyszi segítsen.
Köszi előre is! -
Blum #4487 Miért,most mi van? :D
Vagy mégse tud? :( -
#4486 Ja-ja! -
SuSu1992 #4485 az igen:D -
Blum #4484 Persze,hogy tudsz. -
kiskamionos17 #4483 hellosztok az lenne a kérdésem hogy pttm-ből ets-be tudok-e pótkocsit konvertákni? köszi a segítséget hali! -
#4482 Nincs mit. -
SuSu1992 #4481 köszönöm a segítséged:-) -
SuSu1992 #4480 áhá, már értem hogy mit mondasz:DDDDDDDD -
#4479 Ezt értem de akkor is az a gond.
Ha sarkosan, élesen hajtasz meg valamit és a vertex-ek össze vannak hegesztve, akkor ilyen lesz az eredmény.
( Az extrudálás is hajtás ebben az esetben, hiszen "behajtod" a lemez széleit )
Polygon szerkesztési módban jelöld ki a lemez három nagy részét, alul, felül és középen ahol a fekete csík van, és válaszd le őket.
Calculate az alkatrészre, majd lehet őket összecsatolni. -
SuSu1992 #4478 na igen, de most tettem pipát a sharp edges elé, az arész jó is, de amit az extrude parancs előtt hajtottam meg lapot, az rossz. -
#4477 Sziasztok!
SuSu: megint ugyanabba a problémába szaladtál bele mint a múltkor!
Össze vannak hegesztve csúcsok, amelyeknek nem kéne úgy lenniük.
#4476: A "collision" után megvan az (ABC) ? -
volvofh12420 #4476 sziasztok!
erre mi lehet a megoldás?
09:12:46 : [model] Unknown variant name 'default' on model '/vehicle/truck/r730/truck.pmd'
09:12:46 : .\vehicle\physics_vehicle.cpp(1027): ?load_visual_model@physics_vehicle_u@prism@@IAEXXZ: Wrong vehicle model!
segítsetek légyszi! -
SuSu1992 #4475 sziasztok!
megint az oldal takaróval van baj!
mutatom a képet:
most annál a résznél jó ahol extruddal húztam neki vállat, de középen el van mosódva az él, pedig nem kellene.. valami 5let? -
#4474 Köszi... -
#4473 Köszönjük! -
#4472 Köszi!
#4469 Nagyon zsivány/szépen alakul! -
Blum #4471 -
danyr #4470 Egy hasznos .mat gyűjtemény Ventures-től:
- LETÖLTÉS -
Akár bannerba is mehetne... -
#4469 -
#4468 Igen én szúrtam el! Köszi. -
#4467 Meg van már Gis, köszi! -
#4466 Valamit biztos, hogy kihagysz, mert nekem sikerült.
Te kamionoddal, 2.2.2 és 2.2.4-nél is.
alkatrészek.z3d -
#4465 Hát sajnos nem.
Az oldal takarón van a v8 embléma és a jobb és bal oldali egy objektumként van jelen. ezt szeretném szétválasztani de nem megy.
Ez a hiba üzi: Can detach everything only in 'Keep Original' mode. file:Detach.cpp -
#4464 1. alkatrész betölt
2. polygon nézet
3. kijelölés (select/quadr)
4. selected mode - on (piros)
5. modify/submesh/detach
6. kész is a két külön alkatrész
-
#4463 Szia!
Így csináltam. Mondjuk a select->separated nélkül. De már a detach parancsot sem engedi! A 4461 hsz-em végén lévő hiba üzit kapom. -
#4462 alkatrészek szétválasztása
...ha így csinálod, akkor menni fog. -
#4461 Sziasztok!
Miért nem engedi szétválasztani?
Can detach everything only in 'Keep Original' mode. file:Detach.cpp -
#4460 Úgy-úgy... :) -
danyr #4459 Select/None :D -
#4458 Hát ahogy minden kijelölés megszűntetésnél...select/quadr...és ctrl+jobb egérgomb nyomvatartás :) -
SuSu1992 #4457 köszönöm a segítséget!
már csak olyan problémám volna, hogy nem tükröződik valamitől a szélvédő, vagy bármilyen üveg bármit csinálok vele. -
#4456 Nem teljesen erről van szó!
Extrudálásnál, tehát mikor kihúzod a lemez oldalait ( magyarán: mélységet adsz a modellnek ) tégy pipát a "Sharp edges" elé!
Ezzel azt éred el, hogy kihúzás után a lemez szélein lévő csúcsok nem lesznek összehegesztve, a lemez nagy felülete sima marad.
Most sem kell megijedni, tedd a következőt!
Az egyik oldali lemezt töröld.
A megmaradt lemez nagy felületét jelöld ki polygon módban majd detach-old, válaszd szét de úgy, hogy ne mozduljon el!
Most nyomd rá a lemez-, immár mindkét részére a "Calculate" parancsot és jó lesz.
Ha ezzel megvagy újra össze lehet "attach"-olni a lemez két részét.
Copy-zod, tükrözöd, stb.
Így jó lesz. -
SuSu1992 #4455 tehát ha jól értem, akkor tükrözés előtt nem kéne megcsinálni a belső részét is az oldaltakarónak, csak a külsőt.
itt a kép:
-
#4454 Az a probléma ebben az esetben, hogy olyan csúcsok is össze vannak hegesztve, amelyeknek nem kéne úgy lenniük.
Kéne mutatnod olyan 3d-s képet Zmodelerben, ahol egy kicsit el van fordítva a takarólemez. ( Csak, hogy biztosra menjünk. )
-
SuSu1992 #4453 minden tükrözés utána nyomok egy calculate parancsot rája -
#4452 Surface-Normals-Calculate:)
próbáld meg ezzel de ha nem jó írj vissza :D -
SuSu1992 #4451 Sziasztok!
Olyanban szeretnék segítséget kérni, hogy csináltam egy egyszerű oldaltakarót a volvomra és az eredeti oldal a játékban teljesen sima(felső kép) és a tükrözött oldal, olyan mintha meglenne hajlítva(alsó kép) ezt hogy lehetne kiküszöbölni?
Válaszokat előre is köszönöm -
#4450 Upsz! Nyomtam fillselection után egy calculate-ot és már szürke is!