Zmodeler 2/3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TruckerDave
A z3d fájlból scs fájl készítést azt hogy hívják ? Mer nem tudom mi rá a szak szó, aztán már megtudom nézni bannerban. (remélem 😄)

bullseye9
A log fájl szerintem kevés, meg sajna most nincs lehetõségem és idõm ennyire belemélyedni.

#4094: "A standalone dolog nem érdekes, majd lesörözzük!" 😄 úgy legyen, remélem, egyszer lesz alkalmunk rá.

LezFiddler
Az az igazság, hogy ezt a "céges dolgot" nem néztem meg, Zmodelerrel nem nyitottam meg a félpótot!
Elõfordulhat akkor, hogy az a baja.

Ez esetben viszont kell szerezni egy GTS-ben lévõ "gyári" trailer-t és azzal összehasonlítani.

A standalone dolog nem érdekes, majd lesörözzük!

Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!

TruckerDave
.log fájlt elküldöm akkor többet tudsz mondani ??

bullseye9
Az ETS-ben mûködõ pótok nem mindig mûködnek GTS-ben, sok esetben nem elég a definíciós fájlt átírni.

Az eltérés a következõ: az ETS 1.0 verzió 8 céget használ, az ETS 1.3 és a GTS/ATS már 10-et, így ha a játék az adott pótkocsi pmd fájljában nem találja meg a cégek úgynevezett "company look" részét, akkor egyszerûen kilép, viszont akkor erre van utalás a log fájlban (legalábbis nálam mindig volt).

Érdemes összehasonlítani egy Hexa editorban a játék base.scs-ébõl kiszedett pmd fájlját (mindig azt, aminek a helyére került a moddolt pót, tehát reefer, container, stb), és a moddolt pót pmd-jét.

//kicsit off, de tartozom ennyivel: szeretném egy régi tévedésemet kiigazítani, megpróbáltam anno LezFiddler barátomat meggyõzni arról, hogy az a moddolt pót, ami pl. a gyári container helyére kerül, standalone néven fut. Nos, régen rájöttem már, hogy nem így van, a standalone a saját fuvarral rendelkezõ pótok gyûjtõneve.
Ezúton is nagy tisztelet a kollégának, neki volt igaza. <#worship>

TruckerDave
Én csak azt. Meg elõtte a .mat-okat átírtam, ahogy még te írtad. LezFiddler megcsinálta, megy is Ets-ben csak GTS-el játszom 😄

Meg most van egy olyan gondom is, hogy egy gépnél mindenkinek nyitva a pmg, nekem mégse nyitja meg a Zmod. Ilyen máskor még nem volt. Azt írták lehet Zmodom szar, nem tudom. 2.2.4-est használok.

LezFiddler
Néztem TruckerDave autóját!

A .mat fájlokban valóban voltak feleslegesnek tûnõ dolgok,azokat kiszedtem.
Az egyik .dds fájl szerintem rosszul volt visszatömörítve, azt átfestettem és visszatettem helyesen, majd kipróbáltam ETS-ben.
Ott mûködik rendesen, hibát nem ír, az új festés jól látszik.

GTS-el nem foglalkoztam ezért halvány lila gõzöm sincs, hogy mi lehet a gondja!

Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!

bullseye9
Elérési út valahol nem jól lett megadva (zmod export, vagy definition).
Érdemesebb 2.2.x-es verziót használni, 2.1.1-esnél csak a legújabb pmd filter használatával lehet helyesen importálni a gépeket, az meg sajna már nem elérhetõ a hivatalos honlapról 😞

#4088: "Nem alakítottam csak átfestettem." tehát csak a dds-t változtattad?

TruckerDave
Tudna valaki segíteni ? GTS-rõl lenne szó. Mindig kifagy vagy nem látszódik amit alakítottam a póton. Nem alakítottam csak átfestettem. Valaki ért GTS-hez.

sztics
Sziasztok!
Nem tudjátok hogy ezt miért írhatja ki?
Unable to open file for reading. (/vehicle/truck/scania/truck.pmd)
18:11:37 : failed to open /vehicle/truck/scania/truck.pmd
18:11:37 : No base model found: @@trk_scania_rcab_b@@

(zmod 2.1.1)

Renault Premium 450Dxi & Schmitz 2004

MAN4ewer
Semmi gond Fefe,nagyon köszönöm hogy Te és LezFiddler szakítottatok rám idõt.
Majd a póttal meg lesz valami..

HTDT:akela,szazoltan,Melory,phantom,soro63 Italian Design Team:SAX,Jolly,Fabbromix,Strang3r,Paulo`Italianu`...

Maktoko
Helló!
Tudnál nekem segíteni???

http://maktoko.picturepush.com

bullseye9
Ez esetben elfogytak az ötleteim, sajnálom, hogy nem tudtam segíteni 😞

MAN4ewer
Igen megegyeznek.
A mûködõ def.file...:
trailer_vehicle_data: trailer.reefer
{
model: "/vehicle/trailer_eu/reefer/trailer.pmd"
collision: "/vehicle/trailer_eu/reefer/trailer.pmc"
rwheel_model: "/vehicle/wheel/boesesaf/wheel.pmd"

suitable_cargos[]: potatoes
suitable_cargos[]: tomatoes
suitable_cargos[]: apples
suitable_cargos[]: oranges
suitable_cargos[]: sugar
suitable_cargos[]: frozen_food
suitable_cargos[]: meat
suitable_cargos[]: furniture
suitable_cargos[]: drymilk
suitable_cargos[]: cheese
suitable_cargos[]: yogurt
suitable_cargos[]: icecream
suitable_cargos[]: glass
suitable_cargos[]: medicals

mass: 650

}
És a másik,amivel a gond van:
trailer_vehicle_data: trailer.reefer
{
model: "/vehicle/trailer_eu/reefer/trailer.pmd"
collision: "/vehicle/trailer_eu/reefer/trailer.pmc"
rwheel_model: "/vehicle/wheel/boesesaf/wheel.pmd"

suitable_cargos[]: potatoes

suitable_cargos[]: tomatoes

suitable_cargos[]: apples

suitable_cargos[]: oranges

suitable_cargos[]: sugar

suitable_cargos[]: frozen_food

suitable_cargos[]: meat

suitable_cargos[]: furniture

suitable_cargos[]: drymilk

suitable_cargos[]: cheese

suitable_cargos[]: yogurt

suitable_cargos[]: icecream

suitable_cargos[]: glass

suitable_cargos[]: medicals

mass: 650

}

HTDT:akela,szazoltan,Melory,phantom,soro63 Italian Design Team:SAX,Jolly,Fabbromix,Strang3r,Paulo`Italianu`...

LezFiddler
ZAJLIK AZ ÉLET!
Ezt szeretem!

bullseye9
Sajna nem, annyit tudok, amit leírtam 😞

#4079, Soro: még egy dolog, ötletelek itt össze-vissza: azt nézd meg légy szíves, hogy a mûködõ és a nem mûködõ pót definíciós fájljaiban a

collision: "/vehicle/trailer_eu/XXXXXX/trailer.pmc"

sorok megegyeznek-e.

LezFiddler
Azt kéne még megnézni Zmodelerben, hogy a dummy nincs-e elfordítva a másikhoz képest! Tehát a mûködõt és ezt összehasonlítani.

MAN4ewer
Igen ugyanazon pót helyén vehetõ fel(reefer).

Maktoko
Köszönöm,most megnéztem,de még kell hozzá valamilyen parancs,mert nem csinált semmit 😞,nem tudod mi lehet az?

bullseye9
Azt hiszem a "chamfer" parancs lehet a segítségedre.
Bõvebbet én sem tudok, még sohasem használtam, próbálj rákeresni.

Maktoko
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám hogy tudok modelezni nagyából,és csak azt nem tudom hogyaan hogyan lehet megoldani ezt,hogy olyan sima legyen mint a motorháztetõ?(Pirossal bekarikázott rész)A segítséget elõre is köszönöm!
kép:

bullseye9
"(csak annak conténeres a felépítménye)": a definíciós fájlok is ugyanazok, tehát ugyanazon pót helyén vehetõ fel (pl. konténeres, hûtõs, stb, esetleg külön fuvar)? Mert ez is okozhat eltérést, hibát...

MAN4ewer
Sziasztok..
Csak azért gondolok az alap pót árnyékára,mert készítettem egy másik forgózsámolyos(dupla trailer mod)pótkocsit aminek ugyan ez az alapja(csak annak conténeres a felépítménye),és sokkal"halványabb"az árnyéka.Ugyan ez a dolly,és nem akadnak az árnyékok.

bullseye9
Azokat a sorokat, amiben szerepelnek, igen.
Majd illeszd be ezt a sort:
texture<1> : "/material/environment/vehicle_reflection.tobj"

Úgy, ahogy a #4068-ban leírtam.

TruckerDave
2 MAt fájl van, és mind kettõben benne van.
az egyik: material : "eut.dif_spec.add.env_nofresnel.fx" {
texture<0> : "plain.tobj"
texture<1> : "gloss.tobj"
texture<2> : "generic.tobj"
ambient : { 0.400000 , 0.400000 , 0.400000 }
diffuse : { 0.800000 , 0.800000 , 0.800000 }
specular : { 0.100000 , 0.100000 , 0.100000 }
tint : { 1.000000 , 1.000000 , 1.000000 }
env_factor : { 0.2 , 0.2 , 0.2 }
shininess : 100
}

A másik:material : "eut.dif_spec.add.env_nofresnel.fx" {
texture<0> : "chicken.tobj"
diffuse : { 0.400000 , 0.400000 , 0.400000 }
env_factor : { 0.6 , 0.6 , 0.6 }
}

Csak töröljem ki a gloss-t meg a genericet ? Vagy valamit még kell ?

TruckerDave
Kipróbálom, hátha.

bullseye9
Forgózsámolyos dolog engem is csak annyiban érdekelt, hogy egyszer kipróbáltam a játékban, de mivel minden egyes fuvarhoz újabb mentéseket kell szerkeszteni, ezért nem tréningeztem rajta tovább.

LezFiddler
Jó reggelt!

A #4065-s hsz-re részben megvan a megoldás.
A collision-t tényleg nem szabad eltüntetni. Teljesen le lett kicsinyítve, illetve feljebb lett emelve egy hangyányit, így már nem látszik az árnyék!
Viszont azt mondja Soro, hogy így sem mûködik.
Azt írja, hogy a pótkocsinak is alapban túl hosszú az árnyéka, lehet, hogy az a gond.
Lehetséges, hogy a forgózsámoly miatt ármánykodik, de ahhoz lövésem sincs, sohasem foglalkoztam vele érdemben.

bullseye9
Szia.
Igen, én ETS-ben elég sokszor használtam png kiterjesztést dds helyett, és eltartott egy ideig, mire rájöttem, hogy a GTS ezeket a fájlokat nem szereti...

#4066, TruckerDave: még egy ötlet: nézd meg a pótod mat fájljait, ha valamelyikben szerepel hivatkozás a 2 png fájlra, akkor töröld ki belõle azokat a sorokat. Példa:

material : "eut.dif_spec.add.env.fx" {
}

Ebbõl a gloss, generic sorok törölhetõk, utána így nézzen ki:

material : "eut.dif_spec.add.env.fx" {
texture<1> : "/material/environment/vehicle_reflection.tobj"
}

#4065, Soro: ez nem könnyû eset szerintem, mert az árnyék adatait a pmc fájl tárolja, tehát ha változtatunk a collision (és így az árnyék) méretén (eltüntetni szvsz. nem szabad, collision nélkül kifagy), és úgy exportáljuk, akkor az én ismereteim szerint a kiexportált pmc-t még Hexa Editorral szerkeszteni kell.
Itt a gond, hogy én nem tudom, pontosan mit kell szerkeszteni rajta a megfelelõ mûködéshez, eddig egy pótkocsinál sikerült ilyet csinálnunk, de ott kb. 10-20 variáció után lett sikeres, és sajna nem jegyeztem meg, hogy mit mire változtattam 😞

TopGun
Valaszolnal a privatomra legyszives?

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

TruckerDave
És én pont GTS-el játszom. :S

MAN4ewer
Sziasztok!
Kérdeznék,kérnék:hogy tudom zmodellerel eltüntetni a képen bekeretezett árnyékot?Vagy nem lehet?
Csinálnék egy forgózsámolyos pótot aztán a dolly árnyéka végett nem fordul egyenesbe a pót(legalább is azt hiszem azért)
A pót készítõje elég nagy árnyékot csinált az alap pótnak,aztán az én véleményem szerint veszekszik a két árnyék...
Sajnos én nem tudok modellezni,még alap szinten sem(egy két dolgot leszedek a pótkocsiról,ennyi,de mostanság nem sikerül ez sem)
A kérésem az lenne,ha valakinek lenne ideje meg kedve,nem szedné ki azt az árnyékot,persze ha lehet...
Itt a link amiben benn a dolly pmg file-e.
Köszönöm a segítségetek..

Dolly...

LezFiddler
Szia Feri!

Pontosan a GTS fagy ki tõle.

bullseye9
A generic és gloss png-k némelyik, eredetileg haulinból konvertált Schmitz SCS pótoknál fordulnak elõ. Valódi gondot nem okoz, legalábbis nálam mûködött ettõl a játék, nem teljesen jól konvertálták át ezeket.

Viszont a GTS/ATS nem csípi a png fájlokat.

TruckerDave
Vehicle/trailer_eu mappában benne van a reefer meg van egy R620 mappa és mind kettõ abban van. ott jó helyen van ?

LezFiddler
15:49:08 : Unable to open file for reading. (/vehicle/truck/r620/gloss.png)
15:49:08 : Can not load '/vehicle/truck/r620/gloss.png'
15:49:08 : Unable to open file for reading. (/vehicle/truck/r620/generic.dds)
15:49:08 : Can not load '/vehicle/truck/r620/generic.dds'

A gloss.png és a generic.dds fájlok elérési útja megfelelõ, illetve a helyükön vannak?

LezFiddler
"alsó pár sor"

Ezt nem feltétlenül kellett volna szó szerint érteni!

Küld át a log fájlt légyszíves!

SzabyCykaaa
Már megértettem ezt : http://data.hu/get/4092733/zmodi.z3d egy youtube-s vidi alapján csináltam.

tuzfal3
Egyet nem értek.Blum-ot szidod hogy nem segít, pedig a bannerban benne van minden.Ráadásul belinkeltem videókat is, ezenfelül Youtube-on azt kellene csak beírnod a keresõbe hogy "zmodeler tutorial".Szóról szóra nem fogjuk le írni mert az a végtelenségig tartana.

Opel Movano 2.8DTi

TruckerDave
Utolsó kettõ sor: 15:49:10 : f:\devel\eurotruck_at\prism\src\p3core\collections/arrays/arrays_base_impl.h(466): ??A?$array_t@V?$owner_ptr_t@Vroad_look_u@prism@@@prism@@@prism@@QAEAAV?$owner_ptr_t@Vroad_look_u@prism@@@1@I@Z: Index outside array boundaries.

SzabyCykaaa
megint ne kezdjük jó? én nézegettem eleget,de tudod aki nem ért az ilyesmihez az nehezen tudja hogy mi az eleje és mi a vége szóval érted most mennem kell majd fél óra mulva leszek

A fórumban fellelhetõ összes tutorial.

Ennyit arról,hogy végignézted. <#rolleyes>

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

SzabyCykaaa
Igazad van, a sült galamb nem repül a számba mert már nem repül, a hülyeséget félretéve PL a bannerban melyik dolgot nézzem ha már ott v an akkor kérlek mond meg.

Amíg nem vagy képes felfogni,hogy elõször az alapokat kell megtanulnod,melyek le vannak írva a bannerba,addig ne oktassál már ki engem,hogy miket írjak.

PS: Ne várd el itt SENKITÕL se,hogy úgy segítenek neked úgy,hogy te 0 energiát fektetsz bele. Nem a sült galambot kell várni,hogy berepüljön a szádba,hanem tenni is érte. Tehát mégegyszer leírom SzabyCyka fiú,hogy elsõnek az alapokat tanuld meg,MELYEK A BANNERBA VANNAK. Ha mégegyszer leírod,hogy márpedig nincs ott,akkor törlöm minden hozzászólásodat,mégpedig azért,MERT NINCS IGAZAD.

Hajrá.

SzabyCykaaa
Egy és egyáltalán nem halgatok és nem is követelõzöm, és megkértelek hogy ne segíts! ás kérlek ne írj ijeneket hogy ló.... Kösz

Ha tényleg átnézted volna,akkor már TUDNÁD is az alap dolgokat,mert minden le van írva. Nagy lófaszt nézted te át. Töltsél le szépen egy nyitott PMG-s kamiont,aztán alakítsad. Ja...hogy az importálás sem megy? Na errõl beszélek. Azt hiszem nem is kell folytatnom. Szóval ezt a követelõzõ stílust nyugodtan befejezheted,különben törlöm minden egyes hozzászólásodat,majdpedig úgy kipenderítenek innen,hogy a továbbiakban az SG-t messzirõl kerülöd. Válogasd meg a szavaidat,pláne azt,hogy kivel szemben ereszted meg a nyelved.

LezFiddler
Pont nem a legfelsõ szöveg kéne hanem az alsó pár sor!

SzabyCykaaa
a BANNER-T MÁR 6662 szer átnézegettem úgyhogy többször ne is írd le inkább ne segíts mert amúgy sem segítesz semmiben,segítsen inkább más, vagy senki de, ne te!

tuzfal3
A bannerban van pár hasznos tanács és itt van pár videó: 1. 2. De youtube-on sok ilyesmi videót megtalálsz!

Opel Movano 2.8DTi

Youtube,egyéb fórumok és utoljára írom le,hogy BANNER!