6060
  • Blum
    Nem,és ez a topik nem is erre van.
    Mellesleg meg nagyon szívesen a leírásért....
  • kamionos2020
    nem tud valaki willi betz potkocsi modot ets-hez
  • Blum

Rosszul is érzem magam miatta...
  • djmorvai
    Sziasztok!
    Át lehet valahogy konvertálni a kamiont ami 1.2 és 1.3-as verzióra való 1.0-ásra? Ha igen akkor hogyan?
  • Gis80s
    No hol is kezdjem...

#4835: Szia neked is! A kérdésed nyomán erősen csodálkozok, hogy Blum szaki nem csak, hogy válaszolt, de ráadásul ennyire részletesen tette - öregszel Blum és egyre jobb szíved van - :)

#4837: Szia neked is! Tetszik, hogy egy szép, kerek mondtadban tetted fel - az amúgy rendkívül értelmes - kérdésedet. Az meg már egyszerűen fantasztikus, hogy 10 perccel később - szerinted - meg is volt a megoldás. Sok sikert!

#4808: Most jön majd az a válasz, hogy ez nem nyelvtanóra, de érdeklődve kérdezném, hogy mi a bánat lett az írásjelekkel és szünet billentyű használatával?!
    #4809: Abszolút Zmodeleres téma...

#4845: Szokásos helyesírás...mindegy is! Válaszként pedig visszakérdeznék. Erre komolyan választ vársz?! Számítasz arra, hogy valaki fogja magát és egy nettó 5 órát rászán arra, hogy leírja mit és hogyan kell csinálni?! Picit aktivizáld magad, kezdjél bele és amikor elakadtál, akkor tegyél fel egy konkrét kérdést. Rengeteg hasznos segítséget találhatsz a banner (felső kép, amiben egy Zmodeler felirat és egy Rába rajz is van) alatt lévő legördülő menüben. Sok sikert!
  • ekepista
    sziasztok aszt szeretném kérdezni hogy tudok interiolt szerkeszteni és matöltötem le egy z modeler programot és aszt hogy tudom használni asegítséget előrre is köszönöm
  • Blum
    Ez is skinezés fogjad már fel. A mikéntjét leírtam a #4836-ba. Ha nem megy,az sajnálatos....próbálkozni kell,csinálni,pörögni. Nem kell ezért itt panaszkodni,megszánni úgyse fog senki,zaklatni meg aztán pláne nem kell a topik lakóit.

Amúgy díjaznám,ha használnád a válasz gombot.
  • kamionos2020
    de én még most csinálok ilyet elöször segitenétek?
  • Norbi779
    neked kell megcsinálnia a textúrát, és azt rárakni.
  • kamionos2020
    ez kinek szolt ha nekem elolvastam és megprobáltam de nem megy olyat meg nem találtam hogy a kamionon rajt legyen a nevem
  • Blum
    Te nem látsz a szemedtől?

• kamionos2020
    azt hogy tudom megcsinálni hogy a kamionra rá irom a nevem?
  • Norbi779
    már nem kell, megtaláltam ezt: http://www.zmodeler2.com/docs/program/lessons/basics/contents.html
  • Norbi779
    meg most ismerkedek a Zmodeler-el, mondjuk láttam márhogy hogyan kell autót, de valaki megtanítana rendesen modellezni benne?
  • Blum
    *skinezni

DXT BMP nevű program illetve bármely egyéb rajzprogram szükséges hozzá. (Pl.: Paint,Photoshop,Gimp..stb)
    Valamint egy WinRar sem árt a dologhoz.

Ahhoz,hogy át tudd szerkeszteni a kívánt textúrát,először is meg kell keresni. Ezt egy kicsit lentebb leírtam,hogy miként tudod kiszedni a textúrát az scs fájlból. Kihúzod az asztalra a fájlt,majd megnyitod DXT BMP-vel. Jobb oldalon van egy kis ikon,ami alapértelmezett beállításként a Paintot fogja mutatni,tehát ez azt jelenti,hogy majd azzal szerkeszted.
    [Ha nem Painttal szeretnél szerkeszteni,akkor csak egyszerűen kattints rá erre az ikonra és tallózd be annak a programnak az indítófájlját,amivel szeretnél dolgozni. Illetve ha a fájl JPG vagy PNG kiterjesztésű,akkor nem is kell DXT Bmp,mehet egyből a képszerkesztőbe.]

Tegyük fel,hogy painttal dolgozol tovább. Átküldöd paintba a fájlt (azt hiszem dupla kattintással is megy a dolog..vagy ha nem akkor File-->Send to Editor),majd ott szépen rajzolsz rá amit akarsz és elmented. A DXT BMP-ben ekkor látod,hogy megváltozott a textúra,nincs más hátra,mint lementeni és visszatenni a helyére. Mivel ugye az asztalról nyitottad meg a fájlt,az most is ott van,tehát egyszerűen felülírod. DE!!! File-->Save As-->DDS DXT5-be mentsd,különben nem lesz jó.
    Ha eredetileg nem DDS volt a fájl kiterjesztése,hanem teszem-azt PNG vagy JPG,akkor annak mented el. De ehhez ugye már nem kell a DXT BMP.

Miután megfelelően lementetted,visszarakod az eredeti helyére.
    Én személy szerint WinRar-t használtam annak idején,úgyhogy most ezt mondom. Tehát WinRar-ban visszamész az scs fájlon belül abba a mappába,amiből kihúztad a textúrádat és ugyanide !!!!!!Raktározással!!!!! vissza helyezed. A WinRar ekkor megkérdi,hogy újratömörítse-e az állományt,te igent mondasz és ezután visszateszed az scs fájlt a mod mappába.

Van egy egyszerűbb (legalábbis kevesebb hibalehetőséget magába foglaló) módszer is. Ehhez Total Commander szükséges. A #4834-ben leírtak szerint te is szépen beállítod a Total Commandert és ugyanúgy,mint WinRar-ban,visszahúzod a helyére a textúrát.
  • kamionos2020
    hogy lehet skinelni?
  • Blum
    WinRAR-t nyitod meg először,a programon belül megkeresed az scs fájlodat és csak simán dupla katt rá.

De ha van Total Commandered,akkor először csinálsz egy olyat,hogy Beállítások-->ZIP Tömörítő-->Tömörítési aránynál egyébre kattintasz és 0-át írsz be. Majd pedig alkalmaz és Ok.
  • mannosszabi
    Elrontottam de most már jó lett bocs még egyszer köszi.
  • mannosszabi
    Hello meg próbáltam de nem lehet,úgye jobb gomb és társításnak kellene előjönnie de nem jön elő így nem tudom társítani WinRAR-al mi lehet a baj.köszi
  • mannosszabi
    Nagyon szépen köszönöm a segítséged.MANNOSSZABI
  • Blum
    Minden kamionnak vannak DDS avagy PNG fájljai. WinRAR-ral megtudod nyitni magát az scs-t és a vehicle/truck/xyx mappán belül lesznek.
  • mannosszabi
    hello szeretném megkérdezni tőletek hogyan lehetne a kamionom rendszámát és színét megváltoztatni. Kell a DDS- fájl de nekem nics hogyan lehetne megszerezni vagy valami csinálni vele. segítségeteket is előre köszönöm MANNOSSZABI
  • Ricsi234
    Igen,így gondoltam ahogy Gis80s mondta.
    #4826:Köszi
  • SuSu1992
    attól függ, hogy mikor akarod, hogy látszódjon...
    amit gis80s írt az akkor fog látszódni, ha rükvercbe rakod a gépet.
  • Gis80s
    Nekem így van megoldva: lights.rev (A)

#4822: a color matjának kell ilyennek lennie: dif_spec.add.env_nofresnel
    ...ha jól tudom, akkor ez megoldja a gondodat.
  • Ricsi234
    OMG susu ezt idáig is tudtam:D

csak hogy mit kell beírni a zmodba hogy ha be exportálom a játékba a függönyt akkor látszódjon kívülröl:D
  • SuSu1992
    a kamionba is be kell tenni a függönyt, mert nem úgy van, hogy a belső(belsőnézet) egybe lenne a kamionnal(külsőnézet), hanem a belsőt(belső nézet) is külön lehet szerkezteni, meg a kamiont is..
  • Ricsi234
    Mit is kell megcsinálni,hogy a függöny látszódjon kívülről?

reversed_ai?
  • bela96
    sziasztok.remélem nem baj ha itt kérdezem de van egy olyan bajom hogy zmodelerben piros a kamion mikor berakom játékba akkor meg kék és csak a játékon belül tudom átfesteni.ezt hogy tudom át állitani hogy ne játékban keljen át festeni hanem a zmodos legyen a jó.válaszokat előre is köszi :) :)
  • norbee46
    Uhhh de "hüle" vagyok! Köszi!
  • SuSu1992
    Hát akkor nincs más hátra, mint előre, újra kell MAPOLNI az alkatrészt.
  • norbee46
    Sziasztok!
    Csináltam új festést (dds)-t és az a bajom vele hogy az adott alkatrészen többször is megjelenik mintha végtelenítve lenne.Remélem érthető mert most nem tudok képet rakni mert az asztali gép telepítés alatt van és most laposról írok.
  • Blum
    Ha ott van skinezésben jártas személy,akkor az.
  • norbee46
    Szia Blum!
    Akkor ETS topik?
  • Blum
    Üdv!

Ezt inkább egy skinezésben járatos személytől kéne megérdeklődni.
  • Blum
    Zmodeler szükséges hozzá.

ETS vagy GTS topikban keresd az én (Blum) interior készítési tutoriálját.
  • norbee46
    Sziasztok!
    Nem tudja vki hogy milyen betűtípust használ a nyomtatottal írott topline felirat?
  • ekepista
    interiolt hogy lehet szerkeszteni meg mondjátok nekem
  • Blum
    Persze,hogy nem. Ahhoz interiort kell szerkeszteni.
  • ekepista
    Külső nézetbe kátszik a függöny, csak belső nézetben nem.