6060
  • Cargobull
    Szép napot!
    Készül a pótkocsi most durván 50%-os haladok vele.

• kamionoskiki
    Sziasztok..

Valaki erre valami megoldást nemtudna?

16:11:43 : [Ode] Starting physics server: Open Dynamics Engine (svn revision 1119)
    16:11:43 : [fs] IO_finish - overlapped operation failed [5aa]
    16:11:43 : [ld] failed to read /vehicle/truck/fh/truck.pmg
    16:11:44 : [fs] IO_finish - overlapped operation failed [5aa]
    16:11:44 : [ld] failed to read /vehicle/trailer_eu/wilto1/trailer.pmg
  • blackjoe
    hát én már lassan feladom... mindent ugy csináltam ahogy irtad de még mindig valamiért kilép...
  • bullseye9
    Akkor arra figyelj, hogy a variant-ok meglegyenek, ill. érdemes mindegyik rész után (truck-on belül collision, stb) a Scene Nodes Browser-ben odaírni az (ABC) részt. Egy kép segítségül:

Ha nincs kedved kínlódni a variant-ok megírásával, érdemes beimportálni egy már működő gépet, és annak a "truck" részébe áthúzgálni a tiedből a részeket. Persze az elérési útra itt is figyelni kell (a képen az Origin résznél, nálam itt vehicle/truck/r500v8 van, tehát ilyen mappaszerkezetbe, truck néven kell exportálni a pmg fájlodat).
    A materials editornál nem szükséges elérési utat megadnod, ugyanoda fognak kerülni a mat és tobj fájlok, mint ami az Origin résznél meg van adva. Kép:

Ha nem működik, érdemes belekukkantani a játék log fájljába.

Még egy dolog, ami sokszor szokott buktató lenni: a Zmodeler létrehozza és megírja ugyan a mat fájlokat, de érdemes azok tartalmát kontrollálni, beleszaladtam már emiatt hibába (pl. ha eut.dif_spec.add.env_nofresnel.fx az érték, akkor az env_factor nem lehet 0, különben kifagy a játék).

Remélem, tudtam segíteni.
  • blackjoe
    zmod 2.2.4
  • Cargobull
    Eddig nagyon jó elismerésem..
  • bullseye9
    Egy kis skin próbálgatás, bár még messze van a vége:

És persze ilyenkor fedezi fel az ember a hibákat is ;) (pl. a nap sugarai a valóságban beleérnek a W betű szárába...)
  • bullseye9
    a előre= értsd: az előre ;)

Ideje aludni mennem...
  • bullseye9
    ETS/GTS majdhogynem édes mindegy, továbbra is tisztelettel kérdezem a program (tehát a Zmodeler) verziószámát, hidd el, sokat segíthet a továbbiakban eldönteni, merre van a előre.
  • blackjoe
    nah azt a problémát megoldottam de most meg akárhogy csinálom keixportálás után mindig kifagy a játék... pedig def-et már kétszer is csináltam cseréltem az eredeti alapán másik alapján de semmi...(amugy gts-röl van szó)
  • bullseye9
    1. melyik verzióját használod a programnak?

2. ilyesmi akkor szokott bekövetkezni, ha az exportálás elérési útját nem helyesen adod meg a programban.
  • blackjoe
    hali! valaki tudna segiteni hogy miért csinálja azta a zmod hogy kiakarok exportálni egy kamiont .mat-tal tobj.vel meg mindennnel és csak a .pmd , - .pmc - és .pmg jelenik meg! ez mitöl lehet kivan pipálva exportnál minden!
  • Skramy
    Sziasztok!!
    Valakit meg szeretnék kérni egy kis szerkesztésre ne nagy dologra gondoljatok!!!
  • scania730
    Üdv mindenkinek!

Van egy kis problémám:
    Próbáltam dummy-t készíteni, de nem jelenik meg a játékban és a log fájl ezt írja ki:
    14:37:39 : [model] Unknown variant name 'default' on model '/model/flare/orangelamp.pmd'
    (És egy mapban lévő model-re szeretném ezt a dummyt rakni.) Légyszi segítsen valaki. Fontos lenne.
    Előre is köszi a segítséget.
  • Cargobull
    Az is készül csak mikor mihez van kedvem de az MAN az minden képen el fog készülni...
  • tuzfal3
    Mancival mi lett?
  • Cargobull
    Készül a Schmitzi
  • LezFiddler
    Köszi-köszi!
  • Blum
    Ez igen kéremszépen!
  • norbee46
    Szia Laci!

Nagyon ott van a szeren a gép Gratula!
  • Cargobull
    Nagyon szép munka mint mindig igényes....
  • tuzfal3
    Szép munka! Mik a további tervek ezzel a bestiával? :)
  • LezFiddler
    Köszi drusza!
  • Garth22
  • LezFiddler
    Köszönöm szépen!

A tank helyzete szándékosan ilyen, bár lehet, hogy az eredeti autón nem volt ennyire beforgatva, fene tudja.
    Az alváz formája így kívánja.
  • bullseye9
    Tetszik (bár én nem vagyok oldschool párti, de ami jó, az jó, és ez az).

Az üzemanyagtank szándékosan van kicsit ferdén, vagy csak csalós a kép?
  • Gis80s
    Finom szerekezet, gratu ;)

#4983: szpolyler...az szép!
  • imihaver
    Emelem kalapom :)
  • LezFiddler
    Sziasztok!

Valami ilyesmi.
  • Skramy
    Hali!!!

Arra szeretnék megkérni valakit aki vágja a zmodellt hogy le kéne szedni 1 oldalszpolylert a kamionomról és nem nem vágom hogy meg -e csinálná nekem???

Előre is köszönöm!!(Ha esetleg valaki megcsinálná írjon prívátba msn:címemért)
  • Cargobull
  • Gis80s
    Tegyél fel róla képet...és akkor talán könnyebben jönne a megfejtés ;)
  • kamionos2020
    Sziasztok!Egy olyan problémám lenne hogy skinlni probáltam sikerült is de mikor vissza raktam a kamiont a játékba a sárga szin helyett rózsa sin lett az mitölvan
  • LezFiddler
    Ínnye!
    Tényleg hasonlít!
  • nyisztor096
    Köszönöm a segítséget
  • Cargobull
    XD
  • Garth22
    man fagor
  • Cargobull
    xD
  • Blum
    Meg kell vásárolni,amit a Zmodeler hivatalos oldalán tudsz megtenni.
  • nyisztor096
    Sziasztok
    Lehet hogy hülye kérdés lesz de még kezdő vagyok!
    Amikor importálni akarom a PMG fájlt akkor a zmodeller azt írja ki hogy csak regisztrált zmodellerrel lehet importálni!
    Hogyan tudnám regisztrálni???
    Előre is köszönöm!