Zmodeler 2/3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem,és ez a topik nem is erre van.
Mellesleg meg nagyon szívesen a leírásért....

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

nem tud valaki willi betz potkocsi modot ets-hez
<#wave>

Rosszul is érzem magam miatta...<#szomoru1>

Sziasztok!
Át lehet valahogy konvertálni a kamiont ami 1.2 és 1.3-as verzióra való 1.0-ásra? Ha igen akkor hogyan?

Daf xf105 super space cab Forever

Gis80s
No hol is kezdjem...

#4835: Szia neked is! A kérdésed nyomán erõsen csodálkozok, hogy Blum szaki nem csak, hogy válaszolt, de ráadásul ennyire részletesen tette - öregszel Blum és egyre jobb szíved van - 😊

#4837: Szia neked is! Tetszik, hogy egy szép, kerek mondtadban tetted fel - az amúgy rendkívül értelmes - kérdésedet. Az meg már egyszerûen fantasztikus, hogy 10 perccel késõbb - szerinted - meg is volt a megoldás. Sok sikert!

#4808: Most jön majd az a válasz, hogy ez nem nyelvtanóra, de érdeklõdve kérdezném, hogy mi a bánat lett az írásjelekkel és szünet billentyû használatával?!
#4809: Abszolút Zmodeleres téma...

#4845: Szokásos helyesírás...mindegy is! Válaszként pedig visszakérdeznék. Erre komolyan választ vársz?! Számítasz arra, hogy valaki fogja magát és egy nettó 5 órát rászán arra, hogy leírja mit és hogyan kell csinálni?! Picit aktivizáld magad, kezdjél bele és amikor elakadtál, akkor tegyél fel egy konkrét kérdést. Rengeteg hasznos segítséget találhatsz a banner (felsõ kép, amiben egy Zmodeler felirat és egy Rába rajz is van) alatt lévõ legördülõ menüben. Sok sikert!

...::: http://www.g10design.hu/ :::...

sziasztok aszt szeretném kérdezni hogy tudok interiolt szerkeszteni és matöltötem le egy z modeler programot és aszt hogy tudom használni asegítséget elõrre is köszönöm
Ez is skinezés fogjad már fel. A mikéntjét leírtam a #4836-ba. Ha nem megy,az sajnálatos....próbálkozni kell,csinálni,pörögni. Nem kell ezért itt panaszkodni,megszánni úgyse fog senki,zaklatni meg aztán pláne nem kell a topik lakóit.

Amúgy díjaznám,ha használnád a válasz gombot.

de én még most csinálok ilyet elöször segitenétek?
neked kell megcsinálnia a textúrát, és azt rárakni.
ez kinek szolt ha nekem elolvastam és megprobáltam de nem megy olyat meg nem találtam hogy a kamionon rajt legyen a nevem
Te nem látsz a szemedtõl? <#wow3>

azt hogy tudom megcsinálni hogy a kamionra rá irom a nevem?
már nem kell, megtaláltam ezt: http://www.zmodeler2.com/docs/program/lessons/basics/contents.html
meg most ismerkedek a Zmodeler-el, mondjuk láttam márhogy hogyan kell autót, de valaki megtanítana rendesen modellezni benne?
*skinezni

DXT BMP nevû program illetve bármely egyéb rajzprogram szükséges hozzá. (Pl.: Paint,Photoshop,Gimp..stb)
Valamint egy WinRar sem árt a dologhoz.

Ahhoz,hogy át tudd szerkeszteni a kívánt textúrát,elõször is meg kell keresni. Ezt egy kicsit lentebb leírtam,hogy miként tudod kiszedni a textúrát az scs fájlból. Kihúzod az asztalra a fájlt,majd megnyitod DXT BMP-vel. Jobb oldalon van egy kis ikon,ami alapértelmezett beállításként a Paintot fogja mutatni,tehát ez azt jelenti,hogy majd azzal szerkeszted.

Tegyük fel,hogy painttal dolgozol tovább. Átküldöd paintba a fájlt (azt hiszem dupla kattintással is megy a dolog..vagy ha nem akkor File-->Send to Editor),majd ott szépen rajzolsz rá amit akarsz és elmented. A DXT BMP-ben ekkor látod,hogy megváltozott a textúra,nincs más hátra,mint lementeni és visszatenni a helyére. Mivel ugye az asztalról nyitottad meg a fájlt,az most is ott van,tehát egyszerûen felülírod. DE!!! File-->Save As-->DDS DXT5-be mentsd,különben nem lesz jó.
Ha eredetileg nem DDS volt a fájl kiterjesztése,hanem teszem-azt PNG vagy JPG,akkor annak mented el. De ehhez ugye már nem kell a DXT BMP.

Miután megfelelõen lementetted,visszarakod az eredeti helyére.
Én személy szerint WinRar-t használtam annak idején,úgyhogy most ezt mondom. Tehát WinRar-ban visszamész az scs fájlon belül abba a mappába,amibõl kihúztad a textúrádat és ugyanide !!!!!!Raktározással!!!!! vissza helyezed. A WinRar ekkor megkérdi,hogy újratömörítse-e az állományt,te igent mondasz és ezután visszateszed az scs fájlt a mod mappába.

Van egy egyszerûbb (legalábbis kevesebb hibalehetõséget magába foglaló) módszer is. Ehhez Total Commander szükséges. A #4834-ben leírtak szerint te is szépen beállítod a Total Commandert és ugyanúgy,mint WinRar-ban,visszahúzod a helyére a textúrát.

hogy lehet skinelni?
WinRAR-t nyitod meg elõször,a programon belül megkeresed az scs fájlodat és csak simán dupla katt rá.

De ha van Total Commandered,akkor elõször csinálsz egy olyat,hogy Beállítások-->ZIP Tömörítõ-->Tömörítési aránynál egyébre kattintasz és 0-át írsz be. Majd pedig alkalmaz és Ok.

Elrontottam de most már jó lett bocs még egyszer köszi.
Hello meg próbáltam de nem lehet,úgye jobb gomb és társításnak kellene elõjönnie de nem jön elõ így nem tudom társítani WinRAR-al mi lehet a baj.köszi
Nagyon szépen köszönöm a segítséged.MANNOSSZABI
<#nevetes1>
Minden kamionnak vannak DDS avagy PNG fájljai. WinRAR-ral megtudod nyitni magát az scs-t és a vehicle/truck/xyx mappán belül lesznek.

hello szeretném megkérdezni tõletek hogyan lehetne a kamionom rendszámát és színét megváltoztatni. Kell a DDS- fájl de nekem nics hogyan lehetne megszerezni vagy valami csinálni vele. segítségeteket is elõre köszönöm MANNOSSZABI<#fejvakaras>
Ricsi234
Igen,így gondoltam ahogy Gis80s mondta.
#4826:Köszi

attól függ, hogy mikor akarod, hogy látszódjon...
amit gis80s írt az akkor fog látszódni, ha rükvercbe rakod a gépet.

Gis80s
Nekem így van megoldva: lights.rev (A)

#4822: a color matjának kell ilyennek lennie: dif_spec.add.env_nofresnel
...ha jól tudom, akkor ez megoldja a gondodat.

...::: http://www.g10design.hu/ :::...

Ricsi234
OMG susu ezt idáig is tudtam😄

csak hogy mit kell beírni a zmodba hogy ha be exportálom a játékba a függönyt akkor látszódjon kívülröl😄

a kamionba is be kell tenni a függönyt, mert nem úgy van, hogy a belsõ(belsõnézet) egybe lenne a kamionnal(külsõnézet), hanem a belsõt(belsõ nézet) is külön lehet szerkezteni, meg a kamiont is..

Ricsi234
Mit is kell megcsinálni,hogy a függöny látszódjon kívülrõl?

reversed_ai?

bela96
sziasztok.remélem nem baj ha itt kérdezem de van egy olyan bajom hogy zmodelerben piros a kamion mikor berakom játékba akkor meg kék és csak a játékon belül tudom átfesteni.ezt hogy tudom át állitani hogy ne játékban keljen át festeni hanem a zmodos legyen a jó.válaszokat elõre is köszi 😊 😊

mindig a gázpedálon legyen a lábad ne a féken I Love You Real Madrid and Scania

norbee46
Uhhh de "hüle" vagyok! Köszi!

World of Trucks | My page https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=402173

Hát akkor nincs más hátra, mint elõre, újra kell MAPOLNI az alkatrészt.

norbee46
Sziasztok!
Csináltam új festést (dds)-t és az a bajom vele hogy az adott alkatrészen többször is megjelenik mintha végtelenítve lenne.Remélem érthetõ mert most nem tudok képet rakni mert az asztali gép telepítés alatt van és most laposról írok.

World of Trucks | My page https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=402173

Ha ott van skinezésben jártas személy,akkor az.

norbee46
Szia Blum!
Akkor ETS topik?

Üdv!

Ezt inkább egy skinezésben járatos személytõl kéne megérdeklõdni.

Zmodeler szükséges hozzá.

ETS vagy GTS topikban keresd az én (Blum) interior készítési tutoriálját.

norbee46
Sziasztok!
Nem tudja vki hogy milyen betûtípust használ a nyomtatottal írott topline felirat?

interiolt hogy lehet szerkeszteni meg mondjátok nekem
Persze,hogy nem. Ahhoz interiort kell szerkeszteni.

Külsõ nézetbe kátszik a függöny, csak belsõ nézetben nem.
Mit jelent az,hogy nem látszik a függöny a letöltött kamionban?

Az "avolvó" kamion pedig szerintem privát.

eltudnátok küldeni avolvó kamionnak aletölrési linkjét elõre is köszi
sziasztok lenne egy kérdésem aletöltöt kamionjaimba nem látszanak afügöny meg egyéb dolgok legyetek szivesek meg mondani mit kell vele csinálni hogy jól látszódjanak atárgyak akamionjaimba asegítséget elõre is köszi
bela96
Sziasztok.Kellemes Karácsonyi ünnepeket mindenkinek,na de van egy problémám igy karácsonyra 😊 .Tudnátok tanácsot adni hogy ilyenkor mi a teendõ??Van egy gts-es volvom ahhoz van hang ahogy beindul a gép meg minden.Át akarom rakni ets-be és hogy a hang is mûködjön mit kell csinálni ja és még hogy ne dobjon ki a játék??Válaszaitokat elõre is köszönöm

mindig a gázpedálon legyen a lábad ne a féken I Love You Real Madrid and Scania

94mike
Bocsánat:// nem vettem észre..pedig diregt megnéztem..köszönöm

Nokia 5800 Xpress music|Tdu:borsodileho[HUN] [...Scania R470 Topline...] [Disco\'s hit]

MAT Gyûjtemény by Ventyres

A bannerban is benne van...<#miaz>

94mike
Csáó..remélem tudtok nekem segíteni: / átnéztem már a topikot de nem találtam semmitse..:S
szóval a problémám a következõ,egy kamion fülkéjével azt szeretném elérni hogy ezüstben pompázzon,zmodba sikerült! de akármit csinálok,játékban szürke: // szóval..abban szeretném a segítségeteket kérni,hogy valaki tudna nekem adni egy ezüst matot? elõreis köszönöm: )

Nokia 5800 Xpress music|Tdu:borsodileho[HUN] [...Scania R470 Topline...] [Disco\'s hit]

norbee46
Békés Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

Ricsi234
Valaki tudna segíteni GTS-bõl GTA SA-ba konvertálni?

Ricsi234
😊