6060
Segítség!
-
#5174 Bocs Blum, legalább lesz munkád :D
Inkább linkelem. :D -
sipi80 #5171 Szintén Problémám nekem is.... Detto ugyanez:s -
#5170 Sziasztok!
Nekem is ilyen import gondom van.Mindent a leírtak alapján csinálok,meg is jelenik az autó,csak szürkén a rendszám látszik csak a textúra nem.De amit harcosnak mondtátok hogy ezeket read,write PMD, PMC pipálja be ,nekem ilyenek nem jelennek meg. Én is olyan Zmodelert használok mint harcos a 2.2.4 regiszter-t.Az asztalra kitettem akármilyen nevű mappát, benne a veichle mappával.A base scs után megadom az utvonalat és megjelenik de volt már hogy nem csak a rendszám látszott,hanem a vezető is.Most meg csak 1 szürke kamion van rendszámmal. -
sipi80 #5169 THX... -
#5168 Hadd ne kelljen már itt warez linkekkel foglalkozni, inkább keresgess a letöltőoldalakon (pl. edisk.eu; 4shared; 2shared;), gugli is a barátod ilyenkor.
Szerintem biztosan vagy annyira élelmes, hogy találsz megfelelőt.
#5165, Davee: #5146 és #5113 hsz-ben találsz példát képekkel az importálás mappaszerkezeteire.
Esetleg mutass már egy képet, melyik kamionról van szó, elképzelhető, hogy tudunk ajánlani helyette másik modellt, szebbet, jobbat. -
sipi80 #5167 Sziasztok. Valaki dobna 1 normálisan müködö zmodirol Linket. Amiket eddig leszedtem 1 sem müködik, vagy hibát ir a betöltésnél vagy nem lehet vele exportálni. Elöre is köszi -
#5166 Így van!
Viszont akkor, hogy tisztában legyünk a dolgokkal: importálni tudod az autót, tehát megjelenik a Zmodelerben csak éppen hiányzik róla a textúra. Helyesen látom? -
#5165 Igen. És base útnál a vehicle mappát már nem kell megnyitni, csak a vehicle mappáig megadni ?! -
#5164 OK!
A vehicle mappát pedig ugye beleteszed egy másik ( tök mindegy milyen nevű ) mappába, igaz? -
#5163 De amióta csinálom, mindig így csinálom az importálást és még sosem volt gond. Mindig kimásolom vehicle mappát asztalra a könnyebb elérhetőség érdekében és eddig nem volt ilyen.
Norbee: Base utat megadtam, pipa bent van. és megpróbáltam 2.2.2-essel meg 2.1.1-essel is. Ezért nem tudom mi lehet, azért jutott eszembe, hogy zárva, mer fogalmam sincs mi baja. -
Blum #5162 -
Blum #5161 Aki a továbbiakban mégegyszer megkérdezi,hogy hogy kell használni ezt a szart,annak visszamenőleg az ÖSSZES hozzászólását szó nélkül törlöm és kap egy szép topik BAN-t. NEM LÁTTOK A SZEMETEKTŐL???!!!! -
Blum #5160 Ezt nem hiszem el....
Valaki nem akar HG lenni? -
zsoly2x #5159 Szeavsztok.
Valaki segitene hogy hogyan kell hasznalni a zmodeler-t????? -
#5158 Hajráááá Blum!!
Nehéz az élet, nehéz. -
#5157 Jó nagyot!
Nem valószínű, hogy le van zárva a modell Norbi, mert akkor az autót sem nyitná meg a program.
A srác a textúrát nem látja a behozott autón, vagyis nem jól importálta! -
#5156 Szia!
Importnál kért password-ot? Ha nem akkor sztem nincs zárva!
Import ablaknál a Base elérési utat is megadtad neki?
Melyik ver-t használod? read write opcioknál pipa bent?
-
#5155 Az mitől van, hogy helyes importálás után sem jelenik meg a textúra ? Olyankor zárva van a modell vagy én csinálok valamit rosszul ? -
#5154 Néztem a bannert csak hirtelen így nem tudtam, hogy melyik az a fül. De köszönöm szépen a segítséget! :) -
Blum #5153 Pontosan ezért koptattam a pofám (vagyis a billentyűzetem ) a múltkor. Ez is világosan le van írva a bannerban lévő legördülő menüben. Direkt nem linkelem be,gyakorolj kicsit...
Kérdeztek össze-vissza olyan dolgokat,ami ott van a menüben...de neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem használjuk,dehogy.
[Ez most nem kifejezetten neked szól,hanem mindenkinek aki arra is lusta hogy LÁSSON-A-SZEMÉTŐL]
Jó estét kívántam. -
#5152 Én sem tudom megfogalmazni, csak lényegében szürkék az ablakok. De ez nem lényeg. Abban tudnál esetleg segíteni, hogy a kamion bal oldalán van névtábla és jobb oldalra hogyan tudom átmásolni? mert szeretnék oda is egyet?! -
Blum #5151 Az pontosan mit jelent,hogy "nem akarja beadni"? -
#5150 Az mitől lehet, hogy az ablakokat nem akarja beadni?
Kép róla : -
#5149 Sziasztok! Valaki segítene nekem, hogy hogyan kell névtáblát rakni kamionra? Szeretnék egy névtáblát a kamionom "anyósülés"-ére, de sajna nem tudom, hogy hogyan kell. Köszönöm segítségeteket! Válaszotokat legyetek szívesek privátba!
Köszönöm!
Üdv.: Pinguin -
#5148 Szia!
ITT találsz ilyesmit! -
#5147 Nincs valami segítség exportáláshoz, mint Blum interior szerkesztéses segítsége ?? Nem akarok valakit folyton zaklatni, hogy-hogy kell de így magamtól sem tudom megcsinálni. Csak a monitor bámulásával nem lesz jó :/ Tapasztalat xD -
#5146 Nézd meg a lenti képet, erről írtam az #5128-as hsz-ben:
Bal oldalon a beimportált kamion mappája, jobb oldalon pedig a kiexportált mappa. (mindössze levettem pár alkatrészt a példa miatt)
Tehát neked nem elég csak atruck.pmg-t átmásolni, szerkeszteni kell az egész könyvtárat, hiszen megváltozik a pmd fájl mérete a mat nevek miatt. Szinte az összes mat fájl módosul, ezeket is érdemes szerkesztened, az értékeket kimásolni az eredeti mat fájlokból (bal oldalon) majd felülírni a kiexportált mat fájlok tartalmát.
Remélem, tudtam segíteni.
#5145, Peti: jóféle, grat. -
#5145 -
Blum #5144 Akkor viszont lehet,hogy a jobb ill. bal oldali dummyt megkellett volna cserélni. Végülis mindegy,örülök hogy megoldódott! -
#5143 Köszönöm a gyors választ !
Valóban ki volt fordítva a kerék, de hiába forgattam bármerre, nem történt semmi változás. Megnéztem 1 másik póton hogyan is van ott a kerék és onnan kiloptam a kerékhez tartozó összes dummy-t, így sikerült megoldani a problémát. -
Blum #5142 Fordítsd el a dummyt 90fokkal kifelé. Valószínűleg ami látható kívülről az a kerék belső fele. Legalábbis én erre tippelek. -
#5141 Üdv !
Mi lehet a gond ?
kép
egy másik pótról szedtem le a dummykat és sehogy se jön össze, hogy mind a 4 kerék normális legyen.
Már nem szeretném feladni, mert már ezzel is rengeteget tököltem, hogy életre keltsem. -
#5140 Jogos, bocsi! -
#5139 Laci: azért írtam, hogy kell a "delete" rosszul értelmeztél!
Harcos: log fájlba belekukkantanék! -
#5138 Én úgy csináltam, hogy a front, left vagy right nézetekkel segítségével vettem le azt ami nem kellett a kamionról. Például szúrók, hátsó ledek és elől a maszkon valami kamionos plakátot.
Amikor ez megvolt Exportáltam, beállítottam a Version-t ETS-GTS-re, Export. A traktor-vehicle-stb-stb mappából a truck pmg-t felülírtam az eredetire de kidob a játék.
Még most sem tudom, hogy mi lehet a gond. Ha van ötleted szívesen fogadom! -
#5137 Kell a "delete" Imi, mert ha csak a pipát veszed ki az alkatrész elől, annyit érsz el, hogy nem látod az alkatrészt de az attól még a truck gyökérben benne van.
Persze úgy is el lehet érni ugyan ezt a hatást, hogy a törölni kívánt alkatrészt "unlinkeled" vagyis a "truck" gyökéren kívülre helyezed. -
#5136 Jól csináltad, ami nem kell azt jobb klikk és "delete".
Log file mit ír?
Kitartás :) -
sipi80 #5135 Köszönöm a segitséged. Rámegyek a tanulmányozásra, asztán jöhet sorban minden... Köszi -
Blum #5134 Ismét egy fórumozó,aki elköveti azt a fatális hibát,hogy egyből akar tudni mindent. És ez nem csak neked szól,hanem az #5126-nak is.
Mi nagyon szívesen leírjuk,hogy kell skinezni illetve különböző objektumokat rárakni a kamionra csak az a baj,hogy te abból az égvilágon semmit nem fogsz érteni. A bannerban ott van a legördíthető menü,azért raktam oda,hogy használjátok. Benne van szinte minden,ami szükséges az alap funkciók (sőt..még jóval több is) elsajátításához.
Szóval először ismerkedj a segédprogramokkal és magával a Zmodelerrel,mert amíg ezen programok alapvető használatának mikéntjével nem vagy tisztába,addig ez veszett fejsze nyele. -
#5133 Beállítottam a Verzionnál az ETS-GTS-t de ugyanúgy kidob a játék betöltésénél.
Amikor levettem a kamionról azt ami nem tetszett akkor baj, hogy jobb klikk-el Edit-Delete-eltem? Csak simán ki kellett volna vegyem a pipát az alkatrészről? Ez lehet a gond? Más ötletem nincs.. A felülírással nincs gond mert azt értem..
Köszönöm a választ előre is.
u.i azt jelent, ha már az elején így boldogtalankodom, hogy nem nekem való ez a program.. De NEM adom fel!