6060
Segítség!
-
#5294 Gyakorolj, de szerintem nem kéne elölről kezdeni. -
#5293 Mivel most a mentettről átírtam a dummykat és még mindig nem jó, így elkezdem előröl 2.2.4-el. Csak közben azért váltottam, mert mindenki írta, hogy az már még egyszerűbb, vagy érdemesebb azt használni így váltottam. -
#5292 Ha elkezdted v2.2.2-vel aztán szerkesztés után mentetted, majd a Z3d-t megnyitottad v2.2.4-el akkor is kéne ott lennie valaminek.
Előfordulhat, hogy nem ugyanazokat a neveket használja a két verzió, de akkor is kéne ott lennie valaminek, szerintem.
( A hasonló problémák kizárása miatt is meg kéne állapodni egy verziónál.) -
#5291 Az esetleg nem lehet probléma hogy így eltűntek a nevek hogy 2.2.2-es verzióval kezdtem és 2.2.4-el fejeztem be és exportáltam ? -
#5290 Igen, mindjárt meg is nézem :) -
#5289 Nem gond, nyisd meg újra a Z3d fájlját, ott meg kell lennie mindennek.
Mert ugye el szoktad menteni? -
#5288 Nem tudom mi történt :O Mindennek megvolt a neve, régebben azért is kérdeztem, hogy a nevétől függ-e a "fény típusa" Mert a szúrómba még másoltam két dummyt. Meg kicseréltem a normál fényszórót és a reflektort mert az igazihoz képest fordítva voltak.
Szépen rendezetten mindennek megvolt a neve -
#5287 Megnéztem.
Először is a dummy-kat el kéne nevezni megfelelően, hiszen így a játék nem tudja, hogy mi micsoda.
Itt most megint azt mondom, hogy az a legegyszerűbb ha megnyitsz egy eredeti autót párhuzamosan ezzel és szépen átmásolgatod a megfelelő dummy neveket a megfelelő helyekre. -
#5286 Az exportálással szerintem nincs baj, bár még csak egyetlen gépet csináltam, az sikerült egyből, itt is ugyan úgy csináltam.
Maga a modellt átküldjem ? -
#5285 Szerintem rossz helyre exportálsz ( vagy 66 ezer más probléma is lehet ).
Látni kéne. -
#5284 View/ Floaters/ Scene nodes browser elé pipa!! -
#5283 Érthetetlen számomra :D
Újra exportáltam a kocsit, új dds-ek nélkül. Az új dolgokra a meglévőkből tettem rá. Aztán ismét átírtam matokat bemásoltam dds-eket és mégis kidob.
Nézegettem a log fájlt de nem találtam semmi olyat ami mondana valamit. Semmi hiba részt vagy ilyet nem találtam benne :/ -
sipi80 #5282 [IMG][/IMG] -
sipi80 #5281 [IMG][/IMG]
Kérdésem lenne hogy tudom visszakapcsolni a traktor alkatrészeit??? véletlenül kiixeltem.
És hogy itt hogyan tudok szkinezni mert a kamion fájlai között nem találtam a globrészt fent a (fülke tetején) és igy nem tudom átskinezni :( -
#5280 Értem. Én úgy szoktam csinálni:) -
#5279 Már mindent átnéztem de még mindig nem tudom mi lehet a baj :S -
#5278 Ez a 2.2.4 és azon feletti verziókra vonatkozik.
De az a legegyszerűbb ha importáltok egy eredeti autót és megnézitek annak a .mat címzéseit. -
#5277 Ez nekemis jól jön! Köszönöm. Egyébként a chrom-nak nem a (chromic)-ot szoktuk adni? De szólj ha tévedek! -
#5276 Értem, ezt már le is jegyezte magamnak :)
De még mindig nem jó a dolog. :/ Még mindig kifagy a játék. -
#5275 Jó estét!
Az általános alkatrészeknek ( pl.: karosszéria ) ezt a .mat címzést szoktuk adni: (dif_spec.add.env) vagy v2.2.4-től feljebb (generic), ugyanaz.
Krómozott alk.-nek (dif_spec.add.env_nofresnel)____a v2.2.4 ezt valamiért nem exportálja de e-nélkül lehet élni.
Átlátszó alk.-nek (none_spec.add.env.tintadd)__ szélvédőnek, üvegnek.
Matt alk.-nek, pl.: fülkén belül lévő alk.-nek (dif_spec)
-
#5274 Mi lehte4 a baj ?? :/
Egész log fájlt tettem fel, nem tudom mi lehet belőle fontos. -
#5273 Ha a modellemhez hozzá adtam új dds-eket és exportálotam, bemásoltam azokat a dds-eket is, de honnan tudom milyen matra kell azokat átírni ? Nincs előző most. Nem tudom számít-e de egy asztalról van szó. -
#5272 Szerintem valószínű hogy ez lesz a megoldás.! Mert hiába átraktam diffuse color-ra akkor is eltér játékba.:S De zmodelerbe nem:S Majd megpróbálom délután megcsinálni. -
#5271 Szia!
Nem nagyon látom át a problémádat de ha a textúra átfestése nem oldotta meg, akkor szerintem EZ kell neked. -
#5270 Sziasztok! Valaki tudna nekem abba segíteni hogy oldalt a lámpatartót hogy tudnám lesötétíteni a gép színéhez?
Kép:
Ha nem lenne jó a kép:Kép -
#5269 Bocs a 2-ért rosszalkodik ez a vacak :D
De már a dolgot is megoldottam :D Mindig hamarabb kérdezek mint próbálkoznék. :) Nincs még önbizalmam :D -
#5268 #5209: Most így akartam mozgatni egy alkatrészt de nekem nem lehet kijelölni őket jobb klikkel. Akár hova kattintok vagy húzom csak a kis ablakot adja be a funkciókkal. -
#5267 #5209: Most használni akartam ezt a tippedet, de mikkor írod hogy jobb gombbal ráklikkelve és húzva kitudom jelölni nekem nem csinálja. Csak a sima kis ablakot adja be az opciókkal. -
#5266 3 óra ! mi a titkod ? -
xaxoimi #5265 köszönöm! -
#5264 Ha jól értem te elmentetted, egy z3d fájlban és kérdezed hogy lehet úgy elmenteni hogy látszódjon a játékban ?
Ahhoz exportálni kell, amiről tudsz olvasni segítségeket. És ha most kezdted a Zmodelerezést teljes akkor lehet még bonyolult is lesz :D Még nekem se mindig sikerül :)
-
#5263 Tessék? -
xaxoimi #5262 hali mindenkinek!
belekezdtem a modelerezésbe, és hát kész is lett a kamion rá 3órára csak az a baj ha mentem a játékban nem jelenik meg nem tudjátok véletlen hogy hol kellene elmenteni és milyen formátumban?
válaszokat előre is koszonet és hála!(: -
#5261 Szia!
Ilyen problémával még nem találkoztam.
Nyisd meg a:
..Dokumentumok/Euro Truck Simulator/ controls.def fájlt és nézd meg ezt, mire van állítva!
Nekem erre:
def grave {
command:"ui t console:system_02"
privileged:"true" -
koppi2 #5260 Hali. El éred itt. :) előre is köszi a segítséget. -
#5259 Szia!
Ez így kevés, a .log fájl kb.: utolsó 1/3-ától tegyél képet. -
koppi2 #5258 Sziasztok. Be raktam egy kamiont és ez a baj a logban :// valaki help
11:53:21 : c:\distro\eurotrucks_1.00\prism\src\p3core\collections/arrays/arrays_base_impl.h(446): ??A?$array_t@V?$resource_tie_t@Vmaterial_u@prism@@@prism@@@prism@@QAEAAV?$resource_tie_t@Vmaterial_u@prism@@@1@I@Z: I -
#5257 Napról napra gyarapodik tudásom -
#5256 A dummy nevétől függ, igen.
sipi80: Az 5247-es hsz-ban feldobott problémádnak mi volt a megoldása?
Oszd meg velünk légyszíves, hátha más is belefut hasonlóba, ne kelljen már másnak is szivattyúznia rajta! -
#5255 Az hogy egy dummy hogyan világít az mitől függ ? Csak a flare nevétől ?? Mer megakarom cserélni a fényszórót és a reflektort, és a név átmásolás egyszerűbb, mint helyezgetni őket.