6060
  • LezFiddler
    Gyakorolj, de szerintem nem kéne elölről kezdeni.
  • TruckerDave
    Mivel most a mentettről átírtam a dummykat és még mindig nem jó, így elkezdem előröl 2.2.4-el. Csak közben azért váltottam, mert mindenki írta, hogy az már még egyszerűbb, vagy érdemesebb azt használni így váltottam.
  • LezFiddler
    Ha elkezdted v2.2.2-vel aztán szerkesztés után mentetted, majd a Z3d-t megnyitottad v2.2.4-el akkor is kéne ott lennie valaminek.
    Előfordulhat, hogy nem ugyanazokat a neveket használja a két verzió, de akkor is kéne ott lennie valaminek, szerintem.

( A hasonló problémák kizárása miatt is meg kéne állapodni egy verziónál.)
  • TruckerDave
    Az esetleg nem lehet probléma hogy így eltűntek a nevek hogy 2.2.2-es verzióval kezdtem és 2.2.4-el fejeztem be és exportáltam ?
  • TruckerDave
    Igen, mindjárt meg is nézem :)
  • LezFiddler
    Nem gond, nyisd meg újra a Z3d fájlját, ott meg kell lennie mindennek.
    Mert ugye el szoktad menteni?
  • TruckerDave
    Nem tudom mi történt :O Mindennek megvolt a neve, régebben azért is kérdeztem, hogy a nevétől függ-e a "fény típusa" Mert a szúrómba még másoltam két dummyt. Meg kicseréltem a normál fényszórót és a reflektort mert az igazihoz képest fordítva voltak.

Szépen rendezetten mindennek megvolt a neve
  • LezFiddler
    Megnéztem.
    Először is a dummy-kat el kéne nevezni megfelelően, hiszen így a játék nem tudja, hogy mi micsoda.

Itt most megint azt mondom, hogy az a legegyszerűbb ha megnyitsz egy eredeti autót párhuzamosan ezzel és szépen átmásolgatod a megfelelő dummy neveket a megfelelő helyekre.
  • TruckerDave
    Az exportálással szerintem nincs baj, bár még csak egyetlen gépet csináltam, az sikerült egyből, itt is ugyan úgy csináltam.

Maga a modellt átküldjem ?
  • LezFiddler
    Szerintem rossz helyre exportálsz ( vagy 66 ezer más probléma is lehet ).
    Látni kéne.
  • LezFiddler
    View/ Floaters/ Scene nodes browser elé pipa!!
  • TruckerDave
    Érthetetlen számomra :D

Újra exportáltam a kocsit, új dds-ek nélkül. Az új dolgokra a meglévőkből tettem rá. Aztán ismét átírtam matokat bemásoltam dds-eket és mégis kidob.
    Nézegettem a log fájlt de nem találtam semmi olyat ami mondana valamit. Semmi hiba részt vagy ilyet nem találtam benne :/
  • sipi80
    [IMG][/IMG]
  • sipi80
    [IMG][/IMG]
    Kérdésem lenne hogy tudom visszakapcsolni a traktor alkatrészeit??? véletlenül kiixeltem.
    És hogy itt hogyan tudok szkinezni mert a kamion fájlai között nem találtam a globrészt fent a (fülke tetején) és igy nem tudom átskinezni :(
  • péistike
    Értem. Én úgy szoktam csinálni:)
  • TruckerDave
    Már mindent átnéztem de még mindig nem tudom mi lehet a baj :S
  • LezFiddler
    Ez a 2.2.4 és azon feletti verziókra vonatkozik.
    De az a legegyszerűbb ha importáltok egy eredeti autót és megnézitek annak a .mat címzéseit.
  • péistike
    Ez nekemis jól jön! Köszönöm. Egyébként a chrom-nak nem a (chromic)-ot szoktuk adni? De szólj ha tévedek!
  • TruckerDave
    Értem, ezt már le is jegyezte magamnak :)

De még mindig nem jó a dolog. :/ Még mindig kifagy a játék.
  • LezFiddler
    Jó estét!

Az általános alkatrészeknek ( pl.: karosszéria ) ezt a .mat címzést szoktuk adni: (dif_spec.add.env) vagy v2.2.4-től feljebb (generic), ugyanaz.

Krómozott alk.-nek (dif_spec.add.env_nofresnel)____a v2.2.4 ezt valamiért nem exportálja de e-nélkül lehet élni.

Átlátszó alk.-nek (none_spec.add.env.tintadd)__ szélvédőnek, üvegnek.

Matt alk.-nek, pl.: fülkén belül lévő alk.-nek (dif_spec)
  • TruckerDave
    Mi lehte4 a baj ?? :/

Egész log fájlt tettem fel, nem tudom mi lehet belőle fontos.
  • TruckerDave
    Ha a modellemhez hozzá adtam új dds-eket és exportálotam, bemásoltam azokat a dds-eket is, de honnan tudom milyen matra kell azokat átírni ? Nincs előző most. Nem tudom számít-e de egy asztalról van szó.
  • péistike
    Szerintem valószínű hogy ez lesz a megoldás.! Mert hiába átraktam diffuse color-ra akkor is eltér játékba.:S De zmodelerbe nem:S Majd megpróbálom délután megcsinálni.
  • LezFiddler
    Szia!

Nem nagyon látom át a problémádat de ha a textúra átfestése nem oldotta meg, akkor szerintem EZ kell neked.
  • péistike
    Sziasztok! Valaki tudna nekem abba segíteni hogy oldalt a lámpatartót hogy tudnám lesötétíteni a gép színéhez?
    Kép:

Ha nem lenne jó a kép:Kép
  • TruckerDave
    Bocs a 2-ért rosszalkodik ez a vacak :D

De már a dolgot is megoldottam :D Mindig hamarabb kérdezek mint próbálkoznék. :) Nincs még önbizalmam :D
  • TruckerDave
    #5209: Most így akartam mozgatni egy alkatrészt de nekem nem lehet kijelölni őket jobb klikkel. Akár hova kattintok vagy húzom csak a kis ablakot adja be a funkciókkal.
  • TruckerDave
    #5209: Most használni akartam ezt a tippedet, de mikkor írod hogy jobb gombbal ráklikkelve és húzva kitudom jelölni nekem nem csinálja. Csak a sima kis ablakot adja be az opciókkal.
  • Garth22
    3 óra ! mi a titkod ?
  • xaxoimi
    köszönöm!
  • TruckerDave
    Ha jól értem te elmentetted, egy z3d fájlban és kérdezed hogy lehet úgy elmenteni hogy látszódjon a játékban ?
    Ahhoz exportálni kell, amiről tudsz olvasni segítségeket. És ha most kezdted a Zmodelerezést teljes akkor lehet még bonyolult is lesz :D Még nekem se mindig sikerül :)
  • LezFiddler
    Tessék?
  • xaxoimi
    hali mindenkinek!
    belekezdtem a modelerezésbe, és hát kész is lett a kamion rá 3órára csak az a baj ha mentem a játékban nem jelenik meg nem tudjátok véletlen hogy hol kellene elmenteni és milyen formátumban?
    válaszokat előre is koszonet és hála!(:
  • LezFiddler
    Szia!

Ilyen problémával még nem találkoztam.

Nyisd meg a:

..Dokumentumok/Euro Truck Simulator/ controls.def fájlt és nézd meg ezt, mire van állítva!

Nekem erre:

def grave {
    command:"ui t console:system_02"
    privileged:"true"
  • koppi2
    Hali. El éred itt. :) előre is köszi a segítséget.
  • LezFiddler
    Szia!
    Ez így kevés, a .log fájl kb.: utolsó 1/3-ától tegyél képet.
  • koppi2
    Sziasztok. Be raktam egy kamiont és ez a baj a logban :// valaki help

11:53:21 : c:\distro\eurotrucks_1.00\prism\src\p3core\collections/arrays/arrays_base_impl.h(446): ??A?$array_t@V?$resource_tie_t@Vmaterial_u@prism@@@prism@@@prism@@QAEAAV?$resource_tie_t@Vmaterial_u@prism@@@1@I@Z: I
  • TruckerDave
    Napról napra gyarapodik tudásom
  • LezFiddler
    A dummy nevétől függ, igen.

sipi80: Az 5247-es hsz-ban feldobott problémádnak mi volt a megoldása?
    Oszd meg velünk légyszíves, hátha más is belefut hasonlóba, ne kelljen már másnak is szivattyúznia rajta!
  • TruckerDave
    Az hogy egy dummy hogyan világít az mitől függ ? Csak a flare nevétől ?? Mer megakarom cserélni a fényszórót és a reflektort, és a név átmásolás egyszerűbb, mint helyezgetni őket.