Zmodeler 2/3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Volvo FH, SzaDa KFT Hungary.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Köszönöm!
Üdv.: Pinguin
Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!
Bal oldalon a beimportált kamion mappája, jobb oldalon pedig a kiexportált mappa. (mindössze levettem pár alkatrészt a példa miatt)
Tehát neked nem elég csak atruck.pmg-t átmásolni, szerkeszteni kell az egész könyvtárat, hiszen megváltozik a pmd fájl mérete a mat nevek miatt. Szinte az összes mat fájl módosul, ezeket is érdemes szerkesztened, az értékeket kimásolni az eredeti mat fájlokból (bal oldalon) majd felülírni a kiexportált mat fájlok tartalmát.
Remélem, tudtam segíteni.
#5145, Peti: jóféle, grat.
Valóban ki volt fordítva a kerék, de hiába forgattam bármerre, nem történt semmi változás. Megnéztem 1 másik póton hogyan is van ott a kerék és onnan kiloptam a kerékhez tartozó összes dummy-t, így sikerült megoldani a problémát.
http://indafoto.hu/Thomson
Mi lehet a gond ?
kép
egy másik pótról szedtem le a dummykat és sehogy se jön össze, hogy mind a 4 kerék normális legyen.
Már nem szeretném feladni, mert már ezzel is rengeteget tököltem, hogy életre keltsem.
http://indafoto.hu/Thomson
Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!
Harcos: log fájlba belekukkantanék!
\"Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten\"
Amikor ez megvolt Exportáltam, beállítottam a Version-t ETS-GTS-re, Export. A traktor-vehicle-stb-stb mappából a truck pmg-t felülírtam az eredetire de kidob a játék.
Még most sem tudom, hogy mi lehet a gond. Ha van ötleted szívesen fogadom!
...::: Jungelharcos :::... ...:: Volvo FH 16 ::... My sport is transport!
Persze úgy is el lehet érni ugyan ezt a hatást, hogy a törölni kívánt alkatrészt "unlinkeled" vagyis a "truck" gyökéren kívülre helyezed.
Log file mit ír?
Kitartás 😊
Mi nagyon szívesen leírjuk,hogy kell skinezni illetve különbözõ objektumokat rárakni a kamionra csak az a baj,hogy te abból az égvilágon semmit nem fogsz érteni. A bannerban ott van a legördíthetõ menü,azért raktam oda,hogy használjátok. Benne van szinte minden,ami szükséges az alap funkciók (sõt..még jóval több is) elsajátításához.
Szóval elõször ismerkedj a segédprogramokkal és magával a Zmodelerrel,mert amíg ezen programok alapvetõ használatának mikéntjével nem vagy tisztába,addig ez veszett fejsze nyele.
Amikor levettem a kamionról azt ami nem tetszett akkor baj, hogy jobb klikk-el Edit-Delete-eltem? Csak simán ki kellett volna vegyem a pipát az alkatrészrõl? Ez lehet a gond? Más ötletem nincs.. A felülírással nincs gond mert azt értem..
Köszönöm a választ elõre is.
u.i azt jelent, ha már az elején így boldogtalankodom, hogy nem nekem való ez a program.. De NEM adom fel!
Itt a topicban felül a legördülõ menüben van egy "Helyes exportálás" rész, azt is nézd át. Ha minden rendben, az export könyvtáradba mat, tobj fájlok, és egy-egy pmd, pmg, pmc fájl kerül.
Ami buktató lehet: a 2.2.4. sajnos nem exportálja rendesen a "nofresnel" címzést (ezt a materials editorban látod, a mat fájlok nevei után van zárójelben a címzés, ezt importálásnál a pmd fájlból, illetve a mat fájlokból olvassa ki a program)
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha a te eredeti kamionod mappájában van például egy "chrom.dif_spec.add.env_nofresnel.mat" fájl, lehet, hogy az export mappádban már nem ugyanezen a néven kerül, hanem csak "chrom.dif_spec.mat" néven.
Ez viszont rögtön hibát okozhat akkor, ha csak a pmg fájlodat másolod át, a pmd-t és pmc-t pedig nem (bár ez utóbbinak másra van hatása), hiszen az eredeti kamion pmd-jében még a nofresnel-es fájlnév szerepel, ergo azt keresi a játék.
Én úgy szoktam, hogy TotalCommander-ben összehasonlítom az eredeti, és a kiexportált kamion fájljait, és az eredeti mat fájloknak a tartalmát másolom át a kiexportált mat fájlokba, de a nevet nem módosítom.
Ezután átmásolom a dds-eket, majd az scs-bõl kitörlök mindent, és a kiexportált mappában lévõ összes fájlt áthelyezem.
Kicsit bonyolultan fogalmaztam, de remélem, jól írtam le a dolgokat 😊
Egy nagyon nagyon keveset haladtam de én örülök ennek is. De az exporttal nem sikerült játékba varázsolni.
Tehát, levettem róla ami nem tetszett és így csináltam:
Export után pedig a traktor nevû, azon belül vehicle stb stb mappából a truck pmg-t átmásoltam és felülírtam a kamion scs. fájljába.
Amikor belépek a játékba kidob a mentés betöltésénél.
Mit szúrtam el?
Várom segítségetek és a haladásomról a véleményeteket! <#vigyor5>#vigyor5>
robboy23: Mit jelent, hogy nem észleli a játék?
Be tetted a pót scs.-jét a mod mappába?
Biztos, hogy mûködik az általad használt játék verzióval?
Milyen pótról van szó, stand-alone vagy valamelyiket cseréli az eredetiek közül?
Milyen fuvarhoz van társítva? Mert lehet, hogy mûködik csak ahhoz tudni kéne, hogy mit tudsz vele szállítani és azt a szállítmányt felvenni.
Simán "exportál-od" és csak a pmg-t pipálod be!
Bullseye küldött egy szép megás volvot, leszedtem róla a szúrókat és a hátsó spoilerrõl a ledeket.. A kérdésem az, hogy exportálni ilyenkor mit kell tenni? Nincs új alkatrész, nincs új dds, nem mappoltam.. csak levettem róla és visszaakarom helyezni a játékba.
Köszönöm a választ!
::::::::MAN TGX TGS TGA::::::::
A pontos neve: Zmodeler.2.2.4.-.registered
Amikor megnyitom megjelenik ez:
Ott, hogyan állítsam be, hogy stimmeljen minden?
A választ köszönöm!
Ha valamivel még elakadok még fogok jönni kérdezõsködni ugyanígy képekkel.
Nincs semmi konkrét a fejemben mint projekt, egyelõre csak gyakorolni szeretnék és valahonnan komoly és minõségi alkatrészekre tenni szert, hogy majd egy minõségi darabbal álljak elõ én is ahogy Ti..
Köszönöm nektek mégegyszer!
Bullseye, köszönöm!<#eljen>#eljen>
Ugyanott a read,write PMD, PMC elé tégy pipát.
Miért haragudnánk? Ez a topik mindenkié.
Ott szúrtad el a dolgot ahova a piros nyilat tetted!
Idézek:
"Ezt az import ablak alsó részén lévõ "base.scs:" résznél tudod megtenni.
Itt is keresd ki az elérési utat, példánkban a : C\Asztal\traktor . Tehát a "vehicle" mappát már nem kell megnyitni!"
Elkezdtem én is egy kicsit ismerkedni a Zmodelerrel de sajnos már eléggé az elején picit elakadtam.
Szóval a LezFiddler által leírt bemutató alapján megcsináltam mindent amit ott ír. Az asztalra egy mappába kimásoltam a TC-vel a kamion összes fájlját úgy ahogyan ott leírta majd utána importálás, beállítottam a base-t és Import de sajnos nem úgy várt a kamion ahogy kellett volna hanem még mindig szürkén. Ezzel kapcsolatban kérnék kezdõ szintû tanácsot.
Itt két kép, hogy lássátok amit csináltam eddig.
Az építõ jellegû válaszokat elõre is köszönöm és ne haragudjatok, hogy én is bepofátlankodtam ide!
Üdv.
Sztics, Garth: gratulálok nagyon ötletes, darabok! <#eljen>#eljen>

GTS
World of Trucks | My page https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=402173

készül a tatra felni is.