6060
  • tuzfal3
    Nem veszem kioktatásnak, azért mutattam hogy hátha mondasz rá valamit. Majd akkor nekiállok újra. :D
  • LezFiddler
    Ezt nem így kéne csinálni.

Az általad low poly-nak mondott modell nekem jobban bejönne, csak el kéne rendezni a poligonokat rendesen.

Ne azért legyen pofás egy modell, mert 6 millió poligonból áll! Nem az a lényeg.
    Teljesen felesleges megszerkeszteni egy sík lapot 200 poligonból, mikor egyből is ugyanúgy meg lehet csinálni!
    Nem utolsó szempont az sem, hogy valószínűleg be szeretnéd majd tenni valamilyen játékba, a géped pedig majd nem győzi számolgatni a poligonokat és az első megmozdulásnál lefagy a game.

Írom még egyszer: csak oda tegyünk sok poligont ahova tényleg kell, vagyis ívekre, gömbölyű felületekre.

Ne érts félre, nem kioktatlak, csak szeretnék tanácsot adni, hogy ha nem muszáj, ne dolgozz feleslegesen!

Blueprint, igen. Ha van, az nagy segítség.
    Úgy tűnik, nekem már csak a fényképek maradtak.
    ( valahogy mindig olyan szerkezetre kattanok rá amiről nincs nyomat )
  • tuzfal3
    Jelenleg ÍGY áll az újra kezdett Boxer. A régi eléggé low poly volt, talán már megsincs. Itt még polygononként csináltam és nem úgy hogy egy síkból alakítva.

Blueprint alapján kicsit könnyebb mintha magamtól kéne kitalálni hogy mi hova megy.
  • LezFiddler
    Úgy kell megszerkeszteni, hogy majd külön lehessen választani a két részt.
    Ha az megvan akkor az átlátszó búra alá beteszel egy króm textúrával ellátott lapot.
  • tuzfal3
    A hátsólámpaburával leszek bajban,ugyanis az egyik fele átlátszó, a másik fele meg piros.
    Ő a ludas.
  • LezFiddler
    Igen, meg kell találni az arany középutat. Se túl sok, se túl kevés poligon.
  • tuzfal3
    Nekem is kéne már haladni a boxerrel, de nem akarom csak úgy low poly-ban összegányolni, inkább szépen lassan és jó lesz egy-két éven belül.. :D
  • LezFiddler
    Köszönöm!

Vertex módban persze, hiszen a poligonokat legtöbbször a csúcsoknál fogva helyezgetjük, méretezzük.
    Míg idáig eljutottam, kb.: 2 hét.

Láttad már Garth Tátra-ját? Írj neki, dobjon róla képet. Na, azon egy centiméter egyenes vonal nincs, és sarkokat sem lehet rajta találni!
    (Ez dicséret volt felé, úgyhogy jön nekem egy sörrel)
  • tuzfal3
    Vertex módban csináltad? Kb. mennyi időbe fájt eddig megcsinálni? Eléggé durva, én a Boxerrel nem nagyon haladok. Az elejét annyira borzalmas megcsinálni. Sok az ív, de épp ez teszi széppé számomra. :)

Amúgy szép munka!
  • LezFiddler
    Sziasztok!

Először természetesen Hungarocamion-os skin-el!
  • bullseye9
    Ez nálam is így van, de csak AMD/ATI VGA-nál áll fenn a probléma.

Én már hozzászoktam, alapból 4 paneles megjelenítéssel dolgozom, ha szükséges, átváltok az egy panelesre. Ha nézetváltás szükséges, visszaváltok a 4 panelesre, megcsinálom a nézetváltást. Annyi előnyöm van, hogy 1680x1050-es a képernyőfelbontásom...

Janó: jó lesz, + 1 a Blum véleményéhez, én is úgy látom, ahogy ő.
  • Blum
    A két első villámhárítót szedd le szvsz :)
  • péistike
    sziasztok!

Valaki tudna segíteni bekonvertálni egy két attacher pointos pótkocsit? Nekem sehogy sem akar sikerülni:S Előre is köszönöm!
  • LezFiddler
    Más ötletem nincs.
  • 308as Kis Janó
    Alkotgatok már:)
    Alap modell:Haulinos volt
    Fülke: Varsányi Black Amber
    Skin:Varsányi
    Tuning cuccok:94-es Norbi
    Belső: Varsányi
    80%
  • scania730
    Nekem is a Hardware-re van állítva.
    Imihaver: A legújabb VGA driver van fent a gépemen.
    Köszi szépen azért a segítséget.
  • LezFiddler
    Sziasztok!

Ilyen jelenség akkor szokott előfordulni mikor a Vertex processing mode software, és nem hardware-e van állítva, állítsd át.
    ( persze nem biztos, hogy ez a baja )
  • imihaver
    Vga-t frissítés?
  • scania730
    Igen, próbáltam másik gépeket is, de mindegyiknél ugyanez a helyzet.
  • imihaver
    Próbáltál másik traktort beimportálni?
  • scania730
    Üdv mindenkinek!

Van egy kis problémám a 2.2.2-esnél nagyobb verziószámú Zmod-okkal. Ha megnyitom a zmodot, importálok egy kamiont és utána ha nézetet váltok (pl.: 3D-ből Front nézetre) akkor elkezd szaggatni a Zmod (ha a gépet 3D nézetbe körbe akarom forgatni) és az élsimítás is eltűnik.
    Légyszi segítsetek, fontos lenne.
    Előre is köszi.
  • Cargobull
  • HosszúGábor
    sziasztok alakul a scaniám
    Skin 5 % os:
  • LezFiddler
    Rendben.
  • TruckerDave
    Addigra lehet dolgod sem lesz. Találtam segítséget, már egy-két hibát orvosoltunk de még mindig van :)
  • HosszúGábor
    valaki 1 griffről tudna linket adni régen volt nekem is csak nem tom hova lett :S
  • LezFiddler
    Az lesz az, de már csak holnap este!
  • TruckerDave
    Állítólag fel vagy véve régebbről :) Ha Hege néven futsz akkor megvagy :D
  • LezFiddler
    Akkor skype + teamviewer.
  • TruckerDave
    Mást nem találtál ?? Mert most megcsináltam újra 2.2.4-es verzióval, de még mindig nem jó :/ A log fájl is ugyan azt írja.
  • kamionos2020
    Vki tudna linkelni egy zmodeleres oldalt ahonan lehet leszedni pl:villogot kürtöt
  • Garth22
    profi munka
  • sztics
    Sziasztok!
  • sipi80
    Hogy tudom zmodiban kikapcsolni a glob világitását, mert csak akkor látszik a logo rajta ha világit...
    megoldás???
  • sipi80
    Nagyon köszi...
  • TruckerDave
    Értem, köszönöm.
  • LezFiddler
    Ez meg lemaradt:
    Nevezd át az asztalt, ennyi.
  • LezFiddler
    A collision az ütközőzónája az autódnak. Ha nem lenne, ( elsősorban is kidobna a játék töltésnél ) bárminek ha nekimennél át tudnál rajta menni, "belefolynál" a másik autóba, modellbe.
    Általában 2 részből áll, az egyik az autó fülke része, a másik az alváz.
    Ezeket a piros vázakat is lehet mozgatni, skálázni úgy mint a többi alkatrészt.
    Ha jól emlékszem akkor a v2.2.2-től ő adja az árnyékot is az autó, pót alá, úgyhogy már csak ezért is érdemes jól elhelyezni, méretezni!
  • TruckerDave
    A collision mihez kell ? Csak mert két részből áll a kocsimnak és az asztal egyik részét is boxnak hívják így az egyik részét felül írja így csak az alsó része van meg a collisionnak :D
  • TruckerDave
    Csak spoilereket, asztalt, névtáblát, lámpákat kell újra betenni vagy éppen levenni. :) Ez már nekem is talán gyorsan megvan.