6060
  • Tsaba01
    Thx all! :D

Ennek a 2. szériás változata, ebben a fulkében van e?? Vagy csak blueprint változatban?
  • bullseye9
    Materials Editor megnyit, majd Extensions, és ott van a Specular Highligt:

A Strenght csúszkán állíts.
  • TruckerDave
    Sehol sem találok ilyen csúszkát. :/
  • bullseye9
    Szép estét.

Nagy fába vágtam az egerem, GTA SA-ból kerülne ETS/GTS-be ez az Atego:

Kis időt igénybe vett, mire rájöttem, hogy hol a csudába vannak a textúrák ezen játék fájljainál, dummy még egy darab nincs benne, így aztán nem tudom, lesz-e belőle valami...

#5370, Davee: Specular Highlights csúszkát vedd lentebb a texture browserben.

#5369, scania730: a nemrég kiadott MB Sprinter világítását tanulmányozd, ha jól láttam, annál megfelelően működik ez a funkció.

Csaba, Peti: ejha, őszinte elismerésem mindkettőtöknek.
  • TruckerDave
    Miért fénylik ennyire a textúra ?
    Ahogy láttam ha texture browserben transparentről opaque-ra állítom akkor jó de mindig vissza ugrik, és nem bírom átállítani
  • scania730
    Sziasztok!
    Csinálgatok egy Scania-t ETS-be, de egy nagyon idegesítő problémába ütköztem:
    Akármilyen alpházott dds-t készítek világításhoz, zmodba csak az látszik, ami nem fekete, de a játékba minden látszik és a hátsó világítás se jó.

Légyszi segítsetek, nagyon fontos lenne.
    Előre is köszi.
  • Cargobull
  • imihaver
  • Blum
    Igenigen!
  • Tsaba01
  • Cargobull
    Kezd alakulni...

Iveco Stralis

[center]
  • Cargobull
    Szép napot!
  • MociNet
    ben2004: http://www.zmodeler2.com/?mode=docs
    Más:
    ZModeler 2.2.6 (Build 993) van nekem és importálni, de főleg exportálni kellene DirectX (*.x) fájlokat. Pontosabban Xna-hoz kellene...
    Valaki tud segíteni?
  • ben2004
    Sziasztok!Hogy kell a kamiont átalakítani?Nekem Zmodeler 2.2.4 van.
  • thomson002
    "Rendben" voltak, mert jó helyre mutattak, de mégse volt jó, próbálkoztam vele egy jó ideig utána feladtam és másik modellt kerestem és azt simán vissza tudtam rakni.
  • LezFiddler
    A tobj fájlok tutira rendben vannak?
  • thomson002
    Megnéztem, de ott is rendben találtam mindent, újra export, de akkor meg kidobott más hibával, így ott hagytam abba ezt a modellt, de azért köszönöm a segítséget !
  • imihaver
    Nézdd meg zmodelerben, helyesek-e az elérési utak ha igen, exportáldd újra!
  • thomson002
    Üdv !

Lenne 1 problémám, mégpedig az, hogy amikor beakarom tenni a kamiont a játékba, nem találja egyik dds-t sem ->
    log:
    21:35:28 : [fs] Unable to open file for reading. (/vehicle/truck/volvofh16/glass.dds)
    21:35:28 : [dds] Can not load '/vehicle/truck/volvofh16/glass.dds'

és nem csak 1-nél, hanem az összesnél ez van. (dds-ek természetesen bent vannak[ tobj-ok rendben vannak ])

Van valakinek valamilyen ötlete erre ?
  • LezFiddler
    Nézd meg, hogy az alkatrészek között nincs-e véletlenül UV channel 2!
    Ha van, azt állítsd át 1-re.
    Az összes alkatrész 1 csatornás legyen.
  • scania730
    Köszi, hogy mondtad. Negyed óra keresgélés után megtaláltam és jó lett.
    De most a mentésnél meg az a gondom, hogy az automata mentés mindig megáll 28-50 % között és nem ment semmit.

Egy kép a gépről:
  • LezFiddler
    Az utolsó előtti mentésed .bak-ja nincs meg?
    Azt kéne betölteni, hátha.
  • scania730
    Köszi a segítséget. Inkább maradok akkor a 2.2.2-es zmod-nál.

Erre tudja valaki mi a megoldás?

Mentettem a gépet, nem írt ki semmilyen hibaüzenetet, most meg ha meg akarom nyitni a gépet ezt írja ki.
    Remélem jó lesz nagyon sok munkám van ebbe a gépbe.
  • ben2004
    Sziasztok! Valaki adna 1 olyan oldalt ahol jó Zmod-os cuccok vannak?GTS-hez kellene.
  • csoki0715
    Heló! Köszi a választ! :D Az komoly akkor ennek lehet hogy minden része más verzióval működik mert elég összetett a mappaszerkezete is amit szerettem volna na de már találtam egy megfelelő interior-t csak az a baj hogy nem tudom összerakni a kamionnal de már rajta vagyok a dolgon :D
    ÜDV!
  • LezFiddler
    Köszönöm!
    #5348: neked is köszi Roland, a Volvo is finom!
  • sztics
    Sziasztok!

LezFiddler Szép lesz! :D
  • TopGun
    Hello! van itt most valaki, aki segitene kicsit, zmodelerben, priviben?
  • Blum
    Ez igen kéremszépen,le a kalappal!
  • LezFiddler
    Köszönöm, rajta vagyok!
  • CseNo
    Wááá nem mondod? :) Nagyon szuper!
  • LezFiddler
    A mutatókra, kézifékre, ablaktörlőre, kormányra gondoltam igen.
  • tuzfal3
    Lehet animálni a műszerfalat? Pl ha kanyarodsz akkor mozog a zászló, dobókocka, bármi? vagy én értettem félre és a mutatókra,kézifékre gondolsz?
  • bullseye9
    Bonyolultabb, mert más a két játék felépítése ennél a résznél. Sajna pl. még a GTS 1.0 és GTS 1.04 között is van eltérés, van olyan inteior-om, aminél a tükör csak 1.0-val működik, 1.04-nél már nem jó.

Röviden: nem egyszerű sajna a kérdés...
  • bela96
    pedig benne van az interior mert ott a pmg,pmd + a dds-ek úgyhogy minden megvan
  • LezFiddler
    Interior szerkesztéshez egyáltalán nem értek de ahogy elnézem nálad csak a PMA-s dolgok vannak meg. ( Tehát a mozgó részek )
    Pont az interior nincs meg.

• bela96
    Sziasztok.Olyan problémám van hogy gts-ből át hoztam egy interiort ets-be és ez lett a vége.Nem tudom miért ilyen ha tudtok segiteni légyszives irjatok :) :) .Válaszokat és segitségeket előre is köszönöm :) :)
  • csoki0715
    Értem köszi! Megnézem!
  • LezFiddler
    Szia!
    A banner alatti legördülőben van egy "Útmutató interior szerkesztéshez" című iromány ( letölthető RAR ), azt nézd meg.
    Hogy kimondottan ez a dolog benne van-e, nem tudom. Eddig még nem sokat foglalkoztam interior szerkesztéssel, átírással.
  • csoki0715
    Hali! Az interor konvertálással foglalkozott már valaki? Az lenne a kérdésem hogy azt GTS-ből ETS-be hogyan kell átkonvertálni?
    Az én sejtésem szerint úgy mint a kamiont csak itt nem truck pmg pmd stb-t kell kijelölni hanem interior pmg pmd stb-t... csak azt nem tudom hogy ide is kell-e kettős kereszt ha igen hová?
    Előre is köszi a választ!!!
    ÜDV!