Zmodeler 2/3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vki tudna linkelni egy zmodeleres oldalt ahonan lehet leszedni pl:villogot kürtöt
Garth22
profi munka <#eljen>

sztics
Sziasztok!

Renault Premium 450Dxi & Schmitz 2004

Hogy tudom zmodiban kikapcsolni a glob világitását, mert csak akkor látszik a logo rajta ha világit...
megoldás???
Nagyon köszi...
TruckerDave
Értem, köszönöm.

LezFiddler
Ez meg lemaradt:
Nevezd át az asztalt, ennyi.

Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!

LezFiddler
A collision az ütközõzónája az autódnak. Ha nem lenne, ( elsõsorban is kidobna a játék töltésnél ) bárminek ha nekimennél át tudnál rajta menni, "belefolynál" a másik autóba, modellbe.
Általában 2 részbõl áll, az egyik az autó fülke része, a másik az alváz.
Ezeket a piros vázakat is lehet mozgatni, skálázni úgy mint a többi alkatrészt.
Ha jól emlékszem akkor a v2.2.2-tõl õ adja az árnyékot is az autó, pót alá, úgyhogy már csak ezért is érdemes jól elhelyezni, méretezni!

Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!

TruckerDave
A collision mihez kell ? Csak mert két részbõl áll a kocsimnak és az asztal egyik részét is boxnak hívják így az egyik részét felül írja így csak az alsó része van meg a collisionnak 😄

TruckerDave
Csak spoilereket, asztalt, névtáblát, lámpákat kell újra betenni vagy éppen levenni. 😊 Ez már nekem is talán gyorsan megvan.

LezFiddler
Gyakorolj, de szerintem nem kéne elölrõl kezdeni.

TruckerDave
Mivel most a mentettrõl átírtam a dummykat és még mindig nem jó, így elkezdem elõröl 2.2.4-el. Csak közben azért váltottam, mert mindenki írta, hogy az már még egyszerûbb, vagy érdemesebb azt használni így váltottam.

LezFiddler
Ha elkezdted v2.2.2-vel aztán szerkesztés után mentetted, majd a Z3d-t megnyitottad v2.2.4-el akkor is kéne ott lennie valaminek.
Elõfordulhat, hogy nem ugyanazokat a neveket használja a két verzió, de akkor is kéne ott lennie valaminek, szerintem.

( A hasonló problémák kizárása miatt is meg kéne állapodni egy verziónál.)

TruckerDave
Az esetleg nem lehet probléma hogy így eltûntek a nevek hogy 2.2.2-es verzióval kezdtem és 2.2.4-el fejeztem be és exportáltam ?

TruckerDave
Igen, mindjárt meg is nézem 😊

LezFiddler
Nem gond, nyisd meg újra a Z3d fájlját, ott meg kell lennie mindennek.
Mert ugye el szoktad menteni?

TruckerDave
Nem tudom mi történt 😮 Mindennek megvolt a neve, régebben azért is kérdeztem, hogy a nevétõl függ-e a "fény típusa" Mert a szúrómba még másoltam két dummyt. Meg kicseréltem a normál fényszórót és a reflektort mert az igazihoz képest fordítva voltak.

Szépen rendezetten mindennek megvolt a neve <#rinya>

LezFiddler
Megnéztem.
Elõször is a dummy-kat el kéne nevezni megfelelõen, hiszen így a játék nem tudja, hogy mi micsoda.

Itt most megint azt mondom, hogy az a legegyszerûbb ha megnyitsz egy eredeti autót párhuzamosan ezzel és szépen átmásolgatod a megfelelõ dummy neveket a megfelelõ helyekre.

TruckerDave
Az exportálással szerintem nincs baj, bár még csak egyetlen gépet csináltam, az sikerült egybõl, itt is ugyan úgy csináltam.

Maga a modellt átküldjem ?

LezFiddler
Szerintem rossz helyre exportálsz ( vagy 66 ezer más probléma is lehet ).
Látni kéne.

LezFiddler
View/ Floaters/ Scene nodes browser elé pipa!!

TruckerDave
Érthetetlen számomra 😄

Újra exportáltam a kocsit, új dds-ek nélkül. Az új dolgokra a meglévõkbõl tettem rá. Aztán ismét átírtam matokat bemásoltam dds-eket és mégis kidob.
Nézegettem a log fájlt de nem találtam semmi olyat ami mondana valamit. Semmi hiba részt vagy ilyet nem találtam benne :/ <#violent>

[/url][/img]
[/url][/img]
Kérdésem lenne hogy tudom visszakapcsolni a traktor alkatrészeit??? véletlenül kiixeltem.
És hogy itt hogyan tudok szkinezni mert a kamion fájlai között nem találtam a globrészt fent a (fülke tetején) és igy nem tudom átskinezni 😞
péistike
Értem. Én úgy szoktam csinálni😊

GTS

TruckerDave
Már mindent átnéztem de még mindig nem tudom mi lehet a baj :S

LezFiddler
Ez a 2.2.4 és azon feletti verziókra vonatkozik.
De az a legegyszerûbb ha importáltok egy eredeti autót és megnézitek annak a .mat címzéseit.

péistike
Ez nekemis jól jön! Köszönöm. Egyébként a chrom-nak nem a (chromic)-ot szoktuk adni? De szólj ha tévedek!

GTS

TruckerDave
Értem, ezt már le is jegyezte magamnak 😊

De még mindig nem jó a dolog. :/ Még mindig kifagy a játék.

LezFiddler
Jó estét!

Az általános alkatrészeknek ( pl.: karosszéria ) ezt a .mat címzést szoktuk adni: (dif_spec.add.env) vagy v2.2.4-tõl feljebb (generic), ugyanaz.

Krómozott alk.-nek (dif_spec.add.env_nofresnel)____a v2.2.4 ezt valamiért nem exportálja de e-nélkül lehet élni.

Átlátszó alk.-nek (none_spec.add.env.tintadd)__ szélvédõnek, üvegnek.

Matt alk.-nek, pl.: fülkén belül lévõ alk.-nek (dif_spec)

TruckerDave
TruckerDave
Ha a modellemhez hozzá adtam új dds-eket és exportálotam, bemásoltam azokat a dds-eket is, de honnan tudom milyen matra kell azokat átírni ? Nincs elõzõ most. Nem tudom számít-e de egy asztalról van szó.

péistike
Szerintem valószínû hogy ez lesz a megoldás.! Mert hiába átraktam diffuse color-ra akkor is eltér játékba.:S De zmodelerbe nem:S Majd megpróbálom délután megcsinálni.

GTS

LezFiddler
Szia!

Nem nagyon látom át a problémádat de ha a textúra átfestése nem oldotta meg, akkor szerintem EZ kell neked.

péistike
Sziasztok! Valaki tudna nekem abba segíteni hogy oldalt a lámpatartót hogy tudnám lesötétíteni a gép színéhez?
Kép:

Ha nem lenne jó a kép:Kép

GTS

TruckerDave
Bocs a 2-ért rosszalkodik ez a vacak 😄

De már a dolgot is megoldottam 😄 Mindig hamarabb kérdezek mint próbálkoznék. 😊 Nincs még önbizalmam 😄

TruckerDave
#5209: Most így akartam mozgatni egy alkatrészt de nekem nem lehet kijelölni õket jobb klikkel. Akár hova kattintok vagy húzom csak a kis ablakot adja be a funkciókkal.

TruckerDave
#5209: Most használni akartam ezt a tippedet, de mikkor írod hogy jobb gombbal ráklikkelve és húzva kitudom jelölni nekem nem csinálja. Csak a sima kis ablakot adja be az opciókkal.

Garth22
3 óra ! mi a titkod ?

köszönöm!<#worship>

TruckerDave
Ha jól értem te elmentetted, egy z3d fájlban és kérdezed hogy lehet úgy elmenteni hogy látszódjon a játékban ?
Ahhoz exportálni kell, amirõl tudsz olvasni segítségeket. És ha most kezdted a Zmodelerezést teljes akkor lehet még bonyolult is lesz 😄 Még nekem se mindig sikerül 😊

LezFiddler
Tessék?

hali mindenkinek!<#wave>
belekezdtem a modelerezésbe, és hát kész is lett a kamion rá 3órára csak az a baj ha mentem a játékban nem jelenik meg nem tudjátok véletlen hogy hol kellene elmenteni és milyen formátumban?
válaszokat elõre is koszonet és hála!(:<#worship>

LezFiddler
Szia!

Ilyen problémával még nem találkoztam.

Nyisd meg a:

..Dokumentumok/Euro Truck Simulator/ controls.def fájlt és nézd meg ezt, mire van állítva!

Nekem erre:

def grave {
command:"ui t console:system_02"
privileged:"true"

Hali. El éred itt. 😊 elõre is köszi a segítséget.

Scania R620,VolvoFH16 Kamionos leszek mindöröké !!!!

LezFiddler
Szia!
Ez így kevés, a .log fájl kb.: utolsó 1/3-ától tegyél képet.

Sziasztok. Be raktam egy kamiont és ez a baj a logban :// valaki help

11:53:21 : c:\distro\eurotrucks_1.00\prism\src\p3core\collections/arrays/arrays_base_impl.h(446): ??A?$array_t@V?$resource_tie_t@Vmaterial_u@prism@@@prism@@@prism@@QAEAAV?$resource_tie_t@Vmaterial_u@prism@@@1@I@Z: I

Scania R620,VolvoFH16 Kamionos leszek mindöröké !!!!

TruckerDave
Napról napra gyarapodik tudásom <#eplus2>

LezFiddler
A dummy nevétõl függ, igen.

sipi80: Az 5247-es hsz-ban feldobott problémádnak mi volt a megoldása?
Oszd meg velünk légyszíves, hátha más is belefut hasonlóba, ne kelljen már másnak is szivattyúznia rajta!

TruckerDave
Az hogy egy dummy hogyan világít az mitõl függ ? Csak a flare nevétõl ?? Mer megakarom cserélni a fényszórót és a reflektort, és a név átmásolás egyszerûbb, mint helyezgetni õket.