6060
  • norbee46
  • kis kindertojás
    ez miért lehet?

• Blum
    Figyelem!

Az elkovetkezendo 1-2 oraban lehet,hogy egy kicsit furan fog kinezni a topik! Ne ijedjen meg senki,en probalgatok dolgokat.
  • thomson002
    Játékba már betetted a gépet ?
    Ahogy olvastam, még nem, de hidd el 1 mat sokat sokat változtathat. Nézd meg játékon belül, hogy úgy milyen a színe.
  • norbee46
    Szia!

igen tudom hogy értette a Laci. Meg is néztem és fehér text nélkül.
    Ezt a mat-os dolgot nem vágom Blum is ajánlotta de nem tudom hogy mit tegyek a mat file-okkal.
  • thomson002
    Ezzel arra céloz, hogy meg van szinezve a gép és próbáltad-e már világosabbra szinezni Zmod-on belül.
    Nézd meg textúra nélkül, hogy milyen színe van alapból, ha sötét árnyalatú (sötétszüeke), akkor világosíts rajta, és nem lesz olyan nagy eltérés a ps és a Zmod között ( 100%-os soha se lesz ! [és még utána ügyeskedhetsz a matokkal] )

• norbee46
    Szia Laci!

Alkatrészenként nincs árnyalati különbség. Amikor feltextúrázom zmodiba és mellé nézem a photoshop-os képet ott van a különbség nem olyan élénkek a színek sajna.
  • LezFiddler
    EZT próbáltad már?
  • thomson002
    Üdv !

Adott 1 pót, aminek meg akartam csinálni azt, hogy a lámpának a fénye látszódjon az aszfalton. Félig sikerült is, de nem úgy működik, ahogy annak működnie kellene, vagyis a gond az, hogy mindig "világít", pedig csak fékezéskor és tompított világításnál kellene látni. Kamionnál sima ügy volt , de itt már tanácstalan vagyok.
    Látható a hiba.
    [URL=http://noob.hu/2012/05/27/gts_00020.png]"Jó"(lenne).[/URL]

Előre is köszönöm a segítséget !
  • norbee46
    Szia Blum!
    A játékba be se raktam mert már a zmod-ban eltér a szín.
  • Blum
    Probalj ki egy masik matot,az okozhat ilyet.
  • norbee46
    Üdv mindenkinek!
    Azt tudja-e valaki hogy miért van árnyalati különbség a dds file és a photoshop-ban látottak között ill. mi a megoldás rá? DXT5-be mentettem.
  • LezFiddler
    Pont a lényeg maradt le.
    EZT
  • LezFiddler
    Szia!
    Ezt olvasd át!
  • kis kindertojás
    valaki tudna nekem a kamion színének megváltoztatásában vagy videót linkelni vagy bejelöl MSN-en ez a címem: [email protected]
    előre is köszönöm a segítségeket!
  • Blum
    Elsonek nem artana kicsomagolni,majd pedig feltelepiteni EZT.
  • The Best
    Letöltöttem de sajnos nem tom elinditani a programot valahová be kell másolni?
  • Blum
    Ok
  • The Best
    Sziasztok én nem tudom elinditani mert azt irja program futatási hiba
  • Blum
    Nem,jatekba beteheted ugyis,hogy szet van szedve. Akkor celszeru osszerakni,ha ugyerzed hogy mar nem dolgozol tobbet a kamionon.

Megicsak tisztabb erzes :)
  • norbee46
    Szia Blum!

Oksa kipróbálom. De ha már szétszedem akkor ugye nem fontos a végén attach-olni? Már csak azért kérdem mert ha esetleg változtatnék rajta akkor megint szét kell szedni.
  • Blum
    Igen.

Termeszetesen mehet egy texturara a jobbos es balos is,csak darabold szet a fulket es kulon mappold oket. Utana a szetszedett reszeket egyesited es kesz.
  • norbee46
    De akkor 2 darab textúrát kell csinálnom 1 jobbost és 1 balost.?!
  • jackoneill90
    Ez melyik játék is? Valahova fel szoktátok tölteni az elkészült modelleket, hogy játszani lehessen velük? Motort vagy más autót csinált már valaki ebbe a játékba? Jó tudom hogy kamionos, de mégis.
  • LezFiddler
    Ahha!
    Akkor szét kell bontani a fülkét, másképp sajnos nem lesz jó!
  • norbee46
    Szia Laci!

Igen értem amit írsz, de nekem a fülke két oldala nincs külön választva.
    A griff-et szépen tükrözi a fülke jobb oldalára, de van a texturámon egy másik logo is amit a bal oldalán jól jelenít meg míg a jobb oldalán nem.
    (ott visszafelé kell olvasni) remélem érted.
  • LezFiddler
    Szia Norbi!

Ha az autó bal oldalát skin-ezed akkor a "Left"-, ha a jobb oldalát akkor a "Right" nézetablakban dolgozol, map-olsz.
    ( de lehet, hogy félreértettem valamit )
  • norbee46
    Sziasztok!
    Skin-es problémába ütköztem. Azt tudja vki hogy miért nem tükrözi a logókat/feliratokat? Mert úgy jártam hogy a bal oldalon minden logó/felirat jó viszont a jobb oldalon csak az egyik tehát a többit nem tükrözi visszafelé kell olvasni.
  • thomson002

Problémamegoldás lvl99 !
  • tuzfal3
    A Globetrottert írd át Reich-re és megoldódott a gond :D
  • LezFiddler
    Szia!

Importálást úgy csinálod ahogy kell? Vagyis ÍGY?
    Vagy nincs regisztrálva a Zmodeler-ed.
  • márton0006
    Sziasztok! Elakadtam kicsit a munkámba.:( Kibontok minden fájlt, és amikor rámegyek arra hogy import akkor akkor a zmodeler nem jeleníti meg nekem azt amit én megakarok nyitni. Valaki segítene benne pls. Előre is köszönöm
  • vajo
    Én is 5 perc gondolkozás után írtam le a hsz-t, hogy most melyik melyik... :D
  • Garth22
    vedd ki a pipát az ütközőzónából
  • Blum
    Hogy ennek mi koze a Zmodelerhez azt nem tudom.
    Mindenesetre nem torlom,mert elfer...(nincs nagy tomeg..)
  • 308as Kis Janó
    Sziasztok:)
    Szeretnék segítséget kérni map szerkesztésben:)
    Csinltam egy fő utat arrol egy kis leágazó utat és annak a végén egy parkolót. De mikor ráfordulok az útra akkor egy láthatatlan fal jön elő és nem tudok bemenni:(
    Valaki tudna segíteni hogy tudnám megoldani hogy jó legyen?:)
    Előre is köszönöm:)
  • Blum
    Akkor csak felig lottem melle! A kerekanyak pirosak

[Latszik,hogy mar reg nem foglalkozok a temaval..]
  • vajo
    Ez pont a dds hiba. :D Ha a mat fájlokkal van gond, akkor piros. :))
  • Blum
    Materialokkal lesz a gond. Mat fajlok eleresi utjat csekkoljad.
  • Öreg Harcos
    Valaki tudja erre mi a megoldás ?