6060
  • tomi151996
    helló tudnátok nekem ebben segíteni levettem a kamion hátuljáról valamit beraktam a játékba és ez lett belőle mi lehet a gond
  • LezFiddler
    Egészségedre!
  • Gravirda
    Így már sikerült. Köszönöm szépen a segítséget!!!!!!!!
  • LezFiddler
    Így lehet, hogy érthetőbb lesz.
    Alap helyzetben megvan a szétválasztandó modell, a fal.

Áthapcsolsz POLYGON módba és a SELECT../QUADR parancsal az egér jobb gombját nyomvatartva kijelölöd ( bekeretezed ) a leválasztandó részt, esetünkben az ajtót, illetve annak poligonjait. Alul a SELECTED MODE legyen bekapcsolva!

Ezután: MODIFY.../SUBMESH.../DETACH parancsal leválasztod az ajtót. ( Ha nem akarod, hogy az ajtó elmozduljon az eredeti helyéről, vedd ki a pipát az ENABLE DRAG elől )
    Ha ez megvan akkor valami ilyesmit kéne látnod. Mostmár 2 "fal" nevű objektumod van.

Most átkapcsolsz OBJECT módba és a SELECT.../None parancsal megszünteted a kijelölést. Ha visszakapcsolsz POLYGON módba és rányomsz az ajtóra, láthatod, hogy a kijelölés itt még mindig megvan. Itt is szüntesd meg!

Kijelölések megszüntetve, SELECTED MODE kikapcsolva. Egy objektumból csináltunk kettőt, lehet őket külön-külön textúrázni!
  • Gravirda
    Valami konkrétabbra gondoltam, de azért köszi a segítséget. Nem adom fel, kitartóan gyakorlok. Szeretnék olyan profi lenni mint ti.
  • Blum
    Banner-->legordulo menu-->A forumban fellelheto osszes tutorial-->Targyak levalasztasa

[...direkt nem linkelek,tessek gyakorolni. Valoban atkozottul nehez megtanulni hasznalni a menut,de ne csuggedj..majd belejossz ;) ]
  • Gravirda
    Sziasztok kellene egy kis segítség. Amikor textúrázok, hogyan tudnám le választani a textúrázandó polykat a szomszédjairól, mert így a mellette levők mindig eltorzulnak.Pl Be textúrázok egy ajtót aztán mellette a falat, akkor az ajtó eltorzul.
  • LezFiddler
    Nincs mit.
  • mattyee
    Már tárgytalan megoldottam, de azért köszi!
  • LezFiddler
    Szia!

Pótkocsit konvertálni? Honnan - hova?
  • mattyee
    Sziasztok!Azt szeretném megkérdezni, hogy zmodeler 2.2.4-ben hogyan lehet pótkocsit konvertálni?
    Válaszokat előre is köszönöm.
  • LezFiddler
    Köszönöm szépen!
    Neked is Blum!
    Éppen ideje lenne már, hogy Te is összehozz valamit.
  • Blum
    Láss szemedtől gyermekem es vess a bannerre egy pillantást,ha mar jó atyád oda teremté azt vala.
  • vb0928
    Sziasztok! Letöltöttem a ZModeler 2.2.2-t de amikor futtatni szeretném dobja az üzenetet, hogy nem lehet megnyitni, mert a konfiguráció helytelen. Mit tegyek?
  • Blum
    Nagyon komoly! :)

Erosen gondolkozok rajta,hogy en is alkotok mar valamit lassan 2 ev utan,de nincs otlet. Meg aztan annyi mindent elfelejtettem Zmodban is,konvertalasban is hogy az hihetetlen.
  • Garth22
    mesterműűűűűűűűűűű !nagyon szép
  • LezFiddler
    Köszönjük!
  • LezFiddler
    Sziasztok!
    Ő egy VOLVO F1227 lesz, HC-s színekben.
  • mattyee
    Sziasztok!

Letöltés
  • LezFiddler
    Nincs mit.
  • Tsaba01
    köszi:)
  • LezFiddler
    Szia!

Úgy-úgy.
    Csinálsz egy hengert, átkapcsolsz polygon módba és a henger két végéről törlöd a polygonokat. Ezután vertex módban a csúcsokat kijelölve extrudálod, forgatod.
  • Tsaba01
    Hello.
    Vezetéket szeretnék csinálni Zmodiba. Elég ha csinálok egy cylindert, majd párszor a polyvégeket "Extrude" tool al másolom, húzom, és egy résznél kanyarintom?
  • LezFiddler
    Szia!

Hol akadtál el?
    Importálás megvan?
    Zmodeler alapműveletek mennek?
  • KingStone90
    üdv
    Most vagyok itt először azt szteretném kérdezni, hogy a zmodeler-rel hogy lehet kamiont szerkeszteni????
  • thomson002
    Hmm...
    Majd kiszúrja a szemem, nem is tudom, hogy nem vettem észre...
    Megesik az ilyen.
    Köszönöm !
  • LezFiddler
    Ehhh.
  • Blum
    banner
  • thomson002
    Üdv !

Mostanába olyan gondom van, hogy mentésnél kiírja, h out of memory és ezzel együtt baxhatom az addigi munkámat. Eddig nem találkoztam vele, de mostanába elég gyakran. Hogyan tudnám orvosolni, mert elég idegesítő.
  • Blum
    Ezzel a hangnemben el is tolhatod innen a biciklit,de gyorsan.

Ha nem valaszol senki akkor az azert van,mert:

-1. Kulonbozo okokbol leszarjuk a kerdesed
    -2. Egesz egyszeruen nem tudjuk ra a valaszt

A Te esetedben az elobbi all fenn,ugyanis ez nem alkatreszek linkelgetesevel,kunyizasaval (Arra ott van az ETS/GTS/akarmi),hanem azok elkeszitesevel foglalkozo topik.

A hozzaszolasodat toroltem,es tobbet meg ne lassak itt ilyen szoveget,mert kapasbol banlistre teszlek.
  • LezFiddler
    Szia!

Nézz hozzá mintának egy másik, eredeti modellt, illetve annak az adatait!
    Ezután ebbe a mappaszerkezetbe exportáld a modelledet, természetesen más néven.
    A Default Material-t hagyd meg, ne töröld.
  • retoucher
    Sziasztok,

STDS-be szeretnék bekonvertálni egy tereptárgyat pályaépítéshez, de sajna nem jön össze, mert 0 byte-os pmg-t exportál a zmod (2.2.6).
    Vki lenne oly jó, és leírná a konvertálás menetét (akár GTS-be is, mert ua.), h mit kell és hol beadni/beírni az objektumnak (vmi value nem kell?), ill. a default material-lal mit kezdjek, h ne 0 byte-os legyen a pmg-je! Köszi!
  • ben2004
    Helloo!Vkinek nincs 1 ilyen zászlaja?:http://kamionshopkft.hu/gallery.php?pid=2462
    Fontos lenne!
  • tuzfal3
    Nekem is ezt csinálta xp-ről win7-re átálláskor, találsz a zmod mappában az ikon mellett egy vcredist_x86 .exe-t azt futtasd le és jó lesz!
  • keke1221
    Valaki akinek van skypbeja v ts3-ja és szeret magyarázni azt nagyon szépen kéérem irjon privátot ETS kamional kapcsolatban kébne help !
  • LezFiddler
    Szia!

Töröld annak a mappának a tartalmát ahova kicsomagoltad a Zmodeler-t és csomagold ki újra.
  • 94mike
    Végig probáltam az összeset :D
  • imihaver
    Mégegyszer leírom a kérdésem kicsit érthetőbben, mert szerintem nagyon félreérthető volt :)

Arra nem gondoltál, hogy nem ehhez az operációs rendszerhez való "vredist"-et tetted fel?
  • 94mike
    másik nincs fent oO
  • imihaver
    Arra nem gondoltál még hogy nem ehhez az opr. rendszerhez raktad fel?