6060
  • LezFiddler
    Szerintem akkor ott méretezési probléma lehet.
    Vagy nagyon kicsi-, vagy marha nagy a modell azért nem látod.
  • ztajti
    Meg alapból, ha 3DS maxban is csinálom meg a modellt, akkor is ez szituáció. Nem jelenik meg csak a listában
  • ztajti
    Szia!

Csak a listában látom, le is tudom rakni, csak a marker pötty jelenik meg, más nem.
  • LezFiddler
    Szia!
    A méretezést én úgy szoktam megoldani, hogy már egy meglévő modellt importálok és annak a méretei alapján szerkesztem meg az újat. ( én sem találtam semmiféle iránymutatást a méretezéssel kapcsolatban )

A táblád a map editor-ban látszik, megjelenik normálisan?
  • ztajti
    Üdv ismét!

Az miért van, hogyha elkészítek 3DS maxban egy táblát a lentebb megadott paraméterekkel: 3.5 m magas, 6 cm átmérővel az oszlopnál. A játékban (GTS) a model listában látom, csak sajnos a játékban nem jelenik meg, vagy nem látható. Valaki tudja, hogy mi okozza ezt?

Köszönöm a választ!
  • ztajti
    Üdv!
    Az a kérdésem lenne (Sehol nem találtam rá információt),hogy a zmodeler mi alapján méretezi a modelt? Például ha létre akarok hozni egy 60mm átmérőjú, 3500mm magas csövet, akkor azt mekkorára tervezzem bele? 60.000 /3500.000-ra vagy 0.600 / 3.500-ra?

Előre is köszönöm a válaszokat!
  • dgufoplast
    Üdv van köztetek olyan aki tudja hogy kell el menteni STDS be a utánfutót hogy jó legyen azt tudom hogy kell ki menteni mint ets be vagy mint gts be de utána még szerintem kell valamit csinálni vele mert ki nyitni is etsedit nevű programmal lehet ????
  • HosszúGábor
    Nem má megtaláltam amit én kerestem de azért köszönöm.
  • dgufoplast
    Materials Editor Basic parameters Diffuse és ott vannak az rgb színskálák Red Green blue ha erre gondoltál :)
  • HosszúGábor
    Sziasztok Lenne 1 kérdésem.Zmodelerben hogy lehet világosítani és sötétíteni a tárgyakat.A válaszokat előre is köszönöm.
    (zmodeler2.2.2-őm van)
  • Blum
    Szerintem rossz a .mat fajl vagy maga a textura van elrontva. (pl. nem DDS5-be van lementve) Ha PNG vagy JPEG a texturad,akkor rakd at DDS5-be,de figyelj,hogy akkor a fajl kiterjesztese is megvaltozik,tehat a mat fajlt is at kell irni egy picit.

De en mar talalkoztam ilyennel hibas VGA driver eseten is.
  • zsoly2x
    Szevasztok
    Tudja valaki hogy ez mitol van???

Elore is kosz
  • péistike
    azóta megoldódott a probléma. át raktuk GTS-be és egyből működött.
  • SuSu1992
    vagy írd újra a definition fájltot
  • mattyee
    Próbáld talán újra konvertálni.
  • péistike
    Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy miért van az hogy beraktam játékba egy kamiont ets-be betölt végig és a végén kifagy.
    A segítségeket előre is köszönöm.:)

A log ezt írja:
    10:49:17 : [model] Unknown look name 'default' on model '/vehicle/truck/tgx/truck.pmd'
    10:49:17 : .\vehicle\physics_vehicle.cpp(1027): ?load_visual_model@physics_vehicle_u@prism@@IAEXXZ: Wrong vehicle model!
  • Blum
    Akkor nem tudom,nalam hibatlanul megy meg Server 2008-on is. (x64)
  • SuSu1992
    feltette, de így sem jó
  • Blum
    Ezt feltetted?
  • SuSu1992
    jó, mert én bármilyen verziót töltök le, azt írja ki, hogy: Az alkalmazást nem sikerült elindítani, mert párhuzamos konfigurációja helytelen... stb..stb..
  • Blum
    Igen,mukodik.
  • SuSu1992
    sziasztok!
    a zmodelet működik valakinek 64 bites windows 7-en?
  • LezFiddler
    Szia!

Imi úgy érti a textúra hozzárendelést, hogy azokat a textúrákat amelyeket a Texture browser-vel kiválasztasz majd a Materials editor-ban ellátsz megfelelő címzéssel, viszont kell, hogy lásd az alkatrészeid tulajdonságainál. Itt kell hozzárendelni az alkatrészedhez a neked tetsző textúrát, material-t!
    Általában ha új alkatrészt teszel be az autóba, az Default materialt ( azaz az alap szürke színt ) használja. Ha azt elfelejted ellátni textúrával illetve nem rendelsz hozzá material-t, akkor az alkatrész ilyen szép rózsaszín ( magenta ) lesz.
  • ben2004
    Szia!Hogy érted azt h hozzárendelni a dds-eket?
  • Blum
    szar a ledpack
  • mattyee
    Sziasztok.Ez mitől lehet?
  • imihaver
    Egészségedre!
  • mattyee
    Köszönöm segítséget sikerült
  • imihaver
    Zmodeler-ben hozzárendeled a textúrákat!
  • mattyee
    Értem.Hogyan tudnám ezt orvosolni, mert ilyen gondom még nem volt.
  • LezFiddler
    Szia!

A textúra nem található.
    A log. fájl szerint a parts, bodypaint, perdea.dds-ekkel van baj.
  • mattyee
    Sziasztok.Csináltam egy interiort, de sajna valamiért rózsaszínűek lettek a betett cuccok:
    A Matokat újra átírtam, de nem segített.Log:letöltés
    A válaszokat előre is köszönöm!
  • Öreg Harcos
    Hello nekem az a bajom lenne , hogy ETS be a gép át volt festve de ott nem volt semmi gond át raktam GTS-ATS be itt már csikos és bár milyen gépet át festek itt ilyen lesz !
    Íme a kép :(

A választ előre is köszönöm !
  • LezFiddler
    Részemről nincs mit.
  • thomson002
    Törölve, próbálkoztam még 1-2 dologgal, utána elkezdtem megcsinálni 1 másik modellból.

De azért köszönöm a segítséget !
  • thomson002
    Gondoltam én is a definition fájlra, át is írtam, de azzal is ugyan ez a hiba volt.

• LezFiddler
    Szia!

A "definition" fájl jól meg van írva?
  • thomson002
    Üdv !

Elakadtam...
    A gond, h nem tudom életrekelteni a játékban.
    A log fájl eleinte dds, mat problémát mutatott. Azokat sikerült orvosolnom.
    Most a log fájlban első ránézésre nem is találtam hibát -> erre figyeltem fel -> No base model found: @@trk_renault_magnum_b@@

Ui.: Exportálásnál ezt írja ki (1-től) : Empty group #250 exported.

Log fájl
    Köszönöm előre is a válaszokat !
  • LezFiddler
    Olyan mintha a függöny textúráját megkapta volna a tükör.
  • HosszúGábor
    nem tudja valaki h ez mitől lehet.(GTS 1.00)