Zmodeler 2/3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\\8/ Scania R580 Topline \\8/ Svéd gépek a legjobbak... Rally alapszabály: \"...Soha ne vedd el a GÁÁZT...\" Szarok az időre kilincsel előre!
és a másik, hogy GTS el játszok ugye. és ha oldalról nézem a kamiont akkor a világítás átlátszik a karosszérián... azt hogy lehet kiküszöbölni?
köszi
Create-->Copy: Objektum másolása
Modify-->Attach: 2 különálló objektum összeillesztése
Modify-->Delete: Objektum törlése
Modify-->Move: Objektum mozgatása
Modify-->Rotate: Objektum forgatása
Modify-->Scale: Objektum kicsinyítése,nagyítása
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
\\8/ Scania R580 Topline \\8/ Svéd gépek a legjobbak... Rally alapszabály: \"...Soha ne vedd el a GÁÁZT...\" Szarok az időre kilincsel előre!
Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!
#171: valószínûleg azért kérdeztem, mert amit letöltöttem az számomra egy okádék.
Ez eszembe sem jutott, tényleg!
Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!
A pontos megnevezése: Kengurutörõgalyrács.
Egyszerûbb a dolog ha nem csövet szerkesztesz hanem hengert! ( Na jó, semmivel sem egyszerûbb de kevesebb poligonból fog állni ami azért nem elhanyagolható! )
A "csõ" vagy gallytörõ belseje úgysem látszik.
Megnyitod a Zmodelert majd a primitíveknél kijelölöd a hengert, vagyis a "Cylinder"-t.
Neked tetszõ nézetben "kihúzol" egy hengert, majd a megjelenõ ablakban beállítod a leendõ henger paramétereit.
8-as és 1-s értéket ajánl fel alapból ( 8 oldal és 1 hosszanti rész )de itt be lehet állítani a neked tetszõt.
Értelemszerûen, minél több oldala van annál simább, hengerszerûbb lesz az objektum de nem szabad, és nem is érdemes túlzásba vinni.
A hosszanti részt pedig úgy érdemes beállítani, hogy minél szebb ívet lehessen hajtani, ne legyen darabos. Ennek az értéke csak rajtad áll, te tudod, hogy mennyi és milyen minõségû íveket szeretnél hajtani!
Érdemes elõször papíron megtervezni a rácsot, majd kiszámolgatni a szükséges oldalakat, éleket. ( Persze csak a rács felét csináljuk, hiszen ha az megvan akkor másolással, tükrözéssel, kifordítással egyszerûen készen leszünk a másik felével is.)
King of the Road - SCANIA A svédek büszkék az acéljukra. A magyarok is - a svédek acéljára. Pláne, ha ez az acél némi műanyaggal karöltve kamionná áll össze.
Keresd meg, hogy melyik az és állítsd át 1-re!
Így valószínû, jó lesz.
Na látod Rs én erre gondoltam ami fiddler is ír! ( nekem 2.2.1. van de kipróbálom vele!)
És a flaret én is így szoktam
Kösz még egyszer!
<#worship>#worship><#worship>#worship>
Az elsõ válasz egyértelmû, itt nincs mese!
A másodikra ezt így nem merném kijelenteni hiszen ezt írja a srác: "Nem kapna új matot!"
Ha nincs új textúra ( illetve .mat fájl ) akkor nem kell újra konvertálni az autót.
A már meglévõ textúrákat használva ( tehát az új objektumokat már meglévõ textúrára map-olva ) csak annyi a dolgunk, hogy ( én legalább is így szoktam ) csak a három-, mondjuk úgy, fõ fájlt mentem el és írom felül. ( PMG, PMD, PMC ) Nem tudom, hogy mind három fájlra szükség van-e de biztos ami biztos alapon én így csinálom.
Egy lényeges dolgot ki szoktunk hagyni, mégpedig azt, hogy ki melyik verzióval ügyködik. ( Értem ez alatt a Zmodeler verzióját )
Én a v2.2.2-t használom.
Az adott objektum (jelen esetben a lámpa, azon belül az izzó) közepére kell helyezni a dummy-t Front illetve Top nézetben.
2. Bármilyen módosítást végzel, újra kell textúrázni és konvertálni a kamiont, azaz új .dds, .mat, .pmd, .pmg, .tobj kell.
King of the Road - SCANIA A svédek büszkék az acéljukra. A magyarok is - a svédek acéljára. Pláne, ha ez az acél némi műanyaggal karöltve kamionná áll össze.
Az a gömb a "dummy" közepe! Az összes "dummy"-nál megtalálható, az X,Y,Z tengely középpontja, a "0" pont.
Szerintem nem szükséges a középpontot kilógatni, sõt! ( kimondottan csak a középpontot nem is tudod. )
Én úgy szoktam elhelyezni a fények "dummy"-jait, hogy a "kocka" kb.: 1/3-a lógjon ki a lámpa szintjébõl.
Flare:
Egy flare kockára ha rámegyek akkor a közepén lesz egy gömb! Na azt kérdezném hogy az a gömb lenne a fényforrás (mintha az lenne az izzó)
Ha pl. egy lámpánál felét kilógatom a gömbnek az úgy nagyjából jó nem?
---------------------------------------------
Kamion berakása:
Ha én csinálok egy kis módosítást a kamionon (névtábla, zászlók asztalka stb.), feltextúrázom exportálom bemásolom a pmg-t és jó is lenne a játékban? Nem kapna új matot! Ja és ha már az a kamion a garázsomban van és úgy módosítom belépek akkor a módosított verzió lesz vagy új játékot kell kezdeni?
Várom a válaszokat!
2. A mappát,amibe kicsomagoltad megnyitod,lesz benne egy Zmodeler.exe fájlt. Arra hosszan jobb klikk majd Küldés --> Asztal (parancsikon létrehozása)
3. Egyszerûen indítod a programot a kreált parancsikon segítségével.
*hogy
*hogyan
*konvertálni
*vegyen
*msn-re
<#wow3>#wow3> Mielõtt elküldesz egy HSZ-t,igazán végigolvashatnád. Mellesleg nem kunyizó topik.
Meg néztem youtube-in is és én is meg csináltam ugyan ugy de nem lett belöle semmi!Az miért van aki tud segitsen és vegyen fel smn-re vagy küldön e-mailre levelet! msn:[email protected]
E-mail:[email protected]
Magyar tutorial-t szinte biztos, hogy nem fogsz találni de külföldi van gazdagon!
Elmagyarázni a szerkesztést, modellezést pedig valószínû, senki sem fogja mert ha nem tudod pl.: hogyan kell egy tárgyat mozgatni, átméretezni, forgatni ( tehát az alap dolgokat ) akkor olyan mintha a tyúkot próbálnánk megtanítani az ABC-re!
Ezt nem tudom, hogy ki vállalná.
Én nekem az a problémám hogy én nemtudom hogy lehet modellezni Zmodeler 2.2.1-ben (vagyis én azthasználok de a többiben sem tudok) Na szóval valaki ide tesz egy linket vagy valamit hogy hogy lehet Zmodelerben szerkeszteni kamiont vagy autót?? plss :SS és ha lehetne akkor magyar tutoriál legyen vagy ami!! Elõre is köszönöm szépen!! 😊
CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.4 Ghz RAM: Corsair XMS3 4GB DDR3 1600Mhz GPU: ASUS nVidia GeForce GTX 750 Ti OC 2GB GDDR5 OS: Windows 7 PSN ID: Robbie_0222
Egy kisebb problémám van a progival
A 2.2.1 es verziót használom(nám) de mielõtt elindítom 0.0.0 versió t ír és azt írja hogy a program mûködése leállt.( Windows 7 em van)
Ha tud valaki vmi okosságot a problémámra kérem jelezze .
Köszi
TDU Nick : Z$ole$z89Hun TDU2 Nick:Zsolesz89Hun Dirt3 Nick:Zsolesz89hun
mert van egy kis gönd kellene a segitségetek mert h ha egy kamiont be akaarok improtálni akkor azt irja ki hogy regisztrálnom kell az miért van??
Irjatok egy üzenetet nekem léccíves!
De nem ebben a beszélgetésben hanem az e-mailomon a [email protected] léccíves nagyon fontos lenne
Opel Movano 2.8DTi
Opel Movano 2.8DTi
rájöttél már hogy hogyan kell importálni a képet?
én még azt se tudom hogy a képet honnan tudom megszerezni<#szomoru1>#szomoru1>
a zmodival a pmg fájlt kell megnyitni?
mert ha igen, akkor nem tudom, hogy miért nem látja a program