Zmodeler 2/3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lehet kört kivágni Zmodeler-el!
Készülõben van egy kipufogó védõ vagy rács, vagy mi.
Kezdjünk hozzá!
Általánosságban írnám le, nem erre az egy alkatrészre fókuszálva!
Tehát, van egy poligonokból álló lapunk.
Mint tuzfal3 is írta, ahova szeretnéd a "lik-at" ott el kell távolítani az útjában lévõ pár poligont.
Ha ez megvan akkor készítünk egy tetszõleges méretû hengert, vagy olyan formát amilyen alakúra szeretnénk a furatunkat. ( Ez a henger vagy forma ideiglenes, ha kész a furat akkor lehet törölni! )
Beillesztjük a hengert, ( az egyszerûség kedvéért maradjunk ennél ) arra az üres helyre , ahol szeretnénk kialakítani a furatot. Ennél a pontnál át kell kapcsolni VERTEX módra és az eredeti lap csúcsaiból kiindulva szépen új poligonokat létrehozva "körülrajzoljuk" az ideiglenes hengert.
Nagy vonalakban ennyi. Minden mozzanatot nem írtam le, gondolom az alap azért meg van. Biztos van más módja is a furatok kialakításának, én így szoktam.
Ez lenne a végeredmény! Persze még alakítottam kicsit az alaplemezen de a lényeg, hogy lehet likat kreálni!

Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Opel Movano 2.8DTi
King of the Road - SCANIA A svédek büszkék az acéljukra. A magyarok is - a svédek acéljára. Pláne, ha ez az acél némi műanyaggal karöltve kamionná áll össze.
GTS
Kéne egy kis segítség. Valahogy már sikerült egy alkatrészt valahogy kicsinyíteni, csak nemtom h hogy jelöltem ki. És az áthelyezéshez kéne a kijelölés. Valaki leírná részletesen hogy hogy kell?
köszi.
\\8/ Scania R580 Topline \\8/ Svéd gépek a legjobbak... Rally alapszabály: \"...Soha ne vedd el a GÁÁZT...\" Szarok az időre kilincsel előre!
Olvastam a HSZ-edet, filóztam is rajta de passzolom!
Úgy emlékszem, hogy nekem is volt ilyen problémám, azonban arra, hogy hogyan oldottam meg, már nem!
#214: valahogy biztos lehet, hiszen oroszul is fellelhetõ. Oleg sráccal kéne beszélni aztán ha Õ bele megy akkor rajta.
Én ehhez piskóta vagyok!
Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!
Egyáltalán minek azt magyarosítani?
modifi>scaleval kicsinyíted vagy nagyíthatod.
\\8/ Scania R580 Topline \\8/ Svéd gépek a legjobbak... Rally alapszabály: \"...Soha ne vedd el a GÁÁZT...\" Szarok az időre kilincsel előre!
Ez még csak a kezdet!
A "szúrót" és a többi kiegészítõt, alkatrészt nem másolni kell hanem szerkeszteni!
Ezt lépésrõl-lépésre nem hiszem, hogy bárki is elfogja magyarázni hiszen az alapoktól kéne kiindulni.
Ajánlanám a neten fellelhetõ videók nézegetését ebben a témában.
Félreértés ne essék, nem azért "nem segítenek" mert itt mindenki mocsok, hanem azért mert még elmagyarázni is problémás, fõleg olyasvalakinek aki még csak nem is szagolt ilyesmit!
( ez nem személyeskedés )
de elõtt kell egy zmodeler
interneten van egy csomó én is onnan szedtem el..
google bárát!
King of the Road - SCANIA A svédek büszkék az acéljukra. A magyarok is - a svédek acéljára. Pláne, ha ez az acél némi műanyaggal karöltve kamionná áll össze.
Illetve #177.
14:58:28 :
14:59:07 : exit
14:59:07 :
14:59:07 : Loading city data ....
14:59:07 : Loading cargo descriptions ....
14:59:09 : quit
14:59:09 :
Tehát beírom, pl. hogy ai, utána egy space, majd utána (ABC)...és mindegyiknél, tehát a collision után is beírom, esetleg próbáld ki.
A log fájlod ugyanis ilyen hibára utal.
Vagy, próbáltad másik osztályú autó helyére betenni?
exportáltam a modellt amin csinosítottam visszatettem a játékba(GTS1.4hun) és kilépett!
megnéztem a log fájt és nem írt ki semmi problémát, csak ezt:Not enough (0) rear wheels in model @@trk_scania_rcab_c@@.
zmodban megnéztem, és megvannak a hátsó keréknek a dummyjai..
miért lép ki akkor, az elõzõ pmg, pmc, és pmd vel meg tökéletesen mûködik.. nem értem a problémát.
Nagyon szépen köszönöm, most már mûködik!!!!!!!
rengeteggel tartozom már nekem😄
Microsoft Visual C++ 2005 Service Pack 1 Redistributable Package ATL Security Update
Lehet, hogy ez maradt el?
A tanácsot meg kössz,nem is gondoltam erre. 😄
amúgy meg ha kijelöli a rész és nyom egy delt, akkor is eltûnik, nem kell hozzá detach.
Rákattintasz arra az objektumra,amelyikben szeretnéd,hogy legyen lyuk. Ekkor az objektum tele lesz kis piros pöttyökkel. Oldalt a menüben Select-->Quadr majd kijelölöd azt a részt,amit szeretnél,hogy eltûnjön. A kijelölt rész narancssárgává változik. Ekkor oldalt Select-->Separted és Modify-->Submesh-->Detach-ra katt. Alul figyeled,hogy a SELECTED MOD narancs színû legyen és egyszer rákattintasz a már kijelölt részre. Ekkor látod,hogy külön lett szedve,azaz keletkezett egy új pipa. Új pipát törlöd és ott is van a lyuk.
Azt szeretném megkérdezni hogy a kipufogónak hogy lehet lyukat végni egy alkatrészbe?
GTS
Egy srácnak készült privátban de itt a helye!
A traktor, pótkocsi illetve térkép fájljai .scs fájlokként vannak tömörítve, ezeket az .scs fájlokat tesszük a "mod" mappába!
Tehát pl.: egy traktor .scs -jében van egy "vehicle", azon belül pedig egy "truck" nevû mappa amiben az autó összes fájlja megtalálható.
Értelemszerûen a pótkocsi .scs -jében a "vehicle" mappában egy "trailer_eu" nevû mappa van. ( Nem feltétlenül csak az, de most ez lényegtelen )
Maradjunk a traktor szerkesztésénél, a pótkocsi szerkesztése egyébként ugyan ez.
A dolog menete a következõ ( én így szoktam ):
- Megnyitod a módosítani kívánt kamion .scs fájlját majd a benne lévõ "vehicle" mappát kimásolod egy tetszõleges helyre, egy üres mappába. ( pl.: Asztal\ traktor )
- Elindítod a Zmodelert és Importálod az autó PMG fájlját.
Zmodelerben Import majd kiválasztod az "Asztal\traktor\vehicle\truck\.... mappából a PMG fájlt.
- Ha ez megvan akkor van még egy fontos dolog amit nem mindenki csinál meg, mégpedig az, hogy meg kell mutatni a programnak az autód többi fájlját is!
Ezt az import ablak alsó részén lévõ "base.scs:" résznél tudod megtenni.
Itt is keresd ki az elérési utat, példánkban a : C\Asztal\traktor . Tehát a "vehicle" mappát már nem kell megnyitni!
Ha mindent jól csináltál ( és természetesen nincs lezárva a modell! ) akkor betölti a program az autódat teljes pompájában.
Ha a"base.scs" résznél nem-, vagy hibásan mutattad meg a "vehicle" mappa elérési útját akkor is látja a program az autót ( megnyitja ), viszont nem lesznek textúrák, nem lesz "collision", tehát csak egy egyszínû szürke autód lesz amit késõbb nehezebb lesz exportálásra elõkészíteni!
Lehet szerkeszteni az autót!
Nagy vonalakban ez az importálás menete, az exportálás ennél hangyányit komolyabb dolog.
Remélem, hogy érthetõ.
Itt van ez a topik,írd le,hogy mi a problémád és megpróbálunk segíteni.