Zmodeler 2/3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LezFiddler
Köszi!
Megpróbáltam és megy a dolog.
Próba képen csak egy egyszerû táblát szerettem volna átrakni de nem sikeredett!
Töröltem a címzését ( még a Default Material-t sem kellett átírnom ) és megnyitotta.
Összekutyult a .max kiterjesztés, így már jó!
Köszi!

Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!

Hoppá!

És de! Átlehet rakni egyben az egészet,most jöttem rá.
Na jó,nem az egészet,de nem kell egy olyan alkatrészt feldarabolni több részre is,ami több mint 10k poly. Egy alvázat raktam át,ami 1 pipából (!!!) áll,és 28ezer poly. Gond nélkül átrakta. Viszont ha 2 pipát akarok átrakni,azt már nem szereti.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Tehát. 2.2.1-es Zmoddal úgy oldottam meg,hogy:

Elsõnek megszûntettem a mappa szerkezetet. Tehát semmi nincs mappában,minden pipa külön van. Aztán mindennek ki kell törölni a nevét (dummykat törölheted nyugodtan,Max úgysem kezd vele semmit.)
Aztán töröltem minden matot,Default Material-t átneveztem Default Materia-nak. (tehát a végérõl lemarad az l betû.) Annyit tudni kell,hogy Max nem fogja megnyitni a 10ezer poly fölötti cuccokat,tehát állhatunk neki darabolni. File-->Export,.3DS formátumba exportálunk. Aztán Maxban file-->Import,kikeresed az exportált fájlt és kész.

Megjegyzem,hogy átváltottam 2011-es Max-ra.

LezFiddler
Na, akkor mesélj légyszíves mert mióta feldobtad a kérdést azóta ezzel tökölök!
Pláne, hogy .max kiterjesztést keres!

Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!

Már megoldottam kis segítséggel!

LezFiddler
Tessék!

"Gross" (gut für beleuchtung) Nagy

LED Gelb Gross ---> flare.ledgelbg -Sárga
LED Blau Gross ---> flare.ledblaug -Kék
LED Orange Gross---> flare.ledorangeg -Narancs
LED Weiss Gross ---> flare.ledweissg -Fehér
LED Rot Gross ---> flare.ledrotg -Vörös

"Mittel" (Normal)

LED Gelb ---> flare.ledgelb
LED Blau ---> flare.ledblau
LED Orange ---> flare.ledorange
LED Weiss ---> flare.ledweiss
LED Rot ---> flare.ledrot

"Klein" (nur geeignet für schrifften mit vielen kurven) Kicsi

LED Gelb Klein ---> flare.ledgelbk
LED Blau Klein ---> flare.ledblauk
LED Orange Klein---> flare.ledorangek
LED Weiss Klein ---> flare.ledweissk
LED Rot Klein ---> flare.ledrotk

"Andere" Egyéb

Blincker Links ---> flare.ledblinckerL -Irányjelzõ Bal
Blincker Rechts ---> flare.ledblinckerR -Irányjelzõ Jobb
Rückfahrlicht ---> flare.ledrueck -Tolató
Bremslicht ---> flare.ledbremse -Fék

Hali!

Hogy tudok úgy exportálni Zmodelerbõl (2.2.1),hogy azt majd 3DS Max is megnyissa? Addig világos,hogy 3DS fájl formátumba csináljam,de amikor exportáltam,akkor Zmod ezt írja ki:

Mondom biztos...az exportált fájl valóban ott van,ahova exportáltam. 3DS Max-ban (3DS Max 9) fájl-->Import,kiválasztom a fájlt és ezt írja ki:

"Improper file format."

Gondolom Exportálásnál nem tetszik neki valami,csak nem tudom,hogy mi. :S

CzUKi
jah és kihagytam hogy ledes kéne bocsi a 2 hsz ért 😄

"Fighting for peace is like fucking for virginity"

CzUKi
Hello mindenki Lenne egy kérdésem 😄
Valaki megtudná nekem mondani hogy a piros a fehér és a zöld flare eknek mi a nevük ? elõre is köszönöm 😄

"Fighting for peace is like fucking for virginity"

LezFiddler
Ezt sikerült félbehagyni!

Ha megvan az összes alkatrész újra map-olása ( ügyelve a helyes nézetekre! ) akkor kinagyítod az UV Mapper nézetet és Print Screen-el kimásolod!

Ezután megnyitsz egy képszerkesztõ programot ( én PS-t használok ) és új dokumentumot nyitsz.
Ide beilleszted az imént kimásolt képet és kivágsz belõle egy egyenlõ oldalú négyszöget odafigyelve, hogy minden alkatrészt körülöleljen.

Méretezed a képet ( 1024x1024 vagy 2048x2048 ) és elmented pl.: bodypaint.dds fájlként.

Azt hiszem, ennyi.

LezFiddler
Sziasztok!

Úgy tudod megcsinálni, hogy új UV Map-ot csinálsz.
Szerencsés esetben az autó fülkéje ( ugye skin-ezésnél leginkább ezen szoktunk ügyködni ) teljesen szét van szedve.
Gondolok itt a jobb-, illetve bal oldali részekre, a tetõ- és oldal spoiler, a hátfal, esetleg lökhárító. ( minden rész külön-külön )

Ha a fülke része teljesen egyben van akkor már játékosabb a dolog, hiszen akkor már neked kell szétszedni, hogy normálisan skin-ezhetõ legyen.
A dolog ezen részével már el lehet bíbelõdni!
Ha precízen akarod csinálni ( vagy úgy, vagy sehogy! ) akkor elég sok idõbe telik.

A neten láttam hogy a kamiont, úgy skinezik hogy egyszer az alap rajzát vagyis azt a pontos részt😊 kiterítik és paintbe meglesz nekik én azt hogy tudom megcsinálni?
macleody
Szivesen.
tuzfal3
Köszönöm szépen!

Opel Movano 2.8DTi

macleody
tuzfal3
2.1.1. de gondolkodok azon h valakitõl kérjek újabbat.Persze ha valaki ad😄

Szóval ha valakinek van azt szivesen megköszönném ha küldene egy privit.Köszi puszi😉

Opel Movano 2.8DTi

Utúbbira rájöttem. Nekem a 2.1.1es verzió van meg de valahol olvastam hogy kivágni lehet az olyan eszközökkel melynek ikonja szaggatott kör vagy négyszög de az én verziómban nem találom ezeket.
Helló. Te melyik Zmodeler használod és honnan tudom meg, hogy van-e regisztrálva.
tuzfal3
Na ezért kérdeztem😄 Az enyémbe nincs ennyi.,

Opel Movano 2.8DTi

Pfí,pázmeg..😄

<#idiota>

RS
Ebbe aztán van poly. 😄

King of the Road - SCANIA A svédek büszkék az acéljukra. A magyarok is - a svédek acéljára. Pláne, ha ez az acél némi műanyaggal karöltve kamionná áll össze.

Persze 😊

Perspective 😄

tuzfal3
Köszi a tanácsokat.Msnre majd még a mai nap folyamán felveszlek.Tudnál rakni "perpectsive"(tuti h nem jól irtam le -.-") nézetes képet?

Opel Movano 2.8DTi

Lökök akkor már énis képet a cuccosról:

Credits:
?
Harvaster
Alper93
Atikah
Deniel

Az élsímítást tessék elnézni ;D

Pár jó tanács:
- próbáld meg elkezdeni mappolni
- esetleg szúrj be alá valami kereket
- egykis élsímítást z-modinak - ezekkel még jobban fellehetne dobni 😊
Ha kell bármi segítség szólj csak, amúgy meg egész szép lesz. <#eljen><#eljen>

tuzfal3
Köszönöm. Szerintem a tempóból visszább veszek bár ha ilyen tempóval(vagy még több idõ ráforditással) hamar elkészülne a kasztni.De mint tudjuk nem csak egy kasztniból áll egy gépjármû.<#vigyor3>

R420 - Köszi😄

Szabii98 - Köszi.

Majd ha egyszer elkészül ez a poly dög, akkor aki érti a bekonvertálást és a dummykat az segítene?Nagyon megköszönném.Úgy tervezem hogy nem lesz kiadva.Max aki segít majd konvertálni megkapja.

Jó8 topic!Pacsi.

Opel Movano 2.8DTi

szabii98
Nagyon grat<#eljen><#eljen>

I met God. She's black

R420
Szép!
Am TÉK😄

@toki.picturepush.com \"A bank az a hely ahol az embereknek pénzt adnak csak be tudják bizonyítani ,hogy nincs rá szükségük !\"

wanlo
Hy,szép reggelt!
Szépen halad a projekt,gratulálok!<#taps>
Nem hajt senki,ahogy van idõd és kedved úgy csináld.<#wink>

...DREAM TEAM...

tuzfal3
Hali.Egy kis up.<#hawaii>

Komikat pls.

Opel Movano 2.8DTi

tuzfal3
Köszi szépen.Szenvedek vele rendeszen.A lámpával meg az alatta lévõ idomokkal egyszer már meggyült a bajom azokat ki is töröltemm...

#296 - Köszi szépen.Messze van vége,de már látom a fényt az alagút végén<#hawaii>

Opel Movano 2.8DTi

szabii98
Nagyon király, kezd alakulni <#eljen>

I met God. She's black

LezFiddler
Jó lesz az, adjad neki!

tuzfal3
Köszönöm az elismerõ szavakat <#pias>

Opel Movano 2.8DTi

wanlo
Hy topik!
Alakul ez,szép munka,gratulálok!

...DREAM TEAM...

tuzfal3
Szervusztok!
Megint csinálgattam kicsit.A motorházon van még meló, a kasztni...hát az eléggé nagy falat, fõleg az elsõ lámpánál...A beltér se lesz kutya...

Komikat pls.Köszi.Hali

Opel Movano 2.8DTi

tuzfal3
Köszönöm a segítséget fiúk!Jó8!

Opel Movano 2.8DTi

LezFiddler
Így van!
Itt nem kell importálni semmit csak a "Merge" ( Egyesítés ) paranccsal behozod a fél kaszni mellé a korábban elkészített lökhárítót!

Imporátálni csak zm1es z3d-t tudol, ha valamit zm2vel csinálsz és lemented azt csak merge-el tudod behozni, viszont ha van valami az aktuális fájlodban ugyanolyan nevü mint azon amit be"merge"-ölsz, akkor azt felülirja.

szabii98
<#eljen><#eljen>
Hajrá, alakul 😊

I met God. She's black

tuzfal3
Egykis haladás:

Valaki megtudja mondani miért nem tudom beimportálni a lökhárítót amit ugyanebbe a zmodba csináltam?Elõre is köszönöm
Komik jöhetnek!

Opel Movano 2.8DTi

LezFiddler
Nincs mit.

köszönöm a segítséget😊
LezFiddler
Sziasztok!

A tükörnek általában króm textúrát adunk.
Az autó importálással kapcsolatban pedig ajánlom ennek az átolvasgatását!

És még valami.miért van az h az importált v megnyitott fájloknak nekem soha sincs textúrája?pedig regisztrált a zmodim:S
helo! a tükröt h lehet megcsinálni h tükrözzön?mm mien mat kell rá?
LezFiddler
Nincs mit.

KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A SEGÍTSÉGET