6060
Segítség!
-
#1509 Csinálj új materialt a material editorban amin csak a bodybasic.dds van és azt a materialt rendeld hozzá a kasztnihoz. -
#1508 Sziasztok! Kellene egy kis segítség! zmodba beimportálok egy kamiont és nincs rajta textúra! A defaul materialra berakom a bodybasic dds-t és ilyen összevissza textúra lesz csak a gépen! Mit csináljak hogy jó legyen? -
#1507 Ha kipróbálsz egy ilyen alkatrészt,mármint lemodellezni,rájösz teis hogy a sík felületet fel lehet épiteni 20perc alatt maximum,a 3d-be illesztés a nehéz...:/ -
#1506 Nekem bejön...számomra már ez is űrtechnika, annyira nem értek hozzá :)
Azon gondolkozom, hogy a belső felén a két ívet nem lehetne úgy szebbre megcsinálni, ahogy LezFiddler írta a 1478-ban?! -
#1505 nem a pozitív véleményeket vadászom hanem, arról kérek véleményt, hogy mit szóltok ahhoz h az eddigi irány milyen? -
#1504 Elgondolkodsz azon, hogy abbahagyod, de azért véleményt kérsz....hm, érdekes :) Magyarul csak pozitív véleményeket vársz
Amúgy viccet félretéve szerintem abszolút jó az irány. Lesz még meló vele rendesen, de meg ne próbáld feladni... -
#1503 na lépek. jóéjt fórum!
#1502 jólessz csak hozzá kell még igazítani :) -
#1502 A tegnapi ajtós malőr után nem sok kedvem volt azzal foglalkozni úgyhogy csinálgattam az orrát a vasnak de nem vagyok semennyire megelégedve...sőt fontolóra vettem már azt is h abba hagyom véglegesen...egyszerűen soha sem tudom rendesen kihozni...=/=/=/
Képek...
Véleményeket kérnék... -
#1501 Köszi szépen, tényleg az volt a hiba. -
#1500 TÉK -
#1499 köszi szépen, mindjárt megnézem, mert énis úgy emlékszek, hogy bevan jelölve. -
#1498 Szia!
Szerintem be van jelölve nálad a Move pivot only, vagyis csak a tengelyek középpontját mozgatod!
Ha nincs bejelölve akkor ez mellément. -
#1497 -
#1496 Jó estét kívánok!
#1483: Szeretném kérni!
#1485: Nem, én is csak ugatom a Zmodeler-t!
#1487: Sajnos mindketten mellényúltatok! Ma kezdtem el. -
#1495 igen a mozgatás után csináltam. de előtte is pont ugyanígy nézett ki. -
#1494 mozgatás utáni képek ezek? -
#1493 http://www.kephost.com/view3.php?filename=dtu2jib92l2f0vneyopx.jpg
http://www.kephost.com/view3.php?filename=0jo3vo3ak0tulm1fjy03.jpg -
#1492 3D-s nézetben:
itt pedig mozgatom:
(bocsi a béna képekért, de a vihar miatt elszállt a munkám, és most kedzem újra.) -
#1491 mutass róla egy képet... -
#1490 felfelé próbálom. de maguk a tengelyek mozognak, de semmi más.. -
#1489 Milyen irányban akarod mozgatni? ...lehet, hogy csak annyi a "hiba", hogy nincsen bekapcsolva az az irány (X,Y,Z), amerre mozgatni szeretnéd. -
#1488 Sziasztok.
Lenne egy kis gondom. kijelölöm a kívánt részt(selected mode-ban), majd pedig a modifi-move-al megpróbálom feljebb vinni. oldalt a kis nyíl az mozdul, de maga a kijelölt rész marad, és maga a kamion is. tehát minden úgy marad, mintha nemis próbáltam volna elmozdítani. Miért van ez???
előre is köszi a segítséget. -
#1487 Én úgy tudom, hogy pont tegnap kezdte -
#1486 gondolom nem tegnap kezdte... -
#1485 Csak ámulok miket tudtok, főleg Lez mester -
#1484 Az ajtót két külön darabból épitettem össze, szerintem megprobálkozok a te modszereddel hátha sikerül szépre megcsinálni:) -
#1483 Köszönjük ezeket a leírásokat, amint lesz HG, ki lesznek rakva linkbe a banner alá! :) -
#1482 Köszi!
Nem okoskodni szeretnék csak az én általam használt módszert írom le!
Az a gond ezzel, hogy így már nem egyszerű hozzáigazítani az ajtót a kasznihoz!
Én csak az egyik oldalát szoktam megcsinálni tehát a modell 2D-s, csak egy lap.
Ha ez megvan akkor hozzáigazítom a kasznihoz, majd a végén ha szükséges akkor az Extrude paranccsal kihúzom, tehát kap mélységet is!
Nem tudom, hogy erre egyáltalán szükséged van -e. -
#1481 Nincs mit!
Erre gondolsz:
Itt is hasonló a helyzet csak mint írtam is, ha blueprint vagy fénykép alapján szerkeszted az ívet, íves alkatrészt akkor csak annyira hajtod, mozgatod el a csúcsokat mint azt a kép kívánja.
Először meg kell tervezni, hogy mit, hogyan, kb.: hány poligonból szeretnéd kihozni. Aztán, hogy melyik nézetből lenne jobb kiindulni.
Ha egy nézetből megvan akkor meg kell nézni más nézetekből is és ha kívánja akkor módosítani rajta.
Sajnos nem tudok pontosabb, kielégítőbb válasz adni erre mert neked kell ráérezni! -
#1480 Szép leírás.Erre a hsz-reis tudnál valami megoldást mondani? -
#1479 Köszönöm szépen!
Ez így valóban egyszerű, de mi van, ha nem kell ugyan ennyire meghajlítani a lapot, viszont középről minden irányba lejtenie kell, azaz íve van, valahogy úgy, mint ahogy a RÁBA fülketetőn is látszik? (Vagy majdnem úgy, mert annál az ív nem középről indul.) -
#1478 Példa egy sík lap meghajlítására:
Alapnak vegyünk egy 10x10 poligonból álló lapot.
Nem szükséges de most, hogy szebb legyen a végeredmény kreálunk hozzá egy hengert is amire ráhajtjuk
a lapot. Ez a henger ideiglenes, ha kész a lap akkor lehet törölni.
Értelemszerűen ha Blueprint-re dolgozunk akkor annak a tárgynak az élére hajtjuk amire szeretnénk,
nem kell hengert létrehozni.
Meg van a lap és a henger.
TOP nézetben, vertex módban dolgozunk, kijelölve először a henger egyik oldalán lévő vertex-sort.
X,Y tengelyen eltoljuk úgy a kijelölt részt, hogy az első csúcs a henger legközelebb eső csúcsára essen!
Az eltolt csúcs kijelölését megszüntetjük és ugyan így eltoljuk a többi csúcsot is. Ezt a folyamatot eljátsszuk a többi csúccsal is!
A másik oldalt ugyan így!
Ha megvan a dolog akkor Object módban lehet használni a Calculate parancsot, a hengert lehet törölni!
( A Calculate parancsot akármikor lehet használni! )
-
#1477 Én elküldtem, innentől Ők tudják.... -
#1476 Apropó! Mi újság a HG joggal? Hogy áll a dolog? -
#1475 És gondolod, hogy azon eligazodik?
Tamás98:
egy próbát tehetsz, ha gondolod, alul írd be a keresőbe:
"zmodeler használata" (remélem jól írta, de lehet hogy így kell kereseni: "Zmodeler_hasznalatta"), de ha nem adna ki semmit, akkor lapozz egy kicsit visszafelé, s ezt a szöveget keresd kékkel kiemelve (hasonló módon, mint itt a szövegben lentebb). Klikkelj rá, s arról az oldalról, ahová tesz, letudod tölteni egy word dokumenum formájában.
Ugyanakkor hogy még egy picit segítsek:
Zmodeler teljes leírása - angolul
(Ha nem megy az angol és a tutorilok sem tetszenek, akkor használj szövegfordítót, valami csak kijön belőle!)
(Ez a link nem az a link, mint amit fentebb ajánlottam!)
És a lényeget le sem írtam: amennyiben ezt a topikot elkezded elölről olvasni, nagyon sok lényeges és hasznos információt tudhatsz meg belőle!!! -
#1474 Rubio, emlékszel még arra a leírásra amit Maktoko vagy ki linkelt ide?
Abban viszonylag benne van a lényeg(meg jó pár hiba) de a főbb, alap eszközöket is "leírja" -
#1473 Írd be a YouTube-ba, hogy "zmodeler tutorial" és ha valóban érdekel a dolog, akkor az alapokat ott, ill. a kisfilmekről tanulhatod, s ha már azzal tisztában vagy, s jönnek sorba a kérdések, akkor tudsz itt segítséget kérni, mert egyébként erős a gyanúm, hogy ezt neked külön nem fogja elmagyarázni senki! De ha tévedtem, akkor tedd össze a két kezed és rebegj el egy hatalmas köszönetet az illető felé, mert ezt írásban - hogy fogalmad nincs az egészről - szinte lehetetlen. Tehát ha így lenne, akkor érezd magad nagyon megtisztelve!
A remény hal meg utoljára! -
#1472 A késről ezt találtam:
Knife tool -
#1471 sziasztok valaki elmagyarázná hogy kell modellezni? -
#1470 Köszi és kíváncsian várom a folytatást!