Zmodeler 2/3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rubio
Nem. A jobb alsó sarokban látszik, hogy kinek ment... (Klikk ott, s magát a hsz-t is látod.)

Egyébként meg használd a "válasz erre" gombot, mert nem lehet látni, hogy melyik üzenetre vonatkozik amit írsz!

szabii98
Nem.Õ a fórum adminja 😉

I met God. She's black

norbee46
és ez az "Árnyékszem" lenne az alkotó/tulaj?

World of Trucks | My page https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=402173

tuzfal3
Én nem félek😄 Ha elkapnak elkapnak...

Opel Movano 2.8DTi

szabii98
Süllyedt 😊

Am ja, amikor ilyen razziákat tartanak és teli van a szekrényed másolt cdkkel, és attól félsz hogy jönnek a kommandósok, kinyitják a szekrényed, megnézik a géped és azt látják:Jelszó törés folyamatban
És becsuknak a jelszótörés miatt<#idiota>

I met God. She's black

Maktoko
Helló!
Valaki ilyen polcról(scania belsejében fölül) nem tudna linket adni hogy honnan tudnám le tölteni?

http://maktoko.picturepush.com

tuzfal3
Szerintem Shadoweyes-ra gondolt, de nem biztos.

Opel Movano 2.8DTi

LezFiddler
Nincs mit!

Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!

norbee46
Egyébként ki az a Sedópapa?

World of Trucks | My page https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=402173

tuzfal3
Magyarország pont arrol híres hogy betartjuk a törvényt<#idiota>

Opel Movano 2.8DTi

norbee46
Akkor téma ejtve. <#wink>

Maktoko
Rubio akkor adj msn címet ha van neked!
Bocsi a 2 hsz-ért

Maktoko
Rubio:A 409-es hsz-t nekem irtad?

Rubio
Jól néz ki! Köszönöm szépen!

szabii98
<#idiota>
Ha sikerül Sedópapa profiját feltörni, akkor tudsz mindent.
Viccet félretéve, a törvény bünteti a jelszótörést, mert lopásnak számít!

I met God. She's black

norbee46
Tudnál nekem ebben segíteni? Már ami a jelszótörõt illeti!

szabii98
Igen.Ha feltöröd.
Csak egy cool jelszótörõ kell, és már szerkezdheted is.
Amúgy, nem.

I met God. She's black

norbee46
Sziasztok!
Kérdezném a hozzá értõket hogy zárt PMG-t hogy lehet szerkeszthetõvé tenni?! <#help><#help><#help>

LezFiddler
Jó estét!
Itt egy kép a szélvédõrõl glass_ex .mat-ot használva:

Ez pedig a .mat fájl beállított értékekkel:

material : "eut.none_spec.add.env.tintadd.fx" {
texture<0> : "glass_ex.tobj"
texture<1> : "/material/environment/vehicle_reflection.tobj"
ambient : { 1 , 1 , 1 }
diffuse : { 1 , 1 , 1 }
specular : { 0.675635 , 0.739 , 0.829 }
shininess : 30
tint : { 0 , 0 , 0 }
tint_opacity : 0.55
env_factor : { 0.95 , 0.95 , 0.95 }
}

Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!

Rubio
Esetleg egy képet nem tudnál tenni, hogy úgy milyen lesz? De ha nem titkos, akkor a paramétereket is megadhatnád, s majd megnézem én!

Köszi!

BTW,lassan kéne egy HG a topiknak,nem?

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Amikor textúrázod fel,akkor az üveg matjánál az Enable elõtt a pipát ott kell hagyni. Illetve az alkatrészek között az üveg pipáját a lista legaljára kell húzni.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Maktoko
Helló!
Valaki segítene?Hogyan lehetne az ablakot úgy megcsinálni hogy átlátszó
legyen?<#help><#help><#help><#help><#help><#help>

LezFiddler
Bocsi!
A 403-as hsz neked ment!

killer1203
2.1.1 zmod, elirtam

LezFiddler
Szia!

Én a szélvédõ színét és csillogását a Basic parameters-ben és a .mat fájlban lévõ értékekkel változtattam meg.

Ezen a téren elég igénytelen vagyok, nekem elég ha átlátszó,csillog és tükrözõdik a szélvédõ.

killer1203
Ilyen gondom lenne kamion konvertálás után, matok átirva def is:

12:35:20 : Starting the campaign ...
12:35:25 : 'syntax error' at line 1 in file '/vehicle/truck/man/'.
12:35:25 : Error parsing material file '/vehicle/truck/man/'.
12:35:25 : Unable to open file for reading. (/vehicle/truck/man/t)
12:35:25 : Can not open '/vehicle/truck/man/t'
12:35:25 : Unable to open file for reading. (/vehicle/truck/man/at)
12:35:25 : Can not open '/vehicle/truck/man/at'

Betöltõ csik végigmegy utánna kifagy. 2.2.1 zmod

Rubio
Szia!

Volna még egy kérdésem:

Régebben, ha szebb szélvédõt akartam, akkor egy hex editorral megkerestem a .pmg-ben ezt a sort: 00 FF FF FF 00 és kicseréltem, akkor kaptam egy zöldes árnyalatú szélvédõt, de most a hex editor nem találja a keresendõ sort. Mit kell keresnem, vagy ez a módszer már az újabb zmodeler változatokkal létrehozott .pmg fájloknál már nem mûködik?

LezFiddler
Nincs mit, minden kezdet nehéz!

Rubio
A fene megette! Tökéletesen mûködik! Mit szenvedtem vele!

Köszönöm a segítséget!

Rubio
Szia!

Hát ezt valóban félreértettem!

Köszi megnézem, hogy így mi újság!

LezFiddler
Szia!

Félreértettél!
Nem a .mat neveket írom át hiszen így biztos is, hogy nem fog mûködni!
A .mat fájlokat írod meg az eredetiek alapján.

Ha megnézed figyelmesen a 385-ös HSZ-mat akkor látható, hogy ugyanazok a .mat nevek vannak a mappában is mint a "truck" PMD-ben.

Példaként a "belob" nevû .dds .mat-ját mutatnám.

Ez az exportálás utáni .mat fájl:

material : "eut.dif_spec.fx" {
texture<0> : "belob.tobj"
ambient : { 0.694118 , 0.694118 , 0.694118 }
diffuse : { 0.494118 , 0.494118 , 0.494118 }
specular : { 0.800000 , 0.800000 , 0.800000 }
tint : { 0.647059 , 0.647059 , 0.647059 }
shininess : 100
}

Ez pedig a már beállított:

material : "eut.dif_spec.fx" {
texture<0> : "belob.tobj"
texture<1> : "/material/environment/vehicle_reflection.tobj"
ambient : { 1 , 1 , 1 }
diffuse : { 0.6 , 0.6 , 0.6 }
specular : { 1 , 1 , 1 }
shininess : 100
tint : { 1 , 1 , 1 }
env_factor : { 0.2 , 0.2 , 0.2 }
}

Tehát nem a .mat fájlok nevét írod át hanem a benne lévõ értékeket!

Rubio
Üdv. mindenkinek!

Valamit nem értek:

Ha a .pmd fájlhoz nem nyúlsz, csak a .mat neveket írod át az eredetire, akkor hogy mûködik? A játék nem e szerint keresi a mat-okat? Ha a mat nevet átírom, de a pmd-hez nem nyúlok, akkor nálam nem mûködik a dolog, azaz betöltés közben kifagy, igaz akkor is, ha úgy hagyom, ahogy a progi exportálás után elmentette. Szóval nem értem, hogy ez mitõl van.

Ennél a .pmd fájlnál használt, mûködõ .mat neveket (amire átírod) megmutatnád?

Szóval nálam a lényeg: ha csak .pmg-t cserélem, akkor mûködik, ha kompletten az egészet, akkor nem.

Rubio
Felmentem a progi honlapjára és letöltöttem onnan, majd regisztráltam és lõn csoda, most ez nem fagy ki a propiertes-nél, úgy hogy most van egy 224-es verzióm, de már csak holnap nézem meg, hogy ez mit csinál a fájlokkal. Remélem jó lesz!

Mára tényleg elég ebbõl a progiból ennyi! <#idiota>

Rubio
OK! Hát így valóban az. Köszi elõre is!

LezFiddler
Akkor passz!
Majd egyszer Skype-on megbeszéljük mert ez így igen problémás.

Rubio
Pont ott fagy ki a progi...

Rubio
Hát nem tudom, hogy mi a probléma, de nálam csak akkor mûködik, ha szimplán a .pmg-t cserélem, a komplett .scs cserétõl kifagy a game.

Mára ennyi, tele van már a hócipõm a progival...

LezFiddler
Aha!
Ha jól emlékszem akkor a 2.2.1-es verziótól nem kell PMD-t írni és a 18 karakteres .mat is felejthetõ.

A properties problémát szerintem elnézted!

Ne az eszköztárban próbáld megnyitni a properties-t hanem az autód "truck kockáján" nyomj egy jobb gombot és ott nyitsd meg, ahol az elérési utat szoktuk megadni!

Rubio
Arra utaltam, hogy korábban azt írtad, hogy 2.2.3 és felette nem kell foglalkozni a pmd-vel és nem kell vacakolni a Hexeditorral sem, így azt gondoltam, hogy ezzel még kell és itt is érvényes a 18 karakter, de majd megnézem a .mat-ok átnevezése után mi a helyzet. Köszi a kiegészítést!

Idõközben megnéztem a 2.2.3-as verziót is és sajnos az én verzióm nem az igazi, mert a propiertes menübe lépve (azaz nem lépve) kifagy a progi...

Ugyanakkor a .pmg csere tökéletesen mûködik, mert export után a sima .pmg cserével nagyon pöpec lett a gép, kár, hogy nem tökéletes az én verzióm! A teljes .scs elkészítésével kifagy a game... (De ez lehet, hogy a progi hibája!)

LezFiddler
"Tény, hogy a 2.2.2 verzióról van szó és kellett volna vacakolnom a mat nevekkel és a pmd fájllal, de ezt nem tettem"

Ez nem kerek nekem!

A v2.2.2-ben az a szép, hogy nem kell PMD-t írni, vagyis a Hexaeditort el lehet felejteni. Exportálás után annyi a dolgunk, hogy a .mat fájlokat megírjuk az eredetiek alapján aztán csókolom!
( persze finomítani lehet rajta de ettõl függetlenül így már mûködik )

Rubio
Kíváncsivá tettél, ezért megnéztem, hogy mi van az importálással!

Tehát én is mûködõ autó .pmg fájlját importáltam be és ebben az esetben a Materials Editorban én is ilyen, vagy hasonló fájlokat kaptam, mint amit az elõzõ hsz-edben bemutatsz (2.2.2), miután beállítottam a .dds fájlok elérési útját exportáltam és az összes fált felhasználva amit létrehozott elkészítettem egy új .scs fájlt és kifagyott a játék. Tény, hogy a 2.2.2 verzióról van szó és kellett volna vacakolnom a mat nevekkel és a pmd fájllal, de ezt nem tettem, úgy hogy ne is csodálkozzak, hogy így nem volt jó, ugyanakkor ebben a felállásban megnéztem azt is, hogy a mûködõ gép scs-ében simán kicseréltem a keletkezett új .pmg fájlt (és csak ezt) és ezt elfogadta, bár némely textúra elég érdekes lett, hogy mást ne mondjak a szélvédõ narancssárga lett.

Szóval a lényeg, hogy ha importálok, akkor így néz ki a Materials Editor, de ha egy korábban mentett .z3d fájlt nyitok meg, akkor meg úgy, ahogy azt már korábban leírtam.

Most megnézem mi a helyzet a 2.2.3 verzió esetében!

LezFiddler
Itt megint hangsúlyoznám, hogy egy mûködõ autó kibontott PMG-jét importálom!
Pláne, hogy az elõbb PMD-t írtam! BOCSI!!!

Szerintem, ha az általad készített Z3D fájlt szerkesztés után hasonlóan készíted elõ akkor mennie kéne a dolognak.

LezFiddler
Értem, vagyis nem értem!
Ha én importálok egy PMD-t akkor így néz ki a dolog.

2.2.2

és ilyen a PMD-je:

Ez pedig 2.2.4-el de a 2.2.3 is ugyanez:

Ennek a PMD fájlja annyiban különbözik a 2.2.2-jétõl, hogy ez nem tudja, vagy nem akarja valamiért a dif_spec.....nofresnel címzést hanem e-helyett csak a dif_spec.add.env címzést használja!

Rubio
Még egy meglepetés ért: a 2.2.2-es verzió is csak 4 .mat fájl-t hoz létre, mégis mûködik a .pmg fájlja, és ez is a "rundum"-os texturát hagyja ki. Pedig megesküdtem volna, hogy ez 5-öt csinál! Na ez az a pont amikor már semmit sem értek...

Rubio
És még annyit, hogy a "rundum-os .mat-ot valamiért nem exportálja (hogy miért pont azt, azt nem tudom, de mindig azt nem), tehát az 5 .mat helyett, csak 4 lesz...

Rubio

Erre gondoltál?

vagy arra, amit export után létrehoz, mert itt még ugyan az látható, mint a 2.2.2-es verziónál, csak míg a 2.2.2-es verzió exportálás után megtartja ezeket a neveket (sajna duplikálva: 1TGXv8mt1mb1body01.1TGXv8mt1mb1body01.mat), addig a 2.2.3-as verzió a mat nevet kiegészíti ezzel:

"dif_spec.add.env",

tehát az 1. mat neve az export után így néz ki:

1TGXv8mt1mb1body01.dif_spec.add.env.mat

ami korábban ilyen volt (2.1.1):

1TGXv8mt1mb1body01.mat

LezFiddler
Igen, pontosan azért hangsúlyoztam az "importálást" mert simán csak Z3D fájlt úgy még nem nyitottam meg vele, hogy exportálom is!

Tudnál mutatni képet egy v2.2.3-al megnyitott fájl által létrehozott Material Editorban lévõ textúrákról?

Rubio
Akkor ez nem múltidõ, hanem jelen, azaz a probléma továbbra is fennáll.

Egyébként én is visszatértem hozzá, mert azt mondták, hogy ez tudja azt, amit a korábbi nem, s .pmg cserével valóban jó is, csak egyébként nem lehet használni, ezért próbálkoztam a 2.2.3-as verzióval is, de az meg a .pmg cserés módszert nem támogatja (legalábbis a korábbi verzióval elmentett fájlok esetében, de így nem merem kipróbálni, hogy mi van akkor, ha mindent ezzel csinálok, csak húzódzkodok tõle, mert nem szeretek felesleges munkát végezni, ha a végeredmény még sem jó... (A 2.2.2 egyszer már megszívatott, több hetes munkám veszett oda, mert nem tudtam vele mit kezdeni, s kezdhettem mindent elölrõl, mert a 2.1.1-es verzióval már nem tudtam a mentett fájlt me4gnyitni, azt hittem szétrobbanok az idegtõl. Na ezt nem szeretném megismételni.)

Ezek után kíváncsi vagyok, hogy LezFiddler 2.2.2-es verziójában mit kezd ezzel a jelenséggel...