6060
  • papi08
    Ez jó is volna, csak sajnos nincs meg az a jellegzetes banner alakja:D (rendes téglalap:D:D)
  • CseNo

?
  • TruckerDave
    Nekem az a gondom hogy már említette vajo is de nekem mégse sikerül hogy a zmodelert kitömöritem és csinálok asztali parancsikon mert nekem akkor valami konfigurációja helytelen, újra telepítés megoldhatja dolgot ír ki. :( Sehogy se sikerül elindítani akármit csinálok.
  • tuzfal3
    Maradjon a normál séma szerintem.
  • papi08
    Esetleg az ITT található hsz témát betegyem ide is?
  • papi08
    Na, végre ez is elkészült!
    Mostantól lehet egyedi rangokat kérni, arany színű csillaggal.
    Jöhetnek bannerek, a nyertes egy egyedi kitüntetést kap.
  • Gis80s
    Kicsit elbeszéltünk egymás mellett...de végülis akkor mostmár világos, hogy nyugodtan átméretezhetem a könnyebb szerkeszthetőség végett, mert nem okozok vele kárt. Nem fog változni a fényerő.
    Köszönöm az infokat!
  • CseNo
    Félreértés hegyek, értem mire gondolsz, pl. a LED lámpáknál zavaró a sok dummy. Kicsinyíteni lehet, csak nem tudom van-e valami hátulütője a dolognak..
  • bullseye9
    Úgy érti, hogy a fényerő nem lesz nagyobb attól, hogy a dummy méretén módosítasz. Ha jól tudom, egyetlen esetben van jelentősége dummy-nál a méretnek, ez pedig a füst, "truck.smoke.pipe".
    A szerkeszthetőség, átláthatóság érdekében én a lámpa dummy-kat egy "acc.flares (ABC)" fül alá szoktam rakni. Ez azonban szerintem csak 2.2.2-es Zmodeler (és annál magasabb verziószámok) esetében működik.
    Még egy tipp, bár ezt lehet, hogy tudod, annó Akela barátom világosított fel erről: a z3d fájlban a Scene Nodes Browser-ben adhatsz nevet az alkatrészeknek (pl. tank, lámpa, stb.), így könyebb beazonosítani.

#1577: dummy esetében ez a művelet, amit leírtál, nem szükséges, alkatrészek tükrözésénél kell e szerint eljárni.

#1568: Rubio, egyetértek a leírtakkal.
  • Gis80s
    Nem akarok másmilyen fényerőt, kizárólag csak könnyebb szerkeszthetőség miatt gondoltam, hogy lekicsinyítem.
    Lehet rosszul értem, de a kommented elég kétértelmű. "nem fog változni semmi...dummy méretéhet ne nyúlj". Akkor most ez hogy is van? Nem kötekszek, csak akkor mostmár nem értem :)
  • Blum
    Nem fog változni semmi. Dummy méretéhez ne nyúlj. Ha kisebb vagy nagyobb fényerőt szeretnél,akkor a dummy nevét kell átírni.
  • Gis80s
    Lámpáról van szó...de ettől függetlenül köszönöm az infot, még jól jöhet.

...viszont még egy kérdés mindenkihez. Még mindig lámpáról van szó. Alapból ugye egy x méretű kocka látszódik a Zmodiban....ha változtatok a méretén, az számít valamit a végeredménynél? Változik valamit attól?
    ...csak, mert szerkeszteni sokkal könnyebb lenne kisebbel.
  • imihaver
    Még annyi, hogy Modify---Flip aztán Surface---Normal---Calculate, ez azért kell, hogy ne legyen fekete az alkatrészed.......
  • Gis80s
    Majdnem meghaladta a képességeimet :)
    Végülis sikerült. A mirrort sejtettem, csak nem tudtam, hogy a négy opció közül minek kell bekapcsolva lennie, hogy jó legyen.
    Köfi a segítséget!
  • tuzfal3
    kijelölöd a másold cuccost, modify->mirror
  • Gis80s
    Az odáig oké, hogy úgy megcsinálom mégegyszer...de a cél az lenne, hogy tükrözzem. Tehát ez most a bal oldalon van és szeretnék egy ugyanilyet a jobb oldalra is, csak fordított elrendezésben.
  • tuzfal3
    Kijelölöd mindet create->copy?
  • Gis80s
    Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Alkottam a mellékelt képen szereplő művet. Hogyan tudom tükrözni az egészet? Nem szeretném egyenként megcsinálni a fordított képét...gondolom van egyszerűbb megoldás is :)
    Előre is köszönöm, ha valaki segítene!

• szetya97
    ok kössz
  • tuzfal3
    Olvass vissza 4-5oldalt!!
  • szetya97
    én még csak most kezdtem a játékot azért vok pancser
  • Rubio #1568
    A topikba nem gondolatolvasók járnak, akik kitalálják, hogy Te mit is akartál csinálni, s azt már nem ismerem említeni, hogy egyesek (és egyre több kettesek is) azt is elvárják, hogy azt is találják már ki az "írástudók", hogy mit és hogyan csináltak! Csak betesznek egy képet és a többit találják ki mások, de ha nincs azonnal segítség, akkor azonnal megy a reklamáció, hogy Ő vajon miért nem kap segítséget! Ha eddig nem találtad volna ki, hát azért, mert ha valaki nem veszi a fáradtságot, hogy a problémáját normálisan leírja, kiegészítve azzal, hogy addig a pontig hogy jutott el, akkor más sem veszi a fáradtságot, hogy találgasson, hogy vajon mi is lehet a probléma!

Oszt most meg lehet sértődni!

(Ez nem csak neked szól, hanem mindenkinek akik azt hiszik, hogy ide kizárólag gondolatolvasók járnak és ők majd kitalálják, hogy vajon mit is szeretett volna megtudni a kérdező!)
  • Blum
    "Nem ezér van a topik?"

nem,nem azért van a topik,hogy tele trágárkodjad...

Magát az interiornak a modelljét azt mi a jóistennek exportáltad újra?
  • szetya97
    vlaki letudná írni hogy kell kamiont készíteni és konverálni?
  • 94mike
    vagyis,az elöbb rózsaszin volt,most meg ilyen.
  • 94mike
    Nem ezér van a topik? akkor bocs,nem szoltam.
    csak már a tökömtelevan az egésszel..
    A terv szerkeszteni egy interiort,hol rozsaszin,hol ilyen lesz-.-
  • Blum
    A f*szunk tele van már a lámákkal...(ha már itt tartunk)

Egyébként mi volt a terv?
  • 94mike
    a f****szom televanmár az egész játékkal........

nem tudjátok mi a geciér nemjó ez a szar?:@:@@@@@
  • CseNo
    Nem értem, miért nem hagyjátok hogy a ZModeler írja a PMD és a TOBJ fájlokat.. Elég, vagyis kötelező csak a MAT-okat kézzel írni.
  • Rubio #1560
    Próbáld meg itt megkeresni, ott biztosan találsz!
  • szabii98
    Akkor most számít a sorrend?:(
  • Blum
    ok
  • szabii98
    Oké, megpróbálom mindjárt, már vágom :D
  • malasd
    Hello nem találok eredeti Zmodelert:S:S
  • szabii98
    Az lehet gond hogy először a pmd-t írom át aztán rakok vissza mindent?Mert vajó videóján úgy van, viszont Loryén nem(úgy emlékszem nem.)
  • bullseye9
    Ez a videó segíthet (2 részes):

ETS-PMD átírás by Vajo
  • szabii98
    Most inkább újrakezdtem, és valszeg megvan a hiba.
    Beillesztettem ami az én gépem PMDjében van és akkor a matt név ami a piros beillesztés után nem az van hogy/automat/ hanem az hogy omat/86...
    Akkor most az ez utáni sorba kezdjem beilleszteni a cuccom vagy abba a sorba ahol omattal kezdődik?
  • bullseye9
    Nézd meg a log fájlt (germanytrucks.log, GTS esetén), általában találsz utalást a hiba okára. (és köszi a dicséretet a Volvo-ra, az egyik legprecízebben kidolgozott modell, néhány apró hibáját szeretném majd időm függvényében kijavítani)

#1537: nos, igen, lassan összegyűlik jópár hasznos hozzászólás, összerakosgatható belőle egy kis útmutató.

#1549: egy tipp: csinálsz egy 512x512-es új fájlt az általad használt rajzolóprogramba, belerakod a képet 400x247-be, elmented dds-ben, és Zmodelerben rámappolod a kívánt alkatrészt. Youtube-on van jópár videósegédlet a mappoláshoz, ha véletlenül nem vágod a témát.
  • szabii98
    Megpróbálom újra.
  • Blum
    DDS DXT5-be mented le?

Küldd már át nekem azt a BMP-t....