6060
  • tuzfal3
    Logika+sok türelem+térlátás+alapelgondolás...
  • Blum
    Lehetetlen.
  • tamás98
    de eltudnád mondani hogy tudok csinálni kamiont??
  • Blum
    Gép+Monitor+Egér+Bill +angol tudás
  • tamás98
    Valaki elmondaná hogy lehet használni a zmodeler-t??pls
  • killer1203
    Nem kaptunk mi össze, csak félre értettük egymást :D
  • Kistódi
    Valaki el tudná magyarázni hogyan kell Mappolni mert a rendszám textem az egész simán sárga??
  • papi08
    [szin=red] Na! Vitát abbahagyni! :) Nyugi srácok, nyugiii! [/szin=red]
  • Gis80s
    Ne már, éppen kezd alakulni a történet. Már ide is hoztam egy kis chipset :))) Rubio mester ma kicsit bal lábbal kelt, de ettől függetlenül teljesen megértem... :)
  • russh12
    sztem meg ezen nem kéne összekapnotok....
  • Rubio #1659
    Most már látom, hogy olvasni tudsz, és még talán azt is, hogy érted a leírt dolgokat, csak egy valamit hagytál figyelmen kívül, amikor feltetted a #1651 sz. hsz-ben a kérdésed, még pedig azt, hogy egy fontos infót elfelejtettél benne közölni, amit most megtettél, történetesen , hogy Te az ott leírtak ellenére, mindenképpen a 2.2.2-es verzióval várod a megoldást! Pedig ha ezt már akkor leírod, én biztos nem zargatlak "ostobának" tűnő hsz-immel.

Megoldás mindig van, csak az nem mindig jön gyorsan, ráadásul az nem mindig van az ínyünkre, azaz nem mindig tetszik...
  • killer1203
    Szerinted nem tudok olvasni vagy mi van? Látom amit irt, de attól hogy neki meg nekem se jó 2.2.2 vel, attól még biztos van valami megoldás arra hogy ne kelljen újracsinálni az egészet 2.1.1.
  • Lala Ute
    Sziasztok! Valaki tud a kamionomra 1 cb hívót csinálni?Léc segítsetek xD itt az msn címem: [email protected] és előre is nagyon köszönöm a segítséget :)tudjatok nem oda az ablakba xD
  • Rubio #1656
    Hurrá, neked nem fagy ki, csak nem jeleníti meg a dolgokat! És akkor mire mész vele?

Mi van még abban a hsz-ben konklúzióként leírva?
  • killer1203
    De, jót olvastam, és nekem nem fagy ki a játék, hanem egyszerűen nincsenek ott a dolgok amiket beleraktam zmodba.
  • Rubio #1654
    Akkor Te nem azt olvastad el amiről én beszéltem, mert abban az van leírva, hogy a 2.2.2-es zmoddal készített hood-tól kifagyott a game, tehát nem jeleníthetett meg semmit!

lsd: #1643
  • killer1203
    Ezt el olvastam, de neki meg jelenitette a dolgokat a játékba, de nekem ugyan úgy üres marad a belső.
  • Rubio #1652
    Mindösszesen 8 hsz-t kellene csak visszaolvasnod ahhoz, hogy választ kapjál a kérdésedre!

Sajnos nem vagy egyedül, aki nem veszi a fáradtságot arra, hogy egy kicsit is körülnézzen és csak azt tartja szem előtt, hogy a kérdését feltegye, a többi hidegen hagyja! Azaz nem! Elvárja, hogy válaszoljanak is neki, ha kell, akkor akár 100x is, de az igaz, hogy ez csak 1x volt leírva, de mindösszesen 8 hsz-nyi távolságra, tehát még nagyon lapozni sem kellene!
  • killer1203
    Sziasztok!

Próbáltam csinálni egy hood-ot 2.2.2-es zmoddal, de a játékba nem jelennek meg a dolgok, és ilyen hibát ír a log fájl:

11:05:20 : [model] Unknown variant name 'default' on model '/vehicle/truck/merci/hood.pmd'

Mi lehet a probléma?
  • Szobi30
    köszönöm, átnézem majd a leírást, bizonyára fog segíteni :)
    és még egyszer köszönöm!
  • bullseye9
    Másképp bizony, ugyanis 2.2.2-től felfelé a Zmod úgymond megírja helyetted a pmd fájlokat ("truck" esetében, a pótkocsiknál más a helyzet, ott továbbra is használni kell hexa editort a pmd és pmc fájlokhoz). Sőt, megírja a mat fájlokat is, csak a benne lévő értékeket kell belátásod és ízlésed szerint szerkeszteni.
    A hivatalos fórumon van egy aránylag jó leírás, ezt próbáld meg tanulmányozni, esetleg segíthet a Google (félre)fordító: http://forum.zmodeler2.com/viewtopic.php?t=4488
    Sajna hosszabb magyarázat leírására most nem futja az időm, de ha kérdésed van, írd a fórumba, szerintem tudunk segíteni.

#1647: ha 2.1.1-es Zmod, akkor a pmd-t kell újraírnod, összekeveredtek a materialok.

• Szobi30
    sziasztok!
    azt szeretném kérdezni, hogy a 2.2.4-es zmod ból ha konvertálok mit kell másképp csinálni, mintha 2.1.1-esből konvertálnék?
    csak mert most frissítettem, és a 2.2.4-es zmoddal ha exportálok, mindegyik .mat-fájlom végére odateszi ezt:
    dif_spec.add.env.mat
    és ez normális? a PMD-ben is ugyanígy a mat fájlok végén ottvan...
    válaszokat előre is köszönöm!
  • russh12
    Szép estét!
    Segítséget szeretnék kérni.... erre valaki valami tippet tudna mondani?
  • Stig95
    Sziasztok. Van 1 kis problémám. Van 1 MAN TGA interiorom ETS-hez de nem tudom hogyan kell átkonvertálni GTS-be. A segítséget előre is köszönöm!
  • bullseye9
    Szívesen, remélem, sikerül.
    Mindig érdemes belekukkantani a log fájlba, hátha utal a hiba okára, bár olyannal is találkoztunk már egy esetben LezFiddler fórumtárssal, hogy egyetlen sor sem mutatott a hiba okára, mégis kifagyott a játék :)
  • Gis80s
    Hm, jogos :) Hood szerkesztésről van szó...és 2.2.2-vel. Akkor rápróbálok a korábbi verzióval, hátha...
    Köszönöm!
  • bullseye9
    Egy dolgot fontos tisztázni: interior szerkesztés alatt az un. "hood"-ot érted, tehát amikor az eredeti "gyári" interior mellé helyezünk be alkatrészeket (zászló, asztal, stb.), vagy pedig magát az animált interior szerkesztését (itt az anim, modell, mirror pmg-ket szerkesszük, ez elég bonyolult).
    Azért fontos, mert pl. nekem nem sikerült a 2.2.2-es verziójú Zmodeler-el sikeres pmd fájl csinálnom, kifagyott a játék, viszont 2.1.1-esel minden gond nélkül rakhattam bele akár több material-t is, az így kiexportált pmd-t elfogadta a játék (ETS 1.0-ról van szó)

Kicsit bonyolultan fogalmaztam, de remélem, érted...
  • Gis80s
    Elméletileg minden jónak tűnik...de a végeredmény mégse jó...
  • russh12
    naaaaaa :D értem a problémát... Esetleg nem lehet hogy a mattokat szarul írtad át? hmm..
    vaagy ha nem a mattok akkor.. Elég kezdő problem de van amikor énis lehagyom... :$ XD Lehet hoogy esetleg nem tetted be a dds-eket a becsomagolt .scs-be VAGY nem raktározzal tetted vissza VAGY a .tobj fájlokba rossz a DDS-ek elérési útvonala
  • Gis80s
    Mazsi - vagy bárki vállalkozó szellemű -...segítene nekem az interior szerkesztésben? (#1215) Elvileg minden jól van beállítva, de a gémben mégis olyan, mintha nem lenne textúra...
    Mit tegyek? :)
  • CseNo
    Nincs mit brada'!
  • Lala Ute
    Sziasztok! Valaki tud a kamionomra 1 cb hívót csinálni?Léc segítsetek xD itt az msn címem: [email protected] és előre is nagyon köszönöm a segítséget :)
  • Peti 1990
    Na már megjavult,köszi a segítséget.
  • papi08
    Én ilyenkor általában darabokra vágom a kabint, és úgy mappolom:)
  • Peti 1990
    Most mappoltam, és ilyen lett :S
  • papi08
    Újra kellene mappolni lehet:)
  • Peti 1990
    Valaki tudja, hogy ez mitől van, segítsetek pls, köszi.
  • Rubio #1632

Nálad van a tuti leírva!

Ennek a k.... progi alá fel kellett telepíteni a vcredist_x86.exe-t is, hiába x64 bites a rendszer, most már fut az a fránya zmod 2.2.4-es verzió is!

Azért nem gondoltam arra, hogy ez is kellhet, mert 64 bites rendszer és ráadásul a 2.1.1-es változat működött e nélkül is!

Hogy az a jó....... -t neki! (Mármint a proginak!)

Köszi a segítséget!
  • CseNo
    A vcredist_x86 sem segít rajta?
  • Rubio #1630
    Sajnálatos módon újra kellett telepítenem a rendszert, s azóta nem hajlandó működni a zmod, mivel "program futási hiba"-t ír ki, ha a zmod 2.2-es bármelyik verzióját akarom futtatni, ugyanakkor a 2.1-es verziók működnek (de nem megyek vele sokra, mert a korábbi munkám 2.2.4-es verzió által lett elmentve, így azt nem nyitja meg! Hurrá!).

Hogy ne kelljen megvárnom, míg a rendszer az összes holmit összeszedi, megpróbáltam az általad javasolt oldalról beszerezni az esetlegesen hiányzó kiegészítést letölteni, de az általam letöltött és telepített fájl (vcredist_x64)(a 3 lehetőség közül a középső) sem oldotta meg e problémát! Vagy ha nem ezt, akkor mit kellett volna onnan leszedni? (Bár nagyon mást nem enged (természetesen a másik kettőn kívül, de azokból egyik sem jó nekem.)

De lehet, hogy más a hiba, mindenesetre megpróbáltam rendszergazdaként és korábbi verzióként is futtatni (win7-ről beszélünk), de semmi. A programfutási hibán kívül, még ez a kép fogadott:

Az áttetsző szöveg, az az alsó ablakban olvasható sxstrace.exe futtatása után olvasható (már amennyire ez látható).

Ötlet?