Zmodeler 2/3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
mondjatok egy mondatot a hajóval és a békával! Békapod a fa*** hajó-hanemjó! xD http://trucksimportal.xooit.org/index.php
Lesz még vele meló gazdagon, de ha egyszer elkészül, finom lesz 😊
Ui.: Te küldtél számot pénteken a roxy-ban? jó volt 😊)))
...::: http://www.g10design.hu/ :::...
Poligonokat nem csak Grid-ként lehet létrehozni!
Természetesen úgy kell kezdeni de azután már inkább single-t használjunk! Külön poligononként építsük fel az objektumot.
Ha a 4.képet figyelmesen megnézed akkor látható, hogy a belsõ poligonok ( egy piros pötty - egy poligon ) ki vannak jelölve.
Front nézetben csak az élek ( középtájukon piros pöttyel) látszanak de az átláthatóság miatt mutatom a perspektív nézetet is ahol már látszanak a lapok ( poligonok ).
Olyan nézetben törlöd õket amilyenben akarod hiszen ha valamit ( bármit ) kijelölsz tök mindegy, hogy milyen nézetben dolgozol, ha delete akkor delete!
Calculate-t akkor és annyiszor használhatod ahányszor akarod, ebbõl gondod nem lesz. ( Illetve lesz de az már egy másik történet. )
A kötött "G" esetét nem értem!
Én is használtam hozzá alapnak egy képet ha nem is látszik a modellen.
tuzfal3-nak a 619-es HSZ-re: lehetne calculate-zni de nem sok jelentõsége van. Akkor lenne ha a 3 objektum összecsatolása után a poligonokat össze is hegesztjük!
( Ez már megint egy másik mese.)
Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!
mondjatok egy mondatot a hajóval és a békával! Békapod a fa*** hajó-hanemjó! xD http://trucksimportal.xooit.org/index.php
Azt látom, hogy a belsõ poligonokat / "lapokat" kitörölted, de azt hogy (azon kívül, hogy a "delete" paranccsal), vagy azt a "perspectíve" nézetben lehet / kell megoldani? És ha igen akkor én ezt utólag meg tudom tenni (calculate után), vagy kezdhetem elölrõl az egészet?
A másik dolog, hogy az én "G"-m formája kötött, s mivel én nem tudom ezt a módszert, így fogalmam sincs, hogy hogyan lehetne (biztos lehet) ezzel a módszerrel egyszerûbben megcsinálni... (Ha tudnám ezt a technikát, akkor biztos menne nekem is, de így elképzelés hiányban szenvedek... 😊 )
A fentiektõl függetlenül köszönöm a szemléltetett leírást!
Tudom hogy renault felni😉 még lusta voltam át alakitani 😄
Alakulgat szépen lassan,komikat pls!!
A kerékjárat kicsinek bizonyult :S Idõvel javításra kerül ez is...
Opel Movano 2.8DTi
Az utolsó lépés után nem kell az egészet újra le calcute-zni?
Ha gondoljátok teszek képet a ducato-ról,sikerült szerezni alá kereket Mazsi barátomnak big THX érte.
Opel Movano 2.8DTi
( Biztos másképpen is lehet, én így csinálom. )
Tehát kreálunk egy síkot, jelen esetben egy "G" betût.
Ezután Vertex vagy Edge módban kijelöljük az objektumot.
Most az Extrude parancs segítségével tetszés szerinti hosszban kitoljuk a kijelölt részt.
Ha az Extrude használatával kialakultak belsõ, nekünk nem kellõ, plusz poligonok ( szoktak, ) akkor azokat Polygon módban kijelölve el tudjuk távolítani!
Írnám, hogy el kell távolítani hiszen teljesen feleslegesek, de kinek a pap, kinek a paplan.
Használjuk a Calcute parancsot!
Itt be is fejezhetnénk, viszont ha teljesen zárt objektumot szeretnénk akkor pár lépés még hátra van.
Jelöljük ki a "G" betûnk elülsõ palástját Polygon módban majd használjuk a Detach parancsot!
Így külön választottuk az elülsõ és az oldalsó részeket!
Hagyjuk kijelölve az elülsõ részt és Copy-zuk át a "G" betûnk alsó végéig.
Flip-eljük meg.
A most már 3 db külön részt egyesítsük.
Nagyjából ennyi!
A képeket próbáltam úgy kivágni, hogy látszódjanak rajtuk a használt parancsok is, remélem érthetõ és használható!
Nagy baj lesz ha a lesz-ben két "sz" lesz! Nekem ez szórakozás, nem munka! Zmodeler v2.2.5 - Küldjetek nekem két sört, nagyon fontos lenne!
Egy privát üzeneted érkezett. <#vigyor5>#vigyor5>
World of Trucks | My page https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=402173
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Amennyiben találnánk egy "gazdát" a topiknak és mindenki elmondaná, hogy mit szeretne viszontlátni a banneren, akkor szívesen befejezném, amit korábban elkezdtem. Remélem tetszik nektek.... 😊
...::: http://www.g10design.hu/ :::...
Még egyszer köszönöm mindenkinek az eddigi segítségeket!
Így már tetszik:
Azt szeretném még megkérdezni, hogy a mélysége (vastagsága) még nincs kiszámolva (Calculate). Ez a "Calculate" ráér akkor, amikor minden betûvel végeztem, vagy mindegyiknél külön-külön kell végrehajtani, illetve ez tökmindegy, mert lehet így is, úgy is?
A G felsõ része szerintem jó,lejjebb az átfedéseket kellene kiváltani,ill.úgy megtervezni,hogy kevesebb poly legyen
Mire gondolsz, mert nem jöttem rá, hogy hol, mit és fõleg hogy kellene törölnöm? Próbálkoztam törölni, de akkor eltûnt a "G" felülete, szóval nem jött össze...
Mindenesetre kezdem elölrõl a "G"-t, s meglátom, hogy akkor milyen lesz, mert most valóban elég cifra lett, de a módszer mûködik:

Én sem gondoltam ezt a végleges változatnak, ez még csak az elsõ próbálkozásom, tehát csak gyakorlás ahhoz, hogy mit és hogyan kell(ene)..
Köszönöm az észrevételt, na és persze a segítséget is!
Egyébként a Top nézetben biztos, hogy az "Y" tengelyen kell dolgozni és nem a "Z"-n? Az "Y" a betû magasságát határozza meg nem pedig a mélységét. Vagy tévedek?
Nem mindegy, hogy melyik irányba tolod ki a dolgot de úgyis észreveszed ha valami nem kerek!
Ezt a Modify.. Submesh... Extrude paranccsal szoktuk megoldani!
Ha megvan a síkod akkor átkapcsolsz vertex, vagy edge módba és kijelölöd az egészet, SELECTED MODE.
Esetedben ezután a top nézetben dolgozunk tovább "Y" tengelyen!
Megadod a Modify.. Submesh... Extrude parancsot ( itt ki szoktam jelölni a sharp edges-t is, így megmaradnak az élek! ) és kihúzod az objektumot olyan hosszan amilyenre szeretnéd.
Ezután nem árt ha kitörölgeted a keletkezett belsõ éleket, feleslegesen vannak ott!
Végül mehet rá a Calculate.
Egy személyes véleményt ha megengedsz:
Szerintem teljesen felesleges ennyi poligonból készíteni egy betût!
Ha esetleg beteszed majd a játékba pl.: egy autón lévõ feliratként, megzabálja a gépedet!
( Azonkívül teljesen keresztbe-kasba, egymásra tetted a poligonokat, így nem jó! )
Namármost gondolom hogy Blum sem gondolt olyan nagyon csilli-villi topicot csinálni, az több nap lenne.1-2 linket, meg képeket még könnyû betenni, persze nem okoskodni akarok, csak leírom
I met God. She's black
A betût front nézetben alkottam meg poligonokból és így a végeredmény egy "G" betû lett, amit ha föntrõl, jobbról, vagy balról megnézek, akkor csak egy vonalat látok, amit nem tudok nyújtani, mert egyetlen sort látok és nem tudom kijelölni úgy, hogy nyújtani is tudjam. Ha tudnám, akkor már eleve van egy vastagsága, ami nem jelentene gondot, de így, hogy csak egy vonal az egész (kivéve a front nézetben) nem tudok vele mit kezdeni. Olyan vékony, hogy 3D nézetben nézve és elfogatva el is tûnik:
Tehát ha a képen a Top nézetet nézem, akkor abból a vonalból szeretnék még egyet fölötte, hogy egy egységet alkotva lenne a betûnek vastagsága, ami ügye most nincs és meg ezt a vonalat meg sem tudom úgy fogni, hogy a "Z" tengely mentén vastagodjon.
Szóval erre kellene valami megoldásféle...
Opel Movano 2.8DTi
Ezután átmész Left/Right/Top nézetbe,kijelölöd az egészet. Alul Selected Mod sárgán világítson és X/Y tengely szerint Modify-->Scale paranccsal megnyújtod.
Szóval csináltam egy betût (egyenlõre), de sajna csak síkban tudtam elkészíteni, de szeretném, ha mélysége is lenne, azaz vastagsága...
Bizonyára meg tudnám tanulni,ha lenne kitõl...😊
A másik része a dolognak pedig az az,hogy nincs még 1 éves a regisztrációm. (Házigazdai jogra jelentkezõnek ez alap követelmény)
I met God. She's black
Köszönöm az esetleges lehetõséget, inkább kihagynám!
Ha komolyra fordulna a dolog akkor részemrõl Blum-ra egy szavazat!
Ha,megengedtek pár sort.
Zmod,export.Aztán,ha hozzárendelitek a dds-eket,elõször minden alkatrésznek azt a dds-t adja,amit elõször raktok be a material editorsba.
ezért bordó az alábbi Scania merevül.Majd,mint korábban lett irva minden alkatrészt hozzá kell rendelni a neki megfelelõ dds-hez,és szép lassan látni fogjátok,hogyan fog alakulni a gép.A texture browser ablakában az opaque az az átlátszóságért felelõs(azt hiszem. Bár érdekes módon,mikor újra elõhivod az ablakot mégsincs benne,a pipa)Azt természetesen már tudjátok,hogy az ablak dds-nél a material editorsban egy pipát kell tenni az alpha paraméters ablakban.aztán. a 18 karakter lényeges,és ékezet nélkül.Az sem baj,ha az alkatrészeket elnevezitek magatoknak: fülke,sárvédõ stb. ez azért is jó,mert a késõbbi módositások alkalmával is segitség,mivel a z3 fájl megtartja.Nyugodtan lehet igy is exportálni majd,mert a zmod úgyis nevek nélkül fogja elkésziteni a pmg-t.Az ablak akkor lesz átlátszó a zmodban,ha -a pipát berakjátok,-már irtam-és az szélvédõ kis ablakát leviszitek az alkatrészek legaljára.Pontosabban a lámpadumyk fölé.még egy tanács.az alkatrészek fõmappáját ( truck,iveco stb.)jobbklikk- properties-stored values-paint jobs ablakba alapból 1-est kell irnotok,mert akkor fog annyi sort létrehozni a pmg-ben amennyi dds,van berakva a zomdiba.De! egy kis okosság: (remélem ezzel nem zavarlak össze benneteket)ez egy szorzó. Tehát,ha pl. egy olyan kamiont készitetek amiben pl. öt dds lesz akkor ezt a számot átirhatjátok 3-ra.=5x3=15. Ennek csupán annyi jelentõsége van,hogy ebben az esetben egyáltalán nem kell a pmd-n belül a sorokat számolgatni mikor felülirjátok az eredetit.Ha pl. hat dds-ed van, akkor csak 2-re. 6x2=12,viszont ide akkor muszály még három sort bemásolni a felülirásnál,hogy meglegyen a 15.Aztán. Mikor megvagytok mindennel export elõtt mindenképp készitsetek mentést,nálam hajlamos a zmodi simán kilépni exportnál.Nem kevés bosszúságot okozva ezzel.És persze folyamatosan lehet menteni a munkafázisok között.És,ha minden sikerült,mûködik a modelletek a játékban,elég csak az elmentett z3d fájlt megnyitnotok,ha még mindig módositani akarjátok a kamiont(pótkocsit)És egészen addig elég export után csak a pmg-t felülirni az scs-ben,amig nem cseréltek,vagy nem adtok hozzá újabbb dds-t.Természetesen,ha festitek is a dds-t akkor azt is felül kell irnotok az scs-ben.
Ennyi jutott eszembe hirtelen,remélem nem sikeredett nagyon zagyvára.
A leirtak kizárólag a zmodeler 2.1.1-es verziójára értendõek.Bár némelyik tanács alkalmazható a késõbbi verzióknál is,de azok ugye nem igényelnek 18 karaktert pl.
#567: Azt hiszem ezek a Scaniák csupán egy sima drapp szint használnak a mûszerfalhoz,max némi feketét a mûszerekhez.Nagy csodát ne várj tõle.(de,ha megtanulsz majd mappolni is,készithetsz hozzá szép mûszerfalat)
A lámpa fölött kis fehér izé,az szerintem azért van,mert vagy nem ez a fülke dds-e,vagy nem lett jól megfestve anno a dds.Szerintem az elsõ,mert,ha megnézed a sárvédõ mellett is van .A lámpa meg biztos megvan próbálgasd hozzá a dds-eket alapól olyan dds-t keress,amin látsz egy indexbúrát pl.
Na,hirtelen ennyi,ha valamit rosszul fogalmaztam meg legyen szives egy hozzáértõbb javitson ki.
Sok sikert ,jók legyetek<#wave>#wave>
Opel Movano 2.8DTi
Janem...<#zavart2>#zavart2><#wow3>#wow3><#fejvakaras>#fejvakaras>
Opel Movano 2.8DTi
A hûtõ rács az eléggé gagyi lett
A lökhárító jólenne ha nem lenne sok ív törés benne.Úgyhogy egyszerübb újra kezdeni.Most kifejlesztettem egy új módszert amivel könnyebb megcsinálni.Majdnem olyan mint a törvényszéki szakértõknél az arc rekonstruciót. 😄
Köszi a jó kívánságokat.Ahogy a kedvem van csinálgatom.Mára szerintem ennyi, de ha hajnalban nem tudok aludni akkor alvás helyett rárándulok.😄
Opel Movano 2.8DTi