6060
Segítség!
-
#1709 de nekem nem megy a skinezés pedig van DXTBmp-m és nem bírok rájönni má 1 hete h h működik
lécc segíts vegyél fel msn-re pls
itt az msn-em:[email protected] -
#1708 Nem..ez zmodi topik,és a skinezés pofon egyszerű,és sok tutorial is van hozzá...... -
#1707 Valaki tudna nekem csinálni renault magnumra willi betz-es skint???? -
#1706 Szerintem azért lett fekete, mert a tükrözés után nem adtad ki a "calculate" parancsot a zmodban, így a skin nem látható rajta (vagy legalábbis nem jól). Próbáld ki, hogy a "calculate" után mi a helyzet!
Egyébként minden tükrözés után számoltatni kell a progival, de csak azért vagyok ilyen "okos", mert nem rég én is ebbe a problémába ütköztem, és kiokosítottak. A számolás módja, ill. elérhetősége:
Surface/Normals/Calculate
(Hát nem tudom, hogy hol voltam 30 percen keresztül, de mire megírtam, addigra már mástól is megkaptad a helyes választ, de most már nem törlöm ezt sem! Jobb többször, mint egyszer se! Üdv.) -
CseNo #1705 Kattints a foltos modellre Surface -> Normals -> Calculate paranccsal. -
akela #1704 Köszi a segitséget.
Erre magamtól is rájöhettem volna.Végülis teljesen logikus,miért lenne azonos helyen,ha nem azonos a két képen lévő tárgy mérete.
És ez mitől lett ilyen foltos?
[IMG][img=http://www2.picturepush.com/photo/a/4083575/220/4083575.png][/IMG]
A játékban meg ilyen:
[IMG][img=http://www1.picturepush.com/photo/a/4083549/220/4083549.png][/IMG]
[IMG][img=http://www2.picturepush.com/photo/a/4083545/220/4083545.png][/IMG]
[IMG][img=http://www3.picturepush.com/photo/a/4083541/220/4083541.png][/IMG] -
tomi:
Ajánlom hogy nézz körül a tutorialok közt. -
#1702 Te sem olvastad el az aláírásomat. -
#1701 Figyelj, direkt neked linkeltem be a tutorialokat...ha az alapján nem tudsz boldogulni akkor máshogy ne is próbálkozz! -
#1700 lezfiddler akkor felveszel msn-re??
-
#1699 de megpróbálni lehet nem?? -
#1698 Nem tudod felfogni hogy ez nem egy egyszerű dolog!? Nem lehet elmagyarázni... -
#1697 vegyél fel msn-re itt a címem:[email protected] -
#1696 tudom de tudnál segíteni pls?? -
#1695 Az nem olyan egyszerű dolog ám! -
#1694 Valaki tudna segíteni csinálni zmodban 1 kamiont? -
#1693 Ha a #1690-es hsz-ed erre vonatkozott, akkor az eltérő mértere vonatkozóan a válaszom a következő:
Amikor a munkadarabot (továbbiakban: md) az élére állítottad (vagy ha nem Te csináltad, akkor az aki fényképezte) elfelejtetted a fényképezőgépet is ugyanannyi cm-rel megemelni az állványon (ezzel már azt is elárultam, hogy méretarányos képeket kézből soha nem fogsz tudni készíteni, vagy legalábbis nem kis szerencse kell hozzá), mint amennyivel feljebb került a md, ezáltal közelebb került a fényképezőgép lencséjéhez, ami nagyítást eredményezett...
Ha megnézed a két képet, ill a md középpontosságát, akkor az látható, hogy a jobb oldali képen eleve nincs is tengelyben, a baloldali képen látható pontokkal, tehát el sem várható, hogy az általad kifogásolt paraméterek tökéletesek legyenek!
Megoldás:
1. Ha Te készítetted a fényképet, akkor (na ezt csak akkor, ha tényleg Te készítetted);
2. Ha nem, akkor photoshop-ban (vagy egy olyan képszerkesztő progiban, amelyik kezeli a rétegeket) elkezdesz egy új projektet pl. egy 150x150 (nem tudom, hogy elég-e, csak példa) és rétegként ráhelyezed a baloldali képet, majd a jobb oldali képet méretét csökkentve egy újabb rétegben ráhelyezve az előző projektbe teszed, s leellenőrzöd, hogy a méret jó-e, ha nem, akkor a kicsinyítést addig ismétled (a rétegeléssel együtt), amíg jó nem lesz. (Ha nem volt jó a kép mérete, akkor visszalépéssel eltudod tüntetni a rossz kép rétegét a projektből.) Ha viszont már jó a méret, akkor a réteg mozgatásával be tudod állítani a középpontosságot. (A mértet és a központosságot az egyik réteg ki-bekapcsolgatásával tudod ellenőrizni.)
A méretarányos képeket (photoshp-ban) úgy tudod elmenteni, hogy mindig az a réteg látszódjon, amelyiket képet épp menteni kívánod, a másikat pedig kikapcsolod. Ezt azért kell, mert a .bmp kiterjesztés nem ismeri, ill. nem kezeli a rétegeket, ezért mentéskor csak egy kép fog látszani, mégpedig az, amelyik épp látható volt.
Remélem tudtam valamelyest segíteni, bár nem állítom, hogy egyszerű a megoldás, de szerintem nem is lehetetlen! -
akela #1692 -
akela #1691 -
akela #1690 Halihó!
Szeretnék segitséget kérni.
Miért van az,ha késziteni szeretnék valami tárgyat,és mondjuk left,és top nézetben is berakok egy képet "puska gyanánt",akkor a két nézetben nem ugyanoda kerül a tákolmányom.És a méret sem egyezik?
-
#1689 2.2.3al valakinek sikerült konvertálnia?Én megpróbálom, Ha sikerül csinálok videót is. -
#1688 Ö... ez alap skin ami gyárilag rajta volt a póton csak át alakítottam a hátulját és a gumi az ugyan az rajta majd valaki ha át akarja skinezni akkor át skinezi! -
#1687 Jobbról előzni...szabad? -
#1686 -
#1685 Üdv.!
Nem is leszek itt sokat csak egy kicsit!
Hátha ez valakinek szüksége van rá!
Letöltés/Download -
Blum #1684 TESSÉK -
#1683 Ha leírod helyesen lehet róla szó!:):D -
koppi2 #1682 valaki vágna hozzám egy ojan oldalt aholvannak z3dk -
szilard12 #1681 Jó kösz a segÍtséget. -
#1680 Köszönöm:D -
#1679 Talán vethetnél egy-két pillantást a #1672 sz. hsz-ben található, ill. ott ajánlott tutoriálokra is! Ha elsőre érthetetlennek tűnik, akkor többször nézd meg, s menni fog...
De sok hasznos infót találnál ebben a topikban is, ha vennéd a fáradtságot és elkezdenéd az elejétől elolvasni, továbbá egy-két ismeretanyag ki van már téve a banner alá is, szerintem még azokat sem olvastad!
Azt azért ne várd el senkitől, hogy nulla ismerettel majd szájbarágósan neked külön elmondja, ezért vannak a tutoriálok, hogy az alapokat onnan beszerezd, s ha kérdésed van, mert elakadtál valahol, akkor azt itt feltedd, s ekkor majd lesznek többen is, akik segíteni fognak!
A sült galamb nem fog magától a szádba repülni, előbb jól laksz, ha te magad teszed oda! -
#1678 Egy kicsit légy már szét! Ott a youtube, hamarabb választ kapsz!:) -
szilard12 #1677 Aha és azt hogy kell?? -
#1676 texteld fel -
szilard12 #1675 És most hogyan tovább?? -
#1674 Jó reggelt kívánok.
Szóval, hood problémákhoz néhány gondolat: a gond gyökere szvsz. a pmd fájlokban keresendő, valamilyen, előttem eddig ismeretlen ok miatt a 2.1.1-es helyesen írja meg ebben az esetben, míg a 2.2.2-től felfelé nem írja meg az un. "look"-ot vagy "variant"-ot, ezért nem működik megfelelően a kiexportált "hood". Lehet, hogy van megoldás a problémára, de ehhez hexa editorral át kellene nézegetni a kétféle verzióval kiexportál pmd sorait, ezzel én most nem foglalkozom, ha valakinek van türelme és indíttatása, csak hasznos a közösség számára, ha rájön a megoldásra.
2.2.2-vel készült z3d megnyitása 2.1.1-be: ki kell exportálni oldz3d-be, és úgy megnyitni a régebbi verzióval, nálam ez a megoldás vált be, bár hood-al nem próbáltam, csak alkatrészek esetében csináltam ezt.
További szép napot mindenkinek. -
#1673 Egyszerűbb lenne ha megtanulnál nagyítani, mozgatni 1 tárgyat, helyére rakni, majd szépen lassan mindent, mappolni, pollygonnal építeni, exportálni majd konvertálni.Ez 1 hosszú folyamat míg kitanulod, nekem elhiheted milyen nehéz volt, nemismertem senkit és akkor egyszercsak megtanultam.A lényeg a türelem. -
#1672 Elöször is nézd meg ezt a két videót:
tutorial 1
tutorial 2
Ha ez megvan szerezz be blue printet a készíteni kívánt modellről és építsd fel.
(sztem ez mehetne bannerba,tutorial címszóra...) -
#1671 meg valaki elmondaná hogy emeljem magasabbbra a pót elejét meg végét?
és a kamiont engedjem lejjeb?? -
#1670 és hogy kezdjem el mert még ahhoz sem értek
???