6060
Segítség!
-
#1789 Minden tárgyat amit be importálsz nincsen le texturázva,azt magadnak le texturázni! -
#1788 21.es pont -
#1787 Lez Fiddler*
bocsi az elírásért, és a 2hsz-ért. -
#1786 sziaszok.
Miért van az, hogy a Lz Fiddler által leírt módszerrel importálom a kamiont,és importálásnál kijelölöm a vehicle mappát, mégis textúrázatlan lessz a kamion??
pls segítsetek, mer nincs sok kedvem hetekig textúrázni.
-
#1785 surface vertex nézet :O nem találom. fel is adom mára. ilyen nincs leírva abban amit összeszededtél kis herceg.
na jo tényleg utolsó. szétszedtem darabokra, de nem enged mást texturát berakni egyik darabhoz sem, azt hogy kell különbözőre ? :/// -
#1784 nagyon kezdő vagyok. nem beszél kína csak madzsar. -
#1783 Hűha látom tényleg végig néztél mindent...turotial 1.video ... elöször surface-t hozol létre...vertex nézet...utána polygonokat kell gyártanod,és azokat mozgatni... -
#1782 Utoljára kérdezek: Egy árva vonalat, hogy húzok meg és görbítem meg? -
#1781 Akkor mi lenne, ha kivennéd a banner alól azt, amelyik úgy is szerepel a felsorolásban, s betennéd a helyére? -
#1780 Na aztán igazán letérdelek előtted:D
Ha valaki megmondja hogy lehet egy lenyíló gombot csinálni HTML-ben(vagy js) akkor azt megköszönöm. Mert ha most ki lenne rakva, nagyon lehúzná a banner helyét úgy meg egy gombon volna:) -
#1779 1. ok
2. jó -
#1778 1. Használd a "válasz erre" gombot.
2. Értelmesen fogalmazd meg mit szeretnél. -
#1777 hex editor mire jó? -
#1776 sajnos olyat nme találtam, de egy olyan videót láttam valahol. átnézem még ezeket. -
#1775 légyszives nézz rá az elötted lévő hszre...nincs egy órája hogy össze szedtem mindent ami segíthet... -
#1774 képet tudok importálni és abból modellt csinálni? sketcupba ugy csináltam meg a házam. -
#1773 Akkor kezdjük:
1. [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1130100675&no=164]"Izzó" elhelyezése[/URL]
2. Üveg sötétítés
3.
Blueprint elhelyezése
4. HEX Editor letöltés
5. Template készítés
6. LED Pack LED lista, dummyzáshoz
7. Importálás!! SCS fájtól Zmodelerig...
8. Lyuk vágás by Blum
9. Lyuk vágása by LezFiddler
10. UV Map leckék
11. Alapfunkciók
12. Exportálás by akela
13. 3D betű készítése
14. 3D embléma,felirat készítése
15. Zmodeler Texturázás tutorial(videó)
16. Narancssárga textúra készítése
17. Zmodeler tutorial videók
18. Tetszőleges polygonok kijelölése
19. Vajo konvert videója
20. SELECT, AUTO MODE gombok
21. Elveszett texturák vissza állítása
22. UV MAPPER teljes leírás(angol)
23. Króm és üveg .mat by Blum
24. Alpha-zás
25. Tárgyak leválasztása
26. Zmodeler teljes leírása (angol)
27. ETS-PMD átírás by Vajo
Külön köszönet: akela,Blum,bullseye,Lezfiddler és Vajo barátunknak a leírásokért!A számok utáni hivatkozás nevek hirtelen pattantak ki a fejemből tehát nyugodtan változtass rajta.Ha gondolod txtben eltudom még küldeni hogy meglegyen vész esetén.Remélem segítetettem,nem hagytam ki semmint illetve senkit. -
CseNo #1772 Az UV Mapper ablakban a modellt mozgatod, kicsinyíted ugyanúgy a Modify -> Move / Scale parancsokkal, illetve forgathatod is.
Úgy emlékszem, ki kell szedni a txd-ből a bmp vagy tga fájlokat a használathoz, és az exportálásnál kell majd megadni neki a formátumot újra. Tehát ha a GTA-hoz csinálod a modellt, akkor igen, kell hozzá a txd is. -
#1771 eddig akartam írni csak mindig más hülyeség jut eszembe, a képet amit a modellre tettem, hogy tudom mozgatni, kicsinyíteni nagyítani, hogy jobban álljon. mellesleg köszönöm az eddigi segítséget és türelmet. -
#1770 a gta-nal txd fájlokba vannak a texturák olyat is csinálnom kéne? -
CseNo #1769 Kattints a modellre az eszköztáron levő 3. kocka ikonnal, majd Select -> Quadr. Jelölgesd ki a polygonokat, amiket le szeretnél választani. Ha ez megvan, kapcsold be alul a SELECTED MODE gombot, majd Modify -> Submesh -> Detach parancs. -
#1768 részekre bontani hogy tudom a modellt? -
#1767 Rendben, köszi:D -
#1766 összeszedem...végig nézem előről az egész topicot és minden anyagot egy hszben oda adok... -
#1765 Szerintem vele ne beszélj így... Több ideje van a "szakmában" mint Te...
ÉS már érik a pihenésed. Anno el lettél küldve. Pá!
Tuzfal: Akkor linkeld az anyagot, mer én többet nem találtam:D -
CseNo #1764 Modify -> Attach és kattintsd össze őket a nyíllal, majd Display -> Local Axes -> Center to Object és Reset to World parancsokkal is klikkelj rá. -
CseNo #1763 Akkor meg ne kérdezz badarságot -
#1762 2modellt összeragasztanék. merge-vel betöltöttem onnan hogyan tovább? -
#1761 Láttam képzeld! -
CseNo #1760 A 2-es verziók nem sokban térnek el egymástól külsőre, az importáló szűrők viszont jelentősen fejlődnek az újabb verziókban. -
#1759 melyik verziószámu modelert használjátok? nekem 2.2.2. bulid 964. sokban különböznek a régebbi, új verziók? -
CseNo #1758 Láttál már "sőtítet" üveget? TÉK.. -
CseNo #1757 1. Az egyik nézetet váltsd át UV Mapper-re
2. Nyisd meg a Material Editort (az eszköztáron piros gömb ikon)
3. A legalsó menüben (Texture Layers) kattints "..." gombra, megnyílik egy ablak: "Add..." gomb, tallózd ki a használni kívánt textúrát, majd OK.
4. Zárd be a Material Editort.
5. Most már rajta lesz a modellen a textúra, jöhet a szerkesztése: kattints a textúrázandó modellre abban a nézetben, amelyik oldalról rá szeretnéd tenni a textúrát (Front, Left.. stb.) a Surface -> Mapping -> Edit UV paranccsal, megnyílik egy ablak: válaszd a Generate New rádiógombot, OK gomb.
6. Bekerült az UV Mapper-be a modell. Ebben az ablakban ugyanúgy kell dolgozni mint a többi nézetben, de itt csak 2D-ben megy a szerkesztés (X;Y tengelyek). Lehet mozgatni, nagyítani, kicsinyíteni, illetve használható a Vertex manipulator is (első kocka ikon az eszköztáron).
ui.: ha összetett a modell, pl. egy egész kabin, akkor előtte érdemes részekre bontani (eleje, jobb-bal oldal stb.) -
Ilyennek kell lennie a sőtítet üvegnek? -
#1755 Papi kéne fejleszteni a bannert...tutorialok,leírások...van nagyon sok jó hsz csak elvannak dugva és persze az újak nem fognak vissza olvasni.... -.- -
#1754 texturát hogyan tudok rátenni egy modellre? youtube videókon nem látszik normálisan mire kattintanak. nem akarok még saját modellt csak texturát tenni egy kész modellre de még ez se megy. HEEELP. -
#1753 Valaki le írná hogyan tudom meg csinálni a sőtítitett üveget??? -
#1752 -
#1751 Te inkább meg se szólalj... -
#1750 Te most tényleg ilyen hülye vagy???