6060
  • thomasz05
    sziasztok valaki tudna nekem linkelni egy z3d parabplát??
  • Rubio #1868
    Számomra több is dolog is kimaradt!

Valamikor régen kérdeztem, hogy ez a gömbölyítés hogy a fenébe működik (lehet más szavakkal) és most választ kaptam én is. Köszi!

De a választól függetlenül még most sem tudnám elkészíteni. Esetleg, ha az időd majd engedi, nem lenne kedved a jobboldali alkatrész elkészítésének módját egy kicsit részletesebben is leírni?

Köszi előre is!
  • LezFiddler
    Bocsánat!

Pár dolog kimaradt.
    "ha készítesz egy alap dolgot, jelen esetben hengert", itt természetesen egy primitívre gondoltam!

Lehet használni a "calculate" parancsot poligon nézetben is külön-külön a poligonokon, viszont itt is vigyázni kell, hogy a csúcsok ne legyenek összecsatolva mert egyik poligon "viszi" a másikat is!
  • LezFiddler
    Jó estét kívánok!

A helyzet a következő: ha készítesz egy alap dolgot, jelen esetben hengert, annak az oldala nem csatlakozik a palástjához! A csúcsok nincsenek összehegesztve!
    Így az oldalai külön-külön teljesen látszódnak, megmaradnak az élek.
    A képen balra

Viszont ha Te szerkeszted meg az objektumot és kapásból összehegeszted a csúcsokat akkor "látványra" íves lesz a dolog.
    Képen jobbra

Ilyenkor szoktuk használni a "break" parancsot, tehát szétválasztjuk a
    csúcsokat vagy már eleve úgy szerkesztjük meg a dolgot, hogy a csúcsok ne kapcsolódjanak össze. ( Ez utóbbi az egyszerűbb )
  • thomasz05
    sziasztok valaki tudna nekem egy parabolát linkelni?
  • sztics
    Na +1 hogy 1 tobajt nem is mer fel az mitől lehet ?
  • sztics
    Köszi már tárgytalan már sikerült :D
  • papi08
    Az utolsó Zmodos akció után ,ellenőrizd hogy a Zmod honnan nyerte/nyeri a dds-eket, és azt állítsd be.
  • sztics
    Sziasztok!

Mi lehet a gond hogy nem találja a játék a dds-eket pedig bent van?
  • Rubio #1860
    Bár igaz, hogy közvetlenül utána következik, de én nem a "hengeres" alkotásodra válaszoltam, hanem a másikra! Nem véletlenül használtam a "válasz erre" gombot. Kár, hogy figyelmen kívül hagytad az üzenetem jobb alsó sarkában álló tényt!
  • tuzfal3
    Köszöntem:P Holnap kipróbálom ma már nincs rá életerő.
  • Blum
    Külön kérésre:

Háromszögekből konvertálni quadokra. Figyeljetek,mert roppant bonyolult folyamat. Ami kelleni fog: Zmodeler 2.2.1 vagy újabb verzió.
    Na,akkor kezdjük.

Perspective nézet,alkatrészen jobb klikk,Convert to-->Quads

Remélem menni fog ;D
  • akela
    Ezt értem,de mint irtam,és egy teljesen új alkatrészt készitettem.A henger,csak az hajlitás segitségeként szolgált.Tehát nincs mit törölni róla
  • Rubio #1856
    Ezzel a jelenséggel már én is találkoztam, amikor a kormányoszlop hiányzó oldalát "befoltoztam"!

Én akkor úgy tudtam a problémát áthidalni, hogy a "kész" alkatrészről kitöröltem az eredetileg is meglévő részt és csak az általam készítettet kipótolt oldalt hagytam meg, s az ezután kiadott calculate parancs már jól funkcionált, nem voltak rajta árnyékok. Ezt követően már csak egyesítenem kellett az eredeti alkatrésszel az újat.

(Bár lehet, hogy feleslegesen dolgoztam, mert a végén nem ezt a kormányoszlopot fogom meghagyni a fülkében, mert ennek a teteje, nem oda esik, ahol a kormánykeréknek majd lennie kell, ami viszont adott, mert sofőr is ül majd a gépben, így nem hagyhatom ott ahol most áll. Az oszlopban lévő törést meg "kihajtogatni" sokkal bonyolultabbnak tűnik, mint egy másik oszlopot betenni helyette. Na mindegy, ezt csak mellékesen jegyeztem meg.)
  • akela
    Na,gyorsan csináltam egy valamit.
    Az elsőt egy zmod által készitett hengerből,(simán széthúztam csak),a másodikat a henger köré épitettem,és befoltoztam az oldalát.Mindkettőnél alkalmaztam a calculate parancsot,és azt hiszem látható a külömbség:
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
  • akela
    Nekem nincs fogalmam mit csinál a break parancs,nem Lez-nek.bocsi
  • akela
    Sziasztok!
    köszi a választ,sajnos csak most tudok reagálni rá.
    Nos, az a helyzet,hogy alkalmaztam a surf....calculate parancsot,és ennek ellenére lett ilyen.Amúgy,ha készitek egy tárgyat,illl.csak "befoltozom"egy hiányzó oldalát,hiába alkalmazom a calculate parancsot,valamiért nem lesz egységes a felület.anno Lez ajánlotta,hogy a calculate elé polygon módban szúrjam be a break parancsot is,(ami fogalama sincs mit csinál),de igazából akkor is csak helyenként lett egységes a felület.bizonyos szögből megmaradtak az árnyékok.
    [IMG][/IMG]
  • Maktoko
    Nagyon szép!
    De mivel lehet több polygont csinálni egy tárgynál???
  • scania730
    Köszi :) igyekszem
  • Blum
    Na,jóez! :)
  • scania730
    Üdv mindenki!

Elkészültem első munkámmal. Vélemények jöhetnek.

• Maktoko
    Helló!
    Hogyan lehet egy Polygon-t a zmodban megduplázni hogy több legyen belőle???
  • tuzfal3
    Csináld meg úgy mint RS a gts topicban, beleépitette a bannerba...
  • András16
    Ezer köszönet! :)
  • papi08
    Nem tudom, nem lehet normálisan beállítani a legördülős menüket.:(
  • tuzfal3
    Mi lesz a bannerral?
  • LezFiddler
    Szia!
    EZT olvasd át!
    A vége felé lesz az a pár mozzanat amire neked most szükséged van.
  • András16
    Köszi a választ! És nehéz mappolni?
  • imihaver
    Ahhoz hogy tudd, hogy hol van az oldala eleje stb.. ahhoz mappolnod kell de ahhoz meg (zmodeler) kell.
  • András16
    Sziasztok! Skinezéssel kapcsolatba lenne egy kérdésem az hogy ha meg nyitom dxtbmp-vel pl. a colort hogy átfessem a kamiont és utánna átrakom paintba hogy tudjam festeni és a legtöbb kamionnál kiad egy négyzetet például ami fehér az a kamion szine és honnan tudom abból a négyzetből hogy hol a kamion oldala meg ilyesmi? Előre is köszi a válaszokat! (Még kezdő vagyok)
  • Szobi30
    alapból egy GTS-es gépről van szó, most exportálom ezzel, kicserélem a mat fájlok tartalmát és ugyanaz a hiba, ezért cseréltem ki a tobjopkat is, mert cseno írta, hogy azokat is szarul írja meg a zmod, de ugyanaz a hiba...szóval most még mindíg ugyanott vagyok ahol elkezdtem...de mind1...mostmár úgyse GTS/ATS-ezek olyan sokat...
  • Rubio #1838
    Na itt a hiba!

1. Én ezt írtam:

"...hogy azok a .mat fájlok, amiket a progi adott, azok nem voltak jók, kicseréltem a tartalmukat az eredeti kamionéra (tehát amelyiket importáltad) és onnantól tökéletes lett..."

Ezzel szemben Te a régi kamion egyéb fájljait is felhasználod!

2. Arról eddig egy sort sem írtál, hogy az alap géped melyik game-ből való?

3. Ennek mi a célja:

"megnyitottam egy alap GTS-es kamion-t, átmásoltam/átneveztem amit átkell. utána exportáltam..."

- Most már nagyon érdekelne, hogy honnan van az alap gép?
    - Egyébként az exportáláskor állítottál még valamit?

• Szobi30
    hát, megnyitotam, még egy 2.1.1-ben lementett munkámat, 14 matom van és 18 karakteresek(bár úgytudom, hogy ennél már nem muszály, hogy annyi legyen)
    alakítgattam rajta amit akartam, megadtam a tobj-ok elérési útját, megnyitottam egy alap GTS-es kamion-t, átmásoltam/átneveztem amit átkell.
    utána exportáltam, beraktam a DDS-eket, írtam neki egy definition-t, most pedig átírkáltam a mat-okat, a tobjokat átmásoltam a már egyszer bekonvertált kamionból(mert ez már egyszer be volt konvertálva még 2.1.1-el, ugyanezek a matok voltak)
    és most jelenleg itt állok...még majd próbálkozok...:S
  • szabii98
    nám
  • thomasz05
    sziasztok tudnátok nekem linkelni egy z3d tollat?
  • Rubio #1834
    Pedig nálam működik, de ha nem írod le, hogy pontosan mit és hogyan csináltál, akkor nem fog tudni segíteni senki, a találgatásról meg már tudod mi a véleményem!

(Természetesen nem az érdekelne, hogy milyen alkatrészeket tettél bele, hanem a "sallang"...)
  • Szobi30
    így se lett jó sajnos :S
    #1829: köszi szépen,belenéztem a tobj fájlokba, a PMD-be, a beállítások pedig valószínűleg jól vannak megadva(legalábbis 2.1.1-el nem volt még a beállításokkal problémám)
    bár lehet, hogy ezzel másképp vannak a beállítások...még majd próbálkozok vele.

köszönöm nektek a segítséget!
  • tuzfal3
    Köszönöm!Pont arra nem gondoltam amit Te mondtál :/ Hát mindig tanul valamit az ember:)
  • Rubio #1831
    Nálam a 2.2.4-essel az volt a gond (lsd. korábban), hogy azok a .mat fájlok, amiket a progi adott, azok nem voltak jók, kicseréltem a tartalmukat az eredeti kamionéra (tehát amelyiket importáltad) és onnantól tökéletes lett, s nem fagyott ki, minden mást hagytam úgy, ahogy a progi megalkotta!
  • Rubio #1830
    Az a gond, hogy nem azt kell kisbetűvel írni, ami a mondat végén szerepel betű-szám kombináció, hanem azt, hogy abból ki kell találnod, hogy az milyen autó, azaz, ha ezt látod: MR2

(akkor ez nem: mr2, hanem) --> toyota

azaz, ez utóbbit kell az ablakba csupa kisbetűvel írni!