6060
Segítség!
-
thomasz05 #1869 sziasztok valaki tudna nekem linkelni egy z3d parabplát?? -
#1868 Számomra több is dolog is kimaradt!
Valamikor régen kérdeztem, hogy ez a gömbölyítés hogy a fenébe működik (lehet más szavakkal) és most választ kaptam én is. Köszi!
De a választól függetlenül még most sem tudnám elkészíteni. Esetleg, ha az időd majd engedi, nem lenne kedved a jobboldali alkatrész elkészítésének módját egy kicsit részletesebben is leírni?
Köszi előre is! -
#1867 Bocsánat!
Pár dolog kimaradt.
"ha készítesz egy alap dolgot, jelen esetben hengert", itt természetesen egy primitívre gondoltam!
Lehet használni a "calculate" parancsot poligon nézetben is külön-külön a poligonokon, viszont itt is vigyázni kell, hogy a csúcsok ne legyenek összecsatolva mert egyik poligon "viszi" a másikat is! -
#1866 Jó estét kívánok!
A helyzet a következő: ha készítesz egy alap dolgot, jelen esetben hengert, annak az oldala nem csatlakozik a palástjához! A csúcsok nincsenek összehegesztve!
Így az oldalai külön-külön teljesen látszódnak, megmaradnak az élek.
A képen balra
Viszont ha Te szerkeszted meg az objektumot és kapásból összehegeszted a csúcsokat akkor "látványra" íves lesz a dolog.
Képen jobbra
Ilyenkor szoktuk használni a "break" parancsot, tehát szétválasztjuk a
csúcsokat vagy már eleve úgy szerkesztjük meg a dolgot, hogy a csúcsok ne kapcsolódjanak össze. ( Ez utóbbi az egyszerűbb ) -
thomasz05 #1865 sziasztok valaki tudna nekem egy parabolát linkelni? -
#1864 Na +1 hogy 1 tobajt nem is mer fel az mitől lehet ? -
#1863 Köszi már tárgytalan már sikerült :D -
#1862 Az utolsó Zmodos akció után ,ellenőrizd hogy a Zmod honnan nyerte/nyeri a dds-eket, és azt állítsd be. -
#1861 Sziasztok!
Mi lehet a gond hogy nem találja a játék a dds-eket pedig bent van? -
#1860 Bár igaz, hogy közvetlenül utána következik, de én nem a "hengeres" alkotásodra válaszoltam, hanem a másikra! Nem véletlenül használtam a "válasz erre" gombot. Kár, hogy figyelmen kívül hagytad az üzenetem jobb alsó sarkában álló tényt! -
#1859 Köszöntem:P Holnap kipróbálom ma már nincs rá életerő. -
Blum #1858 Külön kérésre:
Háromszögekből konvertálni quadokra. Figyeljetek,mert roppant bonyolult folyamat. Ami kelleni fog: Zmodeler 2.2.1 vagy újabb verzió.
Na,akkor kezdjük.
Perspective nézet,alkatrészen jobb klikk,Convert to-->Quads
Remélem menni fog ;D -
akela #1857 Ezt értem,de mint irtam,és egy teljesen új alkatrészt készitettem.A henger,csak az hajlitás segitségeként szolgált.Tehát nincs mit törölni róla -
#1856 Ezzel a jelenséggel már én is találkoztam, amikor a kormányoszlop hiányzó oldalát "befoltoztam"!
Én akkor úgy tudtam a problémát áthidalni, hogy a "kész" alkatrészről kitöröltem az eredetileg is meglévő részt és csak az általam készítettet kipótolt oldalt hagytam meg, s az ezután kiadott calculate parancs már jól funkcionált, nem voltak rajta árnyékok. Ezt követően már csak egyesítenem kellett az eredeti alkatrésszel az újat.
(Bár lehet, hogy feleslegesen dolgoztam, mert a végén nem ezt a kormányoszlopot fogom meghagyni a fülkében, mert ennek a teteje, nem oda esik, ahol a kormánykeréknek majd lennie kell, ami viszont adott, mert sofőr is ül majd a gépben, így nem hagyhatom ott ahol most áll. Az oszlopban lévő törést meg "kihajtogatni" sokkal bonyolultabbnak tűnik, mint egy másik oszlopot betenni helyette. Na mindegy, ezt csak mellékesen jegyeztem meg.) -
akela #1855 Na,gyorsan csináltam egy valamit.
Az elsőt egy zmod által készitett hengerből,(simán széthúztam csak),a másodikat a henger köré épitettem,és befoltoztam az oldalát.Mindkettőnél alkalmaztam a calculate parancsot,és azt hiszem látható a külömbség:
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG] -
akela #1854 Nekem nincs fogalmam mit csinál a break parancs,nem Lez-nek.bocsi -
akela #1853 Sziasztok!
köszi a választ,sajnos csak most tudok reagálni rá.
Nos, az a helyzet,hogy alkalmaztam a surf....calculate parancsot,és ennek ellenére lett ilyen.Amúgy,ha készitek egy tárgyat,illl.csak "befoltozom"egy hiányzó oldalát,hiába alkalmazom a calculate parancsot,valamiért nem lesz egységes a felület.anno Lez ajánlotta,hogy a calculate elé polygon módban szúrjam be a break parancsot is,(ami fogalama sincs mit csinál),de igazából akkor is csak helyenként lett egységes a felület.bizonyos szögből megmaradtak az árnyékok.
[IMG][/IMG] -
#1852 Nagyon szép!
De mivel lehet több polygont csinálni egy tárgynál??? -
#1851 Köszi :) igyekszem -
Blum #1850 Na,jóez! :) -
#1849 Üdv mindenki!
Elkészültem első munkámmal. Vélemények jöhetnek.
-
#1848 Helló!
Hogyan lehet egy Polygon-t a zmodban megduplázni hogy több legyen belőle??? -
#1847 Csináld meg úgy mint RS a gts topicban, beleépitette a bannerba... -
András16 #1846 Ezer köszönet! :) -
#1845 Nem tudom, nem lehet normálisan beállítani a legördülős menüket.:( -
#1844 Mi lesz a bannerral? -
#1843 Szia!
EZT olvasd át!
A vége felé lesz az a pár mozzanat amire neked most szükséged van. -
András16 #1842 Köszi a választ! És nehéz mappolni? -
#1841 Ahhoz hogy tudd, hogy hol van az oldala eleje stb.. ahhoz mappolnod kell de ahhoz meg (zmodeler) kell. -
András16 #1840 Sziasztok! Skinezéssel kapcsolatba lenne egy kérdésem az hogy ha meg nyitom dxtbmp-vel pl. a colort hogy átfessem a kamiont és utánna átrakom paintba hogy tudjam festeni és a legtöbb kamionnál kiad egy négyzetet például ami fehér az a kamion szine és honnan tudom abból a négyzetből hogy hol a kamion oldala meg ilyesmi? Előre is köszi a válaszokat! (Még kezdő vagyok) -
#1839 alapból egy GTS-es gépről van szó, most exportálom ezzel, kicserélem a mat fájlok tartalmát és ugyanaz a hiba, ezért cseréltem ki a tobjopkat is, mert cseno írta, hogy azokat is szarul írja meg a zmod, de ugyanaz a hiba...szóval most még mindíg ugyanott vagyok ahol elkezdtem...de mind1...mostmár úgyse GTS/ATS-ezek olyan sokat... -
#1838 Na itt a hiba!
1. Én ezt írtam:
"...hogy azok a .mat fájlok, amiket a progi adott, azok nem voltak jók, kicseréltem a tartalmukat az eredeti kamionéra (tehát amelyiket importáltad) és onnantól tökéletes lett..."
Ezzel szemben Te a régi kamion egyéb fájljait is felhasználod!
2. Arról eddig egy sort sem írtál, hogy az alap géped melyik game-ből való?
3. Ennek mi a célja:
"megnyitottam egy alap GTS-es kamion-t, átmásoltam/átneveztem amit átkell. utána exportáltam..."
- Most már nagyon érdekelne, hogy honnan van az alap gép?
- Egyébként az exportáláskor állítottál még valamit?
-
#1837 hát, megnyitotam, még egy 2.1.1-ben lementett munkámat, 14 matom van és 18 karakteresek(bár úgytudom, hogy ennél már nem muszály, hogy annyi legyen)
alakítgattam rajta amit akartam, megadtam a tobj-ok elérési útját, megnyitottam egy alap GTS-es kamion-t, átmásoltam/átneveztem amit átkell.
utána exportáltam, beraktam a DDS-eket, írtam neki egy definition-t, most pedig átírkáltam a mat-okat, a tobjokat átmásoltam a már egyszer bekonvertált kamionból(mert ez már egyszer be volt konvertálva még 2.1.1-el, ugyanezek a matok voltak)
és most jelenleg itt állok...még majd próbálkozok...:S -
#1836 nám -
thomasz05 #1835 sziasztok tudnátok nekem linkelni egy z3d tollat? -
#1834 Pedig nálam működik, de ha nem írod le, hogy pontosan mit és hogyan csináltál, akkor nem fog tudni segíteni senki, a találgatásról meg már tudod mi a véleményem!
(Természetesen nem az érdekelne, hogy milyen alkatrészeket tettél bele, hanem a "sallang"...) -
#1833 így se lett jó sajnos :S
#1829: köszi szépen,belenéztem a tobj fájlokba, a PMD-be, a beállítások pedig valószínűleg jól vannak megadva(legalábbis 2.1.1-el nem volt még a beállításokkal problémám)
bár lehet, hogy ezzel másképp vannak a beállítások...még majd próbálkozok vele.
köszönöm nektek a segítséget! -
#1832 Köszönöm!Pont arra nem gondoltam amit Te mondtál :/ Hát mindig tanul valamit az ember:) -
#1831 Nálam a 2.2.4-essel az volt a gond (lsd. korábban), hogy azok a .mat fájlok, amiket a progi adott, azok nem voltak jók, kicseréltem a tartalmukat az eredeti kamionéra (tehát amelyiket importáltad) és onnantól tökéletes lett, s nem fagyott ki, minden mást hagytam úgy, ahogy a progi megalkotta! -
#1830 Az a gond, hogy nem azt kell kisbetűvel írni, ami a mondat végén szerepel betű-szám kombináció, hanem azt, hogy abból ki kell találnod, hogy az milyen autó, azaz, ha ezt látod: MR2
(akkor ez nem: mr2, hanem) --> toyota
azaz, ez utóbbit kell az ablakba csupa kisbetűvel írni!