6060
  • dgufoplast
    Üdv lenne egy kérdésem az mitől van hogy meg adom az elérési utat zmod 2.2.4 meg 2.2.2 meg 2.2.6-ba és nem nyissa ki a pmg fáj textúráit és ezt írja de az elérési út az jó van meg adva de hibát ír a modellnél ezt Cant' open file for read:trailer.pmd. meg a -''- pmc. re is ????
  • LezFiddler
    Bekutyulhatja a dolgot, ha a Mirror beállításainál minden be van pipálva.
    Én csak a Mirror Geometry és a Base to Pivot lehetőségeket szoktam beállítani.
    ( Bocsi, ez csak most jutott eszembe. )
  • Gis80s
    Köszönöm, de nagyon nem akarta a jót. Gordiuszi megoldással inkább copyztam és elforgattam, aztán összekapcsoltam...most jó :)
  • LezFiddler
    Akkor forgass bele a 3d-s képbe. Ott lesz az.
  • Gis80s
    Végigcsinálva a leírt folyamat sort a 3d-s képen semmi se látszódik :(
  • LezFiddler
    Na, akkor sorjában:
    Meg van a modell, -copy-zod.
    Ezután: Modify... Mirror. (tükrözöd), majd a most letükrözött modellt Flip-eled.
    Végül: megint csak az új részre, Surface...Normals...Calculate.
    Most lehet a két részt attach-olni vagy összehegeszteni.
  • Gis80s
    Nekem is ez rémlett...de akor meg az egész fekete lesz.
  • imihaver
    Surface--->Normal--->Calculate?
  • Gis80s
    Köszönöm, részben megoldódott a gond... :)
    A helyzet annyi, hogy most a flip és attach után az egyik fele fekete színű lett. Emlékszem, hogy volt korábban hasonló gond itt a fórumon, de fogalmam sincsen a megoldásról és hiába kerestem, nem találtam :)
  • LezFiddler
    Nem tűnik el, ott van az csak te pont a másik oldalát látod ( nem látod ).
    Összekapcsolás előtt meg kell "Flip"-elni.
  • Gis80s
    Csak, hogy ne unatkozzatok... :)
    Elkezdtem próbálkozni a "modellezéssel". Első körben csináltam egy fél O betűt. Copyztam, tükröztem, minden tökéletes...de amikor össze akarom kapcsolni, akkor eltűnik a 3d-s képen az egyik fele. Ez mitől van, illetve mit kell vele csinálnom, hogy jó legyen?

Előre is köszi, ha valaki tud segíteni!
  • bullseye9
    Összejött, köszönöm a segítséget.
  • danyr
    GPS külön maton legyen, like this:
    material : "eut2.dif.lum" {
    texture[0] : "/vehicle/truck/share/gps.tobj"
    texture_name[0] : "texture_base"
    diffuse : { 0.603827 , 0.603827 , 0.603827 }
    specular : { 0 , 0 , 0 }
    shininess : 4
    add_ambient : 0
    reflection : 0
    }
    ...és tökéletes is lesz! ;)
  • hugyec96
    ETS-GTS be konvertáltam már elég sokat.A másik nevemen Pici vagyok csak újra kellett regiznem az SG-re
  • bullseye9
    Itt találsz útmutatót, igaz, orosz nyelven:

http://playtruck.2bb.ru/viewtopic.php?id=2577

Ha nincs előképzettséged ETS-GTS, méginkább STDS konvertálásba, akkor nagyon-nagyon nehéz dolgod lesz. Ha van, akkor is...
  • hugyec96
    Sziasztok :) Az lenne a kérdésem,hogy az ETS2-őt lehet Zmodival szerkeszteni?? Válaszokat előre is köszi :)
  • Gis80s
    Jah, már meg is vannak a flare-ek, csak a szemeimet szúrta ki...
  • Gis80s
    Külső... :)
    A pm-et meg köszönöm, bár még nem sikerült megugranom a kérdést :)

A világításnál a flare-re gondoltam. Zmod2-ben ugye szépen látszódott minden, legyen szó led flare-ről pl...de itt most semmit sem találtam (még). A dif lum tiszta, már van is olyan kiegészítő, aminél használtam :)
  • bullseye9
    Megoldódott félig, a share mappa dds-e kellett neki, kivadásztam a mat értékeket is:

material : "eut2.dif.lum" {
    texture[0] : "/vehicle/truck/share/dashboard.tobj"
    texture_name[0] : "texture_base"
    diffuse : { 0.214041 , 0.214041 , 0.214041 }
    specular : { 0.100481 , 0.100481 , 0.100481 }
    shininess : 64
    add_ambient : 0
    reflection : 0
    }

Következő feladat, hogy rájöjjek a GPS megjelenítésére...
  • bullseye9
    No meg is van a kép, ami illusztrálja a gondot:

Az a tippem, hogy a fedélzeti komputer a share mappában lévő dashboard.dds-t használja, és annak a mat értékeit, de azt egyelőre nem találtam. Van egy mat extractor program, ami arra hivatott, hogy a pmd-ből kiolvassa a mat fájlok neveit, és adott helyre másolja őket a kicsomagolt base.scs-ből, majd azt ráeresztem, hátha...
  • bullseye9
    Dashboard mat értéket tisztelettel kérném én is majd.

Más: összejött a Zmodeler2-vel a tárgyak berakása ETS2 interior-ba, csak a fedélzeti komputer nem lett jó, nem jelenik meg rajta a kép. Sajna a Zmod 2 nem kezeli megfelelően a multiply material-t, vagy lehet, csak én szúrtam el valamit. Majd képpel is illusztrálom, mi a gond, ha esetleg valakinek van tippje, azt várom.
  • danyr
    Belső, vagy külső szélvédő? :D
    A világításnál, gondolom dashboard-ra gondolsz(műszerfal), ott dif_lum-os mattot használj mindenre. PM-ben elküldtem. ;)
  • GerY5
    Üdv!

A kérdésem a következő lenne:
    Zmodeler3-ra lenne szükségem, viszont a hivatalos oldala per pillanat karbantartás miatt elérhetetlen.

Tud valaki valami értelmes megoldást javasolni a probléma áthidalására, azon kívül, hogy várjak, míg az oldal elérhető lesz?

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Esetleg ha létezik "virágbolti verzió"...

Köszi a válaszokat!
  • Gis80s
    Jah és egy apróság....nekem a zmod2-ben sose sikerült az interiort módosítanom, mindig volt valami nyűgje (csak a hood-ot tudtam használni)...ezzel szemben a 3-assal ez ugyanolyan könnyű, mint maga a húzó szerkesztése.

Még a világítás szerkesztésére kéne rájönnöm, mert az egyenlőre teljes sötétség nekem.
  • Gis80s
    Hát az igazat megvallva nagyon megtetszett a 3-as, mert ugyanolyan könnyű kezelni, mint a 2-est, viszont amit írtál is, sokkal könnyebb új matokat berakni - úgy, hogy a játékban is működjön -

(Lehet másnak a 2-esben is könnyen ment ez, de nekem nem) :)

Pofátlan kérdés, de megadnád esetleg az új Scania-d szélvédő matjának az értékeit? Nagyon tetszik és valahogy az enyim nem akar még csak hasonlós se lenni, hiába állítgatom.

Blum: én nem, köszi
  • danyr
    Jó ahoz a Z-Mod 2 is, igaz talán több meló a mattokat belőni.
  • dgufoplast
    Én át veszem ha gondolod :) úgy is mindig sg-zek meg nem jelentkezik rá senki se :)
    Volna egy kérdésem nem lehet resetelni a lincest zmod 3-hoz ? vagy is a platform id nem lehet le cserélni mert azt írja hogy aktiválták már igen én voltam de nem használtam és ki töröltem vissza de mindig ugyan az a platform id jön elő másik nincs csak ez vagy nekem nem jó valami ????
  • dgufoplast
    Értem ő de azzal van a gond hogy már be aktiváltam és már nem most és le járt és nincs is meg már a kód se sajnos és most nem bírom használni se mert nem importál :) be semmit ami kéne nekem :)
  • Blum
    Skacok!

Valakinek lenne kedve atvenni a HG posztot?
  • Gis80s
    Nálam műxik, úgyhogy le is töltöm...köszönöm szépen!
  • bullseye9
    Nem találtam jelszót én sem a matricára, az oldalon, ahol a link volt, nincs password :(
    Valamelyik modellbe majdcsak találunk, ebben szerintem van, csak most a depositfiles halódik:

Scania R440 Patol65:

http://depositfiles.com/files/ud7kt0233
  • Gis80s
    Na a wunder megvan időközben...
  • Gis80s
    A matrica kér passwordot....amit egyenlőre nem találtam meg :)
  • Gis80s
    Biztos nem nehéz, csak nem találtam sehol működő linket. :)
    Köszönöm mindegyiket, hálás vagyok...viszont a wunderbaum link bár jónak tűnik, a végén nincsen eredmény (legalábbis nálam 403-as problémát ír)
  • bullseye9
    UP: sisak: http://www.sendspace.com/file/dfhupg
  • bullseye9
    Ez nem nehéz:

- wunderbaum: http://www.gamefront.com/files/17776346/wunderbaum.rar

- sisak: thomson kolléga Volvo-jában van, GTS topicban tette közzé.

- Scania ablakmatrica: http://hostuje.net/file.php?id=53ebc48d4853e29a2e3bfcf76418a94e
  • Gis80s
    Ó, hát csupa hasznos :)
    Első körben a sisakra, a wunderbaumra, meg a scania ablakmatricákra vágynék...
  • bullseye9
    Írd le, milyen alkatrészt keresel, van pár millió dolog az archívumba :)
    Ha nem is z3d formába, de nagy valószínűséggel tudok olyan modellt ajánlani, amibe megtalálod.
  • Gis80s
    Tenkjúszómáccs :)

Igen, mind a két pmd-t módosítani kellett hozzá...de igazából vagy az ETS2 nagyon jó, vagy a Zmodeler3 sikerült jóra, de így utólag azt mondom, hogy nem volt túl bonyolult egyik sem.

...ha van kérdés, akkor bátran, igyekszem segíteni.

Már csak néhány oldal kéne, ahol még vannak aktuális z3d fájlok, mert amiket én még anno elmentettem a kedvencekbe, azok szinte mind halottak :-(
  • bullseye9
    :-O

Elégedett is lehetsz. Kérdések egész sora merült fel bennem, kezdem is: belső és külső nézetből is látszik, ha jól látom. Ehhez szerkesztened kellett a kamion pmg-t, és az interior pmg-t is?