Környezetvédelem

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

chhaya
az ilyen önkéntesek sajna hamar megunják, hogy gyakorlatilag semmi értelme a munkájuknak.. hisz pár nap alatt újra beszemeteli néhány nemtörõdöm barom. :/ amúgy persze tök jó ötlet lenne..

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

Hi Compulsory!

Abszolút osztom a véleményedet.Tegyünk már igenis valamit,ne csak beszéljünk róla és panaszkodjunk!!! Valakinek el kell kezdeni, utat kell mutatni másoknak,hisz biztos sokak rávehetõk ilyenre!!!
Én benne vagyok egy szemetszedésben kezdve a Duna part egy szakaszaval vagy akar Ujpesten is...
Szeretnek gyujteni tapasztalatot, hogy hogyan vehetok ra emberek ilyen megmozdulasokra, mert mar tobbszor gondoltam, hogy mennyire jo lenne, ha itt a kornyeken lakokbol verbuvalodna egy kis kozosseg, akik rendszeresen osszejonnenek, hogy megtisztitsak a kornyezo utcakat, tereket egy egy délelõtt folyamán...
Szerintem a jövõben lehetséges, hogy mindenütt legyenek ilyen kis csoportok, akik a közvetlen környezetüket rendben tartanák, vigyáznának rá...
Hisz a jó példa mindig ragadós...:)
Nos mit szóltok?Ki van benne?
Írjatok!
Az emberiség a saját mocskába - elsõsorban a rengeteg mûanyag hulladék - fog belefulladni, ha ez így megy tovább.
Én legszívesebben megetetném azzal, aki az utcán dobja el (ha ezt még el lehetne viselni, akkor is legalább tapossa már el!), nem bírja a kukába beledobni azt a k**a csikket.

Amúgy az elõttem hosszan szólókhoz: Ha csak szidunk, és mérgelõdünk, nem történik semmi változás, ha nagyobb vagy és erõsebb, menj oda és szólj érte. :) Ha kisebb és gyengébb, keress egy nagyobbat és erõsebbet ;)

Sziasztok! Sajnos idõ és más egyebek hiánya miatt nem tudtam feljönni ide, hogy folytathassam a megkezdett témát. Azóta tettem lépéseket a 'takarítás' ügyében, mostantól várok minden szíves jelentkezõt ide, aki segítene eltakarítani azt, aminek nem kéne ott lennie... Fõként Újpest környékiek jelentkezzenek, mert azt hiszem le fogunk korlátozódni erre a területre...

a szelektív szemetesek mellé pedig minden szemetet odapakolnak, a kukások pedig úgy próbálnak ellenállni, hogy 2-3 hétig nem viszik el, de aztán mégis eltûnik a szemét, amit addigra már az egész környékre szétvitt a szél

a mûanyag palakos tárolóhoz aztán nagyon nagy IQ kell, hogy összetaposva és a kupakot visszatekerve kidobja ki a tag
láttam már ásványvizes üveget amin erre felhívták a figyelmet, de nem igen mûködik és mindig tele van

ivan924
Fél éve a vonaton utaztam Debrecenbe. "Etnikum" a mellettem lévõ "box"-ban ült. Az ablak nem lehúzós volt, hanem csak a felsõ részen lehetett kicsit beljebb hajtani. "Etnikum" alig volt 150 cm. Nagy bõszen felhajtja a maga felesét, kis felesüvegbõl. Aztán... nem a térde mellett lévõ kukába dobta, hanem
1, felállt, elõrébb ment
2, ott se a kukába dobta, hanem nagy nehezen kinyitotta az ablakot (alig érte el)
3, alig tudott kinyúlni, úgyhogy egy suta csuklómozdulattal "hátrafele" ejtette az üveget ami épp az ablaka "elé" esett le
4, visszament a helyére, és nagy nyugalommal kinézett az ablakon
5, vigyorogva mutogatta a fattyának, hogy "ott" van az üveg.
Hát no comment.

\"Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni - ezt jól vésd az eszedbe.\" Nem a képességeink mutatják meg, kik vagyunk. Hanem a döntéseink.

ivan924
Környezetvédelmet tanulok, most végzek az egyetemen. Azt kell mondjam, ha van környezettudatos nevelés, akkor elég egy "fél" generáció, kb 25-30 év. Ha nincs nevelés, akkor még a dédunokák is ugyanilyen problémákkal fognak szembesülni.

\"Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni - ezt jól vésd az eszedbe.\" Nem a képességeink mutatják meg, kik vagyunk. Hanem a döntéseink.

Galy
hello!

adatokra, táblázatokra lenne szükségem a hulladékokkal kapcsolatban!
pl: mennyi hulladék keletkezett Magyarországon 1996-ban vagy 2001-2004 között?
vagy más országokban? vagy mennyi hulladékot gyûjtöttek be a háztartásokból szelektív
hulladékgyûjtéssel? stb.
tehát minden adat a szeméttel kapcsolatban
www.ksh.hu oldalon próbálkoztam, de nem bukkantam rá...
könyvtárban nagyobb sikerrel járnék? hol tudnám begyûjteni az infokat?
konkrét adatok és sok táblázat kellene, hogy évekre vonatkoztatva vissza tudjam keresni...
statisztikai hivatal adhatott ki ilyesmirõl könyvet (adatokat), amit mondjuk könyvtárban elérhetnék?
minden segítséget köszi
Csak kár hogy az az aranyos kisöreg nem tolta le jól a képét, megérdemelte volna. Nincs annál rosszabb, mikor azt látjuk hogy egy embertõl ott van egy méterre a kuka, és nem képes odáig elslattyogni. Ez már igénytelenség. :-(
ngcsnet
hát egen

Max7
multkor eldobta ez egyik osztálytársam a dzsepijét és arra jött egy aranyos kisöreg aki felvette és bedobta az osztálytársamtól 2 métere lkévõ közterületi kukába!

szép osztálytársaim vannak mondhatom!

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyõznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Persze ezzel egyetértek. Jelenleg Sopronban tanulok és ott tényleg egy kicsit máshogy állnak az emberek a dolgokhoz és nem is szemetes a város, pedig nincs minden sarkon kuka. továbbá az autósok többsége a zebránál is megáll ha át akarok kelni a túloldalra :) Szóval nem teljesen reménytelen a helyzet.

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

azért ha tisztaság van, talán nem dobja el mind a szemetet
nyugaton ez nem is akkora gond, kultúra kérdése az egész
itthon is vannak takaros kisvárosok

Mindenképpen.

Azért egy próbát megért.

tudod ez mind szép és jó és igazad is van csak ha a forrást nem szünteted meg akkor nem sokat érsz el vele. 1 hét múlva olyan lesz, mintha ott se járt volna senki szemetet szedni. Nem azt mondom, hogy a szemétszedésre nincs szükség, de ez csak ideiglenes javulást eredményez.

szoktak ilyet szervezni, keress rá, tuti találsz szemétszedõ mozgalmat valahol

vonat is mindig kietlen szemétdombos részeken megy, oda amíg sinek vannak mindig lerakják a szemetet, a szél meg viszi szanaszét

Én arra gondoltam nem csak beszélni, cselekedni kéne... (ha pár ember összefog, az már valami, a szavak azok csak szavak...)

Bocsi az utak mellett.

Na és ami a McDónácok környékén az utakon vannak, attól mindig kiakadok.

általános suliban mi a környéken összeszedtük a szemetet
ne tudjátok meg miket találtunk, szegény csöves biztos meglepõdött amikor észrevette, hogy elvittük az "ágyát" (jah, kesztyût használtunk)

inkább azokat kéne tényleg büntetni, akik erdõ szélére lerakja a fél teherautónyi szemetet

vagy amikor az orrát kifújja és látom hogy kidobja a kocsiból, legszivesebben felképelném <#mf3>

hmhm
Elõbb jónéhány embert kéne eltakarítani :/

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

Akkor ott a Tisza :)

Itt is ezt kellene, és miért ne mûködhetne.

hmhm
200 km, sry

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

Épp tegnap találkoztam egy középkorú nõ a kuka mellett (kb 10 cm) dohányzott, de a csikket földre dobva taposta el és természetesen ott is hagyta. Megszóltam, az persze nem tetszett neki. Ilyen emberekkel lehetetlenség valamit is kezdeni, csak úgy megbüntetni, hogy legközelebb azért elgondolkodjon.

Ch_Slater
jah, Londonban voltam 1 évet és ott pont akkor vezettek be valami olyasmit, hogy ha a belvárosban valaki elhajít szemetet, akkor 50-100 font büntit kaphat. ha nem fizet, akkor még többet.
nem tudom, hogy azóta ez behalt vagy bejött-e ott...

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

Ch_Slater
a legdühítõbb, amikor egy laza csuklómozdulattal elhajítja valaki a szemetet, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne...

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

Ezért kell iskoláztatni. Sajnos jobb ötletem nincs. Azt viszont tudom, hogy magyar embert legjobban a pénztálcáján keresztül lehet megfogni és nem pedig ész érvek alapján. Addig legyen a kiszabható és behajtható büntetés, akár a cigicsikkekért is.

Baszhatod, amíg az új generáció a bunkó szüleitõl azt látja, hogy eldobálják a szemetet.

De nem figyelnek oda.
Mert az uccaseprõk azért vannak, hogy felszedjék utánuk a szemetet. A közterületesek meg azért, hogy a kutyájuk szarát összeszedje.
Mit is várhatnánk itt, a balkánon?

De csak fel kell nevelni egy új generációt és megvárni míg a mostani eltûnik. Sajnos...

Attól még nem lesz tisztább a világ...

Hunter of Deer
Ennyi!

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

<#eljen> Mindenkinek csak magára kellene odafigyelnie.

tigeroo
naugye?
Na inkább be is fejezem, mert csak felhúzom magam rajta :)

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

Másik tipp: a bagósok ne dobálják el a csikkeket, mert minden buszmegálló úgy néz ki mint egy szemétdomb... ja és hogy lehet valaki annyira bunkó állat, hogy a szemetet, építési hulladékot képes kivinni a zöldterültre és ott hagyni, mert túl drágának találja a szemétlerakók díját?

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

Aquir
nem sok ember nyitott volna ilyen topikot, grat hogy ennyire környezetvédõ vagy :)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Azért nyitottam ezt a topikot, mert támadt egy ötletem: fogjunk össze, és szedjük már össze a Dunaparton a szemetet. Sztem mindenki jobb kedvvel menne le, ha nem lenne ennyire koszos. Ki vállalná be velem?

← ElőzőOldal 3 / 3