145
Ki van benne egy kis szemétszedésben?
  • norbre
    #145
    a műanyagból építéssel az a baj, hogy az is aprózódik, mikroműanyag lesz belőle :/
  • Adamcsaka
    #144
    Ez azért durva, de szerintem nem kell befosni, mert Majd, ha sok hajléktalan lesz, aki szabadságra vágyik, akkor majd ezekből építhenek maguknak házat és egyebet.. VAlójában ez a sok műanyag összeolvasztva elég jó építőkockák létrehozására adna lehetőséget, de a videó alapján úgy látom előbb foglalja el az illetőt az, hogy honnan származik a szemét ahelyett, hogy...bármi más kreatív elfoglaltsággal ösztökélné az emberiséget arra például, hogy ha műanyagot gyűjtesz, akkor, nem kell téglába fektetned többé, mert műanyagból is lehet ház falat építeni és minden kreatív egyebet talán még olcsóbban is, de még nem néztem végig teljesen úgyhogy talán nincs igazam, de annak a néhány jelenetnek az íve azt sugallja, hogy ilyenekről nem esik szó... Azt látom, hogy felveszi a bemondó a petpalackot és visszadobja, amikor megnézte a márkáját..de minek is?

    Én Annyit látok, hogy szomorú a helyzet, de mégsem, mert itt egy kurva nagy lehetőség ahhoz, hogy munkájuk legyen az embereknek ott, ahol zömével van "tartós építőanyag forrás" szétszóródva. Sejtem, hogy ezekkell a kijelentéseimmel felbőszítek itt néhány embert, de talán néhányan meg is értitek a mondandómat. Szerintem nagyon szép helyeket mutat be a videó és valóban ocsmány a sok szemetet látni mindenütt, de a föld szemszögéből tekintve ne becsüljétek alá ezt a gyöngyörű és kitartó természeti területet, mert sokkal erősebb, mint azt hinnétek; a kurva műanyagnál is. Persze nem azt mondtom ezzel, hogy nyugodtan szemetelj, de az oknyomozót játszani minek is? Szerintem igen sokmindent elárul a kreatívtalan népekről az, hogy mennyi szemetet küldenek tovább másoknak és éppen ezért ne legyünk már ugyan olyanok és építsünk akkor már erre valami vállakozást és ne azzal sajnáltassuk magunkat, hogy non profit mártír szervezet stb, mert valójába több ezer ember számára munkalehetőség és lakhatási lehetőség lehetne, ha egy jó kis tervet megalkotunánk ehhez és akkor kábé 5 év múlva el is tűnnne minden szemét a környékről és ezt a példát simán lehet is tovább vinni és követni a többi országnak...vagy nem követni és tovább dobálózni, amivel valamilyen formában az akkor már működő vállalkozást lehet tovább táplálni....csak nehogy utána a műanyag szemétért folytatott harci időszak vegye kezdetét, mert az szánalmas lenne XD
    Utoljára szerkesztette: Adamcsaka, 2021.10.13. 23:12:22
  • ximix #143
  • szabonandika
    #142
    Országos hulladékvadászatról hallottál már? Ez az az esemény ahol az embereket ösztönzik a hulladéklerakatok megtalálására, ezzel is segítve az önkorikat. https://hulladekvadasz.hu/2017/08/04/hulladekvadasz-lettem-besze-marci-julius/
  • Jrex
    #141
    Egy petíció az Ohridi tó megmentéséért.
  • Jrex
    #140
    Lehet, hogy egy kicsit off, de felháborítónak tartom, hogy pénzért mindent megtehetnek....Több száz tengeri madár haláláért felelős az új Star Wars
    Ezért úgy gondolom, hogy úgy torolhatjuk meg a legjobban, ha nem növeljük a Disney pénztárcáját és nem moziban nézzük meg az új Star Wars filmet....
  • norbre
    #139
    szégyenteljes, szánalmas

    betétdíjmaffia
  • Jrex
    #138
    Újabb petíció
    De jobb mintha nem tennénk semmit
  • norbre
    #137
    kicsit ingatag a bizodalmam a WWF-el kapcsolatban, meg azzal is hogy az aláírásom változtat-e valójában bármin
  • Jrex
    #136
    Amazonas-i esőerdőkért
  • Jrex
    #135
    Csokipapír gyűjtés
  • Jrex
    #134
    egy újabb.
  • Jrex
    #133
    Egy újabb petíció
  • Jrex
    #132
    írd alá
  • norbre
    #131
    érdekes beszélgetés nagyon, de ez a gp-s csóka tényleg egy hülye
  • Molnibalage
    #130
    http://www.youtube.com/watch?v=NWJy_D7-y9E&feature=related

    Lehet röhögni a gp-s csókán...
  • Molnibalage
    #129
    http://greenpeace.blog.hu/2011/09/20/gyanu_az_autokkal_kapcsolatban#comment-form

    Röhögjetek. Ez a gp-s szellemi színvonal. Bár a színvonal szó túl erős...
  • norbre
    #128
    sajnos én közvetlenül nem tudok semmilyen megoldást a problémádra, de ők jutottak első körben eszembe:
    http://www.greenfo.hu/

    nem biztos hogy tudnak segíteni de régóta olvasom a cikkeiket, elég széles a spektrumuk, hátha tudnak segíteni, ha más nem írnak egy cikket az esetről
  • Themisz
    #127
    Tisztelt Fórumozók!
    Na, én megpróbáltam valamit tenni, de…
    Kis, 4 épületes, majd 100 lakásos lakótelepen élek 50 éve. Bekerítettük, beültettük fákkal a területünket, tele volt madárdallal, friss levegővel… 20 éve kivágták a fák nagyobb részét, mondván, hogy pelyheznek a fák. A többit egyesével, párosával vagdosták ki. Alig maradt néhány fa.
    A múlt héten 5 fát, meg bokrokat pusztítottak ki. Már nem bírtam tovább, bejelentettem az önkormányzatnál, hogy engedély nélkül vágják a fákat. Becsületükre legyen mondva, azonnal kijöttek, jegyzőkönyvet vettek fel. Aztán arra hivatkoztak, hogy a lakásszövetkezet udvara magánterület és a törvény szerint magánterületen nem kell engedély a fakivágáshoz. A fás szárú növények védelméről szóló törvény a közterületre vonatkozik.
    (Nem vagyok biztos benne, de úgy értelmeztem, hogy magánterületen, csak a gyümölcsfákat lehet kivágni engedély nélkül.)
    Megjegyzem, hogy nemrég büntette meg az önkormányzat, kutyák tulajdonosait, akik séta után leültek saját kertjük udvarán, és felügyeletük mellett (fél- egy órára) szabadon engedték kistestű kutyáikat. Az indok az volt, hogy a kert közterület.
    Oda jutottam, hogy rettegek az ablakom előtti, erkélyemre nyúló ágú fáért, akiért már írásban anyagi és erkölcsi felelősséget vállaltam.
    Napokon át böngésztem az internetet, nagyon sok környezetvédelmi oldalt találtam., de, egyik csak a természetvédelmi területekkel, másik a levegővel, harmadik a vízzel, a következő isten tudja mivel foglalkozik. Lényeg, hogy segítséget sehol nem kaptam.
    Ha valaki tudja, hová kell fordulni, miként védhetném meg legalább a lakótelepünkön a maradék zöldterületet, kérem, segítsen.
  • Dzseronímó
    #126
    A környezettudatos életmód nem azt jelenti, hogy beszélünk a problémáról, hanem azt, hogy megpróbálunk megoldást keresni rá. A környezettudatosság nem csak azt jelenti, hogy nem dobjuk el a szemetet. Egyenlő azzal, hogy képesek vagyunk harmóniában élni a természettel, önmagunkkal és embertársainkkal.
    http://www.facebook.com/zoldujsag.hu
  • norbre
    #125
    értem.. ebben a témában csak lelkes érdeklődő vagyok egyenlőre, nem vagyok túl jártas sajnos, ezért is érdekel minden nálam jobban tájékozott ember véleménye..
  • Molnibalage
    #124
    Sajnos túl régen néztem meg, de amennyire emlékszem alapvetően túldimenzionálja a nap- és szél energiát, a 0 emissziós CO2 erőűveket, az atommal semmilyen sziten nem számol...
  • Punker
    #123
    múlthéten voltam Tátrában, tényleg iszonyatos a haldokló erdők aránya :(
  • norbre
    #122
    konkrétabban? tényleg érdekelne

    azzal én is egyetértek hogy a legtöbb zöld szervezetnek semmi sem jó
  • Molnibalage
    #121
    Energatikai rész és pár összefüggés totálisan hülye módon való extrapolálása.


    http://index.hu/kulfold/2011/07/10/felzabalja_a_magas-tatra_fenyveseit_a_szu/

    A sötétzöldek szakértelme idáig terjed. Sokszor azt mondtam, hogy a gp szerű hülye szervezetek legfeljebb ilyen szintű védelemmel foglalkozzanak. Most inább azt mondom, hogy már ezzel sem. Egy kibaszott erő ökoszisztémáját nem képesek előrelátni, de azért ennél jóval komplexebb dolgokba is bele akarnak ugatni. Szánalmas.
  • norbre
    #120
    mire gondolsz állatságok alatt?
  • Wolfsnack
    #119
  • barcames
    #118
    környezetvédelemmel kapcsolatos előadásfél kellene nekem pdf formátumban.
    valaki tudna segíteni? előre is köszönöm!
  • Molnibalage
    #117
    Ezt most találtam, bátyus által.

    Vannak benne tényleg lényeges dolgok, de akkora állatságok, hogy legszívesebben üvöltenék...
  • norbre
    #116
  • hallertos
    #115
    Sziasztok!

    A környezettudatos gondolkodás nagyon fontos! Sajnos hazánkban nem elég elterjedt, elég csak arra gondolni hogy csak 10% körüli a megújuló erőforrás használat. Hála istennek nagyon szép tájaink vannak, mint pl.: Visegrádi-hegység.
  • brueni
    #114
    ezt pár sorral lejjebb olvashattad tőlem, vagy valaki régebben megírta, aki ott volt, ugyanis ez velem esett meg. bevallom még élveztem is a helyzetet.
  • eatmerr
    #113
    Igen, nálunk még nem elég kiforrott a környezettudatos gondolkodás. Ha meglátnák a németet, vagy az osztrákok, ami nálunk van...hát nem dicsérnének meg minket, az biztos. Sajnos ebben is, mint sok minden másban le vagyunk maradva. De szerintem már az is nagy lépés lenne, ha nem dobolnánk el a sok szemetet az utcán. Egyszer olvastam valahol, hogy egy anyuka a kisgyerekével ment az utcán, és a kisgyerek eldobta a csokipapírt. Anyuka leszidta a gyereket, hogy ilyet nem szabad, és ment tovább. Majd anyuka is eldobta a cigi csikket. Egy járókelő összeszedte a csokipapírt is, és a csikket is, és egy tömött buszmegállóban visszaadta nekik: "Ezt elhagytátok". Kb. tömeges megszégyenítés... Nekem tetszik a sztori...Bárcsak sokkal többen állnának így ehhez a témához!
  • brueni
    #112
    ha megvan a feltétele és az embernek nem esik nehezére, akkor működhet a dolog.
    de ettől függetlenül vannak olyan taplók, akik a kuka mellé is képesek szemetelni.
    az meg a másik rossz, hogy bizonyos hulladékszállító cégek egyben kezelik a szemetet. konkrétan láttam olyat, hogy egy szelektív gyűjtő sziget komplett tartalmát egy és ugyanazon kukásautó rakterébe ürítették ömlesztve. ilyenkor megkérdezem magamtól, hogy minek kell külön gyűjteni? ausztriában ilyenért fejbelőnének...
  • morleone
    #111
    Ez a hozzáállás a jó. A szelektív gyűjtés is mehetne általánosabban, ha mondjuk a 2 Barátok közt között mindennap lenne egy 1 perces figyelemfelhívó kampányfilm. :)
    Nálunk otthon is elkezdtem a szelektív gyűjtést, és a szüleim meg testvéreim nem izéltek hogy most ugyan mit szenvedek én ezzel, hanem elkezdték ők is.
  • brueni
    #110
    nálunk a lépcsőházban volt divat a szemetelés, papírfecnik, zsepik, zacskók, ilyesmik. én mindent fogtam és kitűztem a lépcsőházi faliújságra. csak úgy komment nélkül.
    egy idő után mindig eltűntek ezek a "hirdetések", és egy két hét alatt a szemetelés is megszűnt.

    tehát sokszor elég a figyelemfelhívás és lehet, hogy jobb módszer a diszkréció, mert az ember alapból jó, csak terelgetni kell egy kicsit, mert különben hajlamos elkanászodni....(a lusta disznaja)
  • norbre
    #109
    nekem az a tapasztalatom az emberekkel, hogy aki egy ilyen után ellenségesen lép fel, az már csak azért is ellenséges marad.. persze van némi kivétel, és persze az sem mindegy hogy hogyan szólunk oda
  • brueni
    #108
    sajnos ellenpélda is van. én már csak ilyen szívemen a számon típus vagyok és ez ugye nem mindig vezet jóra. szóval sok olyan hozzáállással találkoztam már, mint pl. "hagyjál békén", "ne zaklasson már", "mi közöd hozzá köcsög". nyilván nem erősködök ilyenkor. ez természetes emberi reakció, hogy ha kellemetlenség ér, akkor hárítunk, de lehet, hogy a következő szemetelésnél előbb elgondolkodik és megáll egy pillanatra. ha igen akkor jó, ha gondolkodás után dobja el a szemetet, akkor viszont menthetetlen a polgár és jöhet a kézlevágás...
  • norbre
    #107
  • bagdadigiliszta
    #106
    Gratulálok brueni! A hozzáállás is nagyon tetszik, de jót is nevettem a sztorin. Egy biztos, ha látok ilyet, akkor ezt a magatartást én is be fogom vezetni. Főleg, ha olyan helyen vagyunk, ahol jó sokan látják, mert szerintem ennél jobb szankció nem is kell, pontosan elég, ha sok ember szeme láttára lebuktatjuk a szemetelőket. Szerintem több ilyen reakció kellene, és akkor már sokan meg gondolnák, hogy eldobják e a szemetet az utcán vagy sem. Csak az a baj, hogy sokan nem így gondolkodnak. Homokba dugják a fejüket, és inkább nem is foglalkoznak vele. Nem néznek oda, mint ha ők ott sem lennének. Na ez a fajta negatív hozzáállás az, ami miatt idáig jutottunk. Ez a nemtörődömség nem túl célszerű hozzáállás....