Gyakoriak az űrben az élet alkotóelemei

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

te is bírod lemet, mi? :-)
pontosan 😊)

áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítő ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))

smity végre vki akivel egyre pörög az agyunk, engem eddig azért a nézetemért, hogy tulképp bármilyen rendszert lehet élõnek nevezni. Ha egy baszom amõba élõlénynek számít, akkor pölö a Nap miért nem? biztos vagyok benne, hogy bonyolultabb folyamatok mennek benne végbe. Azonkívûl ugyanúgy születik,él, aztán meghal.
Kornan
"az Ames Kutatóközpont egyik csapata Doug Hudgins vezérletével, aki az elemzések alapján azt állítja, hogy a megvizsgált galaxisban igen nagy mennyiségben vannak jelen az élet építõelemei, záporozva az ott lakozó bolygókra, ahogy az valószínûleg a Földdel is történt."

Azért van értelme szerintem,az hogy bizonyítékot találtak nagy mennyiségû PAH jelenlétére,növeli az élet kialakulásának a valószínûségét az adott helyen,ezen a helyen kedvezõbbek a feltételek mint a "környékünkön".
Abban egyetértek hogy önmagában nem bizonyíték,de ez a felfedezés más felfedezésekkel eggyütt már alkothat bizonyítékot.Szerintem.
amugy ha már életrõl van szó. ( és most áthágom azt az elvemet miszerint: egyben lehetek csak biztos a bizonytalanságban, mert egyedül az ami lehetõséget ad a mérlegelésre , és a tisztán látásra. )

tehát én biztos vagyok benne hogy az univerzumban nem a mi bolygonkon van egydeül élet

😊

áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítő ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))

én is ezt halottam ,hogy az univerzum tágul. és rentgeteg variációt halottam már ezzel kapcsolatba. PL . hogy öröker fog tágulni, vagy egyszer majd megáll, sõt olyan variáns is van ,hogy egyszer csak elkezd szûkûlni és minden eltûnik 😛

nos na ezt hagyjuk. igazábol nincs véleményem errõl a megállapításrol.

viszont a címhez: élet alkoto elmemei. elõször is mi számít élõnek? talán azt kellene meghatározni.
mert az egy dolog , hogy erre a kérdére bárki rávágná ,hogy az élõ ami lélegzik , mozog. naigen de mivan egy olyan bolygóval ahol az életfeltételkbe nem tartozik bele a levegõ , és nem kell mozogni az energia bevitel érdekében?

nos sztem:" a kozmikus élet kulcsjelensége az érzékenységet mutató, folyamatos öntevékenység"

magyarul keletkezésétõl megsemmisüléséig, folyamatosan tevékenységet mutat mely az esetek többségében a környezetre való reagálás ként fogható fel, és képes ehez energiát felvenni, avagy termelni.

sz4bolcs
És szerinted elkézelhetõ, hogy tágul az univerzum? 😊

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Ezzel nem mondanak semmit a tudósok.
Gyakori ez a vegyület.
Kész.
Ez nem bizonyíték semmire.
Csak akkor lenne egy elmélet bizonyítéka, ha valaki ezt adta volna meg kiindulási pontnak:
-Ha az M81 jelû galaxisban találnak PAH vegyületet akkor....
Na találtak.
És akkor?
Sok van belõle. Népszerû alkotóanyag
" semmi többet nem tudok elmondani"

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

tökjóneked lola, hogy te már bézik ébren vagy, és nem kellett hozzá ötven év meditácó, hogy egy hangyafingnyit közelebb legyél az ébrenléthez.
uniu
Lola, mijaz a /!\ a nikked mogott ?😊

\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"

Gyerekek ez tiszta Star Trek<#vigyor3>! Már ilyen távolságról is megállapítani ilyen fontos dolgokat! Ezt szeretem, ez tetszik. Így tovább!<#eljen>
Én ébren vagyok. Te alszol?

Ha már hivatkozol rá, akkor le is vezeted? Vagy az már nem megy? Hallottál valamit, és csak szajkózod?

Hol írtam én olyat, hogy bármiben is hiszek?
Ez nálam egyébként sem hit kérdés, maximum annyi, hogy mit tartok valószínûnek.

ez az egész csak egy álom... nem a valóság😊<#banplz>

Elnézést a Sorokért:)

Ez aztán egy érdemi hozzászólás volt! Ennél többet nem tudsz, igaz?

Sanyix
Akkor a doppler effektus is csalás mi? 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Hát Lola Bola no comment a hozzászolásaidhoz!!!

toyotakacsa01
"Asztrobiológusok egy csoportja egy 12 millió fényévnyire található galaxisban igen bõséges nitrogén tartalmú policiklikus aromás szénhidrogénekre (PAH) bukkant"

Ki engedte meg nekik hogy olyan messzire elmászkáljanak?<#ejnye1>

phalanx
akkor te miben hiszel? isten teremtette a világot? <#zavart2>

A repülésnek ehhez semmi köze szerintem. Viszont valószínûleg többször repültem, mint te...
Az univerzum tágulásában nem hiszek, pontosabban nem fogadom el. Ez persze nem azt jelenti, hogy nincs belsõ mozgása, de aféle õsrobbanás utáni tágulást nem fogadok el, mert eleve az õsrobbanást sem.
A színképelemzéssel kapcsolatban nem azt írtam, hogy kamu a dolog, hanem azt, hogy 12 millió fényév távolság az nagyon nagy, közben bármi miatt módosulhat, így egyáltalán semmi garancia nincs arra, hogy ugyanazt mérik innen, mintha teszem azt onnan 500 km-es távolságból mérnék.

Ha nem hiszel a színképelemzésnek, ami már ezerszer bizonyított a gyakorlatban, akkor nem hiszel az Univerzum tágulásában de akár csak a kohászat eredményeiben sem, így aztán repülõre se ülj, mert átverés az egész, és úgyis lezuhannak, mert az egész csaló banda. Így van?

sz4bolcs
Könnyû kijelenteni, mert nagy rá az esély :-) Elõbb fogják bebizonyítani, hogy van élet 12 000 000 fényév körzetben, mint azt, hogy nincs. ;-))) Még egy pár hitr eépülõ önigazolást? 😄

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Persze... 12 millió fényév távolságból ezt így kijeletik. Semmi mérési hiba, semmi egyéb lehetõség, csak így egyszerûen és nagyszerûen kijelentik.
Persze ilyen vad dolgokat könnyû kijelenteni, mert megbizonyosodni úgysem tud róla senki.

← ElőzőOldal 3 / 3