Hamarosan megjelennek a mozgó nyomtatások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

N1ggA
Tavalyra ígérték, és még mindig semmi :S Túl drága lenne?

Spread De Love!

Köszönet neked! Már megvan a kis huncut:
http://jedlik.phy.bme.hu/szkeptikus/hk.html

Kara kánként folytatom tanításom.

átverés volt?
meglep, mert olyanokat mondatk, hogy már be van jegyezve találmányként.
különben a videoszemüveget is a magyarok találták fel, és a katonaság tette rá a kezét, így még mindig nem terjedt el nagyon.

Elárulom: van egy olyan törvény, hogy ha valamely találmány nemzetbiztonsági szempontból nagyon karcos, akkor a kormán kisajátíthatja.
Egyszer megkérdeztek errõl egy szabadalmi gurut, és õ azt mondta, hogy az utóbbi 20 évben Magyarországon erre csak 1x volt példa. Lehet, hogy pont ez a videoszemüveg, nem t'om...

szóval mikor lesz ilyen a kedvenc bagoly berti-féle mindenízû drazsém csomagolásán????
😄DDDDDDDDDDDD

Dying Soul
Harry Potter az alapötlete...

Mielõtt táncoló disznók lesznek a reggeli mûzlimen, szeretnék elõtte e-papírt, amin elolvashatom a lapokat amiket akarok. Ilyen felesleges szarokat csinálnak, ahelyett hogy versengenének az e-papír fejlesztésén.
Én már elég régen kütyün (PDA) olvasok könyveket. Megjegyzem, hogy azóta sokkal többet olvasok, fõleg tekintetbe véve a mai könyvárakat.
Semmi. Siemens megszerezte a licenszét (fejleszteni ekkora cég már úgyse tud csak vásárolni), és most erre veri a mellét. Undorító multi, kis cégek már évekkel ezelõtt megcsinálták ezt, és eltüntették õket a süllyesztõben.
Mi értelme van ENNEK a találmánynak az e-papírral szemben? Abból már karórát is gyártanak, sokkal kiforrotabb, és tudtommal jó ólcsó is ..

zaki
21. század <#taps><#worship><#eljen>

janyikzs
Valamelyik tv csatornán (Spektrum, Discovery, NG, stb.) már nem emlékszem, kb. fél éve volt egy mûsor, amiben bemutatták a legújabb technikai vívmányokat. Volt benne egy ilyen megoldás, ami ráadásul színes volt, és nem kellett neki fél másodperc a "váltáshoz". Már azon dolgoztak, hogy hogyan lehet megoldani legegyszerûbben a tartalom frissítésének a megoldását, és ha jól emlékszem bemutattak egy prototípust, amelyikben egy mini rádiósegység volt, és azon keresztül frissítették a tartalmakat. Csak az volt a problémája, hogy a rádiónak nagyon kicsinek kellett lennie, és emiatt nem lehet nagyobb távolsábgól használni. De annyira jó volt, hogy egy szobán, irodán, újságárus üzleten belül megoldott legyen.
Akkor ez a hír ahhoz képest elég "haloványnak" tûnik. Hozzáteszem, hogy az sem volt vastagabb ennél és persze szintén hajlítható volt.

Kis-Bob
Ötletes, és szerintem hasznos is.

Van egy összeesküvés elméletem:
Szerintem a bútorgyártó lobbi miatt nincs még mindig elérhetõ árú és elterjedt e-papír. Gondoljátok végig, annak a rengeteg könyvnek mennyi szekrény kell? Pedig elférne az egész egy fiókban.
De ebbe belegondolva az építõiparnak is köze lehet hozzá, mert így nagyobb házakat is kell építtetnünk. 😊 😊 😊
sweech
fejlõdünk <#vigyor3><#eljen>

Ma a Különvélemény c. filmben volt ilyen müzlisdoboz. 😄D
Jók ezek a scifik, mert mindig ráhibáznak egy két dologra.

Ja, és õk ezt mozijegynek akarják használni. 91.000 Ft-os mozijegybõl 90.000 Ft maga a mozijegy ára <#nevetes1>

item
amúgy többször elolvasva elmegy, csak elsõre furcsa...

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....

item
igen igazad van, értelmetlen mert nem fejezték be, igy csak lóg a levegõben! <#help>

3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....

Szerintem meg hogy az újságok,vagy esetleg még a könyvek is ilyen szar megjelenítõkön legyenek hülyeség.Filmekben amikor ilyeneket látok tetszik,de valójában nem szeretném.
Az újság az papírból legyen,meg a könyvek is,úgy az igazi.Na meg ami elromolhat az el is romlik ugye.

smv
Én már úgy várom, amikor egy ilyenre feltölthetek egy könyvet, és akkor lehet olvasni. Persze kis hazánkba az elsõ ilyen e-bookok biztos hogy 80-90.000 forint körüli összegért lesznek kaphatóak. 😊

Starcraft + Diablo III - esemve

Az a poén hogy pont az internetbõl "él" st, ami katonai célokra lett kifejlesztve...
Mocskos egy világ, de ilyen szemlélettel minek mûködik az sg?

Ezt a szar még hány hírben lesz elsütve?

NuCLEARScoRp
jaaj ne már... ha rajtad múlna még mindig egy barlangban élne az emberiség... jó találmány, ha valaki meggazdagszik rajta hát meg is érdemli!!

Már ne is haragudj de a fórumon is meglátszik az életszemléleted...

Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlő a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)

Thx, már látom magyarítottátok a címet !
Mégegyszer thx!

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

[HUN]PAStheLoD
Hehe, nagyon sci-fis, had jöjjön :]

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

amugy semleges aram volt a neve asszem.

az csak atveres volt.

Lazarus
Nem az új találmányok teszik tönkre a környezetet, hanem az ahogy használjuk õket
Helló!

Kérdeznék valamit.
Egykét évvel ezelõtt jelent meg egy hír, hogy magyar tudósok feltalálták az elektromos energia valamilyen új fajtáját.
Állítólag meghajtja a hajszárítódat, de ha véletlenül beleesik a fürdõkád vizébe akkor sem ráz meg stb.

Tudja vki mi lett ebbõl?

Transzduktor, invertor..? vmi ilyensmi.

Helyesen: interaktív nyomat - szerintem

Ha valaki látta a vörös bolgyót, ott egy feltekerhetõ kijelzõt lehetett látni, amelyen meg lehetett jeleníteni térképet, videót etc.
Nagyon király volt.
Én meg aszittem, hogy még 10-15 évet kell ezekre várni.
Mindig repes a szívem az örömtõl, amikor ilyeneket hallok :-)

Kedves St !!!
Egy másik topicban ilyen címeket kritizálnak "egyesek"...
mozgó nyomtatás..
igazából mi a rák ez???
hogyan mozog 1 nyomtatás????
Aztán kiderül, h köze nincs semmi papírhoz, sem nyomtatóhoz..

Szal tényleg lehetne egy nagyobb formátumú papír, amire mobilon/vezetékesen le lehetne tölteni az elõfizetett újságokat.
Csak ezt nem kellene rázogatni, h el lehessen olvasni...megszûnnének azok a nagy lepedõ újságok és nem lenne a csöveseknek mivel kitömni a ruhájukat télen..
Sõt lehetne drágább kiadás is, amibõl kihagyják a reklámokat...

gondolom majd csinalnak ra flash-t a macromediasok 😊 igy ujabb dolgot nyulhatnak le a dtp-s arcoktol 😊)))
Már a hang sem probléma, lásd "zenélõ" képeslapok...

Ideje valami ilyesminek. Inkább egy ilyen lap, mint sok papír. Csak ne az lenne a lényeg, hogy minnél többet adjanak el belõle...

Én hallottam már jobb módszerrõl is...valami internet vagy mi a fene, ott ki sem nyomtatják az újságot, csak a TVrõl lehet olvasni .....már láttam is otthon a könytárban egyszer...meg a szomszéd gyerök is monta mán...

Csirke4
Neszkvik gabonapehely és nézheted ahogy a tej neszkvik csokis örvénnyé változik 😄😄😄😄
Amúgy nem olyan rossz de azért belegondolni is szörnyû mi lesz ha ez terroristák kezébe kerül mert amikor megvizsgálják a papírt az mozijegy mire átér a vizsgálaton már a találkozó idõpontja meg a bomba receptje
Lacc
Ha újrahasznosíható lesz a dolog akkor szerintem is környezetkímélõbb a dolog, mint a sima papír. De ez csak egy szubjektív vélemény, találgatás, nincsenek konkrét adatok egyelõre.
Spielberg, Minority Reports címû fílmében van egy jelenet amikor Tom Cruise reggelizik és a Corn-Flakes dobozon Porky Pig táncol és énekel... na amikor láttam, rögtön az jutott eszembe, hogy ez egyszer meglesz, viszont még véletlenül sem gondoltam, hogy ennyire gyorsan.

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

St
a cég hirdetésében mûzlisdobozokat említ. Tényleg micsoda vívmány...
"2007-tõl interaktív mozgó grafikák jeleníthetnek meg a mozijegyek, az újsághirdetések, vagy akár a müzlis dobozok, állítja a német elektronikai óriás, a Siemens."

nem hiányzik nektek valami ebbõl a mondatból? mert szvsz így értelmetlen...
Gladiator
ídõvel biztos úgy lesz, hogy elõfizetsz a blikkre, az meg minden reggel letölti a legújabb számot.

az lenne haladás ha csak egyszer vennél egy mûanayag lapot és az "ujságos"-nál midnig feltöltenék rá az új cuccot 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Meg egy újabb pesszimista ember, aki nem a vívmányt látja hanem máris a démonait vetíti ki a gonosz világra...

Ez hihetetlen elõrelépés! Gondolj már bele, nagyon okos: veszel egy 90 oldalas színes magazint, ami egytlen lapra lett rányomtatva. Akkor mi a környezetkímélõbb meséld már el? A 90 oldalnyi mûanyag papír (amit ha tudnád hogy és mibõl állítanak el, sírva fakadnál) a 180 oldalnyi nem bomló festékkel, vagy ez az egy oldal, ezzel a polimerrel és egy napelemmel? A nyomdázásban használt fetékek, amit ez a találmány leválthat, rendkívül környezetszennyezõek. Dolgoztam már ilyen környezetben és tudom hogyan kezelik ezeket az anyagokat, illetve hogy a többségük nehezen bomló anyagokból áll. De gyanítom, hogy 2007-ig azt is kitalálják majd, hogy hogyan teszik újrahasznosíthatóvá ezeket a dinamikus papírokat.
St
mûzlisdobozok aljára...
nem elég a festett papír és a mûanyag, elemet is rakjunk minden mûzlisdobozra.

Végre egy újabb környezerszennyezõ találmány, amibõl páran meggazdagodnak... <#eljen>