46
-
#46 Tavalyra ígérték, és még mindig semmi :S Túl drága lenne? -
Epikurosz #45 Köszönet neked! Már megvan a kis huncut:
http://jedlik.phy.bme.hu/szkeptikus/hk.html -
Epikurosz #44 átverés volt?
meglep, mert olyanokat mondatk, hogy már be van jegyezve találmányként.
különben a videoszemüveget is a magyarok találták fel, és a katonaság tette rá a kezét, így még mindig nem terjedt el nagyon.
Elárulom: van egy olyan törvény, hogy ha valamely találmány nemzetbiztonsági szempontból nagyon karcos, akkor a kormán kisajátíthatja.
Egyszer megkérdeztek erről egy szabadalmi gurut, és ő azt mondta, hogy az utóbbi 20 évben Magyarországon erre csak 1x volt példa. Lehet, hogy pont ez a videoszemüveg, nem t'om... -
Hegyikecske #43 szóval mikor lesz ilyen a kedvenc bagoly berti-féle mindenízű drazsém csomagolásán????
:DDDDDDDDDDDDD -
#42 Harry Potter az alapötlete... -
Murdoc #40 Mielőtt táncoló disznók lesznek a reggeli műzlimen, szeretnék előtte e-papírt, amin elolvashatom a lapokat amiket akarok. Ilyen felesleges szarokat csinálnak, ahelyett hogy versengenének az e-papír fejlesztésén. -
jeec #39 Én már elég régen kütyün (PDA) olvasok könyveket. Megjegyzem, hogy azóta sokkal többet olvasok, főleg tekintetbe véve a mai könyvárakat. -
Komolytalan #38 Semmi. Siemens megszerezte a licenszét (fejleszteni ekkora cég már úgyse tud csak vásárolni), és most erre veri a mellét. Undorító multi, kis cégek már évekkel ezelőtt megcsinálták ezt, és eltüntették őket a süllyesztőben. -
Inquisitor #37 Mi értelme van ENNEK a találmánynak az e-papírral szemben? Abból már karórát is gyártanak, sokkal kiforrotabb, és tudtommal jó ólcsó is .. -
#36 21. század -
#35 Valamelyik tv csatornán (Spektrum, Discovery, NG, stb.) már nem emlékszem, kb. fél éve volt egy műsor, amiben bemutatták a legújabb technikai vívmányokat. Volt benne egy ilyen megoldás, ami ráadásul színes volt, és nem kellett neki fél másodperc a "váltáshoz". Már azon dolgoztak, hogy hogyan lehet megoldani legegyszerűbben a tartalom frissítésének a megoldását, és ha jól emlékszem bemutattak egy prototípust, amelyikben egy mini rádiósegység volt, és azon keresztül frissítették a tartalmakat. Csak az volt a problémája, hogy a rádiónak nagyon kicsinek kellett lennie, és emiatt nem lehet nagyobb távolsábgól használni. De annyira jó volt, hogy egy szobán, irodán, újságárus üzleten belül megoldott legyen.
Akkor ez a hír ahhoz képest elég "haloványnak" tűnik. Hozzáteszem, hogy az sem volt vastagabb ennél és persze szintén hajlítható volt. -
#34 Ötletes, és szerintem hasznos is. -
beef #33 Van egy összeesküvés elméletem:
Szerintem a bútorgyártó lobbi miatt nincs még mindig elérhető árú és elterjedt e-papír. Gondoljátok végig, annak a rengeteg könyvnek mennyi szekrény kell? Pedig elférne az egész egy fiókban.
De ebbe belegondolva az építőiparnak is köze lehet hozzá, mert így nagyobb házakat is kell építtetnünk. :) :) :) -
#32 fejlődünk -
tehen_m #31 Ma a Különvélemény c. filmben volt ilyen müzlisdoboz. :DD
Jók ezek a scifik, mert mindig ráhibáznak egy két dologra. -
bzz #30 Ja, és ők ezt mozijegynek akarják használni. 91.000 Ft-os mozijegyből 90.000 Ft maga a mozijegy ára -
#29 amúgy többször elolvasva elmegy, csak elsőre furcsa... -
#28 igen igazad van, értelmetlen mert nem fejezték be, igy csak lóg a levegőben! -
pauly #27 Szerintem meg hogy az újságok,vagy esetleg még a könyvek is ilyen szar megjelenítőkön legyenek hülyeség.Filmekben amikor ilyeneket látok tetszik,de valójában nem szeretném.
Az újság az papírból legyen,meg a könyvek is,úgy az igazi.Na meg ami elromolhat az el is romlik ugye. -
#26 Én már úgy várom, amikor egy ilyenre feltölthetek egy könyvet, és akkor lehet olvasni. Persze kis hazánkba az első ilyen e-bookok biztos hogy 80-90.000 forint körüli összegért lesznek kaphatóak. :) -
tehen_m #25 Az a poén hogy pont az internetből "él" st, ami katonai célokra lett kifejlesztve...
Mocskos egy világ, de ilyen szemlélettel minek működik az sg? -
IoIa #24 Ezt a szar még hány hírben lesz elsütve? -
#23 jaaj ne már... ha rajtad múlna még mindig egy barlangban élne az emberiség... jó találmány, ha valaki meggazdagszik rajta hát meg is érdemli!!
Már ne is haragudj de a fórumon is meglátszik az életszemléleted... -
HUmanEmber41st #22 Thx, már látom magyarítottátok a címet !
Mégegyszer thx! -
#21 Hehe, nagyon sci-fis, had jöjjön :] -
ShaiHulud #20 amugy semleges aram volt a neve asszem. -
ShaiHulud #19 az csak atveres volt. -
#18 Nem az új találmányok teszik tönkre a környezetet, hanem az ahogy használjuk őket -
Epikurosz #17 Helló!
Kérdeznék valamit.
Egykét évvel ezelőtt jelent meg egy hír, hogy magyar tudósok feltalálták az elektromos energia valamilyen új fajtáját.
Állítólag meghajtja a hajszárítódat, de ha véletlenül beleesik a fürdőkád vizébe akkor sem ráz meg stb.
Tudja vki mi lett ebből?
Transzduktor, invertor..? vmi ilyensmi.
-
Epikurosz #16 Helyesen: interaktív nyomat - szerintem
Ha valaki látta a vörös bolgyót, ott egy feltekerhető kijelzőt lehetett látni, amelyen meg lehetett jeleníteni térképet, videót etc.
Nagyon király volt.
Én meg aszittem, hogy még 10-15 évet kell ezekre várni.
Mindig repes a szívem az örömtől, amikor ilyeneket hallok :-) -
HUmanEmber41st #15 Kedves St !!!
Egy másik topicban ilyen címeket kritizálnak "egyesek"...
mozgó nyomtatás..
igazából mi a rák ez???
hogyan mozog 1 nyomtatás????
Aztán kiderül, h köze nincs semmi papírhoz, sem nyomtatóhoz.. -
HUmanEmber41st #14 Szal tényleg lehetne egy nagyobb formátumú papír, amire mobilon/vezetékesen le lehetne tölteni az előfizetett újságokat.
Csak ezt nem kellene rázogatni, h el lehessen olvasni...megszűnnének azok a nagy lepedő újságok és nem lenne a csöveseknek mivel kitömni a ruhájukat télen..
Sőt lehetne drágább kiadás is, amiből kihagyják a reklámokat... -
ac3 #13 gondolom majd csinalnak ra flash-t a macromediasok :) igy ujabb dolgot nyulhatnak le a dtp-s arcoktol :)))) -
HUmanEmber41st #12 Már a hang sem probléma, lásd "zenélő" képeslapok... -
dez #11 Ideje valami ilyesminek. Inkább egy ilyen lap, mint sok papír. Csak ne az lenne a lényeg, hogy minnél többet adjanak el belőle... -
HUmanEmber41st #10 Én hallottam már jobb módszerről is...valami internet vagy mi a fene, ott ki sem nyomtatják az újságot, csak a TVről lehet olvasni .....már láttam is otthon a könytárban egyszer...meg a szomszéd gyerök is monta mán... -
#9 Neszkvik gabonapehely és nézheted ahogy a tej neszkvik csokis örvénnyé változik :D:D:D:D
Amúgy nem olyan rossz de azért belegondolni is szörnyű mi lesz ha ez terroristák kezébe kerül mert amikor megvizsgálják a papírt az mozijegy mire átér a vizsgálaton már a találkozó időpontja meg a bomba receptje -
#8 Ha újrahasznosíható lesz a dolog akkor szerintem is környezetkímélőbb a dolog, mint a sima papír. De ez csak egy szubjektív vélemény, találgatás, nincsenek konkrét adatok egyelőre. -
BlackRose #7 Spielberg, Minority Reports című fílmében van egy jelenet amikor Tom Cruise reggelizik és a Corn-Flakes dobozon Porky Pig táncol és énekel... na amikor láttam, rögtön az jutott eszembe, hogy ez egyszer meglesz, viszont még véletlenül sem gondoltam, hogy ennyire gyorsan. -
#6 a cég hirdetésében műzlisdobozokat említ. Tényleg micsoda vívmány...