66
  • Cat 02 #66
    "hm ez így durva lett én csak copy-ztam :D"

5. nem szándékosan keresem a hibát de nehéz nem észrevenni

4. nem kiöregdett roncs de azé ha megnézed eléggé le van maradva
    pl.: ie be beírsz egy címet nem hozza be ( 2 perc alatt kb ) fox-ba beírod 2 másodperc

2. ez sztem is hülyeség ha elkezdenek vmit akkor nem fejezik be ( kivéve a vista-t amit állítólag előröl kezdtek)
  • droland
    "hogy" helyett "hanem"
  • droland
    "elég nagy munka lenne behozni ezt a többéves lemaradást" - én ezt nem több éves lemaradásnak hívnám, hogy üzleti szempontból meghozott direkt kihagyott program résznek...

Igazad van, csak pontosítottam! Egyetértesz? :)
  • Sil78
    3: Speciel a füles megoldás legelőször a NetCaptorban volt benne, ami egy IE-alapú böngésző.
    5: Épp ez az, hogy nem lesz benne mindez. Tudni fogja az átlátszó PNG-ket, támogatja majd az RSS-t, lesz benne pár bugjavítás, de a szabványokat továbbra sem fogja teljes mértékben támogatni (hisz akkor tuti nem jelenhetne meg idén, elég nagy munka lenne behozni ezt a többéves lemaradást).
  • droland
    1/ Az, hogy valaki az avontot BÖNGÉSZŐ-nek nevezi, eléggé érdekes, mert akkor írok egy batot, ami meghívja az IE-t és akkor én is írtam egy böngészőt? UI: egyébként az avant okos dolog, de nem böngésző, hanem böngésző szolgáltatást kiegészítő program.

2/ "A microsoft hallva a firefox hanyatlasat felhagyott az IE7 fejlesztesevel, mondvan a tobb eves 6.0-as szarjuk is eleg az embreknek!" - mondja ő, aki ott volt a megbeszélésen

3/ "Sikeresen lelopkodtak a fules megvalositast a firefoxtol es az apple-s bongeszotol" - eddig nem volt ilyen, AZÉRT NYAVAJOGTATOK! Most, hogy lesz benne, MOST MEG AZ A BAJ, MERT LOP! Tisztelt Cat02 döntsd el te légyszíves, legyen benne vagy ne legyen? Végülis tök mindegy, mit mondasz, nem lesz jó, a fenn említett okok miatt.

4/ "Ez sztem nem valami sok ujjitas ahhoz kepest, hogy az IE6 mar egy kioregedett roncs, ugyanis 4 eve jelent meg." - ezzel a kiöregedett ronccsal máig nincs hibás weblap megjelenítésem, érdekes mi??? :) UI: Azért a linuxban is rengeteg régi HOZZÁVALó szoftver van, ami máig jól használható, valamilyen oknál fogva - elég érdekes is egyébként - mégsem nevezi senki kiöregedett roncsnak, de akkor majd megteszem én... na jó nem teszem, nem vagyok köcsög.

5/ "* Ne szamitson, hogy technikailag elavult fos.
    * Ne szamitson, hogy nagyivbol tesz a webes szabvanyokra.
    * Ne szamitson, hogy nem tudsz "vakon" elkesziteni egy oldalt, ugy, hogy az minden bongeszoben fusson, mert az IE-ben richtig nem ugy fog megjelenni, ahogy azt te elkebzelted.
    * Ne szamitson, hogy nincs JavaScript konzol normalis hibauzenetekkel.
    * Ne szamitson, hogy nincs DOM inspector, amivel nagyon szepen ki lehet elemezni egy honlap szerkezetet JS DOM, CSS es meg mindenfele egyebb szempont szerint (persze ehhez normalis valid kod is kell).
    * Ne szamitson, hogy tele megy fergekkel a bongeszod.
    * Ne szamitson, hogy nem tudsz letolteni normalis segedeszkozoket web-fejleszteshez (HTTP Header nezoket, szerkesztoket, suti nezot, szerkesztot, helyi HTML validatort (azt nem kell mindenkinek menni a w3c-re).
    * Nincs szinezett forraskodmegjelenito.
    * Nincs normalis popup es reklam valamint flash szurod.
    * es meg sorohatnek rengeteg hasznos kiterjesztest.
    * Ne akarj vele XUL-s es valid XHTML 1.1 oldalakat nezni, SVG es atlatszo PNG-ket megjeleniteni."

Nem félek én attól, hogy a megjelenő IE7-ben, amiben mindez benne lesz, abban is SZÁNDÉKOSAN keresni fogod ami neked nem tetszik, mintha másben nem lehetne keresni!
  • fflx
    BREAKING NYUZ!

A microsoft hallva a firefox hanyatlasat felhagyott az IE7 fejlesztesevel, mondvan a tobb eves 6.0-as szarjuk is eleg az embreknek!
  • Cat 02 #60
    hm ez így durva lett én csak copy-ztam :D
    és SENKIENK NEM ÍROM
  • Cat 02 #59
    és ami az IE 7-ben lesz
    Tudod mi valtozik?
    * Kijavitottak ketto egesz CSS bugot.
    * Vegre csinaltak normalis PNG szurot hozza es most mar mukodnek az atlatszo PNG-k is IE alatt.
    * Sikeresen lelopkodtak a fules megvalositast a firefoxtol es az apple-s bongeszotol (na igaz, M$ vilag eleteben csak lopkodta az otleteket a tobbiektol.). De allitolag ezt is eleg retekul, mert valoszinuleg egy uj bongeszopeldanyt indit, amit berant majd a keretbe. Jajdejo, hogy mindenki 2 TB rammal rohangal.
    * Plusz lekoppintottak azt, hogy csak keves gomb van, egy jo nagy cimmezo meg egy keresomezo.
    * Vegre tamogatja az RSS-t.

Ez sztem nem valami sok ujjitas ahhoz kepest, hogy az IE6 mar egy kioregedett roncs, ugyanis 4 eve jelent meg.

Szal...

Talan el kellene gondolkozni azon, hogy a hiba nem a bongeszokben van. Nem gondolod, hogy esetleg te csinalsz valamit rosszul? Olyan jo vagy mar HTML-ben, hogy csak ugy ki tudd jelenteni, hogy mi jelenik meg jol es mi nem?

Az M$ nagy ivben tesz a szabvanyokra (meg a sajat progijai se feltetlen kompatibilisek egymassal - volt mar ra pelda boven - sot, majdhogynem ott lattam a legnagyobb inkompatibilissagokat) ellenben a Mozilla alapitvany (pontosabban most mar Corparation) szerzodest kotott a W3C-vel, hogy kovetni fogjak a netes szabvanyokat.
  • Cat 02 #58
    érdekes IE szidás
    Es tudod mit? Hasznalj tovabb IE-t.
    * Ne szamitson, hogy technikailag elavult fos.
    * Ne szamitson, hogy nagyivbol tesz a webes szabvanyokra.
    * Ne szamitson, hogy nem tudsz "vakon" elkesziteni egy oldalt, ugy, hogy az minden bongeszoben fusson, mert az IE-ben richtig nem ugy fog megjelenni, ahogy azt te elkebzelted.
    * Ne szamitson, hogy nincs JavaScript konzol normalis hibauzenetekkel.
    * Ne szamitson, hogy nincs DOM inspector, amivel nagyon szepen ki lehet elemezni egy honlap szerkezetet JS DOM, CSS es meg mindenfele egyebb szempont szerint (persze ehhez normalis valid kod is kell).
    * Ne szamitson, hogy tele megy fergekkel a bongeszod.
    * Ne szamitson, hogy nem tudsz letolteni normalis segedeszkozoket web-fejleszteshez (HTTP Header nezoket, szerkesztoket, suti nezot, szerkesztot, helyi HTML validatort (azt nem kell mindenkinek menni a w3c-re).
    * Nincs szinezett forraskodmegjelenito.
    * Nincs normalis popup es reklam valamint flash szurod.
    * es meg sorohatnek rengeteg hasznos kiterjesztest.
    * Ne akarj vele XUL-s es valid XHTML 1.1 oldalakat nezni, SVG es atlatszo PNG-ket megjeleniteni.
  • NuCLEARScoRp
    Csakhogy a cikkből kiderül az is hogy a Firefox gyengülésével az Internet Explorer erősödött... tehát nem nagyon értelek
  • NuCLEARScoRp
    Egyébként én azért használok Firefoxot mert gyors és
    kivállóan testreszabható... egyszóval tetszik!

Elötte Internet Explorer-t nyomtam... de nem a biztonság miatt tértem át... hanem mert egyszrüen jobbnak találom FF-ot...

Egyébként az IE biztonság szempontjából sokat javult az SP2 szervízcsomag megjelenésével!! Ez tény amit kár lenne letagadni!
    Viszont ami a tudást illeti nagyon elavult...
  • NEXUS6
    Egyetértek, sőt legyen minden itt felsorolt brózernek 10 - 10% részesedése!!!

És akkor egyrészt mindenki örülhetne a saját kis kedvencének, amellett hogy a vírusírók meg bekaphatnák, mert egy alapszintű hétvégi progizó tanfolyamon megszerezhető tudás valszeg nem lenne elég, hogy egy melisszával, kúrnyikovával, vagy akármilyen kis makróvírussal a fél világot megfektessék!!!
  • Mighty
    Nem olvastam végig a hozzászólásokat, de ime az én meglátásom:
    Annak örülnék a legjobban, ha a FF részesedése maradna annyi ami most van (max 1-2 %-al növekedhetne, hogy megérje fejleszteni), így a vírus -készítők nem szentelnének nagyobb figyelmet az FF felé.
  • patyo
    ugyes kicsi tuzrokanagyon szeretlek
  • An-Dee
    Axon, Te sem vagy egy szellemi vezér. Nem az összpiaci részesedéből, hanem a sajátjából veszített kb 10%-ot te nagyon hülye. 7.5%/8.2%*100=91.46 ami kb 10% minusz. Ezt talán még általánosban tanítják.
  • Highw@yPos.
    Hát in FF-et használok, viszont Flashben is programozok, és mondhatom, hogy az FF-el elég xarul műxik a java+flash kezelés eccerre. Mondjuk egy sima
    ablakmegnyitó javascript , amit flashböl vezérlek, nem működött, csak félórás setup után. Namost nem biztos, hogy minden user, aki netel ezeket hipp-hopp belövi magának, és lehet ezért nem néz meg mondjuk egy referencia galériát egy cégnek,és ez már baj. A flash player is hibás tudom, de kb 50-50 százalék...
    Hozzáteszem IE alatt minden megy teljesen tökéletesen sz*arakodásmentesen...
  • archkoven
    Hát igen ez a szövegaláhúzós reklám és főleg a szövegeltakarós kurva idegesítő tud lenni, szerencsére nem terjedt el még túlzottan. Egyelőre.
  • IoIa
    Relkámok és egyéb nem kívánatos, az oldalak betöltését lassító tartalmakat a leghatásosabban úgy lehet kilőni, ha a host file-ba az ember felveszi ezeket a címeket és 0.0.0.0 ip címet rendel hozzá. Volt, nincs nem kívánatos tartalom :))
    Ez a módszer bármilyen böngésző esetén működik.
    Én általában a számlálós oldalakat is így blokkolom, mert ha annak az elérésével valami baj van, akkor hihetetlenül le tud lassulni egy oldal megjelenítése.
  • Sil78
    A Firefox nem hal be a Flashtől. Egyébként pár éve még én is úgy voltam vele, hogy nem érdekelnek a reklámok, úgyhogy nem nézem őket, de aztán elkezdték nyomatni azokat a nagyon idegesítő beugró, tartalmat eltakaró, agresszív reklámokat, meg a szintén elég szemét szöveg-aláhúzgálós popupos reklámokat, akkor rövid időn belül végleg elegem lett belőlük. Amióta van ellenük eszközöm, nulla toleranciát alkalmazok, annyira sikerült megutáltatniuk velem.
    De persze más nemkívánt tartalmak blokkolására is jó a reklámblokkoló, pl itt az SG-n a chatet is remekül ki lehet vele lőni. És nem utolsósorban tök jól használható az oldalak betöltésének további gyorsítására is, ha nem kell ezt a sok szemetet is letölteni.
  • Emmegki
    Ehhh, értelmiségi, a Netscape sehol sincs akármilyen hülye statisztikát kopiznak az SG-re. Nézz meg 1-2 stat oldalt.
  • archkoven
    Nem tudom, de én még soha nem éreztem vágyat arra, hogy blokkoljam a reklámokat. Mire jó ez egyáltalán? Ha valakit nem érdekel (mint pl engem) akkor nem néz rájuk. Ilyen egyszerű ez.
    Persze ha egy böngésző úgy behal a flash-től mint az Firefox vagy az Opera...:)))))
  • Sil78
    A képek miniatűrjeit ugyan nem jeleníti meg, csak bekeretezi őket (ami szerintem elegendő, végülis ha egy konkrét képet akar csak blokkolni az ember, azt úgyis a jobb egérgombos menüből teszi, nem a teljes listáról, onnan csak a scripteket meg a hasonló trükkösebb elemeket), de amúgy az AdBlock Plus tud mindent, amit kell. Van benne fehérlista is, meg lehet szinkronizálni is egy megadott listával (mint pl a Filterset.G-vel), ezek a legfontosabb újdonságai a hagyományos AdBlockhoz képest. Mivel én már jó ideje a Filterset.G-t használom (illetve jelenleg az Adblock Plus + Filterset.G Updater párost), szinte soha nem találkozok reklámokkal már alapból. De az SG-s reklámot, ahogy elnézem a linkjét, akár egy sima adserver szűrőfeltétel is elintézné.
  • dester
    Firefox-hoz van olyan reklámblokkoló mint a Maxthon-hoz ez?

Link

Felsorolja az oldal blokkolható elemeit, mint az adblock, viszont abban a kis ablakban meg is jeleníti őket, nem csak az URL-t írja, hanem a képek stb. miniatűrjeit is. A Firefox-os adblock nálam csak a weblapon jelöli meg egy villogó keretben.

Ui:Firefox ablockjával hogyan lehet eltüntetni itt az SG oldal tetején lévő reklámot? Ha hozzáadom el is tűnik, de oldalfrissíténél újra ott van. Maxthon-ban simán eltüntettem, de itt nem akar összejönni, pedig megadtam az adblocknak a Maxthon-ban lévő blokkolt URL-t, de így se jó.
  • Sil78
    Firefoxhoz is ott a SessionSaver, én is ugyanott folytatom...
  • Cat 02 #42
    nekem régen 1szer votl avant de vhogy sok gomb volt rajta aszem :D
  • Guco
    A legjobb böngésző - szerintem - az Avant. Próbáltam már a Firefoxot is, de nem igazán tudok leszokni azokról a dolgokról, amikhez az Avantba hozzászoktam. Pl. az egyik legfontosabb, hogy ha valamilyen hibával leáll a böngésző, akkor ugyanott tudom folytatni a böngészést ahol abbahagytam. Ebben is van többfüles kezelés, meg sok extra funkció, és ráadásul van hozzá teljes magyarosítás is. Szerintem mindenki rakja fel 1 hétre, és utána mondja, hogy a FF a legjobb.
  • Cat 02 #40
    hééé firefox a best :D
  • SoDI---
    A Firefoxot csak munkára használom.
    Adatbázist kell felépítenem olyan webes adatokból, melyeket struktúrájukból fakadóan nem lehet robottal összegyüjteni.
    Amikor pedig az ember bizonyos szövegrészeket keres egy weblapon, akkor a Firefox megoldásánál nincs hatékonyabb.
    Meg jól jön a Web Developer plugin a webfejlesztésnél.

Egyébként bármikor, ha nem dolgozom, IE-t nyomok.
  • SoDI---
    MSN Desktop search-csel már most is vannak fülek az Explorerben.
  • SoDI---
    HEHEHEE!

Elmúlt az újdonság varázsa, mindenki kezd szarni rá :D
  • smv
    Még mindig az Opera viszi nálam a pálmát, az FF pedig csak próbálkozhat, nem nagyon izgat. Ami miatt örülök az FF vergődésének, hogy így legalább verseny van a böngészők között.
  • pemga
    Hmm, statisztikák "előnye", hogy mindenféle van :). Kellő türelemmel (továbbá helyes munka- és időbeosztással) bármit alátámasztó statisztikát lehet találni/készíteni.

Igen, vannak olyanok is, ahol a Netscape 2% körül mozog, olyanok is, ahol a Firefox 20%, és ahol az Opera meg a Safari 3-5%... Nagyon függ attól hol és hogyan mérik (pl. amerikai oldalakon gyengébb a firefox, mint mondjuk egy német oldalon. Vagy a W3C oldalain jóval magasabb a firefox arány, mint mondjuk a MSN oldalainál). A gugli statisztikái lehetnének még talán a leghasználhatóbbak, mert azt elég sok helyről (ország) használják böngősző(párt)állástól függetlenül, de ők legutoljára 2003-ban adtak ki ilyen statisztikát...
  • NuCLEARScoRp
    "A Netscape részesedése 2,02%-ról 2,16%-ra ugrott"

Mínuszban?

"Az Opera ingyenessé válása még nem érezhető a szeptemberi adatokban, 0,62%-ról 0,51%-ra esett vissza a böngésző piaci részesedése"

Aham, 3-4%on van és nő...

ehehehe ennyit az operáról.... még a netscape is megelőzi lol
  • lpmorpheus
    Én már teszteltem az Internet Explorer 7.0 Beta-t, amiben már vannak fülek, viszont több fül esetén hasonlóan a Mozilla Firefox-hoz elég sok memóriára van szüksége. Ezen kívül még eléggé elszűrták a menük elrendezését, főleg, hogy nem igazán lehet áthelyzegetni, testreszabdni. A File és hasonló menüponton a fülek, és a címsor (ahova a webcímeket írod) között van, ami felettébb kényelmetlen. A Stop gombot pedig lekicsinyítették, és a címsor végére tették, így ha véletlen elgépel az ember valamit, akkot még véletlenül se tud hirtelen, gyorsan rákattintani, mert negyedakkora, mint volt.

Sajnos még azt is meg kell említenem, hogy semmiben nem jobb a 6.0-nál a W3C szabvány szempontjából.

Összeségében jobb lett, hogy vannak benne fülek, viszont ettől függetlenül még rosszabb lett, mint a 6.0.

(Én speciel egyik böngészővel sem vagyok megelégedve.)
  • FTeR
    nah, világmegváltás elhalasztva...
  • valamit
    a hivatalos oldal az oké, de a magyar nyelvtől isten mentsen meg ;)
  • Sil78
    Az nightly, ha nem vagy fejlesztő, akkor jobban jársz valami mással (pl az 1.0.7-tel vagy az 1.5 béta2-vel).
  • Sil78
    Akkor már inkább a hivatalos oldalról, a magyar nyelvű verziót... ;-)
  • valamit
    gőzöm sincs pontosan mi, mindenhol így látom, hogy: firefox 1.6a
  • valamit
    ja igen, itt elérhető a beta2: http://www.newdimension-fr.net/news/1875.html