971
Itt beszélgethetünk a töténelemről
-
#251 Kár a technikával foglakozni. Nem az a lényeg az számít hogy hogyan használták, a háború végére ha nem is technikailag de minden tekintetben jobbak voltak az aoroszok, még az amcsiknál is! -
Arvind #250 Nem én csak azt mondom, hogy a németek fejlettebek voltak, de ezt nem tudták kihasználni, mert nom volt rá alkalmuk, idejük, és energiájuk.
-
#249 Ja-ja! -
#248 Nem ez a lényeg!
A háború elején a Szovjet tecnika az első VH-s szinten volt! -
#247 Azért Zsukov nem votl piskóta és hány német tank maradt fent? Azt is ird már ide. -
#246 És?
Maradt még 18000! -
#245 JóJó bizonygasd a nagyszerű német technikát, nem ez a lényeg! -
Arvind #244 én azt hiszem a németeknek összesen nem volt 40000 ezer tankjuk sem! -
#243 Régen ugyanez volt csak akkor kartáccsal! -
#242 És?!?!? -
Arvind #241 58000 ezer T34-ből 40000 ezer T34-est kilőttek!!!!! -
#240 Működött...ez a lényeg! -
#239 Hát annyira azért nem akartunk semlegesek lenni, az a helyzet állt fent, hogy mi nagyin szerettünk volna valamit, de cserébe semmit sem szerettünk volna adni... -
Arvind #238 És mi volt berlinben: a oroszok gépistollyal kergették előre saját kaonáikat, és előre és előre... ez aztán a ragyogó taktika! -
#237 Hitler részéről igaz bár nehéz lehet az észjárásukkat megérteni lehet fordítva is ez volt. -
#236 Ja-ja!A magyarok semlegesek akartsak lenni a 2 világháborúban csak ezt a németek nemhagyhatták! -
#235 De oda is el kellet jutni. -
#234 Hát az erős túlzás, hogy összeálltak volna. Vichyék nyalták Hitler seggét az életbenmaradásért. Szükége volt Hitlernek rájuk, hogy úgy ahogy visszafogják a partizántevékenységet, meg kifelé is legitimizálni kellett valahogy Fro. elfoglalását....
Hidd el, hogy ott kőkeményen ideológiáról szólt a dolog, azok olyan idők voltak. Hitler mindvégig SZU ellen készült, a gonosz bolsevizmust akarta eltüntetni.
Ugyanez igaz Sztálinra is. Ugyan imponált neki amit hitler művelt, de negatívan, pont a hatalomról szól a dolog.....gondolj bele két teljesen kicsavarodott elméjű emberről van szó..... -
#233 ugykell neked -
#232 A háború végefelé ez már nemvolt igaz! -
Arvind #231 Na jó de mi volt már berlinben a német hadseregből, akkor már kétfrontos háborút vívtak. -
Arvind #230 Ha gy Is2 és egy tigris között kéne választani, én egy tigrisbe ülnék... -
#229 Ne nézd már le azokat szerencsétlen oroszokat ennyire. Berlinben már nem -20 fok volt mégis odáig verték őket. És nem amcsiktól kapott Sherman tankal... -
#228 Csak azt felejted el,hogy a Szovjet technika csak a háboru végefelé közelítette meg a németet! -
Arvind #227 Szerintem az oroszok fegyveri a minusz 20-fokokban lehettek egyenértékűek a németek fegyvereivel, azok ugyanis sokkal érzékenyebbek voltak, de egy normális éghajlat alatt (németország) a német fegyver sokkal jobb volt, már csak a két állam technikai fejletségéből adodóan is! -
#226 Ez nem ilyen egyszerű... -
#225 Na ja csak az oroszok nagyrészt képzetlenek voltak. -
#224 IS2 es már a király tigrissel is felvette a versenyt. -
Arvind #223 Na jó de akkor ha egyforma hatásos az orosz fegyver a németekével, ebben az esetben az oroszoknak ugyanannyi veszteséget kellene okozniuk mint a németeknek, sőt sokkal többet hisz ök sokkal többen voltak... -
#222 Elvieg a Vichy kormáynka is más volt az ideológiája mégis összeáltak velük meg a japánoknak. Sztem ezek semmit nem jelentettek Sztálinnak neki csak a hatalom az erő kelett. Az a rendszer ami szovjetunióban volt és abba na formában az csak arra volt jó hogy népet bolondítsák vele. Hitlernek meg ugye ne mteszett és nekikment. -
#221 Jah meg a KV-k! -
#220 Ez így igaz!
A Tigris ellenfele a Stalintank volt és kb egyszinten is volt a kettő!! -
#219 Már megint lenézik az oroszokat azért sztem nem volt nekik rossz titkosszolgálatuk. meg ugye a 216 os hozzászólás :) -
#218 De ettől még a két ideológia nem állhatta ki egymást. Az mind1 hogy esetleg Sztálin mennyire szimpatizált/nézett fel hitlerle... -
#217 Tigris egy összecspott tank volt azért olyan hülye kocka alakú csak nagyon páncélozott volt és hirtelen sikert aratott a nála egy kasznival ksiebb t34 esse lszemben de amikor arra is rátoltaák a 85 ös ágyút ugyanugy kilőtték a tigriseket. -
#216 Tudták, de nem áruló németek miatt (áruló németek? , azoknak a becsület volt a legfontosabb). Hanem azért mert akkorra már rég feltörték az enigmát és a szövetségesek ellátták az oroszokat infóval, ennyi.. -
#215 Azért van egy kapocs és Hitler lenézte Sztálint de fordítva nem igy volt. Sztálinnak nagyon teszett Hitler agresszivitása. Meg ezek mint csak álcák. Legjobb fasisztákból lettek a legjobb kommunisták uygértem legfanatikusabb. Sztálin gyakorlatilag egymaga irányította egész országát és ugyviselkedett mint egy abszolutikus uralkodó ami miszont elvielg mocskos imperialista volt. -
#214 Hát a T34-et nem a Tigrissel kéne összehasonlítani. A Tigris nehéztank volt a T34 meg közepes/gyalogsági támogató....
Meg azért sem mert nem sok tigris járt a keleti fronton.. -
Arvind #213 Az biztos, hogy az orosz technika sokkal egyszerűbb volt, de ennek megfelelően hatástalanabb is.
pl egy T34 semmilyen környezetben nem tudta a nála sokkal bonyolultabb de jobb tigrissel felvenni a harcot.
A németek egyszerűen elfogytak mind emberanyagban, mind utánőótlásban.
-ja és az oroszokat segítették az áruló németek, pl kuszknál az oroszok már jó előre tudták a támadás tervezetét! -
#212 Miért akarta volna az antant a háborút? Németország 1989 ig fizette volna az első vh következményeit. Csak azért engedték hogy megerősodjenek mert rettegtek a Szovjetuniótól.