Történelem

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tomalak
Én még azt tudnám elképzleni hogy lenne egy unió ami magában foglalja Magyarországot, Horvátországot vagy azt nem, Szlovákiát, Szlovéniát talán, meg érdélyt márha erdély külön állam lenne, Románia meg sosem venne részt benne meg Mo. sem akkor sztem.
bazza
Ööö tudjátok mit bírok én a történelemben? azokat a rohadtkirály összefüggéseket. pl. ma hallottam tv-ben, hogy ha nem lett volna a hun Attila, valszeg ma velence sem lenne...

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

alberto 15
én olaszul tanulok, szal ha majd tudom olaszul hogy éljen magyarország, akkor beírom 😊

Vive la Hongrie!-Éljen Magyarország!

Tomalak
Igaz igaz pardon.
Zsolo007
Dehogy is...

Zsolo007
Én szeretem, dallamos, szép nyelv, tény hogy bonyolult de szép. Ennek ellenére nem hiszem hogy franciául fogok tanulni a közeljövõben, bár ki tudja...

Tomalak
Szerintem azt biztosra vehetjük hogy középeurópában senki nem fog olajért csatázni senkivel.
alberto 15
ha kitörne a 3. Vh akkor minenkinek be kellene vonulni katonának(férfiakak)?
az rohattszar <#wilting>

Zsolo007
Az EU lószar (de ez már aktuálpolitika..). Egy nagy döntésképtelen veszeszõ paca Európa dicsõséges történetében 😊

alberto 15
most veszem észre, hogy enyém volt a 100. hsz 😊

bazza
2 éve tanulom de rühellem... mocskos csigazabálók! 😄D

Tomalak
Hát igen csak azt is megkellene nyernünk 😊 Bár az Eu valmelyest megoldást kínál a problémára mert ugye a határok megszûnnek nagyjából.
alberto 15
hát az lehet hogy nem, de az olajért még nagy csaták lesznek szentem 😞

bazza
Áhh, akkor biztos megint a "rossz" oldalra csatlakozunk, és megint levágják az ország 60%-át...

Tomalak
Jó látni hogy nem veted meg a francia nyelvet 😄 Általában mindeki fikázza 😊
Zsolo007
Hát így erre nem lehet válaszolni, mivel a valaha kibaszott hosszú idõ. Az elkövetkezendõ 25 évben biztosan nem. Bár ha kirobban közben egy 3. VH...

Zsolo007
LOOOL 😊

Tomalak
Szerintetek valaha lehetséges lesz az hogy visszáljon a Szent István -i magyarország? Bár ez megint nem történelem de akkor is.
Tomalak
Ja igen kissé levagyok lassúlva ma este 😊
alberto 15
ez tök jó 😊
berakom aláírásba

Zsolo007
Vive la Hongrie! = Éljen Magyarország! franciául, nem?

Ebbõl elég egyértelmû, hogy "hazafias" természetû vagy/lettél....

alberto 15
miért ne lenne jó ötlet? mindenki csak fikázza.

Tomalak
Eleinte nem tartottam jó ötletnek ezt a töri topicot de mostmár tetszik. 😊
Tomalak
?
Tomalak
Nemrég szereztem meg Kossuth eredeti hangját amit 1890 ben viaszhengerre rögzitettek a vértanúk emlékébõl kifolyólag.
Zsolo007
Ez látszik az idézetebõl is....

Tomalak
<#nevetes1>
alberto 15
😄

Tomalak
Töri az utóbbi 2 évben kezdett nagyon érdekelni, elég nagyhatással voltak rám ezek 48 as események kishazáá hoppá nagyhanzánkban... mindig csak ez a trianon 😊
alberto 15
én se nagyon, csak amit megjegyzek

Tomalak
Én meg Palesztina és társait nem vágom egyáltalán 😄
Zsolo007
Csak figyelj, olvass és tanulj a nagyoktól! <#nevetes1>

alberto 15
jól elvagytok ketten. semmit sem értek, amit itt beszéltek 😄

alberto 15
jól elvagytok ketten. semmit sem értek, amit itt beszéltek 😄

Tomalak
Miket megne mtud az ember nekem mintha azt mondák volna szétverték õket mondjuk órán nem voltam csak jegyzetbõl olvastam.
Zsolo007
Dehogynem. Nekünk rossz. És akkor mindennek ami nekünk rossz volt örültek nagyon az "elnyomottak"....

Tomalak
Csak a románok szatak rá már bocsánat Károlyi Kun Béla elõtt volt közvetlen aki elment Szerbiába(nem biztos de arrafelé) áá igen Szarajevóba beszélgetni egy francia parancsnokkal megnem mondom a nevét a békérõl csakhát süket fülek effektus.
Tomalak
Az alsó szlávok jókutyák voltak de a felsõ szlávok? Meg a románok is tovább jöttek mint szabadott volna. Vmi olyasmit kellet volna csinálnunk mint a törököknek. De azt még mindig nem értem miért volt érdekük tömbökben élõ magyarokat határon kívül rakni az elvileg senkinek nem jó.
Zsolo007
Károlyi késõbb vagy korbban volt már nem tom.

A Vörös Hadsereget (igen Kun Béla) nem gyõzték le, kifejezetten jól végezte dolgát, fõleg Északon, csak aztán be lettünk fenyegetve, meg ígértet is kaptunk hogy majd a francik visszafogják a románokat, és akkor megszeppentek a Vörösök és úgy döntöttek feloszlatják magukat 😊 hát gratula nekik

Tomalak
Nem Károlyi oszalatta fel hihetelen naivitásában a sereget bízva szövetségesek jófejségében? Úgyemléxem a Vörösöknek volt vmi seregük amit késõbb legyõztek a románok aztán Kun Béla és népi zenekara felült a vonatra egyenesen Bécsbe. Lehet tévedek de mintha így lett volna.
Zsolo007
Mondjuk azt is vedd figyelembe, hogy mi is nagy balfaszok voltunk még akkor is. Ha a Vörösök nem oszlatják fel a hadsereget, akkor a határ nagyobb valószínûséggel húzodott volna az eredetileg kijelölt demarkációs vonal mentén.....Persze a konferencián azoknak volt szavuk akiknek volt erejük...

Tomalak
Jójó ez igaz de a mi szempontunkból Magyarország az érdekes. És ha azt vesszük a szlovákok is velünk voltak mégis õk jutalmazva lettek, persze tudom hogy ez nem teljesen álja meg a helylét de ha egy szlovák nemzetiségû katona sem volt a fronton akkor megeszem a nemlétezõ kalapom.
Zsolo007
Rosszul értelmezed még mindíg a dolgot itt nem arról van szó, hogy kinek hisz. ez állt érdekükben. És mivel nekik (szlávok) megíygérték hogy kapnak valmait amiért jó kutyák voltak, így kézenfekvõ volt hogy azt fogadják el amit õk mondtak pluszba amellé amit õk elképzeltek...

Tomalak
Amugy valamennyire én is megértem az ""ellenséget"" hogy csak a szövetségeinek hisz nem pedig a legyõzöttnek. De ez a elsõ vh t lezáró dolgok akkor is övönaluliak voltak hogy legyõzöttel megsem beszélték mondjuk meg is kapták a második vh-t. Foch is megmondta.
Zsolo007

Nemtudom tudjátok e, (nekem töritanárom mesélte a dolgot) hogy a két háború közt mivel kezdték az órát a diákok suliban? Egy kis mondókával:

Csonka Magyarország nem ország, Nagy Magyarország mennyország!

Így tanították beléjük a hazafiasságot! (Hogy ez jó e vagy rossz azt most ne tárgyaljuk meg)

Szóval itt nem a magyarok voltak lenézve, az összes vesztes ország le volt nézve (kivéve Németország, pont az általad említett okok miatt nem).

UI.: Ott a franciák is csak azért tudtak ugatni igazán, mert az Angolok hátradöltek és hagyták...

alberto 15
hát nem sok közük, az biztos

Zsolo007
Végül is német segítséggel le lettek gyûrve gyorsan 😊

Zsolo007
Ebben egyetértünk! <#eljen>

Tomalak
Nem is véletlenül 😊
Zsolo007
Hát ha jól emléxem mi nem voltunk hitegetve, az ENSZ napirendre tûzte a magyar kérdést (és még sokáig az is volt). De aztán a Szuezi válság miatt elterelõdött a figyelem. Az viszont valóban érdekes, hogy meghívta Busht....nem sok közük van a dologhoz..