971
Itt beszélgethetünk a töténelemről
-
#331 Én most nem tudnám megmondani :) Még mindig nem értem az összefüggést. -
#330 Hitler nem azért jutott hatalomra mert Németország elbukta az 1. VHt. Hitler ezt csak kihasználta. Hitlert a Nagy Gazdasági Világválság juttatta hatalomra. Azt meg tudjuk, hogy mitől és hogyan jött létre. -
#329 Nah szóval mi is volt ez konkrétan? "ha nem jön közbe a világválság (ami meg az ameriakaiak hibája...) akkor nincs hitler" -
#328 Hát ez így nagyon nagyon felszínes....Dehát 8.tól nem kell sokat várni.
A dolog nem egészen így volt...nagyvonalakban igen, de az kevés... -
#327 1. az Kursk volt durván megfogalmazva ez volt :)
2. meg kb ez is :) csak utána belekerültek a darálóba -
#326 szal tavaly (nyolcadik osztályban) vettük ezeket a cuccokat:
1.)
a 2. vh-t az első vh vesztesei "kezdeményezték" (németország kezdte meg elsőként a fegyverkezést). célja: a világ területi újrafelosztása.
hitler haverkodott sztálinnal, szövetséget alakítottak meg minden, de hitler csak arra várt hogy lerohanhassa oroszországot a kibaszottsok nyersanyagáért:l
[huh volt valamilyen csata egy orosz síkságon, nemtom a nevét de a gépek csatájának nevezték, a sok tank , és harci eszköz miatt]
2.)hitlernek könnyű volt a hatalomra kerülni.. gondoljatok bele: 30-as évek, németország még mindig nem tudott talpra állni a háborúból, nagy a munkanélküliség. erre jön egy magabiztos úriember, aki megmondja a népnek a tényeket, és fűt-fát beszélve reményt ad nekik ..
(hitler még a reichstadt-ot is felgyújtja, és a politikai ellenségeire keni)
és meg is vannak a "bűnbakok": a zsidók :( először csak törvénnyel korlátozták a zsidó munkások számát hivatalokban, stb, majd fizikailag semmisítették meg őket:'(
de ami a legfontosabb: amíg németország a 2. világháború előtt fegyverkezett, addig volt munkájuk az embereknek az üzemekben, (fegyver)gyárakban. -
#325 Ki mondta? -
#324 ugh, az előbb írtam baromsokat csak restartolt a gép:l pilla leírom ujra, csak a felét el fogom cseszni :l -
#323 "A történelem belőlünk születik. Az általunk épített falakra írja, rajzolja, azokba vési mindazt, ami belőlünk utódainkra maradt. Így épül valamennyi ház története. De vannak házak, melyeknek igazi, nagy, életünkbe szántó történelme van. Ez néha súlyos, nehezen lélegző, folytogató.... Mert a történelem olyan, mint a föld alatti folyó, ha nem ismerjük természetét könnyen alámoshatja az életünket. Ezért a múltból soha, semmit sem szabad végképp eltörölni. Minden darabja fontos."
Lehet találgatni kitől idéztem, aztán meg azt is, hogy hol mondta. -
#322 dobj fel valami témát és beszélünk róla :) -
#321 könyi ne tankokrol beszélgessetek , hanem a történelemről :] -
#320 Ja a za nyomi panzer iv d ronda kis rövidcsövő egy f vagy egy h minnyá más -
#319 igaz hogy 1 játékból van egyébként egy panzer IV tank van a ház mellett -
#318 ezse rossz :P -
#317 egyik kedvencem:)
-
#316 jó -
#315 hosszúság: 8,24 m szélesség: 3,73 m magasság: 2,86 m súly: 56 t legénység: 5 fő
fegyverzet: 1 db 88 mm-es KwK 36 L/56 típusú harckocsiágyú; 2 db 7,92 mm-es MG 34-es géppuska
motor: Maybach HL 210 P45 ; 670 LE sebesség: 44 km/h (úton) hatótávolság: 117 km (úton); 68 km (terepen) páncélzat: 26-80 mm, a toronypáncél 100 mm
-
#314 tigerek -
#313 Mindig tanul valami ujat az ember holnpa visszaétrünk rá mert ez érdekel csak már leesek a székről :D -
#312 Én is, holnap folytatjuk :) végül is csak hitler környéki téma lett ebből :) -
#311 Na mostmár télleg lépek csak közbejött valami. -
#310 a háború elkerülhetetlen volt. a béke olyan lett amilyen, de az i. vhből semmiképpen sem következik egyértelműen a 2.!
Nehogyazthidd nemvolt hülye az antant se. Ahogy belemásztak a 20as évekbe rájöttek hogy baklövést követtek el és szépen lassan csökkentették a fizetendő pénzt...
ha nem jön közbe a világválság (ami meg az ameriakaiak hibája...) akkor nincs hitler -
#309 végülis csak az első vh-t lezáró békerendszer miatt van nem feltétenül maga a háború miatt. -
#308 tévedsz. egy ok de nem a fő ok.
hitlert a nagy gazdasági világválság juttatta hatalomba. Ugyan ez valamilyen szinten az i. vh függvénye de nem teljes mértékig.
a német nép "behajtotta" fejét a jóvátétel mellett az akkori demokrata kormány mindent megtett békés keretek közt hogy csökkentsék... -
#307 Ez tény már Foch is megmondta hogy fegyverszünet 20 évre a versaillesi béke. -
Arvind #306 Egyébéként szerintem ennek az egésznek az első VH az oka!
Ha az nincs nincs revansvágy, nincs Hitler, nincs 2. VH és még nincs egy csómó dolog, lehet jobb világ lenne... -
#305 De vannak tények, ez pedig hitler növekvő paranojája a háború vége felé, mondjuk ő gyorsan meghalt volna, vagy legalábbis eltűnt volna hatalomból az alcheimer kór miatt. Meg ha nincs a vereség lehet nem indultak volna be a haláltáborok. De az tuti, hogy ha hitler marad hatalmon akkor igen komoly népírtás lett volna, sokkal nagyobb mint amit az oroszok műveltek... -
#304 Hát igen.... :D röhelyes. Nekem legjobban a csaba felderító autó tetszik :D -
#303 Szerintem nem feltétenül van így, de mind1. Emelett ne mtudok érvelni mert nem tudom tényekkel alátámasztani csak puszta képzlegés lenne. -
#302 60 mili armor elöl elég kevéske 44ben -
#301 tuti -
#300 Ezt az oldalt ismerem :) -
Arvind #299 Hibá nyertünk volna, később szarabbúl jártunk volna. -
#298 Ez már sosem derül ki.. -
#297 Itt találsz róla bővebb infót nagyon komoly gép egy jó adag iróniával. -
#296 Nem lett volna olyan jó a másik változat hidd el......Egy idő után az összes nép alantos lett volna a némethez képest Mindegyik egytől egyig, szal... -
#295 Én azért megnéztem volna a másik változatot is. Nem különösebben örülök annka hogy kikaptunk....megint. -
#294 Hmm érdekes simán rövidcsövő P3nak néztem... -
#293 És mivel teljesen meredeken ált a páncélzata nem volt valami hatékony egy idő után. -
Arvind #292 Nem magasztalom én a német technikát ,bár annak tűnhet, de ha egyszer így volt.
Egyébként jobban is jártunk így, hogy ez lett a 2.VH vége...