16
Windows helyett villogó kurzor
  • Sanyix
    Nekem pont ilyen volt régebben, nemis új alaplapnál, mondjuk egyszer elindult, egyszer jött a kurzor, aztán kivettem a videokártyát, és visszatettem, és mexűnt. Jameg sípolt is közbe kicsit.
  • RaSTaBaNDiTa
    hasonlóan jártam, ki kell venni a bios aksiját 1 percre az lenullázódik és utánna müködni fog [előtte 2 napig szívtam vele ...]
  • Logitech
    BIOS-ban van valahol egy virus scan opció, azt kapcsold ki
  • Dzsega #13
    attól hogy a másik alaplapon jó a proci meg a ram nem biztos hogy ezen is jó!
    ha több ramod van akkor csak 1 et rakjál be a gépbe és próbáld úgy. valamint nézd meg az ide kábelt (cseréld ki, vagy cseréld meg a cd és a winyó ide kábelját) mert azzal már egyszer megszoptam (hasonló hibajelenség).
  • leveskocka
    csinalsz win98 alatt boot lemezt(floppy:).inditasz.particiozol.formattalsz.vinyara felmasolod i386 konyvtart.dos alatt onnan inditod winnt.exe-filet.
  • hmhm
    A régi win partíciót töröld le, hátha az galibás!
    ACPI vagy hasonló rövidítésű beállítást tiltsál le a Biosban, linuxoknál szokott ilyet adni :)
  • vikusz
    Már próbáltam a Fail-Safe és az Optimized alapbeállításokat is, de semmi.
    Chipset, proci, ram mind OK, ha a másik gépbe visszateszem műxik.
  • Csaba
    Ja. Ebből szerviz lesz...Hardverhiba gyanús...
  • Frank99
    ha a chipset azonos, nemigen lehet komoly baja.

ha merőben más, akkor reinstall.
  • haxoror
    Biost állítsd vissza defaultra!

(tudom hogy woodoo és hülye ötlet de nekem egyszer már bejött :P)
  • Atkamon
    Az azért már elég nagy probléma, ha a windows-t se tudod már felinstalálni!
  • Takezó
    akkor valami el van szállva... chipset, proci, ram ^^
  • vikusz
    Pont azért cseréltem ki az alaplapot, mert az előző gajjá ment.
    Újratelepíteni - mint írtam - nem tudom, mert a CD-ről való bootolás után is lefut a gép ellenőrzése, utána jön a villogó kurzor.
  • dester
    A windows már akkor is teleptve volt amikor kicserélted?
    Akkor ne csodálkozz, hogy az új alaplappal nem fog indulni.:)

Rakd vissza a régi alaplapot és próbáld meg így:

Link
  • gz8
    Cseréld vissza az alaplapot... Az xp iszonyat nyűgös, ha új vasat (értsd: alaplapot) teszel alá az esetek 99,5%-ában feldobja a talpát, lehet újratelepíteni.
  • vikusz
    Sziasztok!
    Lenne egy problémám: ma kicseréltem egy minden-rá-van-integrálva alaplapot egy másik gépből kivett, (ott működő) alaplapra. Eleinte benne hagytam a kártyákat, most már csak egy AGP-s kártya van az egész alaplapon. Mikor indítani akarom a gépet (Windows-t), egy ideig töltöget, de utána csak egy fekete képernyő marad villogó kurzorral.
    Gondoltam, újratelepítem a WinXP-t az új hardverek miatt, de a telepítés is csak egy ideig zörög, megint előjön a bal felső sarokban a villogó kurzor, oszt vége.

Tud valaki tanácsot adni? Előre is köszi...