16
Windows helyett villogó kurzor
-
#16 Nekem pont ilyen volt régebben, nemis új alaplapnál, mondjuk egyszer elindult, egyszer jött a kurzor, aztán kivettem a videokártyát, és visszatettem, és mexűnt. Jameg sípolt is közbe kicsit. -
#15 hasonlóan jártam, ki kell venni a bios aksiját 1 percre az lenullázódik és utánna müködni fog [előtte 2 napig szívtam vele ...] -
Logitech #14 BIOS-ban van valahol egy virus scan opció, azt kapcsold ki -
#13 attól hogy a másik alaplapon jó a proci meg a ram nem biztos hogy ezen is jó!
ha több ramod van akkor csak 1 et rakjál be a gépbe és próbáld úgy. valamint nézd meg az ide kábelt (cseréld ki, vagy cseréld meg a cd és a winyó ide kábelját) mert azzal már egyszer megszoptam (hasonló hibajelenség). -
#12 csinalsz win98 alatt boot lemezt(floppy:).inditasz.particiozol.formattalsz.vinyara felmasolod i386 konyvtart.dos alatt onnan inditod winnt.exe-filet. -
#11 A régi win partíciót töröld le, hátha az galibás!
ACPI vagy hasonló rövidítésű beállítást tiltsál le a Biosban, linuxoknál szokott ilyet adni :) -
#10 Már próbáltam a Fail-Safe és az Optimized alapbeállításokat is, de semmi.
Chipset, proci, ram mind OK, ha a másik gépbe visszateszem műxik. -
Csaba #9 Ja. Ebből szerviz lesz...Hardverhiba gyanús... -
#8 ha a chipset azonos, nemigen lehet komoly baja.
ha merőben más, akkor reinstall. -
haxoror #7 Biost állítsd vissza defaultra!
(tudom hogy woodoo és hülye ötlet de nekem egyszer már bejött :P) -
#6 Az azért már elég nagy probléma, ha a windows-t se tudod már felinstalálni! -
Takezó #5 akkor valami el van szállva... chipset, proci, ram ^^ -
#4 Pont azért cseréltem ki az alaplapot, mert az előző gajjá ment.
Újratelepíteni - mint írtam - nem tudom, mert a CD-ről való bootolás után is lefut a gép ellenőrzése, utána jön a villogó kurzor. -
#3 A windows már akkor is teleptve volt amikor kicserélted?
Akkor ne csodálkozz, hogy az új alaplappal nem fog indulni.:)
Rakd vissza a régi alaplapot és próbáld meg így:
Link -
#2 Cseréld vissza az alaplapot... Az xp iszonyat nyűgös, ha új vasat (értsd: alaplapot) teszel alá az esetek 99,5%-ában feldobja a talpát, lehet újratelepíteni. -
#1 Sziasztok!
Lenne egy problémám: ma kicseréltem egy minden-rá-van-integrálva alaplapot egy másik gépből kivett, (ott működő) alaplapra. Eleinte benne hagytam a kártyákat, most már csak egy AGP-s kártya van az egész alaplapon. Mikor indítani akarom a gépet (Windows-t), egy ideig töltöget, de utána csak egy fekete képernyő marad villogó kurzorral.
Gondoltam, újratelepítem a WinXP-t az új hardverek miatt, de a telepítés is csak egy ideig zörög, megint előjön a bal felső sarokban a villogó kurzor, oszt vége.
Tud valaki tanácsot adni? Előre is köszi...