A Vajdasági magyarok helyzete
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bocs de akkor valszeg a fennmarado 10%-ban vagyok...
Egyébként nem tudom hol tanultátok az állampolgárság fogalmát de az állampolgárság kötelezettségekkel és jogokkal jár!!!!!
Ilyen faszsággal jöttek a választáskor hogy ez nem olyan állampolgárság mint ami a magyarországon élõ magyaroké... Kérdem én hát akkor milyen??? Én csak egyféle állampolgárságról tudok. Arról amelyik adót fizet és amelyik szociális juttatásokra jogosít fel többek között... Milyen másfajta állampolgárság létezik?? A "magyar vagyok de más közöm nincs hozzá" féle?? vagy milyen?? gondolkodjál már el....
Magyarveréshez: odakint szerb vagy román vagy szlovák veri a magyart itthon meg magyar veri a magyart.. melyik a jobb??? Odakint a verések összekovácsolnak a közös politika összekovácsol itthon meg hála a nagy pártoknak szétválaszt. Elõször azt kéne megértetni az emberekkel, hogy nem létezik két magyarország ahogy a Fidesz gondolja és nem hazaáruló az aki nem úgy gondlkodik mint õk. Egy ki TOLERANCIA kéne a másik felé aki nem olyan mint én minden szempontból és ez az ami hiányzik egész Közép-Európából!!!
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Anyagi támogatást is adunk, sõt, ha kell sztem a megfelelõ személyek az itteni titkosszolgálatoktól esetleg egy kis felbujtási járulékot is kaphatnak 😊)
Népszaporultat: Van egy olyan vélemény, hogy az okosabb népek nem szaporodnak jelentõs mértékben, csak az IQ_Lite-ok. Miért? Egy okos magyar felméri, hogy két gyereket is alig tud eltartani (2 ember 2 gyereke = stagnálás), tehát nem csinál hatot, míg egy bugyuta belekezd a gyerekgyártásba (vagy azt se tudja, hogy miazzza fogamzásgátlás), oszt majd lesz velük valami.
Tehát ez inkább a környék IQ szintjérõl ad egy jellemzést 😊
"Ha valahol valaki ki merte ejteni a szándékát az elszakadásról az tudtommal mindig valamilyen szinten megjárta"
Ezért írtam, hogy csak nagycsoportosan van értelme. 1/2 millió aláírás, ugyanekkora tüntetés, és az egyén sértetlen marad, de párszáz-1000 esetén csúnyán elverhetik
Sztem a benti magyarok 90%-a támogatja a kintiek függetlenségi törekvéseit.
Hangosan ezt a már lent említett revizionizizmus miatt nem lehet (nem szeretnénk az elsõ állam lenni, akit kibasztak az EU-ból)
Viszont, ha már elindult valami komoly, akkor mögéjük állhatunk ....
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Semmiképpen nem anyagit. Morálist azt hogy ha problémás helyzet merül fel akkor az egyik magyar álljon kõkeményen a másik pártjára és ne a másik oldalt ajnározza.Szerintetek elfogadható az,hogy magyarokat vernek a többi meg vagy beletörõdéssel nézi vagy azt hajtogatja hogy ez nem is igaz meg ez úgyis csak egyedi eset.Ez elgondolkodtató.
még egy pl.
Az 1900 években ugyanannyi magyar volt a népszámlálási adatok szerint mint most.Az összes környezõ nép a duplájára növekedett.Ha valamennyire hazafinak tartod magad és ezt a tényt normálisnak gondolod akkor ehhez semmit sem tudok már hozzátenni.
Ha valahol valaki ki merte ejteni a szándékát az elszakadásról az tudtommal mindig valamilyen szinten megjárta, a szomszédok nem olyan jólelkûek mint hiszed.
Az állampolgárságnak nem kéne nagyobb kötelezettséget róni senkire sem.Fõleg nem anyagit,ugyis mindenkit ezzel riogatnak.Még megalázó is volna ha pénzt. dugdosnál egy kívülre szakadt honfitársad orra alá.
Az összes adminisztráció idegen nyelven folyik /ha indokolt ha nem/.A munkahelyi érvényesülés szintén sem nagyon lehet az anyanyelvet használni a vegyes házasságokról már nem is beszélek /kevés gyerek megy magyar suliba/.
Ez igaz Zed ezt nekik kell kiharcolni csak ha ezután meghurcolások lesznek remélem te is ki fogsz állni értük ha kell.
nem birok ennyit olvasni...
[IMG]http://files.andreib.com/2004/10/31/eminem_final.jpg[/IMG]
Ha megy demokratikusan szavazással, ha nem megy, akkor tüntetve és ordítva.
De a seggükön ülve nem lesz belõle semmi, talán menjünk oda mi tüntetni helyettük ???
Ezért kérdeztem, hogy mit várnak tõlünk? Miben tudunk segíteni ???
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Szerintem soha nem volt még olyan jó a viszony szlovákiával, illetve romániával, mint most.
Volt olyan miniszterelnök is, aki egyszerûen nem ment el a visegrádiak értekezletére és van olyan, amelyik közös kormányülést tarta aromán kormánnyal.
Szerintem ez a járható út.
És remélhetõleg a szerbek is belátják elõbb-utóbb, hogy nem lehet gyûlölködve, ellenségképet keresve élni.
Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
2) Hol hangoztatják oly hevesen az elszakadási szándékukat ?
3) Milyen támogatást várnak tõlünk ?
3_A) erkölcsit
3_😎 anyagit
3. Ha senki sem tudja, hogy pontosan milyen tartalmú lenne az állampolgárság, akkor nem érzed úgy, hogy kissé merész dolog szavazni róla? Te aláírnál olyan csekket, melyre az összeget a másik fél írja rá utólag?
4. Mégegyszer, másképp megkérdezem: miért van szükség a határon túli magyaroknak egy jogi aktusra, mely kötelezettséget ró mind az állampolgárra, mind az államra? Az identitás megõrzését hogyan segíti elõ az állampolgárság, ha - figyelembe véve az 1. pontra adott válaszodat - senki sem akarna elvándorolni otthonról?
4/A pont?
5. Ez a párt a FIDESZ, aki most annyira kardoskodik az állampolgárság MELLETT.
Eldöntötte a lelkiismeretem. Ha a határon túliak kérnek valamit az anyaországtól az eszmecserére való készség szikrája nélkül; miután pedig semmilyen választ nem kaptam a kérdéseimre és ezért NEM-mel szavazva lehazaárulóznak, úgy vélem, nincs mirõl beszélnünk.
A határon túli magyarság meg inkább elgondolkodhatna azon, hogy egy szimpla anyaországi belpolitikai sárdobáláshoz asszisztáltak a tudtukon kívül.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Elolvastam 264 kérdéseidet, szerintem a válaszok:
1.Senkit sem ismerek aki az állampolgárság megadása után el akart volna költözni.Aki akart megtette anélkül is.
2.az 1-es kérdés ezt is megválaszolja nem.
3.Erre nem tudok biztosan válaszolni de nem a szavazati jog volt a lényeg, bár a pártoknak biztos nem volna mindegy.
4.A magyar identitáshoz minden segítséget meg kell adni.Elnyomni nem csak erõszakkal lehet /történik ez is/, persze ezt Magyarországról nehéz elképzelni. Az identitás megõrzése érdekében szükség van az anyaország szolidaritására. A Burgenlandiak fejét nem ütik annyira, tehát kisebb a nyomás a osztrákok részérõl.
5.Ez valószinüleg politika. Tiszteletem az MSZP elõtt ha így tett.
Az utolsó hozzászólásodat döntse el a saját lelkiismereted.
Az nem megy, hogy egy maroknyi határon túlli kitalálja, hogy belekényszeríti az anyaországot egy népszavazásba "lesz, ami lesz" alapon és a kérdéssel kapcsolatos vita kimerül az "aki magyar, IGEN-nel szavaz" hozzáállásban. (Én a #264-ben feltettem pár szerintem alapvetõ kérdést, mind a mai napig nem érkezett rá válasz senkitõl.)
Az nem megy, hogy minden reálpolitikai lehetõség ellenére Erdélyben kitalálják, hogy márpedig nekik autonámia kell és hogy milyen mocsok a kormány, hogy ezt nem támogatja.
Az sem megy, hogy egynémely kalandor párt hatására hirtelen elõjönnek a semmibõl mindenféle politikai szervezetek és helyben megvalósítják a hazai belpolitikai állapotokat, felszeletelve az addig egységes magyar politikai képviseletet pusztán azért, mert egy-két hazai párt úgy gondolja, hogy a határon túli magyarság politikai képviselõi nem kellõképpen seggnyalók. Mindaddig, míg a határon túli magyar képviseletek pártokkal, nem pedig a mindenkori magyar kormánnyal tárgyalnak, magukra vessenek.
A határon túli magyarok pontosan az anyaországi tutyimutyiskodás miatt nem merik a hangjukat felemelni.Ha határozottabb volna a hozzáállás a hátországban nem
Nem szerettem volna politikai irányba terelni a beszélgetést,de ha már itt vagyunk nézzük meg ki tett ténylegesen a határon túliakért.Mert azt ne mondjátok, hogy nem volt olyan párt aki ne tett volna /gondolok csak az erkölcsi támogatásra/. A gazdsági részre,választási igéretekre meg végképp nem tértem ki. Határon túlra senki sem igérgetett. Senki sem akart azzal szavazatot gyülteni,hogy a leszakadt magyarsággal kampányolt volna. Ellene viszont volt aki fölszólalt.Én ezt értem "gonoszságnak".
Õszinte pártban én sem hiszek csak azt tudom ,hogyha a magyarság javát szolgálja akkor azt támogatni kell és mindegy melyik párt az.
Gyakran érzem úgy,hogy a mai Magyarországon a gazdaságon kívül semmi sem fontos.Mammon bûvöletében él a nép.Pedig hát...
Innen nem pattoghatunk, hogy csatolják vissza a területeket, mert akkor mocskos nácista revizionisták vagyunk (egymás, szomszédok, és EU szemében, ez kb olyan mint a politikai öngyilkosság).
Szóval várjuk, hogy kintrõl induljon egy hangos népi kezdeményezés, hogy el akarnak szakadni (ez meg nincs, pedig ennél még az össznépi hangulatkeltéssel vegyes felindulásból elkövetett vissza akarunk térni forradalom is jobb lenne).
Szóval mi nem mozdulhatunk, õk meg nem akarnak mozdulni. Talán hiányzik kintre egy Deák Ferenc, aki megszervezze a csendes ellenállást, vagy egy Petõfi/Kossuth, hogy feltüzelje az indulatokat, és megkezdje a forradalmat
Végülis nem lesz más megoldás, mint megvárni, hogy csatlakozzanak õk is EU-hoz, akkor szépen át fog áramlani a magyarok nagyrésze (rásegítve egy kis magyarveréssel), az idõsek maradnak, és velük kihal a helyi magyarság. Ennek persze a szerbek, meg a románok piszkosul örülni fognak, amit nem sikerült erõvel, azt megoldja nekik az EU
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Senki nincs magyarságért a magyar politikai életben biztos lehetsz és a magyarság ellen sem.. ne fessük fel a falra azt hogy az egyik párt "gonosz" a másik párt meg "jó"... Ilyen nem létezik... Ábrándokba ringatni a külföldön élõ magyarokat nem helyes!!! és hiába szavazzuk meg nem érünk semmit!!!! NEm tudnak semmit sem tenni érte még ha akarnának sem!!!
Annyira álságos ez az egész, hogy én nem hiszek már nekik semmit és gyakorlatilag az öszes javaslat, meg szlogen mögött szándékot gyanítok.
De ha van még hiteles, õszinte pártunk, szóljatok, mert lehet, hogy én vagyok szkeptikus.
Biztos lehetsz benne,hogy tisztelem a véleményedet akkor is ha az más mint az enyém. Az összetartással azt szerettem volna mondani,hogy a közös nemzeti érdek nagyon világos.
Eggyüttélõ közösségi szinten azért nehéz megvalósítani az összetartást mert mi magyarok ezt gyakoroltuk szent István óta és nézd hova jutottunk.Nem kell mást jobban szeretned mint saját magadat /szeresd a salyát népedet is/ ezzel ezt akartam mondani. Minden nép szereti a jajátját tedd ezt te is.
Vitázni lehet és kell is közéletrõl ,gazdaságról de nem a nemzeti eggyüvétartozásról. Mert ebben csak egy irány lehet.
Mindenki annyit tegyen amire képes, de azt jól tegye. pl. Te Magyarországról igenis tehetsz a határon túliakért mégpedig azt hogy kiállsz értük mikor kell.
A kettõs állampolgárság megerõsített volna nem kevés embert abban a hitében ,hogy érdemes magyarnak lenni mert kiállnak értük az anyaországban.
Hogy nem jellemzõ az összefogás azt látom,meg el is szomorít. Ebbõl áll a történelmünk de tudom ,hogy ez nem megváltoztathatatlan. A politikai életet ha figyeled akkor tudod melyik párt áll ki mindig is a magyarságért és melyik van mindig ellene.
Üdvözlettel B.L.
u dont have to listen anybody else but me
Vissza is kanyarodtunk az oktatáshoz és médiához
pedig szerintem mindíg az van/volt/lesz hogy egy hangos kissebség kierõszakol valamit
Sosem találnátok ki!
Zokogva evett egy poharastejfölt
azoknak még az a lehetõségük sincs meg, hogy elolvassák amit írunk.
Pl. vannak falvak ahol 20 ingatlan árából sem tudnál venni itt egyet. Az
örül ha......
Még mi jártunk jól amikot áttelepítettek
A család többi tagját ugyanis valszeg boldogan adná Románia is.
"Trianon visszacsinálása meg nem lenne más, mint holmi "történelmi juss" visszakövetelése"
A családod többi tagja, aki a túloldalt maradt, hogyan lehet történelmi juss?
Érthetõ, hogy szar ha menni kell, de hát ha nem az õvék a terület.
Kifejezetten rossz példa.
Azon a területen két népnek kellene megoldania a békés egymás mellett élést, amelyet az elmúlt 50 évben nem sikerült megtenni, csak irtották egymást fegyverrrel.
Trianon visszacsinálása meg nem lenne más, mint holmi "történelmi juss" visszakövetelése.
Tény, hogy vannak magyarverések. Ilyen v. olyan okból de verik õket, megalázzák, és nehéz ezt elviselnie egy kisebbsgének más országban. Erre oda kéne figyelni, ahogy pl. Kongresszusi-ügy lett Amerikában is a kérdés egy hosszú folyamat eredményeként. El lehet érni kisebbségbe került hazánkfiai számára pozitív eredményeket is. Ilyen pl. a szelmenci határátkelõ esete, vagy a romániai egyházi javak visszaadása, határon túli magyar egyetemek elindítása, stb.. Ennek ellenére az is igaz, hogy pl. a szabadkai magyarokat ez nem vigasztalja, mert nap mint nap érik õket atrocitások, fõleg olyan rosszsorsú illetve máshonnan a Vajdaságba települt szerbek részérõl, akik mondjuk Koszovóból "kellett", hogy elmenjenek és oda kerültek. Ilyenkor valahogy mindig megvan az a tudat, hogy amit kaptam, azt szépen visszaadom az ott élõ kisebbségeknek és kemény vagyok. Ha ezeket elmeszelné a szerb rendõrség, még az elején leállítaná õket, akkor megszûnnének a magyarverések, és más felé irányulna a szerbek figyelme. Pl. rendbe hozhatnák a gazdaságukat. Sajnos egyfajta erõs kiábrándultság jellemzi az ottani szerb többség egy részét, és nem a bajokból való kilábalás, hanem a revans hajtja õket pl. a magyrok ellen, ha már a bosnyákokon, albánokon és horvátokon nem igazán tudnak törleszteni.
Sajnos, ez van!
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Máig nem tudjuk, hogy ki bombázta Kassát, vagy kinek utasítására ölték meg Telekit.
A többi dologban egyetértek...
Itthoni kapacitás viszont ha van is rá, már mind külföldi kézben valszeg.
Annyira jó lenne, ha hallana a világ errõl.
Mármint hogy mi...
Kína-Taivan, Görögök-Török, Orosz-Norvég-Japán, Palesztin-Izrael, stb....
A gázai övezetet azért nem lehet trianonhoz hasonlítani mert míg Gáza elfoglalásakor nem volt világháború és a gyõztes fél foglalt önkéntesen. És nem idegen szövetség osztott fel. A Franciák soha nem fogják elismerni, hogy trianonnál rossz döntést hoztak és ha el is ismernék annak már beláthatatlan következményei lennének... egyetlen lehetsõgée van a határon túli magyaroknak az pedig az alkalmazkodás. Szembeszállni a hatalommal kisebbségként öngyilkosság. Ezt a történelem többször is bizonyította... vagy Szeretnéd ha a hírekben ez menne, hogy "Magyar terroristák akik a Vajdaság függetlenségéért küzdenek rajtaütöttek és felrobbantották a Szerbia Montenegrói légitársaság egy utasszállítóját. 200 halott A merénylõk is életüket vesztették" Mert ha kisebbség ellenáll abból radikalizmus lesz terrorizmus és válaszul népírtás lesz... És ezt pedig azok szívják meg akikért harcolnak... Van ennek értelme??? A Palesztinok és az izraeliek gázáért 50 éve harcolnak!!! Sokszázezer palesztin és izraeli halt meg háborúkban és alattomos terroristatámadásokban sokszor olyanok akik támogatták volna talán a palesztinok törekvéseit vagy semmi közük nem volt az egészhez. És miért?? Mert egy kisebbség ki akart erõszakolni valamit... Nonsense....
Lehet sarkítottam de a kisebbség egyetlen lehetõsége egy országban (pláne ha olyan jelentõs politikai erõ tud lenni mint a magyarok nagy százaléka a szomszédos országokban) ha összefog és politiki síkra tereli a vitát és kisebbségként viselkedik. Nem az anyaországba kiabál haza hanem ott kint próbálja megteremteni a normális élet körülményeit. Ha nem képes rá vagy nem fogadja el amit el tud érni akkor meg elmegy onnan. Adott rá a lehetõség.
De az itthonról buzdítás mikor mi nem kockáztatunk semmit undorító és gyáva dolog. Menjen ki és ott keltse a hangulatot... rövid életû emberke lesz szerintem...
Nem baj, ha mostantól nem írsz ide.
Más szóval: menjél játszani!
A cégvezetõk eladják szarért-húgyért, hogy pillanatnyi pénzéhségüket kielégítsék, elvégre jön a karácsony.
Másik megoldás, hogy az írígyei (bocs elírtam, magasabb vezetõi) addig tökölnek civakodnak amíg aktualitását veszti.
Harmadik a feltaláló küzd-küzd, majd mikor megunja, külföldre távozik és az
eszét ugyebár nem hagyja itthon.
hozzám jönne valaki megkérdezné hogy magyar vagyok e a pofájába köpném hogy igen és agyonverném <#boxer>#boxer>
Mindjuk vicces volt a német csatikon látni, hogy piszkosul nyomják a saját nemigazánhatásos szar gyógyszerüket, és csak úgy érintõlegesen említik, hogy ja a magyarok már az oltást is kifejlesztették ellene
CNN-en meg egy szó se esett róla, szóval megveszi XY gyógyszergyár, aztán CNN azt fogja harsogni, hogy mi hõs Amcsik feltaláltuk az oltószert, és már gyártjuk is .... LOL
Csak hát az a fontos, hogy lenyomjanak, bûntudatot érezz azért mert létezel.
Képzeld mi lenne Európa közepén egy nagy, erõs, értelmes, leleményes, nép élne.
Ahol netán még a szellemi értékeket is okosan a nemzet fejlõdésére használnák.
Az értelmes és leleményes most is igaz 😊 Már csak a többiben kel fejlõdnünk!