896
Ti mit gondoltok rólunk? Vajdasági magyarokról.
-
#732 De ezt csak magunknak köszönhetjük, mert kevés tehetségtelenebb nép van a politikában a magyarnál :D -
tattooed #731 hát persze, hogy fognak papolni tovább is!
de minket magasról le fonak szarni, mert a magyarokkal ezt is meg lehet csinálni!
nekik mi csak piacnak kellünk. először tönkrevágják(-vágták) a gazdaságunkat
és majd eladjáknekünk a reklámokkal kidíszített cuccaikat.
az autonómia pedig azért nem fog létrjönni, mert akkor
az összes lecsatolt terület ezt akarná.
az pedig szerintem helyi polgárháborúkhoz vezetne.
de lehet, hogy csak szerintem vagy így!
-
#730 Áhh már nincs az a külpolitikai helyzet, mint 80 évvel ezelött, mikor mindenki ellenünk volt vagy passzív félként kezelte a dolgot a hatalmak közül. -
#729 A piti vita nem érdekes.
De ha fontos dolgot nem szavazok meg, vagy leállítom, csak mert a másik indítványozta, az gáz. -
#728 Igen, csak nekünk nincs hátszelünk a franciák felől.
Még magunkkal szúrnánk ki.
Akinek nincs protekciója, mindig szorgalmasabb diák kell legyen. -
#727 Cigánysággal kéne őket zsarolni, hogyha nem tartatja be a törvényeket, akkor mi sem tartjuk be a cigányokkal szemben :D -
#726 Hát ez az. Románoknál is mindig rohadt nagy egység volt a fontos ügyekben, nem votlak olyan kis piti viták mint nálunk. -
#725 De akkor ne is papoljanak kisebbségi jogok tiszteletben tartásáról, ha nem várják azt el! -
#724 Ott a hiba, hogy mások is marakodnak, de kifele és fontos belügyekben mindig megoldják az egységet. -
tattooed #723 nem csak szerited hanem meg is mondták,
- "a magyar kisebbségek helyzetének megoldása nem az EU-feladata" -
#722 Ez nem az EU hibája, hanem a magyar politikusoké, akik szart tenni is az ügyben, és ezért az EU úgy gondolta, hogyha nem fontos nekünk sem, akkor neki miért legyen az...
Ez csak is a híres magyar külpolitikai töketlenségnek köszönhető, ami már kb 100 éve uralkodik az országágban. -
#721 Ha egy Szlovákiának még a benesi dekrétumokat sem kell visszavonni...
Nagy szar az egész. -
#720 Szerintem az EU magasról tesz a kisebbségekre, csak pofáznak.
Romániától sem fognak semmiféle kisebbségi jogkövetést számonkérni. -
#719 Yugoslavia már rég nem létezik... egész pontosan 2001 óta... -
#718 Azzal, hogy keményebben fgják a magyarokat nem érnek el mást, csak azt, hogy mégjobban el akarnak majd szakadni. EU sem fogja jószemmel nézni az EU csatlakozási tárgyalásoknál azt, hogy elnyomják az egykori autónóm területeket, és próbálják beolvasztani őket, ahogy azt Milosevic tette. Viszont véleményem szerint nem biztos, hogy életképesek maradnak ezek a törpeállamok. Mindenestre támogatom az elszakadást, bár ez nagy trauma lehet a szerbeknek, kb mint nekünk Trianon. Másfelől pedig látom, hogy a szerbek képtelenek kultúráltan kezelni a kisebbségek helyzetét, szóval valószínű így lesz jobb a kisebbségeknek. Már csak Erdély autonómiáját kéne elérni, bár az a roman gazdaság összeomlásához vezetne, mivel a keleti régiók fejlesztsést, Erdély bevételeiből tudják finanszíroozni. -
#717 most volt a tv2 őn a hír... bemutatták szerbia zsugorodását is:) -
#716 hát ezzel most szerbia már elvesztette a hatalmát koszovo felett és az is véglegesen el fog válni!
és Vajdaságban már lázadoznak a politikusok(a magyarok is) hogy Vajdaság nem Szerbiához csatolódott hanem Jugoszláviához.. és volt egy olyan szerződés hogy ha szétesik Jugoszlávia akkor Vajdaság teljes Autonómiát kap:)
és íme: szétesett - már csak idő kérdése és Vajdaság dolgai is rendeződnek:) -
#715 Biztosan, mivel láthatják, hogy nem is olyan nehéz elszakadni Szerbiától... -
#714 na most ez a Vajdaságnak jó vagy rossz? szerbek még keményebben fogják elnyomni a Magyarokat? -
#713 55,5% :) Ez szoros volt. Szóval elvált. -
#712 akkor ha jól olvastam már le is zárult a szavazás....
remélem elválik Montenegró.. Koszovó már elvált..csak szerbia nem ismeri be..
és akkor eljön vajdaság ideje:) -
#711 jaja tényleg -
#710 #703 -
#709 ezt hol láttad? hol lehet ezt nyomonkövetni? -
#708 NA ezekben a pillanatokban vége a szavazásnak, lehet hogy 90% felett lesz a részvételi arány... -
tattooed #707 már csak egy tökös vezér kell!!!!! -
#706 eljön ez az idő is..
-
#705 A pirossal körülzárt terület Crna Gora.. és ha az elválik akkor véglegesen felbomlik Yugoslavia és elmegy Koszovo is:)
Hmm.. Fasza is lenne:)
-
#704 Ma tudjuk meg a tegnapi népszavazás eredményét, miszerint ha a Crna Gora-i lakosság legalább 55%-a IGEN-el szavaz akkor Crna Gora elválik és ujból változik az állampolgárságom meg az ország neve stb...
ez a cikk tegnap jelent meg és tisztán leírja a szavazás körüli helyzetet -
#703 http://www.vajdasagma.info/ -
#702 szegeden volt ilyen felfújva, + 98/99/00 körül kaptak valami díjat is nem tom pontosan mikor mert kocsmában néztük :) -
#701 igen, ezt akartam is kérdezni -
#700 amúgy az otpor jelentése: "ellenállás" -
blaholl #699 Igen tudom én most csak a hangulatot keltem. -
blaholl #698 Az igazi baj az hogy Mo-n az emberek ilyeneket el sem hisznek. Ebben a média is hibás vagy akik irányitják. Mo-n leginkább azt hallom hogy ezt meg ezt a határon túliakért miért nem lehet megtenni. Nem a megoldásokon gondolkodnak a vezetők hanem a salyát érdekeiken. Persze tisztelet a kivételnek, csak ahogy most látom ezek egyre kevesebben vannak a vezető rétegben./és most nem politizálok!/
pl. miért nem tudósit az ilyen esetekről egy adó sem? Elgondolkodtál már ezen. Milyen vezetők lehetnek Mo-n ha a salyát népüket hagyják ilyen módon elnyomni?
Először is hogy meg tudj valósitani valamit hinned kell benne. Ezt nem én találtam ki ez igy müködik. Nekünk magyaroknak nem a világot,EU-t meg mást kell megváltanunk hanem először magunkat, aztán jöhet a többi.
-
#697 Jaja, milosevicset vágom, meg szrebrenica, meg még jónéhány dolog kapott itthon is sajtót. -
#694 Ilyen plakátokat ragasztgattunk mindenhova...
-
#693 2000 körül volt... a volt Diktátor "Milosevic" nemrég halt meg a hágai börtönben. Azthiszem a NATO bombázás után volt.- arról hallottál? -
Garfield #692 Gyakorlatilag az Otpor volt az első, a Nyugat által támogatott ellenzéki mozgalom, mely aztán sikerrel döntötte meg az akkori rezsimet. Gyakorlatilag ez a szisztéma bukkan fel a volt szovjet tagköztársaságokban. -
#691 Nem is hallottam erről.