896
Ti mit gondoltok rólunk? Vajdasági magyarokról.
  • hmhm
    hidd el ez vmilyen formában megvan nálunk is itthon.
    csak itt hivatalosan nem más nemzetiségűek vagymi :o
  • ffxi
    Mi van?

• Balo
    tomcatblog
  • DOS622
    Milyen tüntetésen???
  • ffxi
    Mit tüntetni?

• blackmetal
    voltál tüntetésen?
  • DOS622
    Hát nemistudom lehet...mert mostanában 8.-os vagyok...nemnagyon csesztetnek...
    de lehet azért is mert civil rendőrök szoktak mászkálni a suliban.....
  • ffxi
    Most hallottam a hírekben, hogy állítólag kiküldenek nemzetközi megfigyelőket Vajdaságra? Hogy enyhíccsék a körülményeket a magyarság elleni bűncselekményeket. Érezhető azé, hgy ott vannak?

• Lteebee
    Egy összetákolt és erővel összetartott állam egyik utódállama sír, hogy az összetákolás előtti határok élnek újra és nem jártak jobban.

Mindenki nyugton van és szépen fejlődik, kivéve ezek a szerbek.

A románoknál egyre több helyen látom a békés egymásmellett élés jeleit.
    Az a legdurvább, hogy éppen ez morzsolja az erdélyi magyarság egységét, ettől olvad szépen a magyar többség a sokévszázados magyar lakta területeken.
  • Garfield
    Csodálkozom, hogy a rengeteg, történelemben állítólag hűű, de penge hozzászólónak nem tűnik fel az a felemás helyzet, hogy amíg mindenki a trianoni határokon kesereg, addig a szerbek jelenleg a maguk Trianonját szenvedték és szenvedik jelenleg is. Szóval a Vajdaságot maguknak követelő szerbek semmivel sem különbek a trianoni határokon kesergőknél.

U.i.: Mielőtt még jönne valami übertájékozott 16 éves és leugatna: nem a szerb aggresszióról beszéltem feljebb, hanem a nacionalizmusról, amely az elmúlt 150 évben pokollá tette a Balkán és Közép-Európa életét.
  • ffxi
    Hé MAN! Összetartás

• DOS622
    Ha 2 gyerek osszeverekedik akkor az mindennapos, de ha 1 szerb meg 1 magyar akkor a tobbi szerbnek az a reakcioja hogy hogy mer egy magyar hozzanyulni 1 szerbhez itt szerbiaba. Es mar ra is baszott a magyar gyerek mert megy oda hozza az osszes kocsog szerb bunyozni...A magyarok pedig le se szarjak a masik magyart...
    sztem ez miatt beagyaazodott a szerbek logikajaba az hogy a magyar gyerek verheto.
  • supi007
    vhol lemaradtál. te vagy az őrült, ha nem tudod melyikre kell reagálnod. melyik a komoly illetve normális hangvételü. látnod kell az építő kritikát is. ami meg olyan azt hagyd figyelmen kívül, de te tudod. egyébként meg miért baj ha 2 ember összeverekedik (tekintsünk el az ideális állapottól) ha egy szerb verekedik össze egy magyarral akkor már kisebbségi atrocitás van. különbséget kell tenni és ezt nehéz. nem vitatom 2 áll a vásár a vajdaságban, de nyílvánosan akkor sem mondhatom sehol hogy a szerbek nek van igazuk. meg hogy a amgyarok a hibások. nekem az a dolgom hogy támogassam a józan ész keretein belül a "harcukat". elkalandoztam
  • Láma!
    igen valobal az lenne, nemcsak nekik, hanem nekünk is. de nekik jobban. egy kicsit még tanul történelmet, különösen ajánlanám igylemedbe NDK-NSZK ujraegyesités utáni dolgokat,az hogy No. kibirta ez ujraegyesitést gazdaságilag, és mindnféle szempontbol, nem jelenti azt, hogy mi kibirnánk, söt!
    másfelöl, a mai napig érezhetö németország "2 része". pedig nem most egyesültek ujjá! de megnézheted hogy mikor.
  • Hunnenkoenig
    Addig, amig meg nem, addig menjetek egy kicsit ciganyt irtani...

Hisz' azok ugye minek vannak magyarorszagon? Csak elösködnek a gecciiik... meg a kinaiak is...

Mi mindenkivel azt csinalunk, amit akarunk, csak velünk ne merjenek geccciiizni a gecciiii kötsögök, mert minya nyitok egy forumot, ahol lehet szidni öket es csinalok magamnak jo kis o-magyarorszagos loggót...gecciiii...aszt majd meglatjak, ki az ur a vilagon...
  • blackmetal
    reménykedjünk
  • DOS622
    Az oszinte remenyeim szerint..
  • grizzly21
    helyes
  • DOS622
    Ha minden jol megy akkor hamarosan kivalik szerbiabol Crna Gora,
    lassan Kosovot is elvesziti, megasztan miert ne onallusulhatna Wajdasag?

Ezek utan egy legypiszok marad majd Szerbia az atlaszban.
  • blackmetal
    sztem se II. Rákóczi Ferenc nevén kéne vitázni :)
  • grizzly21
    figyelj ő 30felett van te még gyerek vagy, arra akart csak rávilágítani, hogy sokan vannak akik olyan jelképekkel dobálóznak, amit nem értenek, és II. Rákóczi Ferenc-et tényleg úgy írják le. Mondjuk szerintem a jobb-nak össze kellene tartania vita helyett
  • blackmetal
    de nem mind1?
  • blackmetal
    énmeg nem
  • Lteebee
    Én így tanultam: II. Rákóczi Ferenc
  • blackmetal
    :)
    csak említettem 2 híres történelmi személyt, akik a magyarság
    szarból való kihúzására törekedtek,
    amúgy 2. Rákóczy Ferencre gondoltam
  • DOS622
    Epp ezaz hogy a Szerbek asszem nincsenek is tobben mint a magyarok palicson,
    a suliba, de megis a szerbek kurvara osszetartanak, a magyarok meg szarnak egymasra.
  • Lteebee
    És egyébként melyik Rákóczi?
  • Lteebee
    Próbálom a párhuzamot megtalálni az említett személyek és a jelen helyzet között.

Főleg Rákóczi általad ismert írásmódja tetszik.

Csak azt szeretném mondani, hogy nagyon sokat kell még olvasnod, tanulnod ahhoz, hogy képviselhesd azokat az eszméket, amiket ma anélkül érzel sajátodnak, hogy ismernéd őket.
  • blackmetal
    én csak annyit mondok hogy kitartás, és hogy
    fogjatok össze, ne hagyjátok magatokat, gondoljatok
    Rákóczyra vagy Horthy Miklósra
  • DOS622
    Egyszer allunk a baratommal a suliudvarban...
    Ott van 2-3 m-re egy serb banda(valami 4-5 szerb) es latom hogy a legkissebb kocsog mutogat a baratomra es beszel a nagyobbal...
    Azt allitotta hogy 'csunyan nezett ra a baratom es most el akarjak bunyozni'
    Szerencsere tapasztalt vagyok az ilyen helyzetekben es sikerult bunyo nelkul elintezni...de a baratom meg mindig nem erti hogy hogy lehet valakit ok nelkul
    megvadolni es cseszegetni csak azer mer magyar.(nemreg jott el szabadtkarol,es ott nem olyan kemeny a helyzet mint palicson)
  • alberto 15
    borg azt mondta hogy 13.án
    azaz holnap.
    már 3hete várom hogy leteljen.
  • littleNorbi
    Nem arról volt szó, hogy kussolsz ?
  • Lteebee
    Nézd meg a szabályokat és számold ki!
  • alberto 15
    degecc :)
  • grizzly21
    jaja a dákó román elmélet:
    Volt 3 testvér: Romulus, Remus és Romanus. A farkasnak azonban csak 2 melle volt, így a 3.testvérnek, Romanusnak csak a farka jutott, innen a dákó-román elmélet.:)
    Egyébként kitartás testvér, nem tudom, hogy mit mondjak, mert a helyedben én biztos Magyarországra jönnék, de akkor egyre kevesebb lesz a magyar Szerbiában.:(
    Ha van rá lehetőséged gyere fel okt.23-án Budapestre
  • alberto 15
    ok
    mikor jár le a büntipontom?
  • Lteebee
    Nem írok mindenkinek külön:

-lehet véleményt elmondani, kultúráltan vitatkozni, stb.

-nem lehet személyeskedni, sértegetni, ide-oda küldözgetni egymást
  • Lteebee
    Nem a romániai magyarok akarták, hanem a romániai "magyar" politikusok néhány magyarországi "magyar" politikussal, szervezettel vállvetve.
  • Lteebee
    A legszebb, amikor a kivándorolt magyar osztja az észt, meg komcsizik.
  • Lteebee
    Egy kicsit nézz utána a jelenlegi jogszabályoknak és vesd össze az akkoriakkal akár ausztria, akár Magyarország bevándorlási lehetőségeit nézve.
    Meg fogsz lepődni.