896
Ti mit gondoltok rólunk? Vajdasági magyarokról.
  • Lteebee
    Az egész világgal ezt teszi kína.
    Sajnos nálunk is.
    Én azt gondolom, hogy legalább annyi erdélyi magyar, illetve nem magyar dolgozik ma hazánkban, mint egyéb nemzet fia és lánya.

A számokat nem ismerve mindenesetre semmiképpen sem vagdalkoznék.

Kína nyíltan kijelentette, hogy simán nyúlja a technológiákat, amiket más országok, illetve azok vállalatai kifejlesztettek és senki nem tehet semmit ez ellen.
    Mindenki látja, mekkora piac kína, ezért senki sem akar összeveszni velük.
  • Bandee1987
    mégis hogy, amikor a kormány jóvoltából nagy kínai-magyar barátság van?
  • Balo
    Nem a kínaiakat kell kizárni, hanem szűkebb kvótát megállapítani, így nem lehet megvédeni a nemzetgazdaságot.
    Ez nem rasszizmus, csak a "sok mocskos" kínai (még ha igaz is)
  • Bandee1987
    1 rohadt nagy bajom van:
    Egy határon túli magyarnak elég nehéz állampolgárságot szereznie, viszont a sok mocskos kínait simán beengedik az országba...eredmény: Azok helyett a magyarok helyett, akik itt letelepedtek volna, dolgoztak volna legálisan, adóztak volna, stb... helyett most itt a sok sárga, aki szintén letelepedett, adót nem fizet(azt ne mondjátok nekem, hogy ezek legálisan dolgoznak, árulnak), árulja a silány minőségű, olcsó szart, ami miatt a magyar vállalkozások tönkremennek(tesóm munkahelye is, ahol varrónőként dolgozik szinte csődközelben van, mert az elkészített ruhát a béka segge alatti áron kell eladniuk, már nem éri meg az egész, mert alig van rajta vmennyi haszon...)

Ha ez amit most mondtam rasszizmus, akkor vállalom.
  • Gorvik #281
    Az ellenzéket sem dicsérték meg... (csak egy kis hibának könyvelték el Bencsikék)
  • Lteebee
    Azt mégsem mondhatják, hogy jól tesz valamit a kormány!
  • Gorvik #279
    Érdekes, hogy a Demokratát dícsőíted. Megakadályoznák Románia csatlakozását, így rendesen kicseszve a kint élő magyarokkal.
    Mért is...?
  • MacrosTheBlack
  • Garfield
  • Garfield
    Akkor minek nekik második állampolgárság, melyhez viszont egészen konkrét joghatások kapcsolódnak?...
  • grizzly21
    és ez a lényeg! sok liberál bolsevik f*sz ezt nem tudja megérteni!
  • blackmetal
    és nemis akarnak elutazni, mert tudják hogy ott ők alktoják
    a magyar közösséget
  • blackmetal
    ők még hivatalosan nem magyar állampolgárok, erről folyt a szavazás,
    és nem utazhatnak bárhova, hisz sem sezrbia, sem románia nem eu-tag
    van még kérdés?
  • ffxi
    EU-n belül is megtudod megtenni, csak adóznod kell az adott országnak! Én is ezt teszem MO-on.

• Garfield
    Tanulni? Dolgozni?
  • ffxi
    Nem értem! Hiszen ők miért jönnének ide MO-ra, ha már 1x magyarállampolgárok és magyarállampolgár bárhová utazhat EU-n belül a szebb jövőért? Normálisabb emberek már meg is tették :)

• Garfield
    sajnos sokáig lesz még baloldal. de jo példa az eltünésére, hogy a németek elűzték a kis szocijukat (Schröder) végre:D

Az ilyenek előtt nézz utána annak, amit állítasz: a kancellárt ugyan CDU/CSU adja, de a 14 miniszteri posztból 8 az SPD-é. Ez lenne az elűzés?
  • Garfield
    Rendben:

1. Tudsz arra válaszolni, hogy az állampolgárság megadása milyen hatással lenne a határon túli magyarságra? Értsd: megindulna-e elvándorlás vagy sem?

2. Amennyiben megindul valamilyen elvándorlás, ennek milyen pénzügyi következménye van az országra nézve? (Pl. szükséges-e a társadalombiztosítási és egészségbiztosítási kiadások növelése mert több állampolgár jogosult igénybe venni őket.)

3. A határon túl maradó magyar állampolgárok is teljes értékű szavazati joggal rendelkeznének vagy sem?

(Az 1.-3. kérdésekre adott válaszokhoz tudsz forrást is megjelölni? Politikus véleménye nem érdekel!)

4. Miért is jó pontosan a kettős állampolgárság a határon túli magyaroknak? Az utazásról és útlevélről szól, mint ahogy ezzel sokszor találkoztam, vagy másról? (A nemzeti érzést, meg hasonló könnyfakasztó meséket hagyjuk, mert a magyar identitáshoz nem kell jogi aktus, vagyis az állampolgárság megadása.)
    4/A Miért van szüksége az EU-tag Szlovkiában élő, kormányalkotó erőt képező szlovákiai magyaroknak az állampolgárságra? Miért van szüksége a közeljövőben EU-tag Romániában élő, kormányalkotó erőt képező erdélyi magyaroknak az állampolgárságra? (És akkor a Horvátországban és Szlovéniában élő kisebbségről szó sem volt, sem arról, hogy a burgenlandi magyarokra miért nem terjed ki az elképzelt kettős állampolgárság hatálya.)

5. Politikai jellegű kérdés: a kezdeményezés mellett teljes mellszélességgel kiálló jobboldal 4-5 évvel ezelőtt, kormányzó erőként miért vetette el a már akkor is próbálkozó MVSZ népszavazási kezdeményezését és miért lett hirtelen fontos neki ellenzékiként a következő ciklus közepén?

Ez hirtelen 6-7 olyan kérdés, amely számomra fontos és semmilyen normális választ nem kaptam rá, csak az "IGEN-nel szavazol vagy hazaáruló vagy" sulykolás jött, meg hogy "magyar testvéreinknek nem lehet NEM-et mondani". Ez nekem kevés, ezek ugyanis nem érvek.
  • grizzly21
    sajnos sokáig lesz még baloldal. de jo példa az eltünésére, hogy a németek elűzték a kis szocijukat (Schröder) végre:D
  • grizzly21
    az hogy akkor mi történt nem tudom, de egy fideszes politikus ha itt lenne biztosan tudna rá válaszolni hogy miért volt(ha volt) ilyen
  • grizzly21
    kiosztottak csomo információt gondolom ahol te laksz oda nem nagyon dobtak be, vagy nem is kerested
  • grizzly21
    na ez az: demokrata! néha olyan cikkek vannak benne, hogy beszarás! pl nézd meg a végén mindig van szó egy emberről. szinte mindegyik példaképem: becsületes, jót tesz, dolgozik, vallásos, tisztességesen él, művelt stb. Nagyon nehéz ilyennek megmaradni manapság...
    Olyan jó emberek támogatják a jobbik (és egyben a jobb) oldalt, amiből már meg lehet állapítani, hogy melyik pártnak lehet inkább igaza. Teller Ede pl zsidó mégse az SZDSZ mellett voksolt...
    DE a legegyszerűbb példa: szavazás: nézd meg az arányokat: BPen 12.,11?,rózsdomb (asszem 1.) kerületekben jobboldali nyert. ezek Budapest legfrekventáltabb területei, magasabb életszínvonal stb. 8.ker +az összes többi: MSZP. vajon miért? DE egy helyi példával is tudok élni: Budaörs: LAkótelep:MSZP, kertvárosi rész:fidesz. ennyi. ellehet gondolkozni hogy miért. várom az 5leteket biztos jön majd 1-2 oltári nagy baromság is.
    Nem a politikára akartam terelni a szót, de sajnos ez manapság kapcsolódik (nem mind2 azon van, hogy legyen állampolgárság:(...)
  • grizzly21
    nyilván valami mocsok román helyen tanult
  • Lteebee
    Hogy néztek Erdélyben, amikor elmondtam nekik, én hogy látom a történteket.

Ott megy az igazi butítás.
    Egyik oldalt gondolkodás nélkül elfogadják, a másikat meg kifütyülik úgy, hogy fogalmuk sincs mit is akar mondani.

De a legjobb az amerikás magyar, aki mindenbe beleugat és leugat engem, mert fogalmam sincs, mi folyik itt.

Mondjuk aki csak nemzetőrt, meg demokratát olvas...
  • Garfield
    Mellesleg -most nem veled kapcsolatban- rühellem a tipikus szemét baloldali fikázós dumát, ami sajnos a buta magyar ellen nagyon jól beválik. vegyünk egy példát: kettős állampolgárság:

Amikor 13-14 éves voltál, az a politikai erő, amelyik tavaly ősszel olyan lelkesen a kettős állampolgárság mellé állt, az egyszer már leállította ugyanazt a szervezet (MVSZ) népszavazási szervezkedését, mert akkor érdekes módon nem volt aktuális, illetve az akkori határon túli kisebbségi vezetők sem voltak annyira oda a kettős állampolgárság ötletéért.

Ha pedig már az ostoba érveknél tartunk, akkor a másik oldalt sem kell félteni, mivel a kettős állampolgárság melletti érvek kimerültek ebben:

- Szavazz igennel a kettős állampolgárságra!
    - Jó, de lenne pár kérdésem, mivel senki sem mondott semmi konkrétumot...
    - MIIII, van kérdésed???? Hogy nem lehet ezt kérdés nélkül támogatni??? HAZAÁRULÓ VAGY!!!
    (És ez megy mind a mai napig.)
  • Lteebee
    Kicsit demagóg, de biztos jó.
  • Impi
    Nem ott van a baj, hogy tanultok magyar történelmet, hanem ott, hogy mit tanítanak. Pl. meghatározzák mely tankönyvből taníthat a tanár egyrészt,
    hogy az én álláspontom legyen igazolva, másrészt az én magánvállalatom nyomtatja a tankönyvet így én profitálok. Sajnos ma ez a fő szempont.
  • Impi
    Azért van akitől elvenném a szavazási jogot!
    Pl. ne szavazzon az aki 1 kg száraztésztával köti össze és az se aki csak azért tölt be politikai szerepet, hogy a vagyonát hízlalja.
    No meg azt szeretném én csak egyszer látni ebbe parlamentbe, (mint Japánba)
    hogy valaki valamit elront, galyra viszi a Nemzetet, lelkiismeretétől hajtva öngyilkos lesz.
  • DOS622
    Mi rendesen tanulunk magyar történelmet:)
    Vajdaságban
  • ssk3
    szar
  • Lteebee
    Azt javaslom, szélesítsd kicsit a látóköröd.
    Nem azért nem megy el szavazni valaki, mert baloldali, hanem esetleg azért, mert jól látja, hogy a kérdésfeltevés egyesek politikai játszótere.
    Hogy is szólt?

Egyetért-e ön azzal, hogy a parlament tárgyalja a határon túli magyarok kettős állampolgárságát?
    (valaki pntosítson, ha tud!)

Ellenzékből könnyű ugatni, de miért nem csinálta meg, aki kezdeményezte, amikor kormányon volt?
    Tudták jól, mi lesz az eredmény és azzal, hogy valamicske politikai tőkét kovácsoltak maguknak rengeteg határon túli magyarnak szorították össze a szívét és rengeteg keserűséget okoztak odaát és itt egyaránt.

Persze nem kétlem, hogy te 17 évesen ezt mind átláttad és nyilvánvalóan a töritanárod is rendesen elmagyarázta neked.

A határon túli oktatásról meg annyit, hogy a barátnőm erdélyi és szinte semmit sem hallott a magyar történelemről magyar elemi és kéttannyelvű gimnázium után.
    (persze a tanárod ezt is jobban tudja nyilván)
  • Láma!
    nézd, az emberektöl nem szabad elvenni a választás lehetőségét, szal a 2 jobb oldal szvsz nem megoldás. ez olyan lenne, hogy kit szeretsz? a fradit, vagy a ferencvárost? nemnem, kell ide az ujpest is!!!legyen kit utálni:D
  • grizzly21
    az hogy most ha csatolnák azt nehéz lenne feldolgozni az biztos. de ez nem fog megtöténni sajnos. én azt mondtam, hogy az elcsatolás volt faszság akkor.
    Mellesleg -most nem veled kapcsolatban- rühellem a tipikus szemét baloldali fikázós dumát, ami sajnos a buta magyar ellen nagyon jól beválik. vegyünk egy példát: kettős állampolgárság:
    -baloldal mit hirdetett:
    -nekünk kell majd fizetni az ő papírjaik kiállítási költségét: egyrész nem igaz, hazugság, mert nekik kellett volna, másrészt azt nyugodtan kifizettem volna, és szerintem sok más magyar is.
    -kamu indokok sorozatát gyártották, a kezükben a média, a sok fasz ezalapján itél igy elérték a céljukat. A magyarok nem szavazták meg a határon tuliak állampolgárságát. Én ezt botránynak tartottam akkor is meg most is. Utólag hiába derül ki, hogy kamuztak azt már senki nem nézi a lényeg hogy a médiával mindent elérnek amit akarnak.
    Mikor tünnek már el a jo büdös pi***ba??? Mikor lesz az hogy a két jobboldal közül lehet választani a szavazáson mint Franciaországban???
    Áhh, hányszor gondolkoztam ezen, de nincs megoldás, nem leszek politikus. Ha kimegyek innen, akkor viszont sajnálni fogom ezt az országot, mert nagyon szeretM ugy ahogy van...
  • Láma!
    nem tudom miröl beszélsz, DE!
    én nem mondtam hogy az elcsatolás jo volt. nem forgattam ki más szavait. DE!
    attól, mert hogy ő ezt levezette, és kitalálta, az nem azt jelenti, hogy úgy is van.ezt a helyzetet nem ugy kell nézni, hogy ha visszacsatolják, annak mindenki örül, és elkönyveli, hogy vissazkaptuk a területet. ennek komoly gazdasági hatásai lennének, amit az ország nem birna ki!!!
    de ki nem szarja le nem igaz???
    figyi, én nem vagyok a határon tuli magyarok ellen söt mellettük vagyok teljes mértékben, de mindig meg kell vizsgálni a dolgokat több szempontbol is, különben téves döntést hozol.kérdezd csak meg a tanárod.
  • grizzly21
    egyetértek, kivéve az EUval kapcsolatban: oda ilyen feltételekkel nem kellett volna belépni. be kellett volna de igy sokat szivtunk, és arra várhatsz hogy az a bürokrata szemét Eu bármi jót is tenni fog azon kívül hogy szabványosítja az uborkaméretet, és játékot rakat be a disznóólba...
  • grizzly21
    na ez olyan irtózatos nagy faszság, hogy égnek áll tőle a hajam!!!!
    18 éves vagyok, nem a történelem a faktom, de szeretem, ennek ellenére nem a történelmi tudásommal fogok érvelni, hanem hogy a töritanárom, aki nagyon vágja a témát, könyveket is írt egyértelműen kimondta, hogy nem lenne rosszabb. Illetve ha ma csatolnák az más helyzet, de hogy akkor hogy elvették az igazságtalan és rossz döntés volt (káros) az biztos. Akkor most lemaradt az ország keleti fele pl miskolc. harmadoljuk el mégegyszer az országot ugy ugyis sokkal jobb lesz. meg sok a cigány itt ott, na azoknak is adjunk területeket...veletek se fogok találkozni okt 23án ha jól látom...
  • Impi
    Üdv mindenkinek! Végre egy fórum ahol eszmecsere van ilyen dolgokról!!!
    Húzós volt egybe végigolvasni és tanulságos.
    Azt jól veszi a többség észre, hogy a Magyarok széthúznak és ennek hazánkban
    az oktatás az oka. Az iskolákba még mindig a népbutítás a fő feladat akár a médiában. Pl.kötelező előadás a sorstalanság, addig a Velünk élő Trianon-ról
    mély halgatás. Mit tehet a szülő? Ellent mond a médiának, oktatásnak? Annak is a gyereke látja kárát. Arról nem beszélve, hol tudja ellensúlyozni, mikor hivatásos tanárok érdekesnél érdekesebben hazudnak és te mint szülő este hazaérsz nem biztos , hogy azzal foglalkozol mit súlykoltak fére a gyerek fejébe. A mai napig sem hozták nyilvánosságra az igazat Trianonnal kapcsolatban és kevés tanár veszi a fáradságot, mitöbb a bátorságot, hogy az igazat tanítsa. (Igazmondást főként határon túli és vidéki iskolákban teszik csak meg)
    Sokat gondolkozok azon mi lenne ha sikerülne visszaszerezni a jogos területeket
    mert 100%, hogy visszaesést jelentene a mai életszinvonalból (ld. Német egyesítés) De szerintem ez egy Magyarnak sem lehet kérdés!
    Én mindenesetre bízom abban, hogy szép lassan de megoldódnak a határon túli gondok is és abban is, hogy az EU mostmár végre keményen odahat és Lesz, lesz, lesz, ...
  • DOS622
    Ma hallottam róla a suliban...asszem Beográdiak is voltak ott meg vami politikusok...
    de többet nem tok róla...
  • blackmetal
    nem tudtál róla?
  • Balo
    cikk1
    cikk2
    cikk3