896
Ti mit gondoltok rólunk? Vajdasági magyarokról.
  • Gorvik #406
    Tudom^^
    Végignézted?
  • Lteebee
    2.-ra lett belinkelve.
  • mrzed001
    Alapvetően arról volt szó, hogy a Fidesz beetetett, MSZP beszólt hogy és hogyan, és mivel Fidesz csak nyálas honhű zagyvaságokat, és semmi értelmes/érdemlegeset nem tudott felmutatni, így mi meg azt mondtuk, hogy ezt nyasgem.

Nem voltam egy csatoljuk vissza párti, de látva a német példát azt mondanám, hogy ha a 2 legnagyobb ki akarná harcolni az autonómiáját (majd esetleg visszacsatlakozását), akkor összejöhetne.
    De mivel erről a témáról mindenki csak szemlesütve mer beszélni, mint a szexről, ezért nem lesz belőle semmi.
    Ja, és nem az anyaország segítőkészségét kell keresni.
    Kezdjenek aláírásgyüjtésbe, vigyék a parlamentjük elé, ha azok fafejűsködnek (fognak), vonják be az EU-t (mivel csatlakozáshoz alapkövetelmény az autonómiát kérő részek részére azt megadni!), ésatöbbi, ésatöbbi. Ne tőlünk várják már, hogy kiássuk nekik a gesztenyét!
  • Lteebee
    Ne haragudj, de ha én meg azt mondom, hogy a bátyám az ellenkezőjét mondja?

És hidd el, hogy igazat mondott?

Elhiszed?
    Én nem hinném el.
    (nem is hiszem el)
  • Gorvik #402
    "MSZp a szuper gyülöletkampányával"

Mért, ez mi ha nem az?
  • Lteebee
    Nem kiskapuznak?

Egyébként nem lakcímhez kötött sem a nyugdíj, sem az ellátás.
    A nyugdíj itt ledolgozott, fizetett járulékkal rendelkező évek után jár.

TB ellátás meg itt fizetett járulék, vagy itt dolgozó közeli hozzátartozó után, aki után fizetik a járulékot.

De ki beszélt anno ilyesmiről?

Egyébként ha valaki ilyesmit akar változtatni, tegye meg, amikor ő kormányoz.
  • grizzly21
    nem azért nincsen mert kamuzok hanem mert nem jegyeztem meg a számokat és az engem nem is érdekel. felhivhatom az igazgatót, hogyha neked az jobban esik de hidd el hogy igazat mondott.
  • grizzly21
    na ez már sok. 1részt nem volt igaz amit irtál, mert lakcimhez kötött, másrészt meg nem fognak tudni idejönni. vonatot se tudják kifizetni nem hogy a szállást. ha lenne rokon már jöttek volna.
    egyébként meg voltál már Erdélyben? 30 éves lemaradés mo.hoz képest. ők egyáltalán nem kiskapuznak élni szeretnének.
  • Lteebee
    Ez a gyűlöletkampányra, negatív kampányra hivatkozás megy mindenkinek.
    Csak az a baj, hogy mindenki csinálja is.
  • Lteebee
    "aha tehát konkrétum továbbra sincsen"

(#380)
  • grizzly21
    hát ha szerinted jobb az hogy meghalnak néhányan és nem vállalod be hogy egy kicsit még szarabb lesz a gazdaság, akkor jólvan. tipikusan mai világ:csak a saját boldogulása érdekli az embereket. a gazdaság már ugyis romokban hever-> jön a Fidesz sok mindent nem tud helyretenni 4 év alatt->jön megint az MSZp a szuper gyülöletkampányával és igy tovább.
  • grizzly21
    nincsenek számok. az igazgatónk mondta aki a suli pénzügyeiben elég jártas. a szülöktől sok pénzt beszedtek emiatt
  • Lteebee
    Alapvetően a szavazásról volt itt szó, nem másról.
  • Gorvik #393
    Tudom
  • mrzed001
    Magyarok vagyunk, ők is magyarok. A kiskapuk kijátszásának mestereiről beszélsz :))
    Semmibe sem kerül a rokon/barát címére bejelenteni +5 embert ideiglenesre
  • Gorvik #391
    Magyarországi lakcímhez kötött
  • mrzed001
    Akkor majd ha bevezetik elfelejtjük, addig meg az álom-álom kategória.
    És a többi, nyugdíj, szavazás, EU állampolgárság .... ?
  • Punker
    jövőre változtatni akarják a rendszert, és nem lesz az hogy a sok naplopó TB soha nem fizető csókát el kell tartanunk, szal ezt az indokot lassan el lehet felejteni.
  • Gorvik #388
    Sorry, de le kellett reagálnom
  • Gorvik #387
    Azért nem egészen így van, címmel kell rendelkezni ha orvoshoz megy valaki pl.
    Bár- megjegyzem- nem olyan nehéz bejegyeztetni magunkat valakihez/kikhez... (if you know what I mean )
  • Lteebee
    Kérlek, ne személyeskedj!
    (ez mindenkinek szól)
  • Lteebee
    Az a baj, hogy ezekről a dolgokról nem beszéltek, csak hogy nemzeti egység, meg...

Nem mondom, szépek a hangzatos szlogenek, de kenyeret nem tudok venni belőlük.
  • Gorvik #384
    Írom: Általában amit mond nem teszik.
    Tehát fölösleges kiemelnem egy mondatot, mert nem lenne értelme.

"tipikus baloldali"
    Elhiszem hogy be akarod bizonyíani, hogy te... hogy is írjam... magyar vagy, de azért gondolkozz, mielőtt leírnál valami plz thxvm
  • Lteebee
    plz számokat!
  • mrzed001
    No, akkor most én mondjam lassabban hogy megértsd ?
    Példából ért az ember, lássuk így felvilágosulsz-e?
    Élsz kint, megkapod. Jól megvagy ott, nem akarsz átjönni. Éled uri világod, aztán egyszer csak beüt a ménykű, és elkapod a tifuszt, vagy kolerát, vagy vesebeteg leszel, vagy szívbeteg, ....
    Mit csinálsz? Elmész az igencsak elmaradott román kórházba, vagy felülsz az első vonatra és átjössz, mert itt tudják kezelni? (van hozzá műszer:))
    Majd ha hülye lennél meghalni, inkább átjössz.
    Mivel magyar vagy, téged kötelesek ingyen kezelni. Ezzel nem is lenne semmi gond, csak ugyebár az egészségügy már ezt a 9,5 millió embert sem képes ellátni, a kórházak fele a csőd szélén áll, mi történne ha a lakosság 12 millióra duzzadna?
    A kórházak java rövid időn belül tönkremenne.
    Következő a nyugdíj. Gondolsz egyet, igazoltan ledolgoztál 30-40 évet, viszont a szar semmi román nyugdíjra nem füllik a fogad, szépen beadod, hogy magyar nyugdíjat kérsz. És mivel magyar állampolgár vagy, ezért meg is kapod. Ja, hogy életedben egy fillért nem tettél be a magyar államkasszába, az már mindegy.
    Persze a nyugdíjbiztosító is rövid időn belül hatalmas negatívumokat gyártana nekünk.
    Én mint itt született és élő magyar erre azt mondom, hogy nyasgem. Nem elég, hogy alig maradt területe és "kincse" az országnak, még így is meg legyünk sarcolva? Amikor így sem akar csökkenni az a k.rva államadósság, mert a szem. jövedelemadó még a kamataira sem elég??
  • grizzly21
    mindenesetre eddig nem látott módon csökentette a támogatást
  • grizzly21
    aha tehát konkrétum továbbra sincsen. csak érzed hogy gyülöletkeltő..tipikus baloldali
  • Gorvik #379
    Naná hogy van különbség, nem vitatom.

Általában amit mond nem teszik. Gyűlölet keltő pocskondiázás.
  • Lteebee
    Ezt nem mondták.
    Tehát kaptak volna egy kék útlevelet, azt csá?

Azt hittem, magyar állampolgárságot kaptak volna, ha megszavazzuk, hogy foglalkozzon az üggyel a parlament, ami után a parlament megszavazhatta volna, hogy tárgyalják, majd törvényt hoztak volna.
  • Gorvik #377
    na erre varjál gombot:
    Ha a kormány nem támogatná az egyházi iskolákat, akkor Te szépen fizethettél volna...
  • grizzly21
    mit dolgoztál?
    ki sírta vissza? melyik iskola? mikor?...
  • grizzly21
    56on nagyon is van mit aktualizálni a történelem során is sokszor aktualizáltak régebbi dolgokat: István király, honfoglalás, nándorfehérvár stb, erre szükség van. ha neked nincs akkor ne menj jobboldali rendezvényre (De gondolom ez a veszély téged nem fenyeget )
  • Lteebee
    Én pedig egyházi iskolában dolgoztam és visszasírták a Horn-kormányt pénzügyi szempontból.
  • grizzly21
    gyurcsány beszédét és Orbán beszédét az abszolút objektív sőt sokszor balosok is elismerék, hogy mekkora különbség van köztük: Orbán: retorikus, értelmes: gyurcsány: összefüggéstelen, lassú, semmitmondó.
    mondom emelj ki részt ami nem tetszik, idézzél abból a beszédből.
  • Gorvik #372
    Jó, akkor majd holnap felakasztom magam a padláson :)

"de azt aki akarja utánaolvas"
    Gratulálok. Szóval egy 56-os megemlékezés sose 56-ról szóljon.

56-on nincs mit aktualizálni. Nem is lehetne.

Gyurcsányra szarok. Kb. annyit ér a beszéde, mint Orbáné (számomra)
  • grizzly21
    mi baj lehetne? itt csak arról van szó, hogy ne kelljen már a kinntélő magyaroknak román utlevélle császkálni! ennyi. nem jönnének ide, nincs pénzük amiből itt megéljenek, munkát se kapnának. miért hiszi azt mindenki, hogy akkor az Erdélyben élő közel félmillió magyar határt átszakítva elözönlené az országot?
  • mrzed001
    Ez szép, és jócselekedet, de mi köze van ennek a kettős állampolgársághoz???
    Hogyan oldaná ez meg pl az azt követő egészségügyi turizmust, nyugdíjrendszert .....
    Szóval az is fontos, igen, de globálisan nulla.
  • grizzly21
    na erre varjál gombot:
    egyházi iskolába jártam.
    a baloldal nem támogatja az egyházi iskolákat, mert ugye minek vallás nincs is Isten, meg a papok mind pedofilok. Gondolom semmit nem mond neked (nektek) az a név hogy Böjte Csaba, ő Erdélyben él, és a Dévai árvaházban tevékenykedik. többek között az iskola pénzt karácsonyra ajándékot, könyveket, élelmet szokott küldeni Dévára az ottani árva magyar gyerekeknek. Ilyen iskolákat támogat a jobboldal, és azon kivül is támogat kinnt élőket. Persze az ilyen nincs a TVben, ez nem a show része, itt a segítésről van szó.
  • grizzly21
    minden szavával egyetértek. emelj ki részt a szövegből ami neked nem tetszik!
    56ot aktualizálják, mert a múlt egy dolog, de a jövővel is foglalkozni kell. mindig szó esik arról is, hogy mi volt 56ban de azt aki akarja utánaolvas, stb.
    de ha te jobban szereted azt hallgatni a gyurcsánytól, hogy: "56 sikeres volt, mert elérte célját" stb. nyilván hogy nem ő irta a beszédet, de ez akkor is gyerekes, és nyilvánvaló.
  • mrzed001
    Ha elolvastad Garfield hozzászólását, akkor rájöhetnél, hogy miért kellett NEM szavazni.
    Tovább megyek, a tények ismeretében az Igen szavazat még a NEM szavazatnál is rosszabb lett volna úgy cuzammen a magyarságnak.
    Amúgy igen, jobboldal csapja a nagy szelet a romániai/vajdasági magyarokkal kapcsolatban, de rá kellene jönni, hogy ez csak egy jól megtervezett show része.
    Komolyan, sz.rnak rá. 4 év alatt mit értek el?