A Vajdasági magyarok helyzete

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Láma!
teller ede is szegény szdszes volt ám bizony😄

grizzly21
háháháhá, a nevedben is benne van hogy mit gondolok rólad, és ha igy álltok az egészhez és nem válaszoltok erre:#418 , csak anyáztok akkor én részemrõl befejeztem ezt a topikot.

Gorvik
Aha, és te egybõl felismersz egy zsidót az utcán.
Az Orbán-kormány egyik minisztere zsidó volt. Jól titkolta, hogy SZDSZ-es... <#nyes>

ÓÓ, szegény palesztinok, hogy sajnálom õket 😊

---GO New England Patriots!--- ...és Pittsburgh Steelers!

grizzly21
mindenhol vannak gazdagabbak is.
akkor hogy festette le? ez igy volt ez egy történet

Láma!
😄DDDDD

Láma!
a kérdés nem az volt hogy a zsidok mijen párttal szimpatizálnak, hanem az, hogy a médiához hogy jönnek a zsidok...

Gorvik
Voltam Erdélyben, én nem tapasztaltam ezt. Persze nyílván nem gazdagok, de azért annyira nem kell sajnálni õket.
+ a volt erdélyi osztálytársam sem így festette le a kinti helyzetet, ahogy te írtad

Láma!
most meg utálnak mi?
néztél mostanáan tv-t, olvastál ujságot, vagyhallgattál rádiot?
mert a miniszterelnök most romániában volt, és ö is, és a szóvivöje is elég nagy ellentüntetésre számitott, és láss csodát, egy tüntetö se volt ott (nemtom pontosan melyik városban).
ezen érdemes elgondolkoznod

Gorvik
Nemtom, Sodi valahogy "normálisabbnak" tûnik... <#vigyor5>

grizzly21
ugyan. nem voltatok még Erdélyben és nem látjátok a helyzetet? távolról könnyû okosnak lenni. Menj el meg fog változni a véleményed: a következõ a történet: a románok elnyomják õket, sokszor van magyarverés (fõleg SZabadkán igaz ott nem a románok), de mindenhol. Erdélyben a zászlók románok alig van magyar felirat. a dákó román elmélet is non szensz. Az itteni emberek olyan végtelenül rendesek (voltak->dec5) mindig a magyarokhoz hogy el nem tudod hinni budapesti fejjel. SZinte semmijük sincs, és mégis odaadják mindenüket. AMikor ott volt 1 ismerõs mesélte, hogy már nem birta azt a tulzott vendégszolgáltatást, mert látta, hogy iszonyat szegények és igy is fõztek, óriási ebédet adtak, nem törõdtek semmivel csak a magyarokkal.

Láma!
tudod, ö jobboldali!!!!

Láma!
igen, ott kiélheti magát, haverkodjon csak össze sodi-va😄

Gorvik
Zsidók? Hogy jönnek most ide?

Láma!
még nem tûnt fel, hogy a fenti 2 TV még sose emlitette a hiradojában a márciusi "oktoberi miép gyûléseket amiken szinte mindig a legtöbb ember vesz részt, beteritve a hõsök terét?"

ember te miröl beszélsz??????????
uristen, a miép gyüléseken az legtöbb ember vesz részt???
na most vagy én vagyok tájékkozatlan, vagy rengeteg antiszemita él kis fövárosunkban

Gorvik
...és fidesz tökéletes...

amúgy itt éld ki magad, de csak finoman

Láma!
ha te mindig csak a tanáraidra hallgatsz, akkor rég rossz uton jársz...

mrzed001
Õk tehetnek róla, hogy NEM AKARNAK VISSZACSATLAKOZNI !
Ha akarnának lenne módja saját országukon belül (ha akarnák), de mivel nem erõszak a disznótor ....

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Gorvik
2 milliónan élnek Erdélyben. Sosem hallottam, hogy megmozdulnának kollektíve az autonómiáért. Románia a EU ajtaján kopogtat, ha most megmozdulnának nagyon sokan, talán elérhetnének valamit, de mindenképpen megizzaszthatnák a kormányt, vagy felhívhatnák magukra a figyelmet nyugaton a belépés elõtt.
De nem teszik.

grizzly21
látom más közelitésbõl kell megfogni a dolgot mert igy nem birok veletek😊 (tényleg SGn nincs egy darab jobbos se?:o )
az SZDSZ legalizálni akarja a drogokat, álliberalista párt, pont mint a drog:szabad leszel tõle, de valójában pont anélkül vagy szabad.
az MSZP butítja a magyarságot: ezt egy baloldali volt töritanárom is elismerte, ilyen érettségi és rendszer mellett ez egyértelmû.
a kérdés hogy vajon miért?

Láma!
"a manipulálás elsõdleges fegyvere a média: ez a baloldal kezében van...."

LOL

és a média melyik része van a bal oldal kezében barátom?

grizzly21
meg hát, teljesen érthetõ. ki is kellene menni és elpusztitani az összeset ne szenvedjenek már

grizzly21
sem a fidesszel sem a miéppel nem vagyok megelégedve tökéletesen. ennyit az istenítésrõl. a manipulálás elsõdleges fegyvere a média: ez a baloldal kezében van....

Gorvik
Ha te mondod... 😊

grizzly21
igaz!!! õk tehetnek róla, hogy elszakadtak a kis mocskok! fujj mit akarnak ezek? oldják meg önerõbõl! ott ugyis nagy a jólét, van rá idejük meg erejük, nehogymár segitsen valaki!

mrzed001
Igen, nézz szemétnek/önzõnek, de engem a saját és családom boldogulása érdekel.
Ez ráadásul egybevág a nemzet érdekével is, tehát teljes a morális támogatottságom.
És ha belegondolsz, hogy a többek érdeke a keveseké felett, akkor még a logika oldaláról is meg van támogatva ...

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Láma!
nézd, nem tudom hogy neked ezeket ki mondta, mámint amiket eddig irtál, de hogy nagyon tud manipulálni, az fix. nézd, egy értelmes ember mindig megnézi az érem mindkét oldalát. te csak vagdalkodsz, és istenited a jobboldalt, mintha az hibátlan lenne, pedig mindnyájan tudjuk hogy közel sem az. neked is kicsit ki kéne szélesiteni a látóköröd, mielött bárkivel vitába bocsájtkozol, legalábbis eröteljesen ezt javaslom.

Gorvik
Ugye? 😄

grizzly21
pedig tuti hogy igaz.
és ha azt mondom hogy 3% kal kevesebbet fizetett? akkor már elhiszed? a szám is lehet kamu...

grizzly21
mennyi szép magyar zászló...ez nem álhonhûség, meg zagyvaság. és igaza van, amit mondott.

Lteebee
Nem volt türelmem, de részleteket már láttam belõle.
Megint a szenvedõ ország duma?

Tipikus pozitív kampány.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Gorvik
Tudom^^
Végignézted?

Lteebee
2.-ra lett belinkelve.

mrzed001
Alapvetõen arról volt szó, hogy a Fidesz beetetett, MSZP beszólt hogy és hogyan, és mivel Fidesz csak nyálas honhû zagyvaságokat, és semmi értelmes/érdemlegeset nem tudott felmutatni, így mi meg azt mondtuk, hogy ezt nyasgem.

Nem voltam egy csatoljuk vissza párti, de látva a német példát azt mondanám, hogy ha a 2 legnagyobb ki akarná harcolni az autonómiáját (majd esetleg visszacsatlakozását), akkor összejöhetne.
De mivel errõl a témáról mindenki csak szemlesütve mer beszélni, mint a szexrõl, ezért nem lesz belõle semmi.
Ja, és nem az anyaország segítõkészségét kell keresni.
Kezdjenek aláírásgyüjtésbe, vigyék a parlamentjük elé, ha azok fafejûsködnek (fognak), vonják be az EU-t (mivel csatlakozáshoz alapkövetelmény az autonómiát kérõ részek részére azt megadni!), ésatöbbi, ésatöbbi. Ne tõlünk várják már, hogy kiássuk nekik a gesztenyét!

Lteebee
Ne haragudj, de ha én meg azt mondom, hogy a bátyám az ellenkezõjét mondja?

És hidd el, hogy igazat mondott?

Elhiszed?
Én nem hinném el.
(nem is hiszem el)

Gorvik
"MSZp a szuper gyülöletkampányával"

Mért, ez mi ha nem az?

Lteebee
Nem kiskapuznak?

Egyébként nem lakcímhez kötött sem a nyugdíj, sem az ellátás.
A nyugdíj itt ledolgozott, fizetett járulékkal rendelkezõ évek után jár.

TB ellátás meg itt fizetett járulék, vagy itt dolgozó közeli hozzátartozó után, aki után fizetik a járulékot.

De ki beszélt anno ilyesmirõl?

Egyébként ha valaki ilyesmit akar változtatni, tegye meg, amikor õ kormányoz.

grizzly21
nem azért nincsen mert kamuzok hanem mert nem jegyeztem meg a számokat és az engem nem is érdekel. felhivhatom az igazgatót, hogyha neked az jobban esik de hidd el hogy igazat mondott.

grizzly21
na ez már sok. 1részt nem volt igaz amit irtál, mert lakcimhez kötött, másrészt meg nem fognak tudni idejönni. vonatot se tudják kifizetni nem hogy a szállást. ha lenne rokon már jöttek volna.
egyébként meg voltál már Erdélyben? 30 éves lemaradés mo.hoz képest. õk egyáltalán nem kiskapuznak élni szeretnének.

Lteebee
Ez a gyûlöletkampányra, negatív kampányra hivatkozás megy mindenkinek.
Csak az a baj, hogy mindenki csinálja is.

Lteebee
"aha tehát konkrétum továbbra sincsen"

(#380)

grizzly21
hát ha szerinted jobb az hogy meghalnak néhányan és nem vállalod be hogy egy kicsit még szarabb lesz a gazdaság, akkor jólvan. tipikusan mai világ:csak a saját boldogulása érdekli az embereket. a gazdaság már ugyis romokban hever-> jön a Fidesz sok mindent nem tud helyretenni 4 év alatt->jön megint az MSZp a szuper gyülöletkampányával és igy tovább.

grizzly21
nincsenek számok. az igazgatónk mondta aki a suli pénzügyeiben elég jártas. a szülöktõl sok pénzt beszedtek emiatt

Lteebee
Alapvetõen a szavazásról volt itt szó, nem másról.

Gorvik
Tudom

mrzed001
Magyarok vagyunk, õk is magyarok. A kiskapuk kijátszásának mestereirõl beszélsz 😊)
Semmibe sem kerül a rokon/barát címére bejelenteni +5 embert ideiglenesre

Gorvik
Magyarországi lakcímhez kötött

mrzed001
Akkor majd ha bevezetik elfelejtjük, addig meg az álom-álom kategória.
És a többi, nyugdíj, szavazás, EU állampolgárság .... ?

Punker
jövõre változtatni akarják a rendszert, és nem lesz az hogy a sok naplopó TB soha nem fizetõ csókát el kell tartanunk, szal ezt az indokot lassan el lehet felejteni.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Gorvik
Sorry, de le kellett reagálnom

Gorvik
Azért nem egészen így van, címmel kell rendelkezni ha orvoshoz megy valaki pl.
Bár- megjegyzem- nem olyan nehéz bejegyeztetni magunkat valakihez/kikhez... (if you know what I mean )