ACF Fiorentina 1926

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gabber_saviola
nem ist tárgyaltatok Ájmoval akkor :ASDasdasddsasd

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

gabber_saviola
mindenkinek meg van az ára

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

gabber_saviola
ne erölködj, mert már nem téma a távozása a bundásokhoz 😊

bmffm856
mint anno januárban az az iszákos skót Ferguson a Vidic-Fiorentina transzferbe....:@:@

FORZA ITALIA! I CAMPIONI DEL MONDO SIAMO NOI!

bmffm856
nem csak van egy Zamparinijük...(akit azóta úúútálok mint a szart mióta a már 99%-ban nyélbeütött Diana-Fiorentina üzletbe belepofátlankodott...😞😞😞 )

bmffm856
na igen...Palermo is felmerült mint Jimenez legújabb csapata...sajnálom a chileit...nagyon jó kis spíler...a Ternana meg nagy geci volt....:@

Palermoban nyomtatják a pénzt vagy mi? 😊

bmffm856
a legszebb az álmokban hogy sok valóra válik...😄

(Corvino komolyan gondolja a dolgot, tehát ne könyveld még el, hogy Barzagli marad nálatok...😛)

gabber_saviola
Jimenez jön hozzánk, ha nem tudjuk megszerezni Amaurit

gabber_saviola
Barzagli nem megy már sehova , de álmodozni lehet róla 😊

bmffm856
én is szívesen venném ha visszajönne...nagyon jól szerepelt lilában...😊

fernando torres
ohh pedig roppan tehetségers szimpi játékos..nehogy már lazijoba vagy interbe menjen...jöjjön vissza inkább ide..

bmffm856
Jimenezt visszahívta a Ternana...csak 50%-ban volt a Fiorentináé, és nem tudtak megegyezni, így a Ternana visszafizette az 50%-ot, és az övék maradt Jimenez...de most megint el akarják adni, a Lazio és az Inter is felmerült potenciális vásárlóként...de egylõre semmi több...

fernando torres
Jimenez??

bmffm856
Frey olyannyira felépült már, hogy mûr védett is...az Arisz Szaloniki ellen játszottunk barátságos felkészülési mérkõzést...2-0-ra nertünk (mindkét gólt Mutu rúgta) és Frey védett végig...😊

Lobont ezek szerint nem kölcsönben van...de mintha úgy is emlékeznék, hogy õt leigazotluk...

jó kis keret 😛
Frey felépült már? Lobont nem csak kölcsönben volt itt az Ajaxtól?

bmffm856
a jelenlegi keret:

Kapusok: Avramov, Frey, Lobont, Lupatelli
Védõk: Dainelli, Di Loreto, Gamberini, Kroldrup, Pasqual, Potenza, Ujfalusi
Középpálya: Blasi, Do Prado, Donadel, Gobbi, Jörgensen, Liverani, Montolivo, Pazienza, Santana
Csatárok: Reginaldo, Mutu, Pazzini, Riganó, Toni

bmffm856
én is azt mondom...😊

akkor jó 😊

bmffm856
amúgy baromi erõs keretünk lesz...még két igazolásban reményekedem azért...Barzaglit lenne jó megszerezni a védelembe (a tárgyalások folyamatban vannak), és Iaquintát elõre (bizonyos -nem feltétlenül megbízható- források szerint vele is tárgyalnak Corvinoék)...ez tökéletes lenne így...😊

bmffm856
igen, de Della Valle semmiképpen nem engedi, és Luca is nyilatkozta, ha DDV mindenképpen azt akarja, akkor marad, és továbbra is a legjobbját nyújtja majd...arról nem is beszélve, hogy mamár együtt edz a csapattal...😊

bmffm856
Azok után, hogy a szurkolók egy csoportja kijelentette, nem tapsolja meg többet Tonit, Riganó védelmébe vette Lucát, és arra kérte a szurkolókat, hogy továbbra is ugyanúgy viszonyuljanak Tonihoz, mint eddig...

szerintem ez így is lenne rendjén...tény hogy nem volt szép, amit Toni rendezett, de mint kdierült jelentõs része csak a sajtó koholmánya volt (egy bolognai rádió olyanokat adott Toni szájába, amiket õ soha nem mondott, és ebbõl lett kavarodás Della Valle és Toni között)...de attól még nem szabad elfelejteni Lucának az elmúlt szezonban rúgott 31 gólját, amivel rekordot állított fel a klubnál...

FORZA VIOLA!

Hát igen,Toni azt nyilatkozta hogy olyan csapatban akar szerepelni amelyik BL-t nyerhet,és ugye az Interen kívül más csapat is nyerhet idén BL-t...

télleg 😊 <#nyes>

De sztem Toni máshova is mehet nem csak interbe. Márpedig nagyon menni akart eddig...

bmffm856
de pedig igen...😊 2008-ig írt alá, és ez már azt hiszem hivatalos...😊

Megvették Crespot? 😮 Még nem is hallottam...

bmffm856
így hogy az Inter megvette Crespot, azt hiszem minden eldõlt...a Milané Zebrahimobiccs lesz, Toni meg marad Firenzében...(ettõl vagyok én nagyon nagyon boldog 😄😄😄)

FORZA VIOLA! FORZA LUCA TONI!

bmffm856
kis banner update...😊

bmffm856
a fórumunk is megújult a szájtunkon, tehát leeht regisztrálni 😊 minél többen leszünk annál jobb...😊 Fiorentina Forum FORZA VIOLA!

bmffm856
na akkor a Fio szájt is új ruhát öltött...😊 FORZA VIOLA!

hunbasser
ez így a jó<#worship>
(sztem a banner is ízlésesebb lett vmivel -.-)

ReaL MaDRid x siempre

bmffm856
na akkor egy kis banner update javítva a többek által hangoztatott hibát...😊

FORZA ACF FIORENTINA!

hunbasser
ahogy mondta vmvr,a az ac fiorentina jelenleg egy nem létezõ csapat...
amikor csõdbe ment a csapat,akkor vmi új nevet kellett felvenni,és mikor visszajutottatok az a-ba,akkor megvásároltátok az acf fiorentina nevet.

ReaL MaDRid x siempre

bmffm856
na tényleg húzzál innen és inkább csapkodj (örömödben) a kamuscudettotokra...

Matthewpamer
Még szerencse hogy nem te mondod meg hova írok, ugyanis ez mindenki fóruma <#buck>
fõleg hogy semmi rosszat nem írtam, addig egy szavad nem lehet

Tiszta mint az Inter! Campione d\'Italia 2005/2006:Inter !!!CSALÓ JUVE MOCSKOS CSALÓK!!!

bmffm856
ja tudom az felétek nagyon merda...😛

de remélem azért ha mink visszakerülünk az nem okoz akkora problémát...😊 😛

gabber_saviola
lácsijó csak ne akarjon visszakerülni 😊

bmffm856
az attól függ kit nevezünk szõrmésnek...😊 a rendszer tagját, vagy a rendszer áldozatát? nem mindegy...amúgy a gazzetta szerint a Lazio és a Fiorentina vissza kerül az A ligába a másodfokot követõen...végülis az elsõfokot is pár mínuszpont híján telibakapták, akkor bízom benne, hogy a másodikat is ilyen hatékonysággal fogják....😊

bmffm856
nem lenne jó ha nem lenne Serie A, csak benne van a pakliban...de semmi esetre sem lenne jó...

a tüntetésekért nem fogják õket taccsra vágni, mivel a tüntetéshez joguk van. csak a diktatórikus rendszerekben büntetnek a tüntetésért, de az Olaszországhoz hasonló jogállamokban nem. Ebbõl kifolyólag a tüntetésbõl semmilyen káruk nem származhat.

De lassan elkotródhatnál altronickdierrenove a topikunkból...nem tetszik a cinikus hangnem amin ide írogatsz, ezért felszólítalak a távozásra...

viszlát <#wave>

gabber_saviola
lesz szezon, csak a szõrmések nélkül 😛

Matthewpamer
És az mire lenne jó hogy nem lenne Serie A?
Meg a Fiorentina jövõre megint Serie A-s lesz, azt ha sokat tüntetnek még jobban taccsra vágják õket!

Tiszta mint az Inter! Campione d\'Italia 2005/2006:Inter !!!CSALÓ JUVE MOCSKOS CSALÓK!!!

bmffm856
nem vágnak gallyra semmit, mert nem rongálnak...csak demonstrálnak...a demonstráció és a vandalizmus között elég nagy szakadék van már nem azért...a mieink nem Inter drukkerek, akik nemcsakhogy a várost meg mittudoménmit,. de a saját játékosaikat is megverik...a szezont ne keverjük a fazonnal...

fernando torres
csapatod városát vágják gallyra...

bmffm856
igenis fognak...máris kapsz egy kis indoklást...két dolgot nézzünk:

1. Vajon lesz-e jövõre Serie A?
Nos, akármilyen döntés fog születni, az valakinek nem fog tetszeni. Az a valaki (vonatkoztassunk el minden csapattól, személytõl, szimplán nézzünk egy eshetõséget) pedig -mivel másodfoknál följebb nem tud menni- majd szépen elindul a polgári peres úton. Annak pedig -ha belevesszük az Európai Unió ilyen szerveit is- igen igen messzire nyúlik majd a lezárása. Tehát fenn áll a lehetõsége hogy jövõre nem lesz Serie A szezon, ebbõl kifolyólag a teljes Calcio szünetelhet. Ez nekem komoly félelmem, és azóta hangoztatom, mióta kimondták az ítéletet.

2. Vajon van-e értelme a demonstrációknak?
Amit kockáztatnak a döntéshozók -mint azt láthattuk- elég komoly dolog. Példának okáért Firenzében már demonstráltak a szurkolók. De fogalmazhatjuk így is: egyelõre még csak demonstráltak. Azonban amennyiben nem születik olyan döntés, ami az érintettek számára elfogadható, akkor jön majd a java. Rómában a Lazio Ultrái, az Irriducibili vezetésével már tervezgetnek, Firenzében a Collettivo Autonomo Viola ragadta magához a karmesteri pálcát a szervezésben, míg Torinoban is mozgolódni kezdtek az Ultrák. Nem kell mondani, hogy ha ezek a csoportok, (esetlegesen keigészülve a Milan ultráival, ha esetükben is olyan döntés születik másodfokon ami nem elfogadható) mekkora erõt képviselnek, és milyen beláthatatlan következményei lehetnek annak, ha a három (négy) csoportosulás egymással összehangolja mûködését. És ez nem csak egy teória, vagy egy paranoid baromság.Láthattuk, Firenzében komolyan gondolták, és komolyan is gondolják. Szintúgy Rómában, Torinoban és Milanóban, ahol már szintén voltak tüntetések. Szóval itt nagyon nagyon komoly dolgok forognak kockán, és ezt az ítélõszéknek is mérlegelnie kell, mert az olaszok vérmességét a focival kapcsolatban ismerve nem kizárt egy esetleges "polgárháború" -nem a megfelelõ szó, de jobbat nem tudok.

Hát ennyi. Ha belegondolsz, nem is olyan távoli ez amit itt leírtam. A pályaudvar blokád után már csak egy lépés a sztrádablokád. És elhiheted, hogy meg fogják lépni ha úgy adódik, sõt, még jóval tovább is el fognak menni. Szóval azért ne jelentsük ki, hogy nem mennek vele semmire, mert egy ilyen helyzetben nagyon komoly nyomás nehezedne az illetékes szervekre, hogy a gazdasági vonzataiba már ne merüljek bele.

Na tényleg ennyi.

Matthewpamer
És ezzel nem mennek semmire!

vmvr
Nem azért, de sokatok aláírásában úgy látom, hogy tévesen irjátok kedvenc csapatotok nevét, ugyanis mikor az ac fiorentina csõdbe ment és megszûnt, akkor nem sokkal az után megalapították az ACF FIORENTINÁT és ugye most is ezen a néven szerepelnek. Ha ezt tudjátok bocs, de az aláírások alapján gondoltam, hogy írok.

\" Blues is easy to play, but hard to feel...\" Jimi Hendrix

bmffm856
Áll a bál Firenzében

Firenzében a szurkolók fellázadtak a döntés ellen. 300-400-an indultak el a stadiontól tiltakozva a CAF döntése ellen és a Firenze-Campo di Marte állomásnál eltorlaszolták két Rómába tartó vonat útját. Egy másik 3000-4000-es (más források szerint 8000-es) csoportosulás pedig nemrég Covercianohoz vonult, behatoltak az edzõpályára és a Basta feliratot képezve elhelyezkedtek a gyepen. A FIGC lobogóját is sikerült eltávolítaniuk az épületrõl. A vasútállomáson is gyûlik a tömeg és állítólag éjfélig semmiféle vonatot nem enegednek el.

Nagyon helyes! Csak így tovább!

<#eljen>

bmffm856
Tisztelt Viola társaim!

A büntetésünk súlyos. Súlyos, mert nemcsakhogy a másodosztályba számûztek bennünket, de még anyagi hátterünktõl is megfosztottak minket. Én most nem szeretnék foglalkozni semelyik másik csapattal, mert az nem az én reszortom. Én csak azt tudom, hogy 2002 után ismét egy nagy katasztrófát kell átélnie a csapatnak és a szurkolóinak. És ismételten a tulajdonosok rángatták bele a fertõbe dicsõ csapatunkat. Ezek után én nem bánom, hogy ezeknek az embereknek mennie kell. Sõt. Tiszta szívbõl remélem, hogy vasvillával kergetik ki õket Firenzébõl, mert amit elkövettek a Fiorentina mint fogalom, mint csapat és mint életforma, továbbá a szurkolók ellen az bûn. Aki bûnt követ el, annak pedig méltóképpen meg kell bünhõdnie. Azonban az õ bûnhödésük nem enyhíti a mi tiszta fájdalmunkat, amit ezek az emberek hírbõl sem ismernek. Míg számukra a Fiorentina csupán pénzt jelentett, addig számunkra egy darabja az életünknek, és egy darabja a személyiségünknek. Ezt a darabot kell továbbra is megõrizni magunkban, mert a Fiorentina nem egy ember, mégcsak nem is több ember. A Fiorentina a szurkolók erejébõl táplálkozik, és én hiszem, hogy ha mi erõsek vagyunk, akkor még a csalók és pénzhajhászok alattomosságai sem jelenthetnek akadályt klubunk jövõje elõtt. Ami ma történt, az katasztrófa, nem vitatom. De a katasztrófa után is van élet, és talán szebb élet jön mint ami volt eddig. Mert minden amit sikernek hittünk csalás és ezáltal becsapás is volt. Ezek az emberek elvettek tõlünk valamit. Valamit, amit nem lehet szavakkal illetni, mert oly megfoghatatlan, és csiodálatos érzés. Azzal, hogy ezeket a "sikereket" megadták (megvették) nekünk, nagyon nagy örömet okoztak. De sokkalta nagyobb fájdalom ez amit most átélünk azoknál a hamis-örömöknél. Nagyon nehéz lesz. Nehéz, mert együtt kell tartani a csapatot. Minden bizonnyal sok játékosunk távozik majd, de talán jobb is ha kitisztulnak. Elvégre ez is része a megtisztulásnak. Nincs szükségünk hitvány zsoldosokra, akármekkora nevük is van. A Fiorentinában nem kötelezõ senkinek játszania, ellenben aki itt akar játszani, azt tárt karokkal várjuk. Mostantól tényleg csak olyanok játszanak nálunk, akinek a Fiorentina név többet jelent egy futballcsapatnál. Akiknek a szívében megvan az a darab, ami a mienkben is megvan. Csak így lehet igaz egy öröm, egy gyõzelem, ha ezt mindannyian így gondoljuk. Ne törõdjünk tehát azzal, hogy csapatunk hol szerepel, mert ha a regionális liga ötödik osztályában játszana, akkor is a miénk lenne. maradjunk tehát mind így együtt, és szorítsunk a csapat megtisztulásáért. Megtisztulás nélkül nem lesz siker. Azonban ha megtörténik majd, akkor igazán édes lesz az öröm amiben részünk lesz. Mindenkinek kitartást, és mindentõl függetlenül:

Mindörökké Fiorentina!

bmffm856
asszem most az "alaposanbebaszunkészokogvafetrengünkahányásunkban" napirendi pont következik...