53
  • Dexantreal
    #53
    Nemtom, a film az film, ettől végülis még lehetett sikere a baseballban... bár sztem se olyan nagy.
    Ő a levegő ura volt és a kosáré!
  • grizzly21
    #52
    "Jordan 1993-ban a kosárlabdától a baseballhoz pártolt
    át, és bebizonyította, hogy ebben a sportágban is kiemelkedő teljesíményre
    képes"
    en nem sokat tudok a baseball karrierjerol de nem pont hogy bena volt abban?:)) Legalabbis a space jam-ben az volt:)
  • ForzaInter
    #51
    óó a régi Bulls, imádtam őket, mennyi kosaras kártyám volt geci hologrammos Jordan kártya volt a legnagyobb:D
  • Dexantreal
    #50
    thanks, hogy áttetted ide
  • Magic Boy
    #49
    Michael Jordan klipp

    Pár kép:












  • Dexantreal
    #48
    Átmásolva a Michael Jordan topikból:


    Az 1980-as években új csillag tűnt föl az amerikai profi kosárlabdaszövetség, az NBA bajnokságában. Tüneményes képességeivel Michael Jordan nemcsak a nézőket kápráztatta el, hanem ahhoz is hozzájárult, hogy ez az Amerikában született sportág mind népszerűbb legyen.

    A kosárlabdázókról mindig a kétméteres termet jut először az eszünkbe, pedig a gyorsaság, az ugróizmok robbanékonysága és a taktikai érzék ebben a sportban még a magasságnál is fontosabb. A felsorolt adottságokban Michael Jordan nem szűkölködött. Természet adta magas termete kivételes gyorsasággal és ügyességgel párosult, játékintelligenciája is parádés volt. Képes volt a játék hevében megfontoltan dönteni, áttekinteni az egész játékteret, ügyesen manőverezni, úgyszemlélni az ellenfeleket és a csapattársakat, ahogy a sakknagymester a figurákat a táblán, és úgy félrevezetni az ellefelet, hogy közben csapattársai megértsék a szándékát. Afféle Jolly Joker volt a kosárlabdapályán: éppoly jól állta útját a támadásoknak, zilálta szét az ellenfél stratégiáját, mint ahogy kosárra tört. Erényei közzé tartozott még a súlypontja fölötti ösztönös kontroll, a veleszületett érzék saját testének mechanikája iránt, amely ahhoz kellet, hogy amikor a kosárra dob, minél hosszabb ideig maradhasson a levegőben. Ugyanarról a képességről van szó, mint amelyre a futballcsatárnak van szüksége ahhoz, hogy a védők gyűrűjéből kiemelkedve a labdába fejeljen. A nehézségi erőt természetesen nem győzheti le, de az ugrás pontos időzítésével és olyan testtartással, hogy a súlypont és a testsúly ne csökkentse, hanem növelje az ugrás lendületét, az olyan kiváló kosaras, mint Michael Jordan, a kellő pillanatban szinte megáll a levegőben. E kiemelkedő képességét még a NASA űrkutatói is tanulmányozták.





    Michael Jordan 1963-ban született New York Brooklyn negyedében,
    és 1982-ben fedezték föl, amikor az amerikai egyetemi kosárlabda-
    bajnokságbanaz Észak-carolinai Egyetem színeiben játszott. A Chicago
    Bulls 1984-ben szerződtette.Jordan úgy tudta időzíteni felugrásait, hogy
    a kellő pillanatban szinte megállt a levegőben - ezért kapta az ''Air Jordan''
    nevet, és ezért is lehettek 1991-1993 között zsinórban háromszor bajnokok
    a chicagoi ''bikák''. Jordan 1993-ban a kosárlabdától a baseballhoz pártolt
    át, és bebizonyította, hogy ebben a sportágban is kiemelkedő teljesíményre
    képes. 1995-ben a Chicago Bulls visszacsábította az NBA-be.





    Michael Jordant eddig senki nem múlta felül a sportág történetében. Veleszületett tehetsége, valamint gyakorlat és taktikai érzéke jóvoltából hiánytalanul bírtokában volt a játékhoz szükséges izomzati és testalkatbeli adottságoknak, a kellő hajlékonyságnak és stratégiai érzéknek. A sportág történetében kevesen szereztek több pontot, mint ő, s aki ezen a téren netán felülmúlta, az csakis a pontszerzésben jeleskedett. Jordan viszont éppoly sok, saját csapata kosarára dobott labdát védett ki, mint amilyen sokat az ellenfélnek dobott. Jordan 1999-ben visszavonult, ám 2001-ben elhatározta, hogy ismét aktív játékos lesz, ezúttal a Washington Wizzardban.



    Én megjegyzem a bemásoltak mellé, hogy innen is visszavonult és nem is tudom mikor olvastam róla, hogy most elvilleg a Charlotte Bobcatsben tevékenykedik megint. Igaz ez a hír? Vajon még mindig ott van? Mivan vele?


    Pályafutása adatokban:

    Bajnoki címek: Hatszoros NBA bajnok a Chicago Bullsszal: 1990/91, 1991/92, 1992/93, 1995/96, 1996/97 és 1997/98. Kétszeres olimpiai bajnok az Egyesült Államok válogatottjával: 1984 és 1992. Különdíjak: Ötszörös MVP az NBA alapszakaszában: 1987/88, 1990/91, 1991/92, 1995/96 és 1997/98. Hatszoros MVP az NBA döntőjében: 1990/91, 1991/92, 1992/93, 1995/96, 1996/97 és 1997/98. Tízszer legjobb pontszerző: 1986/87, 1987/88, 1988/89, 1989/90, 1990/91, 1991/92, 1992/93, 1995/96, 1996/97 és 1997/98. Legjobb védőjátékos: 1987/88. Legjobb újonc: 1984/85. Kétszeres zsákolóbajnok: 1986/87 és 1987/88. Rekordok: Az NBA örökranglistáján harmadik helyezett 29.277 ponttal. Legtöbb pont egy play-off mérkőzésen: 63 (1986-ban a Boston Celtics ellen). Legjobb pontátlag az NBA alapszakaszában: 31,5. Legjobb pontátlag az NBA rájátszásában: 33,4. 1987-ben az Atlanta Hawks elleni mérkőzésen 23 pontot dobott egymás után. 37 mérkőzésen szerzett 50 vagy 50-nél több pontot.


    Persze azt hiszem ez sem teljes, lehet ide mindent írni, ami Michael Jordannel kapcsolatos. Ezért van a topik. Találtam nem rég egy jó kis videót róla a neten, ezt is megnézhetitek:


    Michael Jordan klipp
  • Iori
    #47
    james pontjainak felét betörésekből, ziccerekből szerzi...míg a többiek pontjainak többségét perimeterből szerzi (talán wade tör be sokat közülük, de a többiek akiket felsoroltam mind perimeterből szerzik a pontjukat, attól függetlenül hogy milyen kaliberűek...)
    én csak azt állítottam hogy lebron nem dob jól a mezőnyből, és viszonyítás képpen felsoroltam pár olyan játékost akik ezt a műfajt igen magas szinten művelik
  • peacyg
    #46
    érdekes játékosfelsorolás... 5 teljesen különböző kaliberű játékost soroltál fel... LeBron idei dobószázaléka 48%, míg 33,5 tripla%, az általad felsorolt Wade-é 49,5%, tripláról 17%... Redd teljesen más kaliber mint az előbb felsorolt játékosok, ő nagyon pontosan tud dobni, de közel sem tör be annyiszor, mint ők. Egyébként Kobe dobószázaléka 45% szal rosszabb, mint James, tehát ezek alapján is azt mondom, hogy helytelen amit leírtál. Azontúl James nem tartozik épp a kedvenceim közé, sőt kifejezetten nem szimpatikus, ahogy Kobe sem...
  • Iori
    #45
    lebron mint jól dobó játékos? ez azért elég nagy túlzás...ő csak szeretné úgy dobni a perimetert mint a legjobbak (értsd: Allen,Mac,Kobe,Wade,Redd stb.)
    van még mit fejlődnie ebben a szakmában, persze ez még nem jelenti azt hogy ne legyen minden idők legjobb 21 éves játékosa :P
  • peacyg
    #44
    Na emberek! Jordan azért mindenidők legjobb játékosa, mert olyat tett többek között, amit senki más: megreformálta a játékstílust. Amit mostanában hátvédnek hívunk, azt valójában ő fejlesztette ki. Az, hogy most nem csak az O'Nealek a sikeres játékosok, az szintén részben Jordannek köszönhető. Azonkívül James-t én se szeretem, de az azért durva, hogy csak "jól zsákol meg jól dob". Mert rengeteg játékelemben fantasztikus és azt se feleddjük, hogy 21 éves. Az a baja a Clevelandnek, ami anno a 80-as évek végén a Bullsnak is volt. Értsd: volt egy Jordanjük és ráépítették a csapatot, vitte a hátán, de nem volt elég, és amikor jött Phil Jackson akkor minden játékosnak megvolt a maga kis szerepe, Jordan egy sokat vállaló szupersztár volt, de ugyanúgy játékos, mint a többi. A Cleveland azt csinálja kb mint a 80-as évek végén a Bulls, mindent James-re hagynak, ha neki nem megy akkor a csapatnak se, nézzétek csak meg...
  • Jeff Gordon
    #43
    Ibron! elég brutál az aláírásod...
  • Rudee
    #42
    Éjjel Bulls-Spurs meccs lesz.
  • Rudee
    #41
    New Jersey-Chicago 100-99
  • KG21
    #40
    tejóég ezt a sok divatdrukkert... topicot nyitnak nekik, de senkinek fogalma sincs ki is van a csapatban jelenleg, mindenki csak nosztalgiázik.
    Jelenlegi Bulls amúgy nem is rossz, centerposzton Chandler egy korábbi 1/1-es, brutkón szedi a pattanókat, pf-ben Sweetney aki a Knicksből jött a szívbajos Eddy Curry helyett, (sztem jó csere volt), aztán a kisemberek: Luol Deng, Ben Gordon, Kirk Hinrich, mind fiatal, és nagy tehetségek. Ez kérem a jövő csapata, nem véletlen nevezik "baby bullsnak" őket.
  • Rudee
    #39
    109-105re nyert a Bulls.
  • Rudee
    #38
    Éjjel a Charlotte ellen hazai parketten kezdi meg az idényt a Bulls. Szerintem nyernek.
  • Ibron
    #37
    ....jah,amit Jordan csinált...nos azt nehezen fogják majd megcsinálni....mármint a következő generáció..mer a mostaninak nem sikerült...próbálkozni mindenesetre lehet.
  • R9
    #36
    O'neal, Bryan,Fisher.... :P
  • McFrost
    #35
    Jordan/kosár=Pelé/foci
  • Sheva
    #34
    jaja drukkoltam nekik még Jordan idejében nagyon nagy kedvencek voltak

    Pippen, Rodman, Jordan......stb.
  • McFrost
    #33
    jó a prannerr:P
    a Bulls meg régen volt az...:(
  • Ibron
    #32
    Thanks.Szóltam nekik.
  • gabber_saviola
    #31
    tess:

    http://www.gabber.tvn.hu/bulls_banner.jpg
  • Ibron
    #30
    de nincs link és nemtom belinkeltetni...
  • báttyó02
    #29
    jajj a régi szép idők Í||:D.dasd..as
  • gabber_saviola
    #28
    írjál a moderátor topikba hogy rakják be
  • Ibron
    #27
    Betutdod tetetni a moderátorokkal?
  • Ibron
    #26
    ....ez szerintem yo lenne.
  • gabber_saviola
    #25
  • Ibron
    #24
    LOL Bulls kutya.
  • Ibron
    #23
    Legalábbis asszem,hogy ez a hivatalos oldal.
  • Ibron
    #22
    Sajna én se tudok semmit se róluk.De itt van a hivatalos oldaluk..körülnézhetsz..angolul van minden.
  • Sheva
    #21
    télleg mi van velük 1000 éve nem hallottam róluk
  • McGrady
    #20
    nemtom:D
    nekem nem szimpi akármilyen jó is.
    az meg enyhény túlzás hogy Jordan utódja legyen
  • KeKKSZike
    #19
    Nem elég? :D Mit kéne még tudnia?
  • McGrady
    #18
    lebron james????
    nem naon bírom
    jól zsákol meg jól dob amúgy semmi extra sztem
  • N1ggA
    #17
    én most a spursnek drukkolok, mert szép a mezük, de alsóban, amikor még jordan volt, meg nagyon jok voltak, akkor nekik drukkoltam, és nekem is volt olyan sapkam :)
  • Ibron
    #16
    De,ha akarnád nézni,se tudnád..a Sport1..vagy Sport 2..nemtom melyiken volt régen,már nem közveítit....nagy bánatomra...így max csak a Sztár Sportból értesülök NBA hírekről,mer az a kedvenc sport újságom.
  • akyyy
    #15
    nekem áltaánosba volt iylen tolltartom:D
    nekem is a kedvenc csapatom, már nem rajongok a kosárlabdáért ugy mint egy fanatikus, meg ameccseket se nézem sose!:D ha van kedvenc csapatom:)
  • Ibron
    #14
    ....igazad van.....tényleg,de akkor is..szerintem LeBron jó játékos,még,ha a köpenye suhintásába se érhet...mer látszik,hogy igencsak tehetséges...na,de haggyuk tényleg..ez egy Bulls topik.