6081

• Hmuda
    A monitorome egy síma TFT, max 1024-et bír el (nem is kell több). a kártya egy 7800GS a drivere meg a hivatalos 6.14 (még megpróbálom frissíteni, de nem fűzök hozzá túl nagy reményeket).

Amúgy nem vészes mert egy nap alatt csak kétszer hozta össze (plusz két CTD).
  • ati2002
    Igen, jobb lett volna ha a Montreali csapat készíti ezt a részt is (mint az elsőt és a harmadikat), csak időben átfedés volt, mert még dolgoztak a Chaos Theory-n, mikor a Shanghai-i team már elkezdte a DA fejlesztését. Ugyanez volt a Pandora-val is (azt is a Sanghai csinálta azthiszem).
  • hykao #2183
    Képernyő gebaszra visszatérve: milyen monitorod van, milyen felbontásban játszottál a hiba (vagy kiakadás) bekövetkeztekor, milyen a videokártya és a driver, és használsz-e valamilyen refresh lockoló programot?
  • Hmuda
    Akkor rosszul emlékszem. :-)
  • hykao #2181
    Dehogynem! Az első rész esetében csak a különböző fényforrások világítottak át a falakon (már ez is elég zavaró volt), de a második részben már Fisher is átlátszóvá vált...DE tény, hogy képelbaszás tekintetében ez visszi a pálmát, mert ebben már totálisan játszhatatlan a játék FSAA rákényszerítéssel...
  • Hmuda
    Passz, az engem sose kötött le, szóval nem is fogom tesztelni, majd a hozzáértők megteszik. :-) A coop meg le lett degenerálva egy botjászmává, szóval azt meg jobban kerülöm mint a versust.
  • csoola
    nekem vki küldje el h hogy használjam a játékot, még semmilyen védelem nem fogott ki rajtam, de leszedtem a játékot, faszán felteszem, meg is dicsért h megfelelek a recomended szintnek meg minden, erre rányomok a yasura, kiirja h minden ok lehet playingelni, inditom a játékot azt beszarik. jah, lehet h rossz exével nyomom, mindjárt kiprobálom, de azért irjátok le he hogyan kell
  • kirol
    Nagyon ügyes vagy, hogy észrevetted.
    Elkúrtam, de nem vettem észre, megjegyzem tudom hogy "W".
  • hykao #2177
    Én sem találkoztam vele...és a menü egésze egy visszalépés a CT-hez képest...
  • Hmuda
    Azért én úgy emlékszem, hogy az 1-2 esetében nem volt semmi akadálya a driveres AA-nak, csak a DoubleAgent a "család fekete báránya".

Szerintem kár volt a shanghaiiakra bízni ezt a részt. Főleg mivel látjuk a végeredméynt és pont egy ilyen fontos rész lett elrontva (szerintem el lett, csúnyán).
  • hykao #2175
    Szerinted van aki már végigjátszotta minden variációban ezt? :)
  • tigeroo
    lopakodós stuff :o)
  • hykao #2173
    BMW...

És nekem spec. ez jobban tetszik kinézetre, mint a HL2...(kivéve rohadt FSAA hiány...)
  • PLATINO
    hosszabb a game mint a 3 része volt?
  • Muki100
    ezt eddig is sejtettem valahogy, versussal mi a helyzet?
  • hykao #2170
    Sajnos a Splinter Cell 1-2 sem támogatta az élsimítást, illetve a második résztől kezdve nem nevezhető konzolátiratnak, mert egyszerre fejlesztették a további részeket konzolra és pc-re.
    És igen, majd mindegyik részt más-más irodája csinálta az UBI-nak (sőt, még abban is volt különbség, hogy egy adott résznek melyik stúdió csinálta az egyjátékos és többjátékos módját!), és a fejlesztés nem úgy zajlott, hogy kész van egy rész, és akkor kezdjük a következőt, hanem párhuzamosan dolgoztak a stúdiók az egyes részeken, kis csúsztatásokkal. Ezért is "tudnak" kijönni a Splinter Cell játékok sűrűbben, mint azt más játékok esetében általában megszokhattuk.
  • kirol
    "meg neked akkor jó ha sötét van a játékban, nemde? :]]"
    HM? Ez mit akar jelenteni?
  • tigeroo
    kit érdekel a grafika, csak menjen:) meg neked akkor jó ha sötét van a játékban, nemde? :]]
  • Rage47
    feliratot tényleg nem lehet bekapcsolni, vagy én nem találom sehol? :S
  • kirol
    Hát szerintem meg csak látja az ember, hogy melyik szép, melyik nem.

Pl. egy 5-ös BMV-t is össze lehet hasolnítani egy Passat-al, és itt is szerintem a BMV a szebb. Bár ez nem túl jó példa, de mindegy.
    Viszont a grafba pl. az AI-nem sokat segít szerintem.
  • tigeroo
    szerintem ez az első rész (régi szép idők..)
  • Rage47
    HL2 Ep1-ben már van HDR, többi ok:))
    sztem a graf irtó szép ebben a játékban, Sam ruhája eszméletlenül ki van dolgozva pl.
  • Hmuda
    Most vagyok a luxushajó előtt (már másodjára lőtte le a monitorom és fagyasztotta le a gépem a drága, hogy dögölne meg).

Jól sejtem, hogy az eddigi részeket nem a shanghaii banda csinálta? Akkora hibákat vétenek amiket a régi csapat 100%, hogy nem követett volna el. Orbitális logikátlanságok (próbálom minimumon tartani a SPOILERt, de aki nem akar kockáztatni az ne olvassa el!):

- Egy olyan elit ügynökségnél mint az NSA, szinte elképzelhetetlennek tartom, hogy a nagy körültekintéssel kiválasztott, kifogástalan katonai múlttal rendelkező ügynökök egyike hirtelen fogja magát és megszegi a közvetlen parancsot és bespuriozik lelövetni magát.
    - Lambert eddig mindig ott maradt a központban, soha nem ment ki a terepre. Mostmeg hirtelen ott terem a gépen, közvetlen veszélynek téve ki magát. A 3rd Echelon főnöke soha nem tenne ekkora meggondolatlanságot. Nem is beszélve a JBA HQ mögötti kis eszmecseréről, az ilyesmit mindig összekötők útján szokás elintézni.
    - Mégis mitől lett rosszul a shanghaii pilóta? Elég gyenge húzás, hogy berakjanak egy olyan végtelenül béna minijátékot amit a helikopter vezetéséhez összehoztak.
    - Kinek az ötlete volt ez a pszicho-tréning?

Játékmeneti romlások:
    - Hiba volt lebutítani a lopakodási rendszert. Mostmár nincsenek fokozatok. Vagy látnak, vagy nem. Nem egy olyan helyzet volt, amiben a zégi SC játékok AI-ja símán észrevett volna és ott helyben agyonlő. Itt meg csak azért mert zölden világít a hátdíszem, nem vesz észre.
    - Kár, hogy a hangérzékelést is kiirtották. Eddig jó volt tudni, hogy nagyjából mekkora hangzavart csaphatok, de most nem látom, hogy amit csinálok az elég hangos-e vagy sem.
    - Miért nem lehet futni a HQ nem zárt területein? Ha nem lát senki akkor nem kell szinészkedni, nyugodtan lehetne sietni a határidők miatt (pláne a széfes gyarkolópályán). Plusz ha már van alátámasztása a lőtér fegyverének akkor elvárnám, hogy kevésbé zavarjon be a légzés mint az SC20k-nél.
    - Vannak elméretezett mozdulatsorok. Például a shanghaii hotel oldalán mikor megyek a lehallgatásra, akkor ott az étterem előtt le kell csúszni egy világító csövön. Odafelé menet Sam fogta magát és minen ok nélkül egyszerűen elengedte a kiszögellést. Godnolom bezavart az a szerkezet amit kikerültem a lógicsálással. Az külön élmény, hogy van amikor nem képes rendesen haladni a csík mikor veszem fel a tárgyalást és még vagy a negyede hiányzik mikor megjön a helikopter (objective failed), a következő próbálkozásra meg ugyanonnan kezdi el felvenni a beszélgetést, de még azelőtt kész a feladat, hogy az utolsó mondatot befejeznék.

Na egyelőre ennyi negatívum elég. Eddig mindegyik SC szinte tökéletes portolás volt konzolról PC-re, de ez nagyon nem üti meg a sorozat mércéjét.

Szerintem kivárok pár tucat patchet hátha megint Splinter Cell lesz belőle.
  • hykao #2162
    Nem összehasonlítható. HL2-ben közel sincsenek ilyen fény-árnyék effektek, nincs HDR, nincs ilyen kidolgozott és szerteágazó mozgásanimáció, ilyen részletes karakterkidolgozás, valamint ilyen részletes és többreagálású AI, stb...

Nem összehasonlítható...
  • hykao #2161
    1. Csak kb. 5 ropit kéne rádobnod a 9600-asodra...(pár napi cigi és sör vagy egy igen szűk költségvetésű hétvégi szórakozás...)
    2. Ha már egy fityinget nem kell költened játékokra, mert minden berepül a szádba, mint a sültgalamb, akkor ez kurvára de nem sok...(hisz van játék, ami 15 ezer lenne élből...)
    3. Nem csak az SM 3.0 miatt kéne váltani, hanem a több elemi kraft miatt is...
    4. És nem csak emiatt a játék miatt, hanem a jelen és a közeljövő játékai miatt is...

Akkor érteném meg igazán az ággályotokat, ha minden játékot megvennétek, és beszopnátok ezzel az X850-eseteken...de lássuk be, nem azok az emberek hőböröhnek leginkább, akikre igaz ez az állítás...
  • kirol
    Az úgy jön ide, hogy oké a te képeid olyanok, amilyenek, de a játékokat összehasonlítva HL sokkal szebb szerintem és simán fut. Így.
  • mila69en
    ronda? pedig gyönyörű szép éppen most léptem ki a játékból és azt kell mondjam semmivel sem rondább mint X360-on max a simítás hiánya mert ott van 4x-es de ez a játék hihetelenűl szép, gyönyörű kerek formák vannak szal király:P
  • Balumann
    szóval 2 dolog ami kiakaszt, az a shadermodel3 és az a hibaüzi...
  • bakvarnyu
    Igen csak akkoriban ugrasszeruen javult a jatekok kinezete evrol evre, itt meg egyaltalan nem ez a helyzet
  • N3v3rland
    Minden, de végülis télleg örülök hogy egyáltalán elindul :)
  • Balumann
    A védelmet még csak kilehet játszani, ezért nem lehet mondani hogy ez warez verzió. Teljesen ugyan úgy működik ha túlléptem az indításnál a védelmet, mint az eredeti. Cracknél esetleg előfordulhat, hogy beleturkáltak az exe-be, vagy módosítaniuk kellett túlságosan, és ez miatt szar... Szóval ez a játék készítők hibája teljes mértékben!
    Másrészt nekem valami gond van az alaplapom másik memória foglalatával, ezzel már nagyon sokat foglalkoztam, próbálkoztam. Illetve ami van az is lassabb sokkal mint a mmeória, és a vga-t is csak 4x kezeli.
    Ezért is alaplapot, és akkor már procit szeretnék venni. Ez volt tervbe, és akkor január vagy február környékén vettem veszek vga-t.
    -bár egyenlőre örülök ha karácsonykor tudok procit meg alaplapot venni (és akkor memót is tok betenni)...
    Esetleg még akkor eltudnám hinni, hogy gyenge a kártyám, hogyha elindulna és menne 2 fps-el kb.. De még egy Ati X850 XT se idnítja el, mert egy hülye hibával kidob (ami tudtommal minden játékot maxon visz). Főleg hogy te is mondtad, hogy ha leveszel minden grafikát nincs oka sm3 -at kérnie!
    És akkor is bízom az ubisoft-ban hogy kiad egy patchet, és kijavítja a grafikai beállítás bugokat, illetve engedélyezi legalább azt hogy sm2 -re lelehessen állítani. (és ezt csak azért csinálta így előre, hogy elején vegyen mindenki aki tud egy jobb kártyát, vagy konzolt, aztán később kiadja a patchet hogy azért megvegyék azok is esetleg akik nem akarnak új gépet venni -> gondolom rájöttek hogy sokan addig nem akarnak venni amíg ki nem jön a DX10, vagy ilyesmi)

Ennyi, és azért 15 ezer Ft annyira nem kevés, ha nem muszály nem adok ki ennyit azért, hogy szebb legyen a grafika.
  • hykao #2154
    Nem hinném, hogy azért, lévén nekem 2600+AMD van, ami elméletileg meg sem felel a minimum elvárásnak lol... :)

Ha bármit csinál, nem változik az FPS, akkor ott valami más lesz a bibi. Vagy driver vagy ki tudja.
    @N3v3rland: a vidkártya driverében alkalmazásvezéreltre van állítva minden, aminek kell?
    Amúgy mi a probléma? Ha maxon fixen 21FPS, az teljesen oké! Nem kell több egy ilyen játékmenetű játékhoz...
  • Gerbill
    A minimum követelmény 3 Ghz, a max 3,5 Ghz
  • N3v3rland
    2.8-as prescott
  • hykao #2151
    Most, hogy jön ide a HL??? Én a splinter cell képekre és szövegre reagáltam amiket belinkeltél és amit írtál!
  • kirol
    Hát gondolom a CPU se mindegy.
  • N3v3rland
    Nekem is egy 7800GS-em van de nekem valami oknál fogva 21 az átlag fps.
    A legfurább pedig, hogy szinte bármit állítok ez megmarad.
  • kirol
    Láttam, olvastam, de a HL nekem speciel szebbnek tűnik.
  • hykao #2147
    Na azért ez túlzás. Azért az emberi bénáskodást és, hogy a warez verzió nem fut mindenkinél hibátlanul, ne írjuk már a játék - és a készítők - rovására lol...

Megértem az aggályokat az SM 3.0 kapcsán, de amint már korábban is írtam, végül is ha belegondolunk nem is olyan nagy elvárás minimumként egy 15 ezer forintos videokártya egy vadonatúj játékhoz. Hisz annakidején amikor a minimum elvárás egy 386-os PC volt egy játékhoz, akkor is sok 286-os tulaj felszisszent, és bizony akkoriban nem 15 ezer forint volt egy 286-ról 386-ra váltás!!! (emlékszem amikor még a PC Guru nem ragasztott, hanem tűzött volt, és jópár fekete-fehér lapja volt - a hírdetéseken a 486-os proci 100 000,- forint volt! Csak a proci! 1993 körül!!! Akkor az kb. 4-5 havi átlagfizetés volt!!!)
    És akkoriban bizony nem volt internet, ahonnan lehúztál mindent...
    Lássuk be, elkényeztetődtünk az internet gyorsulásával, térnyerésével, és túlontúl követelőzővé váltunk...
  • hykao #2146
    Szerintem az én saját készítésű képeim - amiket nemrég beraktam -, jobban néznek ki, mint ezek...(és olyan grafikára számíts, mert ugyanolyan kártyánk van - ha elolvasod a hosszabb szösszenetemet, egyértelmű lesz, mire számíts: MINDEN MAXON akadásmentes futásra)