10184
10778873761175869705.JPG
F2P F.A.Q. (magyar) |
Hivatalos F.A.Q. (angol) | Lotro-wiki | BunnyLotro - Hasznos Tippek

Magyar Fansite (hivatalos)

Nagyobb Kinshipek
Gondolin's Heritage [Evernight]

Kisebb Kinshipek
Seven Gates of Gondolin [Lau & EN]
Last Enclave of Hope [Evernight]
Szikra [Evernight]
The Last Sanctuary [Laurelin]

Nincs tört szerver, a topik olvasói/használói csak eredeti játékkal játszanak, és nem fognak tört szerverrel kapcsolatos kérdésre válaszolni!

• Andrews2007
    Trialra nem érvényes csak azokra akik már valaha bármikor előfizettek 1-2 hónapra illetve megvették az alap játékot és a Móriát pl.
  • SirAlo
    Vagyis ha a trialba inditok karaktert nem lessz bag es gold limitem?:O
  • Ashyn
    Warden vagy guardian.
  • Tatyla
    a hunteren kívül melyik az a kaszt amelyik elég jó még a szólózó barangoláshoz?
  • skatebab
    DonnieBrasco öm azt hogy érted hogy tűzfal ? ha ki ha be kapcsolom meg ilyen átjárókat állítok be akkor sem megy,s ugyan ez a beállítás volt meg minden otthon is ott ment simán , itt a másik helyen a wifi-s nettel nem megy :S help
  • Andrews2007
    A Gold és a zsák limit csak a premiumosoknál akkor lesz ha a free to play után indítanak el karaktert ha most még indítotok el karaktert annak nem lesz limitje arany és zsák terén.
  • Andrews2007
    Juhu akik premiumosok azoknak nem lesz már arany és zsák limitáció most már ezt mondják.

Yes, as an ex-subscriber (which is basically anyone who has purchased and activated SoA before F2P) you will become an automatic premium member for life, you can never go down to 'free' status like the new players will be when they first join.

You'll have a few unique benefits that new players who upgrade from free to premium won't have, such as no limits on the gold and bags you have on your current characters. New characters created after F2P will have these limits however, so while you're still considered a 'subscriber' you may want to fill any extra slots you want to use in the future so that those new characters will also get a bit of a leg up.
  • Andrews2007
    Pretty much hit the nail on the head yes. Basically think of your turbine points (well ok they'll be called Codemasters points or something here ) as being a currency on your entire account, just like subscription time is.

When you have 500 points you can use them on any server and any character on your account, but if character A uses 200 points then the total goes down to 300 for the entire account. Likewise if character B earns 50 points by deeding and character C earns 100 points, then 150 points are added to your total.
  • Andrews2007
    No minden kérdésemre és mások kérdéseire itt a válasz hivatalos fórumról. :) Vannak jó hírek is pl nem is 5-600 pont lesz egy terület hanem, csak 350. Sok-sok karakterünkel farmolva végig lehet csinálni ingyen is a játékot mivel összeadónak majd a turbine pontok. Lesznek akciók a profilban is pl igazi pénzért sokkal több turbine pont , illetve az in-game Storeban egyes tárgyak és küldetések akciózva lesznek néha.
    Akiknek megvan az összes játék rész (alap mróia mirkwood és előfizetett bármikor is) azoknak nem vész el semmilyen tárgy és karakter (feltéve ha nincs 10 karaktere kb :D )

stb....

You cannot buy the quest packs directly through the cogaccounts page, except for the expansion 'quest packs' which are currently available (so Moria and Mirkwood), the smaller packs you can purchase only through the ingame store with store points. Points in turn can be earned ingame for completing certain deeds and quests, and additional points can be purchased through the cogaccounts page with all the existing payment options for subscription plans (except gametime card I assume, but maybe we'll get special point cards at some point).

Yes you need to complete quite a few deeds to buy the quest packs, but the smaller quest packs start at about 350 store points. Also don't forget that points can be earned for completing the same deed on different characters, as well as different servers. Both points and quest packs you buy are accountwide, so you can have several characters working together towards buying new quest packs. And ofcourse they have to give some incentive for people to spend at least some money on the store, otherwise it wouldn't be profitable.

Yes, you will get to keep all that stuff, since you are an ex-subscriber you'll become a Premium player with certain benefits - these benefits are things like no bag or gold limits on your existing characters and possibly no trait slot limits either.
    No you won't lose anything you currently have, you'll keep all your characters (if you have more characters than slots, which can happen if you go down to premium then some character may be locked, but they won't disappear or lose anything they have gained, they will just be temporarily unavailable to you until you unlock them - you yourself get the choice which characters are locked).

Also your characters keep all their levels, XP, skills, traits and all quests and deeds that you currently have in your quest log. If you are questing in an area you don't have access to as a premium you won't be able to pick up new quests, but you are allowed to finish the ones you still have in your log.
    If you've purchased Mines of Moria and/or Mirkwood you will keep all of the content included in the expansions, regardless of whether you are VIP or not.
    Ofcourse it's hard to say in advance how Codemasters will manage the store, as Turbine and Codemasters are different companies, so how they do things may differ. However I think if Codemasters are smart they too will have frequent discounts.
    There will probably be two types of discounts we may see:
    - discounts on buying store points with money from the accounts page
    - sales where specific items in the store temporarily cost less points

The discount for buying points I think will probably be widely announced on the website/forums, ingame store and maybe even in the launcher. The specific item sales may be pre-announced but will most likely just require you to check the "Sale" section in the store (there will be a fixed store page where you can see all the items currently on discount, in fact to get the discount you must buy the item through that page, as in the other store pages the same item may just be shown at full price).

In general buying things from the store will be a tad overpriced, but that's to compensate for the fact that you're buying them for life-long access - once they sell you something (at least with quest packs and accountwide unlocks) they can't sell that same thing to you again. Monthly subscribers may pay less in the short term, but they have to keep paying if they want to retain access to what they've invested in so far, which means more money in the long run.
    Basically the way it works is that the VIP subscription simply replaces the normal subscription we have now. The only real differences are the name change and the 500 store points you get for each month's VIP sub. Other than that not a lot changes. If you still have subscription time remaining from before F2P then that will automatically convert into VIP days in the new system - so for example if you add 60 days gametime now and F2P launches in 10 days, then you'll have 50 days VIP remaining after F2P.

Pretty much hit the nail on the head yes. Basically think of your turbine points (well ok they'll be called Codemasters points or something here ) as being a currency on your entire account, just like subscription time is.

When you have 500 points you can use them on any server and any character on your account, but if character A uses 200 points then the total goes down to 300 for the entire account. Likewise if character B earns 50 points by deeding and character C earns 100 points, then 150 points are added to your total.
    Yes, as an ex-subscriber (which is basically anyone who has purchased and activated SoA before F2P) you will become an automatic premium member for life, you can never go down to 'free' status like the new players will be when they first join.

You'll have a few unique benefits that new players who upgrade from free to premium won't have, such as no limits on the gold and bags you have on your current characters. New characters created after F2P will have these limits however, so while you're still considered a 'subscriber' you may want to fill any extra slots you want to use in the future so that those new characters will also get a bit of a leg up.

Also don't worry about your english, it's good.
  • Kheled
    eregion meg enedwaith is eriadorhoz tartozik. amik inygenesen érkeztek a játékhoz.szal akinek nincs móriája azok eltudnak menni ezekre a területre is
  • Andrews2007
    Az király köszi ja és Eregiont is ugye a Mória kiegészitő adta?
  • foxxi
    Ingyé lesz, patch formájában.
  • Andrews2007
    Oh és Enedwaithet a patch-el együtt érkező új területet is meg kell majd vennie mindenkinek vagy akiknek megvan a Mirkwood is pl azoknak nem? Vagy az egy teljesen ingyenes terület lesz?
  • Andrews2007
    Jaja erre én is gondoltam hogy lehet e majd farmolni hogy összeadódnak e a Turbine pontok a karaktereknél mert akkor megoldható ingyen is de jó sokáig fog tartani. :) 2007 óta játszok még a bétával is nyomtam meg vannak a kiegészítők szerencsére akciósan vettem őket. Az jó hogy az accountokhoz megy a turbine pont, nem karakterenként. Tehát úgymond összeadódik a 2-3-4 karakterrel szerzett pontszám.

Azt tudom hogy a Zsákok problémájához, az arany növeléséhez, a Quest packockhoz, az aukciós ház helyeinek növeléséhez az accountot nézi csak, a traits helyeknél és a kozmetikánál nézik karakterenként tehát ott meg kell venni karakterenként mindig az említett 2 dolgot.

ÉN gondolom akkor premiumként kezdek. Van egy level 55-ös elf hunterem meg egy 9 leveles rune keeper törpöm. Remélem az eddig megszerzett cuccaik megmaradnak mégha az egész Eriadort is bejárták ami most nem lesz majd alapból az enyém.
  • hippy
    Csak akkor kell megvenni a quest packokat ha nem fizetsz havidíjat,és csak az alapjátékra vonatkozik.A kiegészítőket ha megveszed akkor azokat havidíj nélkül is tudod játszani.

Pontokat gyakorlatilag végtelen mennyiségben tudsz szerezni,csak sokáig tart.
    Pl:Alapból ugye 2 karaktered lehet.Az egyiket játszod normálisan,a másikat pedig felhúzod lv20-ig és kiszedsz vele minden deed-et a 3 kezdőterületen.Ezután kitörlöd és csinálsz 1 újat amivel megismétled ugyanezt.
    Vagy ha több karakterrel akarod nyomni akkor ezt a farmolást csinálhatod másik szerveren is,mivel a pontok az accounthoz mennek.
  • Andrews2007
    LOL a lotor europe fórumán mondták hogy akinek megvan a Shadows of Angamr annak is meg kell vennie a Eriadoros quest packokat. Mekkora hülyeség és szemétség ez. Mivel gyakorlatilag duplán fizetünk a területekért mert a pontokból matematikailag kiszámítva lehetetlen teljesen ingyért megvenni az összes területet. Úgy van megoldva is üzletileg. Remélem ez nem lesz igaz.
    Én már vagy 3 éve az induláskor vette meg még a 2007-es bétában is bent voltam.
  • Ashyn
    Hello!

Ha egyszer VIP voltál, akkor nem veszítesz el semmit. Premium member leszel, de mindened, amit a VIP alatt megszereztél, megmarad. A quest pack-ok is.
  • Tyler Durden
    Igen én értettem félre. Azt hittem a kieg esetében nem cdkulcsot hanem rendes dobozos verziót postáznak. Mea culpa :S
  • angyal2232
    szereintem te valamit félre értelmezel mert az tényleg egy expansion pack a moria mert ugye kieg és lotro authentication cd key is required az meg a shadows of angmar alapjatek gondolom. kell hozzá hogy addolhasd a kieget bár ezt a monthy fee is required to play az meg az hogy fizetös a játék és havidijas
  • Tyler Durden
    EZt láttam, csak akkor el van írva: This is an expansion pack. The Lord of the Rings Online Authentication CD Key is required. A monthly fee is required to play. Ez a leírása, míg a másiknál: This is a new account code. A monthly fee is required to play.
  • Kazagor
    Vak vagyok? Egy picit...
  • Tyler Durden
    Hmm én itt a kieget nem látom, csak az alap game cdkulcsát. Elfogyott volna, vagy vak vagyok?
  • Kazagor
    Ott a topik tetején honnét töltheted le a játékot.
  • Kazagor
    Játszottam vele Moriás területen, működik. Nincs olyan, hogy egy kód csak X napig működik. Azt nagyon benézhetted. Szerintem a 30 napnál félreérthetően irták, mert lefelejtették a free szót. De hidd el az az, mivel akkor senki sem venné a 60 napos timecardot, ami több mint 3x annyiba kerül. Ha egy kódot regisztráltál, akkor onnét kezdve megnyilnak az új területek, ennyi.

Ha havidijat fogsz fizetni, akkor megmaradnak a terület questek. Ha nem, akkor szerintem – az 1 hónapos VIP után, ami ugye az alapjátékban benne van – bukod és megveheted TP-ért.

LOTRO-EU Shadows Of Angmar Authentication CD Key (30 Days play time)
    The Lord of the Rings Online: Mines of Moria-EU

Mindkettő nevében ott az EU szó. Szerintem ez eléggé egyértelművé teszi hogy Európai verzió. Ha nem az lenne, akkor nem is tudtam volna aktiválni az EU-s accountomhoz.
  • Andrews2007
    Ja és ez csak a kódot takarja az alap és a Mória esetében vagy a játékot is digitálisan le lehet szedni valahonnan?
  • Andrews2007
    Már játszottál is vele működik? Nem becsapás? Pl mintha az alapjátékra azt írná hogy 30 hónapig érvényes code. Vagy + 30 nap ingyen játékra utal.
    Másik ha megveszi valaki a Shadows of Angmart vajon megkapja e az abban jelenlévő Eriadori területeket? ÉS nem kell megvennie Turbine pontokért?
    Nekem is pl megvan az összes játék az Alap + Mória + Bakacsin erdő nálam remélem nem veszi el a területeket. Elf 55-ös hunteremmel amúgy is már mindenhol voltam csak Eregionban és Móriában, Lórienben, Mirkwoodban nem.
    Szomszédom is megvenné a HOTCDKEY-ről ha nem becsapás és működik és a ha megkapja a területek/zónák jó részét.
    Ja és ezek a kódok európai serverre érvényesek? A Cogaccountsra kell majd neki gondolom regisztrálnia és beírnia az alap és a Mória kódját nálam legalábbis annó így volt.
    Mondjuk azt nem tudom hogy kap e a +1 VIP havi fizetésért már most e 500 turbine pontot mert ugye az alap játékhoz mindig adtak egy hónap játékot is ami most 1 hónap VIP-et takarhat majd.

• foxxi
  • Maxx
    :) az jó, sokasodjunk csak, csak a sok hirigjani maradjon northrenden :D
  • DonnieBrasco
    Nem is veszem piszkálásnak, sőt el is hiszem. Ezzel együtt tény, hogy múlt héten és hétvégén folyamatosan sokan voltak bent, annyira, hogy sikerült csapatot csinálni egy rakás Angmari 44-48 közti FS küldire is. Ami pedig sose volt könnyű :)

DB
  • Maxx
    Nem piszkálásból mondtam, én is a leohban voltam, szerettem ott, amikor ujrakezdtem kb 1 hónapja, több napig senki nem volt, kérdeztem hun csatin hogy mi van a leohhal hogy senki sem online és akkor tudtam meg hogy lett belőle a free army meg egy másik klánból, mivel további két napon is max 3 an voltunk, így átmentem a supper is readybe. :)
  • DonnieBrasco
    lotro.allakhazam ?
    Megint csak google-t tudom javasolni, sok kérdést megspórolhatsz.

DB
  • DonnieBrasco
    Csak 1 gyűjtőszakmád lehet, ami 3 mesterségből áll.
    (amúgy google a barátod - lotro crafting, első hit)
    pl. itt.

DB
  • Tusy
    -3, létezik itt is valahol armory (mint wow-nál)?
    -4, amilyen a wow-hoz a wowhead.com (vagy thottbot.com), létezik olyan a lotro-hoz vagy érjem be a wiki-vel?
  • Kazagor
    Snowbourn-on az aktiv magyar kinshipek nevét tudja valaki? Kinship név, kontakt, akinél esetleg lehet jelentkezni, honlap cim stb.
  • DonnieBrasco
    Ilyet persze lehet mondani, de ettől még tényleg ennyien voltak online múlt héten, nagyjából minden este.
    Lehet, hogy az ingyenes welcome back miatt, nem tudom.

DB
  • Tusy
    - tegnap reggel kezdtem egy trialt, és lenne néhány kérdésem
    -1, több crafter szakmát is fel lehet venni? Az árus tanítaná, csak nem volt elég pénzem rá :)
    -2, gyűjtő szakmához nyersanyagot hogyan tudok keresni? Aktiválni kell hozzá valamit? Kezdő helyen vagyok még, talán csak nincsenek itt még ilyen nyersanyagok
  • Maxx
    15-20 fő? ez egy kicsit erős volt, meg 50 felett :) Mióta van a free army leohban még 3 embernél többet nem láttam online. Ha kis karis társaságot keresel, akkor keres valakit a Supper is readyből.
  • DonnieBrasco
    Ha legközelebb játszol, keress meg egy officer a Last Enclave of Hope-ból. Tuti bevesznek. Mindig van legalább 15-20 ember online, hétvégén 50 fölött is simán.

DB
  • Gurey
    Nincs jelenleg Kinshipem....keveset tudok sajna játszani...sok a meló:(
  • DonnieBrasco
    Van egy 35-ös hunterem, de mostanában nem vele tolom, hanem a minstrelt fejlesztem (aki 49). Meg a hunter amúgy is főleg szólózik :)
    Kinshipben vagy-e?

DB