10184
10778873761175869705.JPG
F2P F.A.Q. (magyar) |
Hivatalos F.A.Q. (angol) | Lotro-wiki | BunnyLotro - Hasznos Tippek

Magyar Fansite (hivatalos)

Nagyobb Kinshipek
Gondolin's Heritage [Evernight]

Kisebb Kinshipek
Seven Gates of Gondolin [Lau & EN]
Last Enclave of Hope [Evernight]
Szikra [Evernight]
The Last Sanctuary [Laurelin]

Nincs tört szerver, a topik olvasói/használói csak eredeti játékkal játszanak, és nem fognak tört szerverrel kapcsolatos kérdésre válaszolni!

• Tusy
    - rested XP meddig gyűlhet? szint végéig, 1 hétnyi pihenésig vagy hogyan? Most ez miatt indítottam egy 2. karaktert is, ne vesszen kárba a rested XP (amíg kapom)
  • MrStokes
    Hobbit is mokas, de en valahogy nem csipem a kezdohelyuket, ezert messzire elkerultem eddig. :D
  • Tyler Durden
    Én bebüntettem 1 hobbitot (: Mondjuk ma olvastam 1 guide-ban a következőt:
    What’s the best race for the Guardian?
    There is no best race, only preference. Many feel that both the Dwarf and Man Race traits and starting statistics better suit the Guardian than the Elves and Hobbits, but take note of these two things.
    1. The starting differences mean next to nothing at the highest levels. The way you build and play your Guardian will have the biggest effect.
    2. When it’s time for a Guardian to become “Legendary” he must travel to Rivendell (land of the Elves) and speak to Sam Gamgee (Hobbit).
  • MrStokes
    Hehe, nekem alapban a torpek fekszenek a legjobban, nem is volt kerdeses, hogy milyen guardian-t inditok. Statisztikak amugy sem tudnak erdekelni. :)

A 18-as minstrel-em is torpe of course! :D
  • Burgernemham
    "DragonKnight" Elég meggyőző és elgondolkodtató amit írtál. Bevallom kissé zavarban is vagyok most. Azt hiszem alszom rá egyet mert egyelőre az EU-n nincsenek nagy karijaim amiért nagy kár volna.
  • Tatyla
    hiába sok törpe guardian van én is az vagyok de leszarom eddig nagyon jó igaz a 35-ös hunterem dobtam sutba ez meg egy 18-as de darál mint állat 3-4 mob egyszerre igaz kard+pajzs,ja és még egyszer sem haltam...
    szintem minden kasztot kipróbáltam de ez eddig a legélvezetesebb
  • Sáska
    hm, en emiatt gondoltam a torpere:

Increased Might
    Increased Vitality
    Increased Common Damage reduction
    Increased Morale Regeneration in combat
    Increased Power Regeneration in combat
    Decreased Agility
    Decreased Fate

Mig az embernel csak ezt olvastam:
    Increased Fate
    Increased Might
    Extra Morale when inspired
    Decreased Will
  • Tyler Durden
    Törpét pont emiatt nem indítottam, néztem lvl 20ig raklap törpe guardiant láttam.
  • seaedge
    Az ember jobb tanknak a faji +5% incoming heal, +evade/parry/block es a strength of morale miatt.
  • Sáska
    ez engem is erdekelne, mert elso ranezesre nekem a torpe tunik a legidealisabb guardiannak, mert a torpeknek vannak olyan faji alaptulajdonsagai, amiknek a guardian latja a legtobb hasznat.
    Ezek a faji alaptulajdonsagok a vegjatekban mennyire elezodnek ki?
    ki lehet-e jelenteni, hogy mondjuk a torpe guardian jobb, mint az ember?
  • Ashyn
    Lvl 20-on megkapod az Owerpower stance-ot, majd 30-on a Force Opening skillt, amely siker esetén aktiválja a Retaliation skillet, ami további skilleket aktivál. A traitek ( The Keen Blade alatt ) pedig tovább erősítik a kétkezes fegyverrel való harcot.
  • Tyler Durden
    Köszi az infót! 30on mi változik, hogy 2 kezessel is beindul a darálás? A fajválasztás befolyásolni fogja, hogy ki mennyire jó tank az endgame-ben, vagy mind1, mert bármelyik fajjal jó lehet boldogulni?
  • MC Hapci
    Mai OMG... Ettenmors swifth travell minimum lvl 40 ... OMG... :D minek ??? nem minimum lvl 59 kéne ?:D inkább 60...
  • Ashyn
    Szia! A guardian szólóban sem rossz, de igazán otthonosan csapatban érzi magát. Mivel kevés a tank a játékban, így nagyon keresettek, sokan szívesebben visznek guardiant tankolni, mint wardent.

Alacsony szinten ( kb lvl 30-ig ) szólózásra is 1kezes + pajzs ajánlott. Onnantól kezdve azonban egy kétkezes fegyverrel + traitekkel iszonyat aprítást lehet vele rendezni. Ha pedig szorul a hurok, stance és fegyver váltás, probléma megoldva.

Talán a legjobban a wow-os prot warriorra hasonlít, bár a két játékkörnyezet eltérő, így nem igazán lehet összehasonlítani őket. Az elején kicsit lassan öl, de én élvezem vele a játékot, sokszor látok, helyezkedő, tétovázó játékosokat 3-4 mob láttán, én egyszerűen besétálok közéjük, és módszeresen agyoncsapkodom őket.
    Azoknak, akik szeretnek tankolni, ideális választás.
  • DragonKnight
    lotrointerface.com
  • MrStokes
    Meg vmi UI replacement sincs vagy az eredeti UI-t nem lehet esetleg testreszabni?
  • Tyler Durden
    Guardian's Parry-vel szoktam használni, egész jókat lehet somni, pedig csak vmi krumplihámozó 2 kezes kardom van. A bash meg a shields wipe az nem használható pajzs nélkül, és tényleg igen effektív, én a 2kezes fegyverrel való harcot csak a változatosság kedvéért nyomom. Amennyiben húzosabb q van, vagy magasabb szintűek a mobok, akkor természetesen kard+pajzs kombóval nyomulok én is.
  • MC Hapci
    neten láttam valami buff-bar izét... de az amcsi dolog szóval gondolom az már f2p-be való,.... :) pedig az elég hasznosnak nézett ki ...
  • foxxi
    Egyenlőre semmilyen nincs, mivel "eddig" a játék egyáltalán nem támogadta. Viszont a f2p indulásától kezdve már lesz jópár.
  • MC Hapci
    van valami jó kis plug-in a játékhoz? ... :) amit tanácsol itt a veterán közösség ?
  • MrStokes
    En eddig meg 2kezes fegyvert nem probaltam, mert a skillek kozul par epit a pajzs hasznalatara es nincs kedvem lemondani roluk amig nincs helyettuk alternativa 2kezes fegyohoz. Pl. jelenleg a Bash sebez a legnagyobbat es meg 3 sec-re stun-ol is, pajzs nelkul ez nem hasznalhato ha jol sejem.
  • Tyler Durden
    Kitakarítás sose árt, ha nincs is hozzálinkelve, simán betod húzni a csata hevében, akkor meg futás van vagy esés gomb (:
    Nekem a medvés esetnél ráadásul sikerült superman módba kapcsolnom, és nem a megszokott 1kezes+pajzs kombóval mentem, hanem 2 kezes fegyóval..
  • MrStokes
    Igen, igazad van. Az a 2 halal is csak azert volt, mer vmi erosebb v named mob ellen indultam es meg kozben bejott masik 2-3, vagy azert, mert nem vettem eszre oket (tele volt a terulet pokhalokkal szőve), vagy pedig azert, mert a pull elott ki kellett volna elore takaritani a kornyeket, mivel sztem a neves mob-hoz linkelve voltak ezek a mobok (forditva viszont nem biztos hogy igaz ez).
  • Tyler Durden
    Én is hasonló szinten vagyok vele /15/ és eleinte elég easy mode. Halni szerintem csak saját hibából tudsz /1etlen halálom van, sikerült egy időre menő küldinél 5-6 macit magamra rángatni, akik csúnyán megcipőztek/, az eddigi grp-os kvesztek is megoldhatóak vele 1edül.
    Az endgame guardian tapasztalatokra én is kiváncsi lennék, ha van vkinek magas szintű írhatna pár sort..
  • MrStokes
    @Foxxi, Angyal: Koszonom a valaszokat. Meg szorakozok kicsit a trial-lal, esetleg megvarom a F2P kezdetet, de nagy valoszinuseggel elo fogom fizetni. Akkor majd kereslek titeket.

Kozben elkezdtem a napokban egy guardian-t, es tenyleg eleg kellemesen lehet vele szolozni (eddig legalabb is). Most vagyok lvl 14, eddig minden kuldit egyedul csinaltam es ossz-vissz jo ha 2x haltam. Mondjuk az endgame-ben annyira nem vagyok oda az altala betoltott szerepkorert, bar nem is zarkozom el elole, ki tudja, lehet hogy kellemes meglepetes fog erni.

Akinek van guardian-nel magas szinten tapasztalata, esetleg kicsit irhatna rola, milyen vele a csapatjatek, mennyire nehez illetve munkas vele tankolni, mennyire nehez vele tartani az aggrot, ilyesmiket.

Regen vanilla WoW-ban egy ideig tankolgattam raid-eken warriorral, szoval ha van WoW-os tapasztalat is, akkor ahhoz viszonyitva is erdekelne a velemenyetek.
  • Azur92
    NA én is megvettem Mines of Moria kieget. Kemény 1190FT-ért:D
  • foxxi
    Egy, vagyis kettő ( 1 választható ) zenedobozt. ( szart se ér.. még az a 2 mp-es muzsika is gagyi amit nyom... és 10 perc a CD.. szal LOL )
  • Andrews2007
    Mit ad Frodó küldetése? Nem nagyon voltam ma itthon. Köszi a választ előre is.
  • foxxi
  • spcs
    Nekem nagyon tetszik a játék, szerintem maradok hosszabb távon. Jelenleg egy lvl 8-as champion karakterem van Malkorhun néven.
  • foxxi
    Jah, Frodo szülinapja alkalmából érdemes ellátogatni hozzá :)
  • angyal2232
    csak ajanlani tudom a wodot énis nagyon jo
  • foxxi
    A leírtakat kezeld szubjektívként, mielőtt valaki okoskodna. :)

A klán teljes neve: Wayfarers of Destiny

És tolerálunk mi mindent, kérdezni szabad ( hisz minden a beszédkészség ha nem használnánk :) ), segíteni segítünk, low lvl-en is, klán eventek vannak setebbi

De én csak member vok, majd az illetékes ha ide vetődne, jobban kiokosít
  • MrStokes
    Koszi a raiddel kapcsolatos valaszokat. Ma is tanultam valamit! :D

@Foxxi:
    Akkor ezek szerint a ti klanotok egy jo valasztas lehet szamomra, ha ugy dontok, hogy hosszabb tavon szeretnem magam elkotelezni a jatek mellett,mar amennyiben toleraljatok a kis szintu karaktereket es a kezdo jatekosokat sok kerdessel. :)

Egyebkent a klanodrol csak annyit tudok, amit korabban iral, hogy WoD-nak roviditik, esetleg meg lehet tudni a teljes becses nevet is, ha nem vagyok tul indiszkret?
  • Walkyre
    A raidek a következőképp néznek ki:
    Ha kronológiai sorrendbe nézzük, a játék megjelenésekor nem volt raid tartalom.
    Helegrod: az első pachekkel hozták ,24 fős, lvl48-50 raid 4 boss, belépőszintű sima tank and spank fight kivéve főboss Thorog. - A mostani patchbe teljesen átdolgozzák 12 fős lesz 3 részre bontva.
    The Rift: 2007 novemberébe hozták be, 12 fős, lvl50 raid 6 boss, annak idején élvezetes kellően nehéz, de messze nem elérhetetlen raid content Angmarba. (Szerintem legjobban sikerült az összes közül.)
    Filikul: 1 boss, nevetséges, szót se érdemlő teknős Móriába.
    Vile Maw: 1 boss 12 fő, lvl60, Watcher sokszor át lett dolgozva, 60 radiance szükséges.
    Dar Narbugud: 6 boss lvl60as content Lothlórienes patchhel hozták be, de Móriába van helyileg 80 radiance szükséges.
    Barad Guldur: 3 boss, lvl65 raidcontent Mirkwooddal került be. Minden bossnak van hard módja 120 radiance szükséges.

Ezenkivűl persze van kismillió 6 fős fellowshipes insta.

• foxxi
    Senki sem azt mondta hogy nincs olyan klán aki ne tudna raidelni. Csak meg kell találni azt ( magyarnál is ;) ) Csak ugye, a "családias" környezet és a vérhc vagy neagyisten atombesértődök egy perc alatt tipusú emberekkel, "guildel" nem szeret az ember együtt játszani, mivel pont az hal meg a játékba emmiatt ami a lényeg, nevezetesen a játékélmény. De klánja válogatja, mi jól megvagyunk, és megyünk mindenhova ahova lehet

Bár az elkerülhetettlen hogy rászorulj "külföldi" segítségre, hiszen nem mindenki ér rá napi 24 órába játszani.
  • MrStokes
    Koszonom a valaszt, akkor azt hiszem nem irom le azonnal szegeny torpe minstrel-emet, adok szegenynek meg egy eselyt.
  • MrStokes
    Ezek szerint a magyar klanokban nincs annyi ember, hogy egy-egy raid-et ossze lehessen hozni?

Ezek alapjan felmerult bennem a kovetkezo kerdes. Ebben a jatekban mibol all a vegjatek , ha a raid-eket hanyagolja az ember?
  • Andrews2007
    Nálam is volt hogy beakadt a karakterem, és nem tudtam menni vele egy darabig mostanában lehet már csinálják nagyon a free to playt. :D A végéhez közelednek. :)
  • foxxi