10184
10778873761175869705.JPG
F2P F.A.Q. (magyar) |
Hivatalos F.A.Q. (angol) | Lotro-wiki | BunnyLotro - Hasznos Tippek

Magyar Fansite (hivatalos)

Nagyobb Kinshipek
Gondolin's Heritage [Evernight]

Kisebb Kinshipek
Seven Gates of Gondolin [Lau & EN]
Last Enclave of Hope [Evernight]
Szikra [Evernight]
The Last Sanctuary [Laurelin]

Nincs tört szerver, a topik olvasói/használói csak eredeti játékkal játszanak, és nem fognak tört szerverrel kapcsolatos kérdésre válaszolni!

• e57
    EU szerverek nem tudom milyenek, de US-en alig van lag. Naponta talán ha 2-3-at észreveszek.

Bugok is olyan kis mértékben vannak, hogy én eddig csak 1x találtam egy bugos küldetés instát. De újrakezdtem a küldetést és akkor már jó volt.

Online játéknál ez bőven belefér a tűrésbe.
  • foxxi
    Amugy szerintem nem kellene ennyire fennakadni pár "micro" lag miatt. lehet elsőre idegesítő vagy zavaró, de időközben észre sem fogod venni. A kliens se tökéletes, a nemzetközi netkapcsolatról nem is beszélve. Sose lesz tökéletes. meg kéne ezzel barátkozni.
  • e57
    Lotroban egyébként elég jó beépített diagnosztika van internetkapcsolat ügyben.
    Options -> UI settings, és ott középtájon van egy olyan, hogy "Show connection status in alert panel".
    Na ezt tessék bepipálni, ekkor a képernyő jobb alsó sarkában, ahol a figyelmeztető ikonok szoktak megjelenenni (pl. ha levél jön), látható lesz egy láncszemet ábrázoló ikon. Ha arra ráállsz egérrel, akkor egy kis összefoglalót kapsz az internet kapcsolatról.

Ezeket figyeli:
    Latency (ping) - Kb ha 300 alatt van akkor már jól játszható. (nekem 110-150ms körül van US szerveren)

Loss (csomagvesztés) - Szerintem 1% alatt még jó, de ez fölött már hibát kell keresni. Nekem 0,1-0,6%, és nincsenek lagok.

Sent. (Küldési sávszélesség [Bps])
    Recv. (Fogadási sávszélesség [Bps]) - Ezek erősen változóak helyzettől függően. Nekem 150 alá nem nagyon szokott menni egyik sem.
  • e57
    Az ha 100 alatt van a ping csak annyit bizonyít, hogy abban a tizedmásodpercben éppen jó volt az internet kapcsolat. Semmi többet.
  • Mardel
    tracert lotroeugls.com

Ha 100ms alatt van akkor nem ez a gondod.

Mivel a szerver nem Magyarországon van, ezért ha bixre pingelsz szart se ér, szolgáltatók külföldi sávszélessége meg nem mindig jó.

• e57
    További ötletek...

Videokártyán elég sok RAM van? highres kliensnél ugye fontos a video memória. Laptop videokártyáknál lehet gond.

Esetleg modern gép + Win7 energiagazdálkodás csökkentheti a gép teljesítményét jelentősen.

Hiába nagy a sávszélesség, meg jó a ping, az nem garantál semmit. speedtest.net-en érdemes megnézni, hogy elég síma e fel/letöltés. Illetve jó teszt lehet még a skype hangtesztje. Ott általában rögtön kibukik ha nagyon rövid szakadások vannak. Skype hangtesztben elszámolsz 10-ig majd a visszahallgatásnál ha egy-két szám kimarad akkor valami net gond van.

MSN jelentős vírusgóc. Símán lehetsz vírusos még Avira mellett is. Én is azt használom, jó is, de akkor sem képes mindennel megbírkózni.

Nem használsz valami csoda tweeker programot? Bekavarhat.

Ha már nincs több ötlet, akkor a Lotro újra telepítése....
  • RexpecT
    1.4GB ramom van.
    2.6/6Mbit/s-es netem van bix felé 6-7ms a pingem.
    3.Nem max az msn szokott a háttérben futni.
    4.1 hete raktam újra a gépet uptodate driverekkel.
    5.Nem valószínű, Avirát használok eddig bevált.
  • foxxi
    Nem gyengén elszállt az agya... Jót röhöghettek rajta. Mindig csak a xarakodás ezzel a TP-vel.. Ejj.
  • e57
    Idézet a hivatalos US fórumból. Kicsit ideges lett a játékos a bejelentett patchtől. :)

"When will you stupid fucks get the point that when you give free to play to 65 and all the goodies to go with you will loose subscibers, i am one go fuck yourself turbine, and shove f2p straight up your jewish hating glory hole. ty"
  • e57
    ötletek (hátha egyik bejön):

1. RAM van elég a gépben? Többet segít mint az SSD. Nekem 2-3GB-ot fogyaszt.

2. Internet minősége elég jó? Pl. kiöregedett ADSL modemek tudnak produkálni nagyon rövid (0.5-2s) internet szakadásokat.

3. Játék közben nem torrentezel? Nem lehet hogy valami program elveszi a sávszélességet? Pl. Amikor a lotrot töltötted le, akkor a gépedre került a pando media booster. Az sutyiban torrentezi vissza a telepítőt. A Pando Media Boostert Azonnal törölni a gépről!

4. A számítógépre a driverek rendesen telepítve vannak? A HDD-nek a DMA mód engedélyezve van?

5. Nem vírusos a géped? Manapság nagy divatja van a driver vírusoknak. Tipikusan akaszthatják a gépet 1-2mp-re. Nem könnyű őket megtalálni, az átlag víruskereső észre sem veszi.
  • foxxi
    Azt. Akkor viszont biztos a fórumon kiagyalták hogy miért.
  • RexpecT
    Ahogy a hivatalos fórumot is nézem nem igazán.
    Windows 7-et használasz?
  • foxxi
    A problémád "egyedi" lehet, mivel nekem ssd nélkül is folyamatos és nem laggol.
  • Probatbicol
    Bocs gyerekek ezt nem ebbe a topicba akartam
  • Probatbicol
    Hát igen, az a baj, hogy Ázsiából nézve az európai mmo piac olyan kicsi és jelentéktelen, hogy nem is csodálkozom. Meg gondolom intő jel volt nekik pl. a perfect world eu szervereinek a bukása is.
  • RexpecT
    Hát gyerekek... vettem egy SSD-t(rátelepítettem a LOTRO-t) brutál gyors a betöltés és a városban sincs már HDD lagom, de ezek a mikorlogok(hitch a külföldi fórumokon) még mindig megvan(főleg ha lovon ülök akkor olyan 20-30s enként van egy), hiába veszem le a felbontást alacsonyra akkor is jelentkezik.
    Már mindent próbáltam, de nem találok megoldást a problémára...
  • Narxis
    LotR F2P teszt
  • Tyler Durden
    Meló itt is sok, de pont ez az, hogy este legalább gaméban 1 kicsit kikapcsolódom. Nemsokára elérem Móriát, baromi kíváncsi vagyok (:
    Amúgy meg túl sokat függtél, nem kell mindennap jáccani..
  • MrStokes
    Olyasmi + sok a melo, kifaradok estere. Meg valahogy mar nem fekszik annyira az MMO mufaj sem, mint regen, single player jatekok valahogy jobban lazba tudnak hozni.
  • Tyler Durden
    Hombre veled mi történt? 1000+1 éve nem láttalak bent.. Elég volt, meguntad vagy mi a szösz?
  • Tusy
    - én 20-as szinttől skirmish-el fejlesztem a karikat (adott idő alatt több XP jön be belőle mint questelésből), ilyen farkas, madár meg briganti ölős deedeket ott is lehet teljesíteni. Huzamosabb időm (1+ óra) csak hét végén akad, olyankor hajtok rá az elmaradt questekre
    - minstrellel kezdtem, guardian meg most már a runekeeper is bejön (ezek vannak 20-as szint felett). Championnal küzdök a 20-as szintért, meg még egy lore masterrel próbálkozok (ez egyelőre nem fekszik, talán később jobban bejön)
  • Mardel
    Főleg hogy kapsz ilyen deed duplázót tehát amit ölsz azt 2-nek veszi. És ha felhúzod 9-10-re ahol már jól ölöd a pókokat meg a farkast meg a szúnyogokat akkor seperc alatt megvan a 60 mindegyikkel, és azért erősen questeltem nem csak a turbine pontosra hajoltam rá.
  • Mardel
    Nem olyan rossz az, meg van mikor 10-et kapsz.
    Én kb szombat óta próbálgatom a karikat eddig Hobbit Burglar, Elf Hunter, Hobbit Minstrel, Man Lore masteren vagyok túl. Kb mindegyiket felhúztam 14-re és utána döntöttem melyik marad melyik megy melyikkel tetszik a játékmenet. Eddig lore master és minstrel maradt. Ez idő alatt összejött kb. 190-200 TP. Egy nálam kockább ember ezt rövidebb idő alatt is behúzza.
  • Blob
    de jár de én azt elverem mindig pik pak :D:D
    NEm tom hogy havi e mert én 2 hetente kapok :D
  • Narxis
  • Tusy
    - VIP-pel vagy lifetime-vel nem kapjátok a havi 500 TP-ket?
    - már tartott a free amikor lejárt az előfizetésem és én akkor nem kaptam érte TP-t (én úgy értettem, kellett volna kapnom), cserébe most Karácsonyig VIP vagyok (jó lenne, ha erre már +TP-t is adnának :) )
  • Blob
    és akkor majd nekem is 5 tp ket kel szednem ahoz hogy meglegyen a kieg , na az szép mutatvány lesz a büdös k........kat.!!!!!!
  • MrStokes
    Itt van egy tablazat:
    link
  • Narxis
    Már játszom egy ideje, mert szóltak e-mailben, hogy ingyen van.. :D régebben is játszottam csak sajnáltam a havidíjat, most folytatom azokat a karaktereimet. Egyelőre alacsony szinten vagyok, de ha így mikrotranzakcióval minden megoldható amihez pontokat játékban is lehet szerezni akkor ez egész jó.
  • Tusy
    - a mikrotranzakciós megoldásnak köszönhetően ez elég képlékeny dolog lehet, magyarul ami téged zavar játék közben azt jó eséllyel fel tudod oldani (unlock) turbine pontért (TP). Ha érdekel a játék ki kell próbálni és idővel eldöntöd, érdemes-e rá költened (pénzt vagy időt)
  • Narxis
    Milyen korláti vannak az ingyen játszóknak? Itt olvastam már párat, de nincs erről egy leírás rendesen, összeszedve valahol?
  • Tusy
    - egy ideje (lassan egy hónapja) lehet ingyenesen játszani. Hogy rendesen lehet-e játszani azt viszont nem tudom
  • Tusy
    - alapot és Móriát megvettem pénzért, én csak Mirkwoodot látom 1995 TP-ért
  • foxxi
    Pedig a jövő e felé húz.. Majd szép CSENDBEN fogják leszarni a lifetime-kat.
  • Blob
    abból elég nagy felháborodás lenne, legfőképpen aki lifetime accos
  • e57
    US-en a tegnapi patchtől a lone landos quest csomag már free (nem kell megvenni), jövőre a freeben benne lesz a mirkwood (legalább is megvehető pontért), és free lesz a monster play is.

Szerintem egy idő után le akarják morzsolni a VIP rendszert is. Nekük ez lenne a jó (mármint Warnernek).
  • BoneDragon
    Sajnos elhalasztották 2020-ra =(
  • Mardel
    Nah igen bár nem Mirkwood, csak Mines of Moria és kb. 2492 TP.
  • Blob
    Várjál még
  • 38tibi38
    Hali. Mostmár lehet rendesen és ingyen játszani? Vagy még várni kell vmire?