10184
F2P F.A.Q. (magyar) |
Hivatalos F.A.Q. (angol) | Lotro-wiki | BunnyLotro - Hasznos Tippek
Magyar Fansite (hivatalos)
Nagyobb Kinshipek
Gondolin's Heritage [Evernight]
Kisebb Kinshipek
Seven Gates of Gondolin [Lau & EN]
Last Enclave of Hope [Evernight]
Szikra [Evernight]
The Last Sanctuary [Laurelin]
Nincs tört szerver, a topik olvasói/használói csak eredeti játékkal játszanak, és nem fognak tört szerverrel kapcsolatos kérdésre válaszolni!
-
maniac001 #3123 Makot rakok a mobra mindig, azzal kezdem. Szóval nem tudom mi a baj. -
weky #3122 Na kockák, ilyenek lesztek Ti is! Ilyenkor (is) örülök, hogy csak egy sima mezei "casual player" vagyok. -
#3121 hát, ha az endgame csak abból áll majd, hogy 4-6órát kell lent ülnöm az instákba, akkor nálam uj kari inditás lesz vagy abbahagyom, vagy pvp-ek. AZ elmúlt 1 hétbe 20 perce tudtam belépni összesen, mert ennyire volt időm, munka család barátnő mellett.
Épp ezért lenne fontos a pvp kihangsúlyozása vagy finomítása, hogy akinek 1-2 órája va gammázni, az is érdemben tölthesse az idejét. A fő karim eddig lvl25, igaz van mellette mág 3 ami 10xes, asszem még egy daarabig elleszek endgame nélkül is...:) -
#3120 + nálam azért a stun 40-50%ba bejött ha télleg be is talált,persze ez függ a mob szintjétől is, ha sárga narancs mobokat ütlegelsz a pettel, az bőven csökketni az stun esélyt is.. -
#3119 nekem csak egy 14es kapitánym van, de ha figyelmesen elolvasod a skill leírását amit feldob a gamma ha felé húzod az egeret, akkor látod, hogy csak akkor működik a skill ha markolva van az enemy. ha nincs hiba nyomogatod nem fogn skillezni a pet. Valamint van olyan is, hogy a pet missel, de akkor ugyanúgy elkezdi a timer futtatását mintha sikerált volt.
Sztem te e markot felejted le a mobról, ha nem akkor passz, más lehetőség nincs -
#3118 Ez üt:) -
#3117 Kockáknak.... hehehe
Kapcsold ki a gépet kisfiam!
angol tudás szükséges... -
maniac001 #3116 A captain társa ez a Herald jó valamire? A buffokon kívül? Mert a sebzése nevetséges, és hiába nyomom rá hogy stunnoljon, eddig egyszer sem (!) sikerült neki. Tudom hogy csak esély van rá, de azért 100-ból egyszer jó lenne. Javul a sebzése vagy ez a stun a későbbiekben? Amúgy nagyon feelinges a captain. Remélem fontos party tag. -
#3115 Szerintem nyissunk újabb vitát arról, hogy korábban miről indult a vita -
#3114 itt nem arrol van szó hogy sulis vagy melós hanem arról hogy miért lennékén casual player mert 2 hónap alatt jutottam el a 25. szintre? A vita ebből fakadt. -
#3113 Ne arról van szó, h később látod az endgame részeket. Hanem hogy elég nehéz lesz a 2-4 (3-5, partifüggő) órás instákba lemenni úgy, h nincs annyi időd egyhuzamban.
De ez mindenkinek a saját döntése, ill az, h mit tehet meg. A sulis réteg jobban ráér, ez tény, ezt viszont ki is használjuk, hehe:D -
#3112 Pontosan így gondolom én is, és nem láttam semmilyen "összecsapást" :) szerintem nekünk sokkal jobb, mert ezzel a játéktempóval mire eljutnánk a "végére", már lesz 1-2 újabb update, szóval sose fogunk unatkozni :)
DB -
Ragnar360 #3111 Lifetime accountot vennék , aki tud esetleg vmit kérem jelezze :) -
weky #3110 Mi folyik itt emberek? Látom a dolgozó nép és a sulis réteg ismét összecsapott és szokás szerint döntetlen az állás.
Azt, hogy ki mennyit játszik egyrészt a real life-os teendők másrészt a függős mértéke határozza meg. Ha engednék a függésnek, akkor a RL-os dolgokat kellene hanyagolni, amit soha nem fogok megtenni.
Persze akik sulisok azok egyelőre még nem értik a dilemmát (max. vizsgaidőszakban), de akárcsak Donnie, jómagam is melózom, gyakran van túlóra, ott van barátnőm is, stb, tehát nem tudok naponta 5-6 órát (néha még 1-et sem) játékkal tölteni. Ha ez azzal jár, hogy az „endgame” tartalmakat csak később fogom megtapasztalni és csak 1 év múlva leszek lvl50-es, hát legyen. Ezzel nem a kockákat akarom bántani, hiszen különbözőek vagyunk, más az életünk, mindenkinek más a fontos.
Szerencsére a guilden belül kialakult a „dolgozók” csapata, így pl. Agamaur instáján belül is max. 1-2 questet csinálunk meg és legközelebbre hagyjuk a többit. Csak finoman, érzéssel...
-
#3109 Igen, a döntés a te kezedben van, én csak a lehetősegeket vázoltam:) -
#3108 Ez van, de amint már mondtam korábban is: ez az én választásom :) raid vagy család/meló :))
Ha nagyon nagyon nagyon ritkán van 2-3 órám úgy, hogy tutira nem kell félbehagynom, mindig kétségbeesetten csapatot keresek... :)
DB -
janus84 #3107 Igen azt kellett volna írnom, hogy aki ebben a játékban CSAK szólózni akar... Vannak olyan emberek, akik belekezdenek egy online játékba úgy, hogy kifejezetten utállnak csapatban játszan, rájuk értettem, nekik szvsz tényleg nem való a stílus, a single rpg viszont annál inkább. Most tényleg bántó volt, amit írtam. Annyira eszembe sem jutott bárkit megsérteni vagy ilyesmi. És visszaolvasva sem érzem annak.
Bocs mégegyszer mindenkitől! -
#3106 No problemo, majd áll az insta szélén, és Iwa, a támadásbutitott farmer mintrel majd leszólózza neki, muhaha :D -
#3105 Na igen, csak így teljesen kimaradsz az endgame tartalmakból. Urugarth a legpróbb csapattal is 2-4 óra, CarnDum, Helegrod még ezeknél is több. Bizonytalan idővel meg nem fognak elvinni, max pug, de azzal meg kihalsz:) -
#3104 Nincs személyes sértés, csak nem kell olyan butaságot mondani, hogy "aki szólózni akar, menjen offline RPG-zni". Én is ezer örömmel questelek csapatban, de a legtöbbször mikor leülök játszani, fogalmam sincs, meddig tudok maradni. Ilyenkor tuti nem kezdek bele egy instába, mert az sokkal rosszabb ha a felénél kell otthagynom a bandát. Remélem, ez érthető...
DB -
janus84 #3103 Bocsi akkor én is visszavonnám elöbbi írásomat, párhuzamosan menta 2 post, csak közben msn-t is néztem. Örülök, hogy nincs harag :) -
janus84 #3102 Én meg elnézést kérek azoktól akik esetleg segítséget kértek, és nem mentem vagy nem vettem észre, vagy nem válaszoltam, vagy azt mondtam, hogy megyek, aztán elkellett mennem offline (családom van nekem is), vagy éppen nem hagytan ott a 6-fős csapatomat, mert nekik is kellettem. Kicsit nehéz mindent olvasni, mindent észbentartani világot átlovagolni etc..etc..ráadásul 5-en beszélnek ventrin. Én folyamatosan csapatolok valakivel nagyon ritkán szólózok.
Én csak tanácsot szerettem volna adni abban, hogy hogy könnyebb. Akinek nem inge ne vegye magára, VISZONT : Nevetségesnek tartom azt, hogy egy nyílt fórumon, ahol valaki megemlíti, hogy próbálni kellene szervezettséget vinni a játékba, annak rögtön a torkának esnek. Nem megszabni akarom, hogy ki hogy játszon, és mit csináljon, csak nem ez az elsö mmo-m, és valahogy én azonos szintű guildtársakból mindig megtalálom a csapatomat. Most van 1 pár FS questem amik már kiszürkültek, mert várom azokat vele, akikkel megbeszéltük, hogy megyünk.
Szólózásra visszatárve egy idő után mivel csapatorientált a játék, nem is lesznek kazalra szólóquestek, legalábbis aki csak szólózni akar nagy bajban lesz. Késöbb pedig Raid questek lesznek, amihez 4 csapat kell.
Nem leszólni akartam senkit.
Ami a pénzt illeti: Sosem farmoltam még, és van pénzem. Amit leírtam, mint farmolást, abban az a poén, hogy egy híler minstrel is rövidke idő alatt pénzt tud keresni, ha van rá igénye, és más játékokkal ellentétben még a karaktere is fejlődik (deed). Nem kötelezek senkit grindre, én sem szeretek és nem fogok. De bocs, ha azt várod, hogy neked majd ingyen lesz lovad sajnos azt kell mondanom, hogy erről nem én tehetek. Próbálj ki pár MMORPG-t, és azt fogod látni, hogy a nagytöbbséghez képest pénzt keresni itt könnyű.
Explorer a szakmám. Az összegyűjtött ércet leadom Oremasternak vagy ékszerésznek küldöm. Eddig egy pakk ércet adtam el, de nincs rá egyelőre szükségem, hogy saját pénztárcanövelésre fordítsam. A fát feldolgozom saját pénzen, és továbbküldöm a woodworkereknek, vagy szintén bank.
Sajnálom, ha bárki személyes sértésnek vesz egy gondolatot, pusztán azért, mert nem ért vele egyet. :p -
#3101 Kocsmatúra a megyében:D
-
Glorius #3100 Lehet csak én fogtam fel kritikaként, akkor elnézést, nekem elsőre ez jött le.
Egyetértek Veled Hylia, és nem is érzékenység miatt - vagy mert divatos sokáig dolgozni - írtam hogy nincs időm, hanem hogy értse, miért nem tudok fix tagokkal rohangálni. Tömegiszony szerencsére nincs (érdekes is lenne:) ), csak nehéz tartós kapcsolatot kiépíteni online, ha kevésszer jut az ember fel.
A lényeg hogy mindenki a maga stílusában élvezze a játékot.;) -
Lyan Kyj #3099 ha olvastad a faqban, akkor tudod a választ. -
#3098 olvastam a faqban hogy hol lehet guildbe jelentkezni..de kinél és hogyan?ű -
#3097 A szólózós rész miatt meg kötelességem kiállni Frabi mellett :)
Kétlem, h célja lett volna kritizálni a szóló játékot is kedvelőket. Ő ezt kimondottan azokra értette, akik nem hajlandóak falkába verődni, és utána meg csodálkoznak h mindenhol csak FS kacsint vissza rájuk. Ez itt MMO, vagyis az a lényeg, h csapatolj, mellékesen azért szólózhatsz is, ha éppen unod a tömeget...DE, ha tömegiszonyod van, akkor ez nem a te játékod, és sosem fogsz rendesen haladni, vagy élvezni a stilust. (én gyébként nagyon utálom az MMO-kat:P)
Jah, még annyit, h itt senki sem akarja lenubozni az olyanokat, akik esteleg már dolgoznak (dejónekik) és "csak" 2-4 órára tudnak a gép elé roskadni, miután már megirták a jelentésüket, megböfiztették a gyereket és elnáspángolták az asszonypajtást is:)
Egyesek közülünk megengedhetik még maguknak, h kockuljanak, ez játék szempontjábol elönyosebb, és ök azok, akik tudak együtt haladni 2-3as csapatokban, akik meg ritkábban érnek rá, azoknak segitenek a guildtagok:) -
#3096 most így csatlakozva, sztem a pénzhiánmy a wowra sokkal inkább jellemzőő.. Itt nekem sose volt még hiányom belőle :) -
#3095 igen közben metaláltam hogy a bárdnál lehet! valakinek nincs kedve feljönni jáccani picit?? Breeben vagyok egy tünde minstrel :) -
#3094 pénzhiánnyal egyáltalán nem értek egyet...
35 ös szintre 5 és fél aranyam jött össze és sosem farmoltam kivéve egy esetet amikor VÉLETLENÜl aukciósházban megvettem valamit 1g 125s-ért, akkor kicsit eldurrant az agyam és elmentem visszaszerezni.. kb 3-4 órámba telt.. csak kvesztelésből jött össze a pénz, némi krafttal megsegítve.. el-eladtam egy két íjat számszeríjat 30-70 ezüstökért -
#3093 Van elég pénz, ha csak napi 2-3 órát is ülsz le a játék mellé, attól még lehet ugyanolyan teljességgel átszani a játékot, mint a többiek, max. nem 1 hónap alatt éred el az 50es szintet, hanem többszörösével, de ilyen kis lépésekben haladva is "élhetsz teljes online" életet..értem ezt ugy, h questelsz 2 órát, és közben nem veszed ügyan észre, de farmolsz is.
A deed-ek meg kifejezetten arra kényszeritik az embert, h ha nem is akarja a fél életét teszem azt póköléssel eltölteni, mégis rá lesz kényszeritve....és közben jön az exp, jön a pénz, mert farmolsz, mégha nem is ugy nevezik.
Egy másik dolog, h ha kihasználod a játék adta pénzszerzési lehetőségeket (aukcios ház, crafti-crafti, a questek is jol fizetnek ) és nem harapsz kétpercenként a fübe (repair költség) akkor mindenképpen pluszba fogsz kerülni...ha még szorgos meg élelmes is vagy, akkor kitárulnak elötted a "csak a gazdagoknak" fenntartott extra dolgok felé vezető kapuk. itt most konkrétan még a ló az, ami nem szükséges és ha éppen nem futja rá, attól még az élet megy tovább. Én is aakrtam GWben obszidian páncélt, de sosem volt hozzá kitartásom, h 2 hétig az UWban aszalódjak :)
Egyben meg tömören: alap dolgokra fussa, (aki meg elégedetlen, az tanuljon meg jobban gazdálkodni, v játszon a Vanguarddal, ahol még a cipöd befoltozására sem jutotta) a flancért (ló, ház )pedig hajtani kell, és ahhoz pedig idö szükségeltetik, de attól még nem szenved csorbát a játékélmény. -
Lyan Kyj #3092 múltkor adtam linket, abban ott van. -
#3091 sziasztok! Nem tudjátok kinél lehet furulyát venni vagy lantot vagy hasonló ? :) bree felé igyekszem éppen :) -
#3090 Hello
Én ezt nem értem,hogy mért nincs embereknek pénze?38-as szinten járok és soha nem volt bajom a pénzel pedig megyek egyéni questeket csináni meg fellowshipest is mindent nem szoktam leállni farmolni,hogy abból keressek pénzt és általában 6 fél 7-re érek haza a munkából hétvégén meg nem mindig szoktam játszani.Találkoztam egy lvl40-es karival és azt mondja nincs pénze lóra hát ez nevetséges sztem.
üdv
UI.: van lovam és mellé 6g-om :) -
#3089 ha ja nagy gond nem volt, csak nem értettem hogy miért szerencsétlenkednek, pedig mégcsak nem is 1e hps ellenfelekkel harcoltunk, na de mind1 túljutottunk, aztán mindenki köszönöm aztán felbomlott a szövetség :D -
#3088 kföldiekkel is lehet ám questelni, minimál szocializáció szükségeltetik hozzá, bunkók meg mindenhol vannak ennek alapján nem lehet el/megítélni egy communityt se -
#3087 Amúgy tgenap nyomúltam 2 angol sráccal, nálam magasabb szinten voltak egy hunter meg egy champion, és egy csajszit kellet kimenteni a goblin romokból, hát azok olyan suták voltak 3x estünk neki de csak ugy hógy én már mást nem csináltam csak gyógyítottam nevetségesen bénák voltak.
Jelzem eddig még jó csapatot csak a magyarokból lehetett összehozni, saját tapasztalat. -
Glorius #3086 Hát azért ezzel vitatkoznék...
Én egy lvl 23-as hunterrel (Hubi) játszom a kezdetek óta. Igazad van abban, hogy biztosan hatékony módszer ha állandó csapatod van, és nagyon könnyű úgy haladni. DE: én többször csatlakoztam emberkékhez, akikkel kijöttünk, de egész egyszerűen lehagytak, mert nem tudom megygérni, hogy mikor leszek fent legközelebb...sajnos annyi a munkám, hogy nem ritka a 10 órás hazaérés sem, és akkor bizony sem időm (hisz ott a párom, akivel szintén élni kell a "Social Panel" adta lehetőségekkel:) ), sem energiám hogy felmenjek farmolni, questelni vagy akármit is csinálni.
Az, hogy 1 óra alatt 150 ezüstöt összeherdált tök jó, de én is azon vagyok hogy bizony kevés a pénz. Miért? Mert aki játszik, questeket csinál, craftol..stb, annak egész egyszerűen nem jut elég pénz. Hangsúlyozom, én ezen nem vagyok kiakadva, elfogadom, legalább van célom játék közben. Én játszani megyek fel, nem azért hogy 388-ik orkot is leöljem. Elfogadom hogy van akinek ez is tetszik, nekem semmi bajom ezzel, egyszerűen Nekem nincs időm rá, bár néha ha jó csapat gyűlik össze én is megyek.
A szólózós leszólásod meg több mint irritáló. Légyszíves ne Te mond meg hogy mit csináljon az aki ilyen aspektusát keresi a játéknak, ugyanis a fent említett okokból sokan szólóznak, és bizony Ők is fizetnek a játékért, és Ők is szeretnék megkapni azt a játékélményt, amit elvárnak. Annyita könnyen szólod le a más típusú, életvitelű embereket hogy nem figyelsz oda rá: sokan vagyunk, sok félék. Ha te azt élvezed hogy sokan hajrá, tedd azt, de ezt a játékot sokszor csak szólózni tudom én is.
Ebben a játékban mellesleg az a szép, hogy csapatban mindenkinek megvan a szerepe, senki sem felesleges...a minstrel meg korátsem annyira szarul ölő kaszt. -
#3085 végülis gyetértek veled csak vannak néha közbenső dolgok ;) -
#3084 A meglátásodaT HELYESNEK TALÁLOM A CSAPATÉPÍTÉSBEN ÉS HOGY ÁLJUNK ÖSSZE AZONOS SZINTEN, CSAK PL ELFELEJTED HOGY SOKUNK DOLGOZIK CALÁDJA VAN, PL ÉN IS MÁR CSAK SZOMBAT DÉLUTÁN FOGOK UJRA A GAMEHOZ KERÜLNI AGY SAJNÁLATOMRA, ÉS KITUDJA AZ A KIS CSAPAT ADDIGRA HOVÁ KERÜL. JELZEM ENGEM ANYIRA NEM SZOKOTT ÉRDEKELNI HA VALAKINEK SEGÍTENI KELL, LEHET TŐLLEM 10-25 LVL ESÉS MÉG HA MEGCSINÁLTAM MÁR AZ A KÜLDIT HÁT AKKOR IS SEGÍTEK, DE JELZEM HOGY NEKEM NEM NAGYON SEGÍTENEK, INKÁBB LEHURROGNAK HOGY TE MILYEN HÜLYEVAGY ANGOLUL SEM TUDSZ, JO LEHET NEM VAGYOK PERFEKT, DE ELVAGYOK MEGTALÁLOM AMIT KELL, CSAK NÉHA NEM EGYÉRTELMÜ HOGY HOL VAN AMIT KERESEK, VAGY VAN OLYAN Q AMIHEZ BASZTAK ODAÍRNI HOGY ESTE KERESD MERT CSAK AKKOR VAN OT STB.
BOCS A NAGYBETÜÉRT.